Börsipäev 19. august - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 19. august

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Kuigi USA aktsiaturg jätkas eile ülespoole liikumist, on Hiina tegemas jätkuvalt vastupidist liikumist. Hetkel on Shanghai A indeks 3.3% punases ning usun, et Hiinas käimasolevat korrektsiooni ei saa/tohiks praegu ignoreerida ka mujal. 4. augusti tipust on Shanghai A indeks kukkunud 19% vs S&P500 alla 3%line kukkumine...

    Olulisi majandusraporteid täna tulemas ei ole, kuid see-eest on fookuses tulemused. Kuigi eile lõi HPQ ootusi, langes aktsia konverentsikõne järgselt miinusesse.

    Täna enne turgu tulevad tulemustega BJ's Wholesale (BJ) ja Deere (DE).

  • Hiina pea 20%lisest langusest on nüüdseks loo valmis saanud ka Bloomberg. Link siin. 

  • Kuigi orkaan Bill on tõusnud juba võimsaks 3. kategooria orkaaniks, näevad tänased ilmamudelid ette, et orkaan keerab enne Mehhiko lahele jõudmist põhja poole ära ning Mehhiko lahele ohtu ei kujuta.
  • Shangai on haige püss, Nikkei -0,8% oleks natuke usaldusväärsem.
  • Morgan Stanley on Hewlett-Packardi (HPQ) kvartalitulemuste järgselt tõstmas ettevõttele antavat hinnasihti $40 pealt $57 peale. Nende arvates on tänane konsensusootus 2010. kalendriaasta EPSi osas ($4.22) liiga konservatiivne ning et tegelik number peaks jääma kuskile $4.4 juurde, mis tähendaks, et täna kauplevad aktsiad alla 10x 2010. aasta kasumit...

    Sarnaselt Morgan Stanley'le on ka Goldman Sachs oma kasumiootusi ülespoole korrigeerinud ning ootab 2010. aastalt EPSi $4.30. Hinnasihi kergitab GS $47 pealt $50 peale.

    Citigroup tõstab samuti kasumiprognoose ning liigutab HPQ hinnasihi $54 pealt $56 peale ja kasutab analüüsis sõnu: "We would use any near-term retrenchment as a buying opportunity." /-/ "Inventory correction is done."

  • PIMCO on puudutanud dollari kui reservvaluuta staatust ning usub, et dollar on jätkamas nõrgenemist. Nagu olen ka varem öelnud, et kui paljude analüüsimajade poolt prognoositud 0%lised intressid peaksid USAs püsima terve 2010. aasta, kui samal ajal muud maailma keskpankurid intresse tõstavad, oleksid dollari väljavaated tõepoolest nutused. Link siin. 

  • Üks päev siin alles räägiti dollari tugevnemisest... saa siis nüüd aru, mis jutte uskuda.
  • Lihtne- kui keegi räägib, et teab kuhu dollar liigub siis ei tasu sellist tüüpi uskuda :-)
  • SEB on Swed:

    We believe that Swedbank’s SEK 15bn share issue will be the last of this cycle. This, in our
    view, means it is finally meaningful to focus on fair value as the driver of the share price. We
    have upgraded our recommendation from 2/Hold to 1/Buy and align our target price with our
    fair value estimate of SEK 70 per share on a post-share issue basis (=SEK 83 per share prior to
    the separation of the rights), which implies more than 30% upside.
    Assuming that the share price will still be SEK 65.5 on 14 September and that the issue price
    will be 40% below the theoretical ex-rights price, the subscription price per share should be
    around SEK 31.5, implying that 0.6 new shares would have to be issued per share in existence.
    Swedbank’s price/tangible book value based on reported Q2 2009 results plus proceeds from the
    share issue would remain at around 0.8x, which is significantly lower than all Swedish peers
    including SEB (which is at 1.1x). This means that Swedbank will also maintain its attractive
    valuation after the issue. The only difference is that there is one less major risk to worry about.
    Our valuation is based on an excess return model using 11% as the cost of equity, which we
    have reduced from 12%. We argue Baltic losses of 30% over 2009-11 would be required before
    we would need to be concerned about a third share issue, which should mean the problem is off
    the table. Technical effects could also push the share price higher during 16-22 September.
  • Nojah, ainult päeva jäin hiljaks sellega, pole viga.
  • Cramer on kommenteerimas Hiina langust ja seda, et USA futuurid on Hiina peale protsendi jagu miinuspoolele kukkunud niimoodi:

    "China-Led Drop Offers a Time to Buy
    By Jim Cramer

    If China has pulled back 20%, do we have to pull back 20%, even though they were up 80% and we are up 9%? Are we so in lock step now that when China catches a cold, we are the ones with pneumonia?

    I don't think so."

    Minu jaoks on muidugi huvitav võrdlus see, et Hiina on tõusnud aasta algusest 80% ja USA 9%....

    Esiteks - pärast praegust langust on Shanghai A tõusnud aasta algusest 53% ja mitte 80%. Teiseks, USAs on 9% tõusnud S&P500, kuid Nasdaq näiteks 24%.

    Teiseks - miks mitte teha ikkagi võrdlust, et Hiina on tipust kukkunud 20% ja USA ainult 3%? Hiina-laadse suurriigi aktsiaturu 20%list liikumist ei tohiks ikkagi ignoreerida.
  • MBA Mortgage Applications +5.6% vs -3.5% Prior
    Deere prelim $0.99 vs $0.57 First Call consensus; revs $5.28 bln vs $5.25 bln First Call consensus
  • BJ's Wholesale beats by $0.02; guides FY10 EPS in-line, lowers rev growth guidance.
  • Shanghai juba mõnda aega tangib, ilmselt Cramer pidas tippu silmas. Mis just selles tänases miinuses nii erilist on, Bloombergi artikkel?
  • Nagu allpool toodud pildist näha, siis maailma aktsiaturud on punased ning sellest ajendatult on ka USA eelturg negatiivsetes toonides.

    Euroopa turud:
    Saksamaa DAX -0.87%
    Prantsusmaa CAC 40 -0.60%
    Inglismaa FTSE 100 -0.69%
    Hispaania IBEX 35 -1.23%
    Rootsi OMX 30 -1.11%
    Venemaa MICEX -1.22%
    Poola WIG -0.52%

    Aasia turud:
    Jaapani Nikkei 225 -0.79%
    Hong Kongi Hang Seng  -1.73%
    Hiina Shanghai A (kodumaine)  -4.31%
    Hiina Shanghai B (välismaine)  -2.81%
    Lõuna-Korea Kosdaq  -0.26%
    Tai Set 50 -1.72%
    India Sensex 30 -1.50%

  • ymeramees,

    Minu arust on Crameri ja paljude teiste USA analüütikute dogmaatilised vaated, et 'Hiina turud meid üldse ei mõjuta' lihtsalt absurdsed. Siis kui USA turud pärast märtsi põhju ülespoole rühkima hakkasid, siis mõned meist veel mäletavad, et tollal toodi tõsiste nägudega ühe USA aktsiaturu ralli põhjusena välja ka see, et "overseas markets, particularly China has been strong and rallying..." Ja et siis üldse vastupidi see seos ei kehtiks, seda mina mitte ei usu.
  • Nädal aega juba ainult punast nähtud - hakkab ära tüütama.
  • Hiina aktsiaturgude põhi oli 2008. aasta novembri alguses ja USA aktsiaturgude põhi 2009. märtsi alguses ehk 5 kuud hiljem
    Hiina aktsiaturu selle aasta tipp oli 2 nädalat tagasi ehk 4.08.2009
    Joeli uskumuse täitumine vastupidisest seosest võib seega mõnevõrra aega võtta, siis aga pole ehk mõtet enam USA aktsiaidi müüa, sest Hiina aktsiaturg on jälle tõusule pööranud :)

  • Henno, just sellele faktile märtsi lõpus/aprillis viidatigi - et Hiina on 6 kuud rallinud, aga et USA istub muu maailmaga mülkas. Häirib lithsalt see, et et kui halbadel aegadel haaratakse sellistest õlekõrtest, siis headel aegadel proovitakse samu faktoreid eirata.
  • Joel, ma olen Sinuga 1 meelel, et eriti tänapäeva globaliseerunud ja infoühiskonnastunud maailmas ei saa katla 1 servas rasvasemat suppi keeta - veel 90ndate aastate alguses oli USA ja Euroopa aktsiaturgude liikumisegi vahel korrelatsioon miski 0,50 kandis, täna on see ca 0,80

    aga 2 nädalat on selgelt liiga lühike aeg, et tuliselt apelleerida turgude vahelise seose töötamisele
  • AlariÜ, missugused riskid on AXL shortimise $7 juures?
  • Time ajakiri on mürgiselt valinud Crameri blogi 2009 a. viie most overrated blogi hulka:
    http://www.time.com/time/specials/packages/article/0,28804,1879276_1879093_1879088,00.html
  • Dept of Energy reports that crude oil inventories had a draw of 8397K (consensus is a build of 1200K); gasoline inventories had a draw of 2177K (consensus is a draw of 1000K); distillate inventories had a draw of 650K (consensus is a build of 700).
  • Analüütikud on kõik AXLi & GMi diili positiivselt kommenteerimas. Nt. Credit Suisse tõstab soovituse outperform peale hinnasihiga $8:

    This alleviates the near-term liquidity and bankruptcy risk for AXL while not hitting existing shareholders with a particularly onerous amount of dilution. The firm says while the shares have rallied sharply over the past several weeks, there still appears to be some residual near term bankruptcy risk priced into the shares.

    ...kuid CS'i katalüsaator pole eriti veenev:

    They think the shares can move higher as investors become more comfortable with the view that AXL is not going to reorganize in bankruptcy. A catalyst for this could be the finalization of terms of the agreement between the AXL and GM, and an amended credit agreement from the company's lenders. (briefing)

    JPMorgani aastalõpu hinnasihist on AXL igal juhul kõrgemal:

    JP Morgan notes that AXL's bankruptcy risk is now substantially reduced, and their hitherto highly cautious view on the equity flips to a bias to buy on dips. Firm says after unexpectedly favorable liquidity relief from GM, a covenant amendment now seems highly likely. After the stock's 3 point move yesterday (to $5.70), they think AXL now seems fairly valued on 2011 earnings and about 8-20% undervalued on 2013 earnings estimates discounted back to 2011. Firm sets a $6 Dec 2009 tgt. (briefing)

     

  • To:heinos
    Lisaks veel Miku kommentaarile niipalju, et lühikeseks müügi tehingu puhul on riskid piiramatud, ükskõik mis tasemel instrument peaks kauplema.
  • Ron Insana on RealMoney all praegu kordamas just seda, mida enne ütlesin. Hea näha, et mõnele veel tundub Hiina langus ja selle ulatus oluline.

    The Case for a Correction
    By Ron Insana
    8/19/2009 10:48 AM EDT

    The selloff in China and other emerging markets is a leading indicator of risk aversion. China's 20% correction comes off a 100% rally, so in that regard it is necessary and healthy. However, as we were climbing, everyone argued that "as China goes, so goes the world." Now they are arguing that China doesn't matter. I disagree.
  • Sector ETF strength & weakness through the first hour of trading

    Leading Sector ETFs:
    Crude/WTI oil- USO +2%, OIL +2%, RBOB gas futures- UGA +1.5%, Oil HLDRS- OIH +1.5%, Energy- XLE +1.5%, IYE +1%, Gold miners- GDX +1%, US bonds- TLT +1%, SPDRS retailers- XRT +.5%, Gold- GLD +.5%

    Lagging Sector ETFs:
    Dry-bulk shippers- SEA -2.5%, Solar- TAN -2%, Base metals- DBB -2%, iShares real estate/REITS- IYR -1%, ICF -1%, Coal- KOL -.5%, Ag/chem- MOO -1%, Silver- SLV -1%, Steel- SLX -1%

  • Hiina langus on siiani olnud suurim üllatus spekulatiivsele rahale, mis on pikemat aega oodanud riigilt turge toetavaid meetmeid. Economic Observeri andmetel ei ole QFII’d veel raha hakanud Shanghai börsil välja tõmbama.

    & Securities Times:

    …average stock holdings at China's funds rose slightly to 87 percent of total portfolios by Monday from 86 percent at the end of the second quarter, indicating that Chinese funds have not trimmed their stock positions despite the market's recent slump.

    Pikaajalised fondid on aga sisenenud Hiinasse eeldusega, et monetaarpoliitika ei muutu lähiajal. Laenukraanide nii järsk kinnikeeramine juulis võrreldes juuniga on paljudele üllatus & kui valitsus turge toetama ei tule, võivad ka pikaajalised investorid kasumeid hakata lukustama. 

    PS. Nt The Economist pakkus välja eelmisel nädalal ühe idee, kuidas Aasia põrget pikaajaliselt sälitada (loe siit). Üks point artiklist:

    Asia cannot replace the American consumer: emerging Asia’s total consumption amounts to only two-fifths of America’s. But it is the growth in spending that really matters. In dollar terms, the increase in emerging Asia’s consumer-spending this year will more than offset the drop in spending in America and the euro area.

    & USA turgud ei taha kohe mitte Hiinat järgida ning dip-buyerid pressivad SPY +0.7% üles. 

  • Intraday spike in market being attributed to talk of a second stimulus package; however, most professionals are discounting the idea given that majority of money from the initial stimulus hasn't been dispersed yet.
  • Ja millele see viitab, kui esimene stiimul veel kasutamata ja juba on teist vaja?
  • eeee, performance anxiety´e? Ma mäletan ka kunagi minevikus oli juba spekulatsioone teisest stiimulitepaketist. Turg kukkus sel päeval nii palju, et ametnikud pidid lausa kinnitama, et uut stiimulitepaketi ei kaaluta. Ja nüüd siis selline ralli.
  • Market Internals

    The Dow is up 0.8% to 9287, the S&P 500 is up 0.7% to 997 and the NASDAQ is up 0.5% to 1966.

    ETF sector strength: Crude Oil-USO +3.0%, Gasoline-UGA +2.3%, Energy-XLE +2.0%, Retail-XRT +1.9%, Commodities-GSG +1.8% and Regional Banks-KRE +1.8%.

    ETF sector weakness: Real Estate-IYR -1.2%, Solar Energy-TAN -0.9% and U.S. Dollar-UUP -0.8%.

    The morning's action has come on slightly below avg volume (NYSE 418 mln vs midday avg of 479 mln; NASDAQ 992 mln vs midday avg of 1.04 bln), with advancers outpacing decliners (NYSE advancers/decliners 1703/1196, NASDAQ advancers/decliners 1456/1074) and with new highs outpacing new lows (NYSE new highs/new lows 33/5, and NASDAQ new highs/new lows 15/9).

  • Sector ETF strength & weakness @ midday

    Leading Sector ETFs:
    Crude/WTI oil- USO +3%, OIL +3.5%, RBOB gas futures- UGA +2.5%, Energy- XLE +2%, IYE +2%, Oil HLDRS- OIH +2%, Biotech- XBI +2%, IBB +1.5%, SPDRS retailers- XRT +2%, Reg banks- KRE +1.5%, Gold miners- GDX +1.5%, Basic mat- XLB +1.5%, IYM +1%, Pharma HLDRS- PPH +1.5%, Clean energy- PBW +1%, SPDRS healthcare- XLV +1%, Commods- DBC +1%, Insurers- KIE +1%

    Lagging Sector ETFs:
    iShares real estate/REITS- IYR -1%, ICF -1%, US dollar index- UUP -1%, Dry-bulk shippers- SEA -1%, Solar- TAN -.5%, KWT -.5%

  • 1000 punkti tõmbab S&P 500 indeksit magnetina. Hetkel veel 1 punkt vahet, kuid minek on üsna tuline seega kindlasti seal ka ära käib.
  • Turul müük täiesti olematu, bid kogu aeg vastas. Päris hullumeelne ostueufooria käimas, samas VIX ja VXN püsimas flat.
  • Esialgu paistab küll, kui tegemist eriti radioaktiivse kraamiga ja kui turg peaks tippe proovima minema, siis pressitakse ka AXL kõrgemale:) AXL nõrgema närviga shordid peaks nüüd väljas olema ja käive hakkab hääbuma. Kui nüüd kusagilt mingit uut uudist ei tule või kedagi suurelt ostma, siis eeldaks kerge müügiga mingi ~$4 juurde tagasi tiksumist.
  • Turul hetkel päevalõpu sell-off setup üsna hea, kas ka kasutatakse võimalust või paugutatakse üles?

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon