Pankadele jalarauad - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Pankadele jalarauad

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse


  • Mõtlesin, et kui pangad annavad raha ettevõtele siis nad kontrollivad seda firmat ja ongi olukord, kus sisuliselt töödatakse panga heaks, mitte enda heaks, mille pärast algselt ettevõte loodi.
    Eesti on nii väike ja võimalus on olemas teha MTÜ või SA taoline asutus, mis hakkaks inimeste ja ettevõtete antud deposiitide eest seisma ja kaitsma nende deposiite pangas. Seega kaoks pankadelt võim öelda, et nüüd on asi selline, et sul pole tagatist siis me tahame 20% laenu pealt või siis, et me oleme nõus maksma 3% hoiuselt.
    Kui nüüd teha SA, mis hakkaks vaatama ja juhendama deposiite pankades siis on võimalus kaubelda intressimääradega ja ma arvan, et asi muutuks väga kiirelt humaansemaks.
    Inimesed peaksid liituma selle SAga. Nad annavad näiteks õiguse oma deposiite pankades juhtida, kuid lõpuks peavad isiklikult kinnitama tehingu, et vältida pettust.
    Nüüd see SA läheb SEB, Swedi, BIGi või savi kuhu ja ütleb meestele, et näete, tahame selliseid tingimusi, kui ei meeldi, lükkame kõikide liitiunud inimeste deposiidid ümber teise panka ja korras. Selline süsteem peaks tagama parema konkurentsi Eesti pangandusturul ja panema mehed värisema.
    Mitte ainult ei ole tules pankade intressid vaid ka teenustasud jne.
    Kui sihtasutusega liitub näiteks 10.000 inimest peaks olema küllalt jõudu, et minna nõudma
  • tere tulemast, lihtsam on vist punane võim siia tagasi tuua :D
  • no kui ühes koas pakutaks midagi müüa 100.000 ja teises kohas 150.000 siis sa kindlasti valiks selle 150k koha?
  • Sarnaselt käitutakse ju sideteenust pakkuvate ettevõtetega. Ajad kamba kokku, teed MTÜ ja küsid siis liikmetele nagu suurettevõte soodukat. Kui käituda sarnaselt suurema hulga teenuspakkujatega, siis võib liikmetele ära tasuda ka näiteks iga kuine liikmemaks. Liikmemaksu eest saab palgata täiskohaga manageri, kes käib ja pigistab paremaid tingimusi erinevates ettevõtetes. On see siis pank, sideoperaator, kaabel tv, kütusefirma, mis iganes ettevõte, kellel konkurendid.
  • Mõte on iseenesest hea ja õige, kuid sellise ettevõtmise eesotsas peaks olema ikka üsna tugeva närviga mees/naine.
  • Kui mälu mind ei peta, siis miski neli aastat tagasi sattusin juhuslikult kokku sellise asjaga, kus oli tehtud miski ühistu moodi asi Tele2 jaoks. Igatahes sealsed liikmed said vähemalt jutu järgi vägagi soodsate hindadega rääkida + liitumised olid ka tasuta jne.. Kuna ennast seeaeg asi eriti ei huvitanud, siis ei uurinud ka, et kuidas selline olukord savutati.
  • võiks teha tervet eestit ühendava kommuuni, kes siis valib umbes nagu riigihange parima pakkuja igaks asjaks. Väga hea mõte!
  • Keegi võiks pankade poolt kehtestatud teenustasudega tegeleda. Need on üüratud ja kordades suuremad kui vanas euroopas. Sealt tuleb liigkasuvõtjate põhiline papp.
  • Kuna valitsus tööd ei tee, siis paratamatult tulevad tavakodanikele sellised ideed pähe. Võrreldes rootsi laenuvõtjaga saame päris kõvasti peksa.
  • rootsi penskarite pankades üritatakse teenustasudega optimeerida "suuri kahjusid" mida nad laenuturult on saanud- öelge mulle nüüd ausalt , kuidas on võimalik pangal saada kahju, kui sa oled kogu oma vara (elukindlustuse, liisingud jne jne) koos saba ja sarvedega sellel pangale maha müünud ja iga liigutuse pealt saab see pank kümnist, lisaks majad on võimalik alati mingi aja jooksul maha müüa, ka autod on võimalik müüa. (tegelikult on auto omahind ammu kätte saadud). Ka ettevõtete laenud on tagatise alusel reeglina antud. Noh kokkuvõtteks peaks ka neil vendadel mingi vastutus olema, kui pappi välja andsid suvalistele "metsavendadele" (ärgu nüüd tööinimesed pahaks pangu, kes metsa lõikavad ja -hooldavad).
  • Hansaliisingult sai juuni algul sõbrale välja otsitud maastikumürakas, mis ehitusfirmalt oli ära võetud. Jaan 2008 ostuhind tutikana nats alla 1,6M. Pakkumine oli juba päris hea, aga nats juuti ka pandud ja 730k anti ära(ls 20k), isegi läks teise liisingufirmasse. Mõtisklen seda, et omahind kätte saadud- see ei puutu ju liisingfirmasse. Selle võis kätte saada autoesindus aga liising saab ikka lohku.
  • Momentum, tule pane allkiri rindade vahele
  • See oleks sii nagu tarbijate ametiühing? Aga iseenesest on mõte ju hea.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon