Baltika aktsionäride üldkoosolek N.18.06, kell 10.00 - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Baltika aktsionäride üldkoosolek N.18.06, kell 10.00

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Kutsun kõiki Baltika aktsionäre osalema Baltika üldkoosolekul järgmisel neljapäeval, 18. juunil, algusega kell 10.00, registreerimine 9.30-10.00. Koosolek toimub Baltika ruumes, aadressil Veerenni 24, Tallinn.

    Ning hääletama vastu päevakorrapunktile 6, millega antakse välja 2 miljonit G võlakirja juhtkonna motivatsiooniprogrammi raames.
    Antud punktiga sisuliselt suurendatakse Baltika aktsiakapitali 2 miljoni aktsia võrra ehk jagatakse ettevõtte juhtkonnale täiendavalt preemiaks 10% ettevõttest.

    10% ettevõttest jagada motivatsioonoiprogrammi raames juhtkonnale on selgelt liiga palju. Juhul kui midagi sellist tehtaks iga 5-10 aasta kohta, siis tähendaks see seda, et aktsionäridel ettevõttesse asja ei ole.

    Samas pole selle vastu, et tehakse motivatsiooniprogramm juhtkonna motiveerimiseks, kuid sellises mahus ei pea seda mõistlikuks.

    Kui ettevõtte juhtkonnale jaotatakse järjepidevalt näiteks 10% kasumist, siis poleks selle vastu suurt midagi, aga kui mingi hetk jaotatakse juhtkonnale juurde 10% osalust, siis selle sisu on hoopis teine ja seda ei saa heaks kiita.

    Hetkel on juhtkonna osalus Baltikas ca 33% ehk juhtkond kaitseb Baltikat juhtides juba niigi ka enda kapitali.

    Maksimaalne aktsepteeritav osaluse jagamise suurus võiks olla 5%, mis ületaks juba niigi 5 kordselt sarnaseid programme mujalt maailmast.

    Samas olen kursis, et Baltika on suhteliselt juhtimispõhine ettevõte, seega põhimõttelist vastuolu osaluse jaotamisele ei ole, kuid selle suurus ei tohiks ületada 1 miljonit aktsiat ehk 5% ettevõttest, mis oleks aktsepteeritav ka vaid ühekordselt. Pikas perspektiivis tuleks juhtkonna motiveerimiseks siiski kasutada kasumijaotamist, näiteks mahus 10% kasumist või alteratiivina väikese osaluse jagamist.

    Seega kutsun aktsionäre osalema koosolekul ja hääletama päevakorrapunkti 6 vastu, et juhtkond saaks esitada uue väiksemamahulisema motivatsiooniprogrammi.
  • Viided aktsionäride üldkoosolekukokkukutsumise teatele ja otsustprojekti täiendav info:

    http://www.nasdaqomxbaltic.com/market/?pg=details&instrument=EE3100003609&list=2&tab=news&news_id=234307
    http://www.nasdaqomxbaltic.com/market/?pg=details&instrument=EE3100003609&list=2&tab=news&news_id=234686
  • Pakun, et Baltika ei ole täna just see säravam kriit kelle järgi aktsionärid jooksma peaksid.
  • Iseenesest mõistlik algatus. Seesama juhtkond on suutnud ettevõtte päris kenasti likviidsusprobleemidesse ja kahjumisse juhtida. Miks peaksid aktsionärid, kelle tootlus on tipuga võrreldes -95% premeerima juhtkonda edaspidise hea töö eest? Ja see pakett on tõesti kuidagi väga röögatult suuremeelne. Imestan, et ÄP ei ole tuld võtnud. Võiks.

    Loomulikult üritus sellisel kujul feilab, sest massi ei tule kokku. Seda saaks teha vaid suuremaid aktsionäre läbi helistades ja neilt volitusi saades. Aga juhtkonda väikese PR-probleemiga karistada ahnuse eest oleks vist küll asjakohane.
  • Lisan siia ka vahetusvõlakirjade märkimise tingimused (viide)

    Väljastatakse 1 850 000 võlakirja

    Võlakirjade eest tasub juhtkond 185 000 krooni, ehk 10 Eesti senti võlakirja eest.

    Võlakirjadelt ei arvestata intressi.

    Iga võlakirja eest saab märkida ühte aktsiat, mis suurendaks aktsiakapitali 1 850 000 aktsia võrra.

    Aktsiate märkimise periood 1. juuli 2012 kuni 31. detsember 2012.

    Aktsiate väljalaskehind on 12 krooni asktsia kohta. 

    Kokkuvõttes: väga odav optsioon ja madal strike.

  • Nõus teema algataja ja Blinkiga, kahjuks vist pole aga jõudu, et seda ettepanekut väärata. Lisaks (tänase Luterma noteerimise lõpetamise valguses) tundub, et elame siiski banaaniriigis, mis sest et pisukeses oaasi meenutaval maalapil, aga ikkagi neegrite seas.
  • Täiendava motiveerimise vajadust?

    ROFLMAO !!!
  • Mingu Austraaliasse avokaadosid korjama kui ei tunne piisavat motivatsiooni oma praegust tööd teha.
  • arvon, jah Luterma uudist lugedes oli järgmine emotsioon peale - yeah, what fucking ever - see, et huvitav, mis Sina teed
  • TaivoS
    Kui pead silmas Lutermad, siis soovin end pädevaks saada ja siis saab otsustada edasi, kui aga Baltikat, siis võiks teema algataja ettepanekut proovida päevakorda lisada. Kas keegi igapäevaselt Äriseadustikuga kokku puutuv kodanik võiks anda hinnangu tegevusele, mida oleks vaja teha antud ettepaneku päevakorda saamiseks. Minu teada peaks vist päevakorra kinnitamise juures tulema välja omapoolse ettepanekuga ja seda siis hääletatakse.
    Kuigi Baltika on üks avalikkumaid ettevõtteid minu silmis ja seda ka korduvalt tunnustatud erinevate investorsuhete auhindadega, ei tähenda see siiski seda, et nad ei võiks mõnikord (või mõnede arvates) olla üleliia omakasupüüdlikud. Suure tõenäosusega on see ettepanek määratud läbikukkumisele, kuid loodetavasti aitab see kaasa väikeinvestorite eneseteadvuse tõusule tulevikus, mida mulle tundub, läheb lähiaastatel taas rohkem vaja. Lisaks , eestlane pole kunagi hiilanud ühtekuuluvustundega ja selle õppimine-harjutamine kulgeb kindlasti pikaaegselt.
  • Kuidas üldkoosolek oli, kas mingi info uute investorite kohta anti?
  • Milder rääkis, et ca 2/3 emissioonist on kokkulepitud institutsioonidega ning ülejäänu osas käivad veel läbirääkimised. Peamine märkija on Danske (läbi Amber fondi) ning Finnfund võtab lisaks tüki.
    Hind on 10 krooni aktsia kohta. Märkimine toimub 6-10. juuli.
  • Baltikal siis -20% ees ootamas kui 4 miljonit aktsiast välja jagatakse?
  • Nägu Aprangas!
    Henri Adams Re: Apranga (APG1L) 20/04/09 10:38
    Pärast uute aktsiate märkimissõigusega aktsionäride nimekirja fikseerimist võiks aktsiahinnalt kenakest korrektsiooni oodata küll jah.
  • Miks nii? Kapitali suurendamine oli nagu juba mõnda aega tagasi teada, kas see ei võiks seega olla juba praeguses hinnas arvesse võetud?
  • Apranga situatsioon oli veidi teistsugune, aktsiate märkimise võimalus oli kõigil aktsionäridel turuhinnast oluliselt madalama hinnaga - 1 LTL.
    Baltika emissioon on suunatud ainult kutselistele investoritele ja esimesed kaks aastat on tegu põhimõtteliselt teist liiki aktsiaga (sisuliselt garanteeritud tootlust - 10% - lubava võlakirjaga). Baltika aktsia turuhind on hetkel 0,56, emiteeritavatel aktsiatel aga 0,64.
    Kuuldavasti on ca 80% emiteeritavate aktsiate osas ostukokkulepped juba sõlmitud, kui ülejäänud 20% osas veel midagi väga kindlat pole, võiks hoopis eeldada, et enne emissiooni püüavad suuromanikud tavaaktsia hinna samuti 0,64 ümbruses hoida.
  • Tänase Äripäeva 8.lk pildi peal jälle tuntud LHV foorumlane.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon