Börsipäev 18. august - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 18. august

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Eilne USA turu liikumine on viimaste nädalate omast igaljuhul oluliselt erinenud. Traditsiooniline päevalõpu ülesostmine jäi tulemata ning korralik allamüük ja päeva põhjade juures sulgumine on päris paljusid aktsiagraafikuid lühiajaliselt nutusemaks muutnud. Tund aega enne USA turu avanemist ootame juulikuu aastast majade ehituste arvu (ootus 598 000 vs juunikuu 582 000), ehituslubade arvu (ootus 576 000 vs juunikuu 570 000) ning juulikuu tootjahinnaindeksi muutust (ootus -0.3% vs juunikuu +1.8%).

  • Investeerimispanganduse kriisijärgsest kokkukuivamisest ja kriisile järgenvatest võitjatest oleme juba rääkinud - pirukas on küll väiksem, kuid ka pirukale pretendeerijate arv on väiksem. Täna on Bloombergis artikkel selle kohta, kuidas kinnisvaraga tegeleva Evergrande IPO, mille suurus peaks jääma üle $1 miljardi, on vahetamas UBSi Goldman Sachsi vastu (lisaks veel BOC ja BAC), kuna UBSil pole IPO läbiviimiseks piisavalt ressursse.

    Lisaks Evergrandele on aktsiaturgudele IPOt ihkamas Hong Kongis veel ca 100 ettevõtet.

    Link siin.
  • Billist on saanud teise astme orkaan, mis koos tõusvate aktsiaturgudega on naftahinna taas $67 dollarist kõrgemale tõstnud.
  • Saksamaa investor confidence on augustis tõusnud kolme aasta kõrgeimale tasemele - kui juulis oli näit 39.5 punkti, siis augustis 56.1. Ootuseks oli 45 punkti. Indeksi avaldamise järel tegi DAX hüppe üles ning on nüüd +0.8% päeva tippude juures.
  • Suurbritannia inflatsioon püsis juulis 1.8% peal. Samas, analüütikud ei taha globaalse inflatsiooni kiirenemise võimalust isegi kaaluda ning Merrill Lynch on täna taas kirjutamas, et usub, et Fed hoiab intressid 0% peal terve 2010. aasta.

  • Credit Suisse'i Bob Parker on 4.5 minutilises Bloombergile antud intervjuus lahanud USA aktsiaturu ja volatiilsusindeksi VIX liikumist. Parker VIXi jõudmist üle 30 punkti ei usu ning pakub, et pärast lühikest külgsuunas liikumist või väikest allapoole korrektsiooni on pulliturg septembri keskel kuni novembri keskpaigani jätkumas. Langust soovitab Parker kasutada aktsiate ostmiseks ja eelkõige Aasiast ja Ladina-Ameerikast. Föderaalreservilt ootab Parker intresside samaks jätmist vähemalt järgmised 9 kuud ning ECB'lt vähemalt järgmised 6 kuud. Video ise siin. 

  • Housing Starts juulis annualiseeritud tempos 581 000 vs oodatud 599 000.
    Buidling Permits juulis annualiseeritud tempos 560 000 vs oodatud 577 000.
    Tootjahinnaindeks mom -0.9% vs oodatud -0.3%
    Tootjahinnaindeks yoy -6.8% vs oodatud -5.9%.
  • USA aktsiaturud on eilse veresauna järel päeva alustamas ca 0.3% kuni 0.5%lise plussiga.

    Euroopa turud:
    Saksamaa DAX +0.31%
    Prantsusmaa CAC 40 +0.31%
    Inglismaa FTSE 100 +0.43%
    Hispaania IBEX 35 +0.26%
    Rootsi OMX 30 +1.33%
    Venemaa MICEX +0.13%
    Poola WIG -0.08%

    Aasia turud:
    Jaapani Nikkei 225 +0.16%
    Hong Kongi Hang Seng  +0.84%
    Hiina Shanghai A (kodumaine)  +1.40%
    Hiina Shanghai B (välismaine)  +1.95%
    Lõuna-Korea Kosdaq  -1.22%
    Tai Set 50 +1.34%
    India Sensex 30 +1.69%

  • Eilne punane päev kakkus mõnusalt fondide hindu alla. Täna oma portfelli seisu vaadates ehmatas korralikult ära.
  • Apple (AAPL) hoiab oma hommikust gap upi, mille põhjuseks oli RBC-poolne hinnasihi kergitamine $190 pealt $250 peale. Lisaks Apple'ile liigutas RBC üles veel RIMMI sihi $100 pealt $150 peale ning PALMi sihi $18 pealt $25 peale. Peamine põhjus selles, et RBC usub kindlalt, et üksnes smartphone'id on tulevik ning et aastaks 2012 on nende osakaal kasvanud 35%ni.
  • USA aktsiaturud on tänase tõusuga üritamas vilistada eilsele langusele ning möödunud nädala lõpus ja esmaspäeval toimunud suurtele kukkumistele Aasia turgudel. Pisut ennatlik tundub mulle see vilistamine...
  • Pigem tundus eilne langus tüüpiline pulliturule. Pulliturul on miinuspäevad järsud, karuturul on plusspäevad järsud.
    Karud said eile natuke laiata, täna on nad tagasi oma urgu pekstud ja nohisevad seal edasi :)
  • Käive täna tunduvalt väiksem, kui eile ja turgu vedamas spekulatiivsem kraam. Pigem tänase päeva iseloomustuseks viimasel ajal tavaks saanud väikse käibega ülesloksumine. Päeva lõpp peaks siiski selgust andma, kas eilne oli ninanips karudele või võetakse siit veel kergelt kasumeid. IMF-i tänane ametlik majanduslanguse lõpu kuulutamine toetab samuti turgu, kuid ootaks päevalõpu siiski ära enne kui pulle ja karusid peksma hakkaks:)
  • Pakun, et siin mängib oma rolli ka optsioonireede - kõvasti on panustatud puttidesse ja turud kisuvad strikide suunas.
  • Läheneval optsioonireedel on kidlasti oma osa, optionpain.com võib anda aimu, millises suunas üritatakse hindasid suruda. Nagu ka muid analüüsi meetodeid ei tasuks sedagi väga tõsiselt võtta.
  • Täna pärast turgu tuleb tulemustega Hewlett-Packard (HPQ). Müügitulu konsensusootuseks on $27.25 miljardit ja non-GAAP aktsiapõhiseks kasumiks $0.90.
  • Ja taas plusspunktid SideKick-ile, pea puhas trendipäev üles. Siiski viimastel minutitel vähemalt üritati kergelt müüa.
  • Hewlett-Packard prelim $0.91 vs $0.90 First Call consensus; revs $27.5 bln vs $27.25 bln First Call consensus.
    Hewlett-Packard sees Q4 EPS of $1.12 vs $1.07 consensus; sees Q4 revs up 8% sequentially, equates to $29.6 bln vs 29.8 bln consensus.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon