Börsipäev 17. august - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 17. august

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Kui reedel tõin börsipäeva foorumis välja, et eelmise nädala lõpp kujunes Aasia turgudel veriseks, siis täna on see korraliku järje saanud. Hiina börsid on teist päeva järjest ca 4% kuni 5%lises miinuses ning viimase 9 börsipäevaga on Shanghai A indeks kukkunud lausa 17% (!). Need, kes reedel Hiina suurt korrektsiooni USAs tõsiselt ei võtnud ja aktsiad õhtul veel üles bidisid, on täna tõenäoliselt valu tundmas. USA eelturult vaatavad vastu ca -1.1%lised numbrid.
  • Jaapani SKP kasvas teises kvartalis +0.9% QoQ (valitsuse fiskaalstiimul on tõstnud investeeringuid +8.1%, eksport kasvas +6.3% & eratarbimine tõusis +0.8%). SKP numbri avaldamine põhjustas börsil korraliku kasumivõtmise, kuna varem avaldatud makroandmed on üsna kehvad olnud (töötusemäär on 5.4% & deflatsioon ilma energia & toidu hindadeta on –1.7%). Nikkei 225 indeks kukkus esmaspäeval 3.1%.
  • INGi teeb euroala majanduskasvu taastumise suhtes skeptiliseks ettevõtete kasumite vähene üllatajate % võrreldes USA & UK'ga (ING kasutab ootuste ületamise/allajäämise mõõtmiseks 5% kriteeriumi, et vältida ettevõtteid, kes ootusi juhivad). Samas on seos vastupidine majanduskasvuga: USA ja UK Q2 SKP'd kukkusid vastavalt 0.3% ja 0.8% QoQ ning Saksamaa & Prantsusmaa majandused tõusid 0.3% QoQ.

  • Kui kellelgi jäi see artikkel reedel Bloombergis veel lugemata, siis soovitan seda teha. Näitab, kui kiiresti on tõusnud majanduse taastumise latt. JPMi, RBSi analüütikud ei oota enam V-kujulist taastumist, vaid V-kujulist taastumist koos kiireneva kasvuga (!), uskudes, et SKP 3% kuni 4% kasvuootused paariks järgnevaks kvartaliks on tõenäoliselt liiga tagasihoidlikud.

    The worst recession since the 1930s has created a reservoir of demand that will buoy the economy, say a growing number of economists led by James Glassman at JPMorgan Chase & Co., former Federal Reserve Governor Laurence Meyer and Stephen Stanley at RBS Securities Inc.

    “Whenever we have plunged off a cliff and fallen into a deep hole in the past, for a while the economy has a tendency to bounce back very quickly,” said Glassman, a senior economist at JPMorgan in New York. Glassman and his colleagues this month said forecasts of 3 percent to 4 percent growth in coming quarters may be too low given “pent-up” consumer demand.

    Q3 09 USA SKP kasvu ootuseks on Bloombergi andmeil eelmise nädala seisuga keskmiselt +2.2% ning terveks 2010. aastaks +2.3%. Seda, milliseks reaalne kasv kujuneb, näeme mõne aja pärast, kuid ootuste latt on tõusnud igaljuhul hirmuäratava kiirusega.

  • & ootuste latt on kõrge ka kasumite kasvu suhtes:

    S&P500 P/E

     

    Allikas:Bespoke Investment 

  • Päeva lõpus hoogustus Shanghai börsil kasumivõtt veelgi ja Shanghai Composite kukkus 5.8%. Spekulatiivse raha käitumisest annab kindlasti märku homme Shanghai börsil kauplema hakkav Everbright Securities (online sale'i käigus müüdud 341 mln aktsiat kirjutati 116x üle!)
  • USA eelturul on lõpuks ometi võimust võtmas korralik müügisaun - S&P500 on eelturul miinuspoolele kukkunud 2.3% jagu. Futuurid kauplevad 983 punkti peal.
  • ...940 võiks olla target, millelt siis põrge tehakse...
  • ES 940 ajaks seisu liiga ärevaks. Kui 980 peaks kukkuma, siis 958 pakuks miinimumiks..
  • ega enam suurem kukkumine ei tule ju kõne allagi...
  • Tuleb ikka kõne alla, aga selleks oleks vaja negatiivseid uudiseid, mis varjutaksid tulemuste hooaja. Ei näe eriti jõudusid, mis nüüd kohe turu alla pööraksid. Väike kasumivõtt ja siis üles Fib 50 poole. Seal saab uuesti olukorda hinnata.
  • Was that the bulls backbone I heard crack?
  • Nigga, tehiliselt on ainus crack hetkel the one we are all sitting on :-D
  • Merrill Lynch on täna kirjutamas korrektsiooni võimalusest USA turgudel ning ütleb, et kuigi riskid on õhus 15% kuni 20%liseks languseks, jätavad nad oma aastalõpu prognoosi S&P500 indeksil 1050 punkti peale paika. Languse põhjuste seas tuuakse välja tegurid, mida olen börsipäeva foorumis ka korduvalt rõhunud - Hiina aktsiaturu kukkumine ja liigne optimism aka complacency ehk ülikõrge bull-bear ratio USAs.

    Merrill: "Markets tend to peak in the months of August or September, so we are watching for signs that an intermediate top has formed that would result in an equity market correction. As we move into the fall months of September and October the risk is for a 15%-20% pullback. Our S&P 500 target remains unchanged at 1055-1065.

    /-/

    Last week we listed five things to watch for that could mean an intermediate top, and two are already close to a downgrade to negative. The first is a peak in China’s equity market - the market is selling off and beginning to break key support levels. The second is Investors Intelligence % Bears reflecting too much optimism. Last week this sentiment survey fell to 21.3% from 25.8% - below 20% would provide a negative signal for the equity market."

  • Wall Street Journal on teinud loo viimase kahe aasta jooksul põhja läinud pankade mõjust FDICi reservidele ning sellest, et võrreldes varasemate aastatega, on pankrotid FDICi jaoks seoses pankade poolt võetud kõrgemate riskidega läinud kallimaks maksma kui tavaliselt:

    Briefing: "For the 102 banks that have collapsed in the past two years, the FDIC's estimated cost averaged 25% of assets. That is up from the 19% rate between 1989 and 1995, when 747 financial institutions were closed by regulators, according to the FDIC. The agency's insurance fund already has dipped to $13 billion, with more than 300 battered banks and thrifts still on an undisclosed FDIC list of problem institutions. One problem is that so many banks took risks when the economy was booming, and are seeing their capital dissipate with alarming speed."
  • August NY Empire Manufacturing Index 12.08 vs 3.00 consensus, July -0.55.
  • Orkaanihooaeg tasapisi tuure üles võtmas. Kui Claudette ja Ana on vaid võimsad madalrõhkkonnad, siis Billist on saanud orkaan. Tõsi, hetkel veel esimese astme orkaan (skaalal 1 kuni 5), kuid suund on Mehhiko lahe poole ja aega jõudu koguda veel küll. Link, mida tasub teemast huvitatutel operatiivselt jälgida, on siin. 

  • Aasias oli väga tugev verelaskmine ning päeva jookusl on see edasi kandunud ka Euroopasse ja USA eelturgu. Hiina turud kaotasid esmaspäevaga ca 6%, India ja Hong Kong 4%, Jaapan,Tai, Singapur ja Lõuna-Korea 3%. 

    Euroopa turud:
    Saksamaa DAX -1.79%
    Prantsusmaa CAC 40 -2.03%
    Inglismaa FTSE 100 -1.55%
    Hispaania IBEX 35 -2.69%
    Rootsi OMX 30 -1.59%
    Venemaa MICEX -2.47%
    Poola WIG -2.05%

    Aasia turud:
    Jaapani Nikkei 225 -3.10%
    Hong Kongi Hang Seng  -3.62%
    Hiina Shanghai A (kodumaine)  -5.78%
    Hiina Shanghai B (välismaine)  -6.71%
    Lõuna-Korea Kosdaq  -2.50%
    Tai Set 50 -3.89%
    India Sensex 30 -4.07%

  • Volatiilsus on läbi teinud korraliku tõusu, mis indikeerib õigustatult kerkinud närvilisuse kasvu. VIX täna +16%.

  • Ja päevasiseselt üsna tavapäraseks saanud pilt. Käive alla ja turg üles:)
  • U.S. Treasury says overall loan balance at top 22 TARP banks fell $45.7 bln in June; says new originations rose $35.1 bln in June - Reuters
  • Päris korralik müügiüritus sai just hetk tagasi bid-i vastu, kas need 13 minutit veel müüki?
  • Iga viimne kui 13 minutit müüki ning S&P500 sulgumine 980 tasemelt. Täitsa kena päev kuid eks lähipäevad annavad märkui kui jätkusuutlik see on. Ootan huviga.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon