Kas on tulnud aeg osta Eesti aktsiaid? - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Kas on tulnud aeg osta Eesti aktsiaid?

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Tallinna börs on oma kahe aasta tagusest tipust kukkunud 75%. Seda on ikka siga palju. Kui jätta Tallinna Vesi ja Telekom välja (n.ö „turvaaktsiad“) on kukkime olnud veelgi suurem. Siiani olen väga vähe investeerinud ...paar korda sisse ja välja, kuid hoidnud midagi eriti pole.
    Nüüd siis tegin sammu ja investeerisin oma kopikatest olulise osa. USA ja Euroopa börsid on põhjadest oluliselt kosunud ning väga halbu uudiseid pole enam kuulda – töötuse jne. numbrid lähevad järjest halvemaks, kuid selle on turuosalised juba sisse arvestanud.

    Vana ütluse järgi liiguvad finantsturud pool aastat eespool reaalmajandust, seekord tundub miskipärast, et liigutakse pikemat horisonti ette vaadates. Raha pole iseenesest maailmast kadunud ...need rikkamad, kel on veel vahendeid järgi, on ainult ülikonservatiivseks muutunud. Ilmselt läheb Eestis seis reaalmajanduses sellel aastal ja järgmise aasta alguses üha kehvemaks, kuid ma ei oska hetkel näha, et kuidas Tallinna börs võiks mingi hirmsa kukumise veel läbi teha ...vbla mõni pankrot ja mõned suuremad aktsiate müügid, kuid hetkel tundub raske üle 20% kuni 30% kukkumist siin näha. Põhja ei suuda keegi nagunii kunagi tabada.
    Positsioonid hetkel kahanevalt: Eesti Telekom, Olympic, Baltika, Kaubamaja, Silvano (sick fuckin gambling bet!) ja Eesti Ehitus. Iga kriitika aktsiate valikul teretulnud.
    Niisiis – kas osta ja siin?
  • no bronstein ju ytles, et eestis hakkab taastumine alles 20 aasta parast. seega tuleks ostma hakata alles 2019 a.
    kui ei usu, siis kysi walmartilt!
  • mina ootan pikkisilmi, et eestis mõni suurem tegija juba pankrotti lähex - see mõjux ülejäänud atciate langusele igati positiivselt. pillide kokku panemist võix oodata eelkõige ehitussektoris - ehitamine on tõusva majanduse tunnus - majanduskasvu tingimustes kosuvad ehitusfirmad keskmisest kiiremini ja majanduslangus paneb nad keskmisest rangema dieedi peale.
  • mixc arvad, et suur3ma t3gija pankr0tt 3hitucc3kt0ris m8jux atciatele s3daci? icc, rap ruulz
  • abesiki, firmade osakaali teadmata, siis oled teinud panuse pigem Ida-Euroopa majanduse kosumisele, mitte niivõrd Eesti majandusele. Ma ise arvan, et teatud firmadel seal nimekirjas on kasulikum võlakirja/laenuinvestor olla ;)
  • juured,
    ma pakun, et see mõjub eesti akciahindade langusele sama toniseerivalt, kui ntx väeosa moraalile mõjub iga kümnenda sõduri maha laskmine.
  • muide, wifebeater,
    on olnud armeesid, kus seda on rakendatud ja see on mõjunud väga moraalitõstvalt :P Tõsi, mõjuteguriks oli vist HIRM :)
  • seesama mõjutegur paneb ka akciahinnad langema ..
  • Hirm on oma töö juba teinud, praegu on passiivsus, depressioon.
  • depressiooni on näha juba konkreetsete aktsiakommentaaride arvukusest siin lhv foorumites. Lõviosa komme saavad kalev jaik ja GK-d
  • Ostke jah karutururalli tipus, edu teile:)!
    olen endiselt veendumusel, et juulis näeme omxt tasemetel alla 199, elame näeme! aga 2 aasta pärast kõrgemal kui täna:)!
  • Eestis on tekkimas mingi üldine arusaam, et kahe aasta pärast taastub laenuralli ja hinnad tõusevad jälle taevasse. Selle võiks nimetada "kahe aasta religiooniks"
    Kahe aasta religioon on nakatanud eriti ettevõtjaid.
  • wifebeater, palun kirjuta Eesti keeles. Eesti kirjakeel erineb sellest mida ma sinu postitustest loen.

    Aitäh.
  • Kas kellelgi on aimu, milline saab olema siinse majanduse -uus- struktuur? Enne, kui sellest kellelgi haisu ei ole, ei hakka siin turul vähegi suurem raha liikuma. Mul on kurikarvane tunne, et tegelased tahavad ära oodata praeguse tsükli halvimad päevad ning mõned sündmused, mida kõva häälega öelda ei tohi, ennem, kui siia taas natukenegi pappi allokeerivad. Ehk siis lööge mind või maha, kuid ma näen siin päris kenasti täitumas oma kunagist arvamust "parimal juhul stagnatsioon."
  • Krt vaadake kasvõi,mis autodega linnas sõidetakse.Inimestel on raha sitta kanti(ja ei usu et see koondamisrahadest on tulnud)
    Põhiprobleem on see,et kuhu raha panna.Inimestel on sitta kanti raha ja mõni ostab eurosid,mõni kulda,mõni hoiab padja all.
  • selliste autodega sõidetaxe kasvõi seepärast, et neid tõusu ajal ostetud masinaid pole kellelegi müüa.
    ehk tõesti on omanikel praegu depressioon - tundub, et must stsenaarium on käes - tuleb aastaid oodata, enne kui oma akciate eest sama raha saab, mis nad varem maxid. kui lisax töökohtadele ka firmad olematusse minema hakkavad, siis jõuab ehk kohale, et see praegune seis polegi kõige hullem - võib juhtuda, et ei saa üldse mitte midagi üldse mitte kunagi ning see hirm toob hindu veelgi alla. sihuke teooria siis.
  • Leedu Snoras teeninud esimese kolme kuuga 20 miljonit litti kasumit. Tulemustel muidugi ilmselged võltsingu jäljed.
  • Ootan samuti õiget hetke, et osta neidsamu aktsiaid, va Telecom. Ei plaani tervet elu aktsiatesse investeerida, vaid mõne kuupalga jagu. 5-10 aasta pärast on näha, kas tasus ära või mitte. Ise usun, et pikas perspektiivis võib praegu väiksest summast saada üsna normaalne aktsiaportfell.
    Edu investeerimisel!
  • arko,
    " Ma ise arvan, et teatud firmadel seal nimekirjas on kasulikum võlakirja/laenuinvestor olla."
    Mis firmat või firmasid silmas pidasid?





  • Kas majandus saab päris seisma jääda? Äri tehakse ikka. Teid ja hooneid ehitatakse ka tulevikus. Täna on Eesti esimest korda silmitsi suure kriisiga, mis paneb ettevõtteid oma tegevust hindama kriitilisema pilguga, mille tagajärjel muututakse effektiivsemaks ja tootlikumaks. Inimesed saavad varem või hiljem sellest aru ning kõik see raha mis praegu seisab tulutult kontodel hakkab varsti börsile tagasi tulema!
  • Karumõmm,
    Ilmselt on hetkel kogu maailma majanduse küsimus, et milline saab olema uus struktuur ja milline on see kontseptioon, mis hakkaks globaalseks veduriks nagu 99 oli internet ja 2003-2006 laenubuum. Kui teaks või tunneks selle veduri kuskil ära, oleks see väärt oma ziljoni.

    Pühapäeval jäi ette Marveti artikkel postimehes vs. Mõisa intervjuss Delfis. Mõis arvas, et kõik on väga pekkis ja Marvet mainis, et siin seal mingeid väiksemaid huvitavaid ideid on. Uusi tegelasi oleks Eesti majandusse tarvis - kardan, et Luige, Sõõrumaa, Mõisa ja teiste mõtted ja mõtlemine pole enam värsked ja tahe pole enam nii tugev ka kui noorematel (kuigi huvitav on alati lugeda mida Mõis mõtleb). Pealt vaadates tunduks, et nemad on oma töö ära teinud ja mõtlevad muudele asjadele elus.
    Tiba imelikke ja hullumeelseid tegelasi tarvis, kel tugevad visioonid ja tahe oma ideed 10 või 20 aastat vedada.
  • wifebeater
    akciate eest ... maxid. kui lisax
    Ürita vabaneda :-)
  • Soprano
    Ära näe vaeva - sa pole esimene kes talle üritab selgeks teha, mis hea maitse juurde ei kuulu.
    Tsitaat "Viimsest Reliikviast": "Matsid jäävad matsideks"
    :)
  • "Kas on tulnud aeg osta Eesti aktsiaid?"

    On tulnud õige aeg aktsiad maha müüa.
    Uus tõus hakkab kuskil sügisel.
  • Kui usud majanduse ja ettevõtete seisu paranemisesse 2009 lõpul, 2010 alguses - siis võivad lähikuud, suve lõpp olla hea aeg ostmiseks.
    Aga täna ja praegu - peale pea 20% karuturu ralli põrget ? I kv. tulemused on tõenäoliselt väga kehvad ja lähikvartalid vaevalt oluliselt paremad tulevad. IV kvartal võib jooksvate numbrite paranemine saabuda - seda eelkõige eelmise aasta IV kv. väga nõrkade võrdlusandmete tõttu ..

    Lisaks on mitmetes aktsiates endiselt suuri välismaised väljujaid-fonde, kes lootusetust Ida-euroopast raha välja võtmist jätkavad...
  • / ozbot Re: Kas on tulnud aeg osta Eesti aktsiaid? 07/04/09 12:22
    / wifebeater, palun kirjuta Eesti keeles. Eesti kirjakeel erineb sellest mida ma sinu postitustest loen.
    jne.

    ma tõesti proovin püsida teemades, aga nad provoceerivad..
    - mida ütlex Johann Voldemar Jannsen lugedes siinseid texte, ehk mix kirjakeel 1857 a. Pernu Postimehes erineb siinsete kirjanike omast?
    - mis on sisuliselt ainus asi, mida on vaja, et investeerides tulu teenida?
    - mix virisevad õige kirjakeele teemal tüübid, kes ise genereerivad kirjavea per lause?

  • L00dam3 5115 h0m535 p05t1m3he5 papa Jann53n1 k1rjak33lt.
    Nyyd 5115 t33ma553 taga51.
  • w1F383471r39194 Sp11K1M1S3X 7Ul38 K4SU74d4 s3L937 K1RJ4K33L7

    http://www.jayssite.com/stuff/l33t/l33t_translator.html

    l45k3 H34m417574
  • Tõsiselt hardcode vahend. Senistest parim.

    http://www.albinoblacksheep.com/text/leet

    EoOT
  • No see on tõesti hea kraam, l33t mis l33t.
  • abesiki, ei taha avalikult selle üle spekuleerida :)
  • wifebeater, nimeta mulle kes konkreetselt provotseerib sind kirjutama sõna "provotseerivad" c-ga ja "ütleksin" asemel "ütlex", jne? Äkki saab siis LHV moderaatoritelt sulle nende eest kaitset paluda?

    Lugupidav suhtumine teistesse võiks olla elementaarne viisakus . Sellise suhtumise heaks näitajaks on korrektne kõne- ja kirjakeel.
    Uute ja huvitavate kirjakeele nüansside leiutamine võiks jääda mujale kui investeerimisfoorum.
  • wifebeater, nimi on sul ka selline, et ma ei teagi kohe, millisesse foorumisse see kõlbaks. Sõnavabadus küll, aga ma ei paneks pahaks, kui LHV sekkuks.
  • Ilmselt Jaiki ei viitsi keegi enam tümitada, nüüd otsime uut ohvrit :)
  • wb (maika) võiks ju uuesti regada ja võtta nimeks nuthugger (= liibuvad alus-, ujumis- või teksapüksid)
  • wifebeater pole tlna börsil noteeritud, palux püsida teema piires! vastupandamatu soovi korral võib teha eraldi teemad nii ainuõige kirjastiili propageerimisex, kui wifebeateri personaalküsimuse arutamisex.
  • ARVAMUS: Need rekordilised kahjumid ja allahindlused (ARC) ei ole viimased!
    Väga halbu uudiseid tuleb veel (nt. tööpuudus 15%, börsifirmade kahjumid jne.)
    Nii, et ostmisega võib väga rahulikult oodata!

    Oman: HAE, TEO, ETLAT
  • minu kindel veendumus hetkel on et enne Q1 tulemuste teatamist ja divikate väljamaksmist ei tasu mitte midagi puutuda
  • marct 12 points : sama mõte käis peast läbi, seega jään ootama tulemust. Tubli
  • wifepeeter või misiganes sa oled, kas sa omasuguste seltsi tagasi ei tahaks minna? Inimestel on raske foorumit jälgida, kui mingi originaalitseja jutu vahel pidevalt oma dešifreerimatu joruga muljet üritab avaldada.
  • võiks üldse selle foorumi kinna panna ja uuesti alustada ... teema iseenesest väga hea kui siin suht siledakoorega komme poleks.
  • Tulemuseks on see, et minu originaalne postitus läks kõige kaduva teed. Üsna ootuspäraselt.
  • Üldiselt on väga kurb, et teema sisu ja pealkiri väga lahku läksid teineteisest!
  • Tegelikult oleks ka tore kui püüaks teemas püsida.

    Abesiki algatus oli väga hea ja palun nüüd argumenteerime poolt või vastu.

  • Millegipärast kahtlustan, et veel sel kevadel hakkan tasapisi Arcot võtma. Ootaks kevadise hinnasula ära ja siis saaks juba selgemalt otsustada.
  • marct:
    Julgen arvata et nii tõsise paranoia puhul tuleks vist polikliinikus kontrollis ära käia (:
  • Olen samuti hakanud end huvitavatel Eesti börsiettevõtetel silma rohkem peal hoidma, kuid seni tegin vaid paar mõnekuise horisondiga tehingut. Väide, et aktsiad on tipust kukkunud 75% jätab võrdlemisi külmaks, sest piisab vaid sellest, kui tipust kogulangus muutub 85%'iks ja portfelli seis saab olema nukker.

    Minu jaoks on peamiseks põhjuseks, miks pikaajalisi positsioone veel ei soeta, makroriskid. Taastumise on teinud keerulisemaks EEKi seotus EURiga ning valitsuse võrdlemisi loid tegevus majanduse elavdamisel. Täna pole Eesti hinnatase enam konkurentsivõimeline. Ootaks valitsuselt konkreetset lühiajalist tegevusplaani - seni on piirdutud vaid loosungitega stiilis "eksporti ja innovatsiooni tuleb toetada".

    Lisaks on minu arvates Eesti majanduses olukorraga kohanemine alles alanud ning ettevõtted on seni hinnanud olukorda ja püüdnud mõista, et mida ja kui suures mahus tuleb ette võtta. Nii mõnegi võrdlemisi prominentse kõrbenud projekti tagajärgi alles hinnatakse vaikselt teki all - ootan oluliste ettevõtete omanikevahetusi, liitumisi, saneerimisi või pankrotte. See väljendaks minu jaoks, et tugevad on tegevusetusest üle saanud.

    Kindlasti on mu arvamus ettevõtete hetkeseisust tugevalt mõjutatud oma väike-ettevõtetes toimuvast, kuid tutvusringkonnas tundub olevat sarnane meelsus ja senised Eesti makronumbrid pole andnud põhjust arvamuse muutmiseks.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon