Börsipäev 23. märts - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 23. märts

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Tänane ainuke majandusraport tuleb Eesti aja järgi kell 16.00, mil avalikustatake olemasolevate majade müüginumbrid. Jaanuari näitajaks oli 4.49 miljonit, veebruarilt oodatakse 4.45 miljonit.

    Börsid on eelturul aga rohelusest lausa pakatamas - S&P500 +2.3% @ 782 punkti, Nasdaq100 +2.2% @ 1214 punkti ning nafta +1.4% @ $52.8. Euro on jätkanud tugevnemist dollari vastu ja jõudnud tasemele €1=$1.37.
  • Eriti tugevalt on juba praegu plussis finantssektor, nt. C on +19% ja BAC +15%. Põhjuseks Geithneri nädalavaheusel põgusalt tutvustatud plaan pankade hädast välja aitamiseks. Strateegia ise on kolmeosaline ning hõlmab vahendeid valitsuse $700 miljardi suurusest hädaabifondist, samuti ka FEDi ja FDICi abi. Täpsemalt tutvustatakse plaani täna õhtul.

    Samas on kõik eelmised sarnased teadaanded alati alla müüdud ning mäletatavasti juhtus sama ka Geithneri veebruari keskel tutvustatud programmiga. Tollal heideti ette detailide vähesust ning turgudel järgnes korralik müük.
  • Geithner on praeguseks hetkeks juba mitu korda "midagi mögisenud." Seda, mida turud temalt ootaksid, pole siiani tulnud.
  • Njah, aga KST - nagu siin vahel armastatakse öelda. Obama on seni tõestanud, et meeskond suudab väga kiiresti ja jõuliselt reageerida. Äkki on see karma ka Geithnerile laienenud ja eelmistest vigadest on õpitud. Aga jah, ootused on taas kõrgele keritud, mistõttu pettumus võib kiirelt tulla.
  • LHV kaks enimakaubeldud aktsiat on FAZ ja FAS, mille üleöö hoidmise "mõnu" taolised avaldused eriti teravalt esile toovad. FAS 11% plussis, FAZ -12% miinuses. Kas tasub siis selliseid õnnele panustavaid riske võtta (mõtlen just nt. üle nädalavahetuse hoitavaid positsioone)...?
  • Obama senini "parim" aktsioon on olnud Geithner'i esimene plaan, mille avalikustamise järel tegid turud kiirelt uue ja ebameeldivalt sügava põhja. Lisaks tegeletakse kohati väga kahtlaste aktsioonidega. Kui vaadata näiteks seda, kuidas boonuste-teemad käsitletakse, siis on see kohati puhas klassivihaga flirtiv populism, mis viib selleni, et hädas finantsasutustest jooksevad ajud sellistesse asutustesse, kus häda pole nii suur. Nüüd on aus küsimus, et kas äkki hädas finantsasutusel oleks neid ajusid rohkem vaja kui Goldman Sachs'il näiteks?
  • Esimese plaani viga oli, et plaani... nagu polnudki. Oli mõte. Vahel juhtub seda kõigiga. Aga äkki nüüd on isegi plaan ja konkreetne tegevuskava konkreetsete eesmärkide ja ajakavaga. Üsna tugev areng oleks.
  • Ise olen ka nendega päris tugevalt kokku puutunud. FAS ja FAZ liiguvad millegipärast väga erinevalt selles mõttes,et nad peaksid nagu olema seotud ühe fondiga.FAZ nagu liigub seni kindlas hinnakoridoris 30 ja 110 vahel,kuid FAS liigub pidevas langustrendis kaotades väärtust.Huvitav millal hakkab vastupidi olema.
  • Puhtalt matemaatiliselt võib vist FAZi eelmise tipu $115 juures kauaks ajaks ära unustada.
  • Huvitav oleks teada FAS geomeetriat.Et 2.32 oli põhi ja võimalik võit ei ole limiteeritud samas kaotus on limiteeritud,et kuidas ta hakkab käituma siis nt 1$ või 0$ ümbruses?
    Kui SP on mingi 1200 nt on FAS peaks olema suht 50$ juures
    Tunduks nagu pikas pespektiivis anyway hea bet,aga...
  • Pikas perspektiivis oleme kõik surnud...
  • minu arvates oli Geithneri esimene "plaan" seetõttu sedavõrd üldsõnaline, et lasta kõigil, kellel midagi selle kohta öelda, ennast täiega välja elada. Praegu pole küsimus enam selles, kas mingi plaan "töötab" või "ei tööta", vaid selles, kas üldiselt seda töötamist või mittetöötamist usutakse ja sellele vastavalt käitutakse. Samasse ooperisse läheb see ühes esinemises Roubini käest pinnimine, et "mis numbriline näitaja see peaks olema, mille järgi ka tema leiaks, et asjad ikka paremaks lähevad" (kui LEI vms tema jaoks oluline pole). Roubini vingerdas otsesest vastusest muidugi kõrvale.
  • Niinii, Citi peaks suurtest majadest olema esimene julge, kes Venemaa aktsiaturu suhtes positiivseks muutus. Mõned põhjused:

    - globaalne rahapoliitika nõrgestab dollarit, mis on toorainetele positiivne;

    - hinnatasemed on hoolimata turu põrkest endiselt soodsad. P/E on alla 4 - kõige odavam arenev turg. Tänased aktsiahinnad indikeerivad pikaajalist omakapitali tulusust alla 7%, mis on liiga pessimistlik;

    - fondides on Venemaa osakaal väikseim alates 1999. aastast;

    - rubla ja nafta stabiliseerumine on turu jaoks positiivsed;

    - kuigi võlg on paljude ettevõtete jaoks probleemiks, ei kujuta see süstemaatilist ohtu.

    Viimane lõik väärib eraldi välja toomist:

    "Upgrading Russia to overweight. Our year-end RTS target is now 950. Preferred stocks include Gazprom, MTS, NLMK, Uralkali, Rushydro, Pharmstandard, Magnit. We downgrade Israel to Neutral from Overweight." :)

  • Citigroup on loomult tuim ja veidi aeglane
    mitte, et ma miskit halba öelda tahaks
    vähemalt ta tunneb kes on ta vaenlane
    ja ma ei pane seda üldse pahaks
    mõnikord turule eksib Goldman Sachs
    kuid seda selleks, et vaid koorida kõik nahad
    kuid Citile koha kätte näitab isegi Danske Bank
    mis siis, et Lars Christianseni siin maal keegi tundagi ei taha

    ref: (2x)
    kuskil miskit toimub, Citigroup!
    kui miskit ei toimu, Citigroup!
    teeme kasutut research’i, Citigroup!
    vaja leida lolli, Citigroup!
  • Kuigi hinnasiht jäeti $80 peale, kinnitab Morgan Stanley oma "overweight" soovitust tubakatootja Lorillard (LO) aktsiale:

    The core attraction of Lorillard is Newport, combined with a strong management team, the industry’s lowest per-pack cost structure, an extremely strong balance sheet, and a commitment to borrow $750 million to $1 billion to accelerate share repurchases. While we have highlighted Newport’s market-leading demographic profile, the brand also enjoys both “scale” (it is the largest menthol brand) and “room to grow” (“only” ~10% overall market share).

    Aktsia suhtes on optimistlikult meelestatud ka teised majad: GSi hinnasiht on $73, Citil $72, Davenportil $90, Credit Suisse'l $82 ning UBS'il $80 (aktsia reedene sulgemishind $62.28). Lorillardist oli positiivne artikkel ka nädalavahetuse Barronsis, kus rõhutati 2009. aasta P/E'd 11 nind ligi 6% dividendimäära. 

  • veel 1 põhja call :)

    March 23 (Bloomberg) -- The next “bull-market” rally has begun and there are bargains in every emerging market following a record slump in stocks, Templeton Asset Management Ltd.’s Mark Mobius said.

  • Mobius on koloriitne kuju. Osa tema kredibiilsusest kaob koos tema koloriitsusega. :-D
  • Keegi FAZ-i julgeb võtta?
    Tundub,et tuleb jälle gamblida:)
  • Ma olen Mobiuse sõnavõtte küll üsna juhuslikult jälginud, kuid minu meelest on ta kogu selle viimaste aastate languse mingi osa arenevate turgude suhtes väga bullish olnud. Aga eks ta seda toodet müüb ka.
  • Pill tuleb pika ilu peale. Mida pikem on olnud joomatsükkel, seda pikem tuleb pohmell ja seda raskemad võõrutusnähud. Mitte keegi ei saa kroonilisest alkoholismist tekkinud terviskahjustusi olematuks muuta.
    Aegade algusest on kehtinud fundamentaalne seadus, et alkoholismi ei saa ravida alkoholiga. Samuti on võimatu ravida rahaprobleeme rahaga või liigset võimendust veelgi suurema võimendusega. Mul on kahju, et LHV meeskond ei ole nii lihtsast asjast aru saanud (või ei julge asjadest aru saamist avalikult demonstreerida?). Investorid, kes tulevad siia pädevat informatsiooni otsima saavad ebaadekvaatseid tulevikunägemusi. Kriisi algusest alates on enamik artikleid positiivse tooniga ja annavad mõista, et kohe-kohe on kriis läbi ja igal juhul on mõtet pikaajaliselt investeerida. Millised on nende investorite tulemused? Nad on saanud rämedaid kaotusi ja kui nad seda tegevust (riskide ignoreerimist) ei lõpeta, siis on nende kapitali tulevik veelgi nutusem.

    Mida ma soovitan? Ma saan aru, et pangad ei taha konkreetsemate tulevikunägemustega esineda, sellepärast, et see kujutab eksimise korral ohtu usaldusväärsusele. Kuid tänases olukorras sulab see usaldusväärsus midagi ette võtmata nagu kevadine lumi. Kõik pangad kaotavad praegu usaldusväärsust, kuid LHV ei pea olema see, kes koos teistega põhja läheb. Teil on võimalus kasutada ära teiste passiivset käitumist ja haarata initsiatiiv. Võtke endale tööle mõni "aju", näiteks Hardo Pajula, kes suudab haarata "suurt pilti" ja laske tal ilma tsensuurita kirjutada. Ja taktikute-praktikute ülesandeks jääb luua finantsseeria, mille abil on võimalik neid vettpidaval loogikal põhinevaid tulevikunägemusi rahaks teha.
    Igatahes LHV senised nägemused on üks suur ämbrikolin. LHV oma analüüsides ei näinud võimalust kriisi tekkimiseks, kriisi ulatusest puudus igasugune ettekujutus ja kõik uuemad analüüsid põhinevad ka ainult lootmisel, et langustsükkel iseenesest katkeb - iseenesest ei juhtu siin ilmas mitte midagi.
    Ma tahaks tulevikus näha LHV analüüse, kus on näha "kastist väljas" mõtlemist ja analüüse mille tabavusprotsent on 70-95 protsenti. Palju väiksem Tarkinvestor meeskond on teist kvaliteedi osas peajagu üle.
  • Nüüd oleks kõige targem oodata ära majandustulemused ja vaadata,mis seisukoha turg võtab.
  • martk-tasuta info kipub üldjuhul bs olema.Miks peaks keegi infot jagama ,mis $$$ teeb tasuta andma?
  • martk, kas sa ei arva seda, et nii kaua kuni välismaailm on nõus paberdollarit vastu võtma nagu ahv banaani, saab FED USA oma probleemidest tõepoolest välja printida? Seda võib tegelikult laiendada ka suvalisele teisele valuutale ja vastavale reaalmajandusele.
  • martk,

    Sa räägid, et LHVs avaldatud artiklid sisaldavad ebaadekvaatseid tulevikunägemusi ning on kogu kriisi vältel on need mõista andnud, et kohe-kohe saab kriis läbi. Ja teise seisukohana tood välja selle, et me ei soovi konkreetsete tulevikunägemustega esineda.

    Esiteks on oluline eristada Finantsportaalis igapäevaselt ilmuvaid artikleid ning Pro all ilmuvaid analüüse. Finantsportaalis püüame sihilikult võimaliklult erinevaid nägemusi tutvustada ning püüame oma seisukoha võtmisest hoiduda. Kuigi ma ei ole statistikat teinud, siis esmapilgul julgen küll väita, et kohe-kohe krahhi lõppu ennustavad artiklid ei tohiks olla väga suures ülekaalus negatiivsete artiklitega võrreldes.

    Ja teiseks siis Pro all ilmuvad analüüsid. Selles osas on Sinu seisukohavõtt isegi veel üllatavam, sest valdavalt on kõik teised foorumid täis kommentaare, et miks LHV ikka kõige osas nii negatiivne peab kogu aeg olema. ÄP Online lugejad on selle koha pealt isegi erinevaid lõbusaid vandenõuteooriaid üritanud välja nuputada. Hakkasime esimeste müügisoovitustega (Baltika) välja tulema juba 2007. suve lõpus.

    Ma tunnistan täiesti ausalt, et me ei suutnud oma analüüsides käesoleva kriisi ulkatust ette näha. Aga kes suutis? Mõned üksikud hedge-fondi juhid ja kommentaatorid ... ja põhimõtteliselt ongi kõik. Ma julgen väita, et 99% inimesi on käesoleva kriisi ulatus üllatanud.
  • Suvaline analüüs ja infoallikas on vaid sisend iseseisvale mõtlemisele, right?
  • Täpsustaksin Erki öeldule, et me ei püüa seisukoha võtmisest hoiduda, kuid seisukohad on pigem isiklikud, mitte üldised. Siit ka vastus tsensuuri kohta...
  • martk,

    Väitega, et me pole kajastanud negatiivset arengustsenaariumi võimalust, ei saa küll nõus olla.

    Mõned üksikud näited siia:

    Kas USA 'AAA'- reiting võib olla ohus? - september 2008

    Ka USA jõukam elanikkond on tarbimist kärpimas - jaanuar 2008

    Kas USAd on ees ootamas majanduslangus? - detsember 2007. Samal ajal kauples S&P500 1500 punkti juures...

    Must nädal USA majandusele - september 2007

    Kinnisvara hädad jõudsid USAs uuele tasemele? - juuli 2007

  • Briefingu kokkuvõte eelturul liikuvatest finantssektori aktsiatest:

    Select financials surging higher with details of govt's plan to relieve banks of toxic assets: LYG +36.8%, AEG +27.3%, AIG +22.2%, ING +22.0%, BCS +20.1%, C +19.8%, HBAN +17.6%, BAC +17.1%, FITB +14.6%, HIG +13.5%, KEY +12.5%, GNW +13.5%, RF +11.9%, PRU +10.2%, USB +9.5%, BX +9.5%, DB +9.4%, WFC +9.4%, MS +8.9%, LM +8.9%, COF +8.8%, PUK +8.5% (upgraded to Buy from Hold at Deutsche), AXA +8.5%, STT +8.0%, MET +7.4%, HBC +7.1%, CS +7.1%, JPM +6.7%, HCBK +6.4%, XL +6.4%, STD +6.3%, GS +5.8%, PNC +4.9%...
  • martk: Aga äkki polegi tegemist joomisega vaid näiteks olukorraga, kus mingil (noh, olgu) joodikul on kõrv kakluse käigus maha lõigatud? Kui piisavalt kiiresti õnnestub sellega arstide juurde jõuda, siis on võimalus, et see õnnestub uuesti külge pookida. Keegi ei tea tulevikku ja inimesi, kes ühes või teises suunas oma aktsiaturu prognoosidega esinevad, tuleb pigem võtta nagu meelelahutajaid. Seni kui piisavalt paljud usuvad, et selles maailmas loeb (ka edaspidi) "kiiremini, kõrgemale, kaugemale" üritatakse kollektiivselt selles suunas. Kui usuks/eemärgiks muutub näiteks hoopis "sügavamale", siis tekib hoopis uus olukord. Kuna sina tundud selles uues olukorras täiesti veendunud olevat, siis vastavalt sellele investeerigi. Vastavalt sinu lubadusele foorumis "investeerimisest" teed sa lõdva randmega 1000% aastas. Järelikult oleks juhul, kui sul oleks olnud 5 aastat tagasi investeerimiseks 1000 krooni, sellest praeguseks saanud mingi tühine 1,8 miljardit. Soovin õnne! :-)
  • Hästi öeldud:
    Suvaline analüüs ja infoallikas on vaid sisend iseseisvale mõtlemisele
  • Jamad algasid sellest, et enamus on laenudele abil üles ehitatud ja kui nüüd ühel päeval ei lähe enam äri nii nagu varem siis on kriis
  • Aasia aktsiaturud olid täna eriti rohelised. Sarnaselt varahommikusele kommentaarile alustab USA päeva väga tugevalt.

    Saksamaa DAX +0.98%

    Prantsusmaa CAC 40 +0.75%

    Inglismaa FTSE 100 +0.26%

    Hispaania IBEX 35 +1.45%

    Venemaa MICEX +4.65%

    Poola WIG +2.54%

    Aasia turud:

    Jaapani Nikkei 225 +3.39%

    Hong Kongi Hang Seng +4.78%

    Hiina Shanghai A (kodumaine) +1.94%

    Hiina Shanghai B (välismaine) +2.36%

    Lõuna-Korea Kosdaq +2.13%

    Tai Set 50 +2.30%

    India Sensex 30 +5.10%

  • USA AAA reiting
    Mina olen kuulnud sellist teooriat, et kuniks USD on maailmavaluuta ja teised on sellest sõltuvuses, ei ole mingit mõtet USA reitingut kahtluse alla seada, sest see peab igal juhul olema püramiidi tipus. Kui USA reitingut alandada, siis peaks teiste riikide reitinguid samavõrra alandama ja AAA koht jääks lihtsalt tühjaks.
  • Bulls Get a Reality Check
    By Rev Shark
    RealMoney.com Contributor
    3/20/2009 3:33 PM EDT

    This has been an extremely emotional market lately as we swung from despair to euphoria and then celebrated unprecedented action by the Fed. Market players are probably a big fatigued and ready for the weekend.

    As I've been saying, a pullback is not at all unwelcome. We needed to temper some of the enthusiasm and build up a little wall of worry for us to climb. The bulls have probably become a little too confident lately, and it is good to remind them that the market and the economy still have plenty of potential land mines.

    We still have the power of a big spike behind us, and it's obvious that the Obama administration is pulling out all the stops to stimulate things in the short term. That may cause some bigger problems in the long run, but with a sea of cheap cash sloshing around, the bulls do have some ammunition.

    Have a good weekend. I'll be out some of next week but will be checking in.
    -----------------------------
    Ülespoole avanevad:

    In reaction to strong earnings/guidance: CETV +19.4% (Time Warner will invest US$241.5 million in CETV), WAG +4.8%, TIF 3.8%... M&A news: PCZ +20.8% and SU +1.0% (Suncor Energy and Petro-Canada to merge), TRA +7.4% (CF Industries Board of Directors recommends rejection of Agrium's exchange offer and reaffirms commitment to business combination with Terra Industries and would agree to increase to $30.50 the per share amount for exchange ratio)... Select financials surging higher with details of govt's plan to relieve banks of toxic assets: LYG +36.8%, AEG +27.3%, AIG +22.2%, ING +22.0%, BCS +20.1%, C +19.8%, HBAN +17.6%, BAC +17.1%, FITB +14.6%, HIG +13.5%, KEY +12.5%, GNW +13.5%, RF +11.9%, PRU +10.2%, USB +9.5%, BX +9.5%, DB +9.4%, WFC +9.4%, MS +8.9%, LM +8.9%, COF +8.8%, PUK +8.5% (upgraded to Buy from Hold at Deutsche), AXA +8.5%, STT +8.0%, MET +7.4%, HBC +7.1%, CS +7.1%, JPM +6.7%, HCBK +6.4%, XL +6.4%, STD +6.3%, GS +5.8%, PNC +4.9%... Select metals/mining names stocks showing strength: ACH +12.9%, RTP +11.2%, BBL +7.0%, MT +6.8%, BHP +6.6%... Select oil/gas names trading higher: RDS.A +5.5%, STO +5.0%, E +3.8%, TOT +3.5%, XOM +1.5%... Select drybulk shipper names trading higher: DRYS +8.0%, EGLE +7.2%, EXM +5.0%, GNK +4.3%, DSX +1.1%... Select solar names showing early strength: SOLF +14.6%, ESLR +14.6%, CSUN +13.8%, SOL +10.6%, LDK +8.4%, JASO +8.2%, STP +6.4%, YGE +6.1%, SPWRA +5.0%, FSLR +3.2%... Select airlines ticking higher: UAUA +10.5%, AMR +8.6%, DAL +4.0%... Other news: SSL +11.3% (still checking for anything specific), TTM +6.7% (Tata Motors to launch $2,000 Nano - BusinessWeek), GE +6.4% (still checking for anything specific), DAI +5.4% (Abu Dhabi's Aabar Investments to become major Daimler shareholder), TWX +3.2% (Central European Media and TWX announce that Time Warner will invest US$241.5 million in CETV), VOD +3.1% (Vodafone PLC and O2 tie-up may cut call costs - UK Times Online)... Analyst comments: GLW +6.1% (upgraded to Buy at Citigroup), CRA +5.1% (upgraded to Overweight at Weisel), CNQR +4.2% (upgraded to Buy at Piper), GIS +2.8% (upgraded to Buy at BofA/Merrill), SNY +1.8% (upgraded to Hold at Jefferies).

    Allapoole avanevad:

    M&A news: SU -1.9% (Suncor Energy and Petro-Canada to merge)... Select gold related names ticking lower in early trade: NEM -1.6%, GDX -1.3%, ABX -1.2%, KGC -1.2%, GG -1.1%, AUY -1.1%... Other news: SIG -4.7% (pulling back from Friday's late ~1 point surge higher), ERIC -1.4% (still checking)... Analyst comments: CERN -1.0% (downgraded to Hold at Deutsche).
  • Olemasolevate majade müüginumber jäi siin enne kajastamata. 4.72 mln on oluliselt suurem, kui oodatud 4.45 mln ja jaanuari 4.49 mln.
  • Nafta ja maagaasi hinnalangus pole jätnud puutumata puurtornide arvu, mis on olnud juba mõnda langenud kui kivi. Eelmine nädal jõudis aktiivsete puurtornide arv USAs viimase 5 aasta madalaimale tasemele. Hoolimata nafta kiirest tõusust veebruarikuu põhja $32 pealt tänase $52 peale on aga sektori esindajad jätkuvalt väitmas, et hind on täiendavate investeeringute tegemiseks liiga madal.

    Nafta kõrval tasuks aga tähelepanu pöörata ka maagaasile, mis tegi värskeid põhju alles veel eelmisel nädalal. Pakkumise kiire langus paneb sealgi hindadele peatselt põhja alla – eriti veel siis, kui Föderaalreservil õnnestub oma tempudega, nagu viimane teade $300 miljardi väärtuses riigivõlakirjade ostmisest, tekitada inimestes inflatsiooniootusi. Maagaasi hinnamuutustele panustamiseks on olemas hea instrument sümboliga UNG.

  • Natuke tragikoomikat ka:
    Pariisis mingid postitöötajad streigivad juba pikemat aega, et saavutada palgatõusu ja et firma ei organiseeriks tööd efektiivsemaks. Jama selles, et streigi ajal ei pea maksma täit palka ja tõenäoliselt on postifirma asjade käiguga väga rahul. Kuna paljud streikijad on viimase kuu eest saanud 500 eurot palka, siis nüüd avaldatakse meelt riigiasutustes, et riik postifirmat läbirääkimistele lükkaks :)
  • Turg tundub olevat Geithneri plaani andunud fänn, uued tipud aina tulevad.
  • Tundub, et hetkel üle 33% miinuses olev FAZ ei ole ainult LHV klientide lemmik. Keskpäeva seisuga oli tegemist aktsiaga, mida languse ajal kõige enam osteti. Praeguseks on FAZ taandunud teisele kohale, esikoha on hõivanud korporatiivvõlakirjadesse investeeriv LQD. Tugevusse müüakse enim XTO'd ja GE'd.
  • Briti raskustes pank Barclays on teavitanud plaanist müüa oma ETF-tööstus iShares (360 fondi, 300 mrd $ varasid, ca 45% kogu ETF turust).
  • Ma arvan, et lisaks 'andunud fännidele' on siin päevalõpu tõusu taga trigger-happy'd lühikeseks müüjad, keda hommiku +3% kuni +4% ahvatles fade'i mängima. Fade'imine ei mänginud end seekord välja ja sellistel päevadel on tihti nii, et päevalõpus toimub seejärel päevasiseste lühikeste positsioonide sulgemine...ja saamegi viimasel tunnil korralikku lükke ülespoole.
  • Täna peaks olema siis indeksite 2009. aasta suurim päevane tõus... Neljapäevased-reedesed paariprotsendised langused on unustatud ning indeksid nii Nasdaq100-l kui S&P500-l selgelt üle 50 päeva libisevate keskmiste.
  • Apple (AAPL), Goldman Sachs (GS) on viie kuu tippudel. Intel (INTC), Google (GOOG), Mastercard (MA) ja mõned teisedki - langustrendide 'peale joonistamine' muutub üha keerulisemaks ning aktsiagraafikud seetõttu üha ilusamaks.
  • V-kujulistele põrgetele kipub kasvõi lühiajaliselt järgnema korralik kasumivõtt. Ei tea, kas seekord võib see S&P 500 puhul 850 punkti alt tulla. Turg oleks selleks ajaks põhjast ligi 27% tõusnud.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon