Börsipäev 7. september - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 7. september

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Kuna USAs tähistatakse täna Labor Day'd, siis on töörahva püha tõttu ka USA börsid terveks päevaks suletud. 

    Aasias oli täna roheline päev, USA futuurid muidu hetkel nullis.

  • Naftahinna liikumist jälgivate kauplejate jaoks on tähtsaim sündmus kolmapäevane OPECi miiting, kus konsensus ootab tootmismahtude samaks jätmist. Muud liigutused oleksid turu jaoks üllatavad.
  • Sberbank (SBER03) peaks oma 2. kvartali tulemused teatama neljapäeval 10. septembril. Goldman Sachsi kasumiootusteks enne eelisaktsiate pealt dividendiväljamakseid on 5.4 miljardit rubla. Tegevuskasumilt oodatakse võrreldes 1. kvartaliga ca 11%list kasvu.

    Aastaks 2009 ootavad GSi analüütikud Sberbankilt EPSi 0.39 rubla, 2010. aastaks 3.0 rubla ning 2011. aastaks 10.53 rubla. Turuhinnast ca 50% hinnasiht saadakse 2011. aasta hinnasihile 9-kordse kasumikordaja määramisel.
  • Nomura strateeg I. Scott leiab, et praegu on õige aeg vähendada portfellis tsükliliste sektrorite osakaalu portfellis ja osta nt telekomi- ja tervishoiusektori ettevõtteid.

    Eraldi analüüsis tõstsid Nomura analüütikud Euroopa ravimitööstuste ja telekomiettevõtete soovituse “bullish” peale. Telekomisektoris meeldib Nomurale enim Deutsche Telekom (NYSE'l sümboliga DT), mille kohta kirjutatakse: “..cheapest stock in the sector on a free cash flow yield of 16% with a dividend yield of 9%.

  • Kui Eestis on börsidele jõudnud paanilised sügisostu päevad, siis Euroopa hoiab esimese paari tunniga kättevõidetud 1.5%list plussi ning USA stabiilselt tagasihoidlikuma 0.4%lise tõusu juures.
  • Off Topic

    Palun abi: Paar kuud tagasi postitas keegi ( mälu järgi vanadest foorumlastest) mingis teemas lingi kus oli pilt kuidas jaguneb USA eelarve erinevate ministeeriumite vahel. Ministeeriumid olid "vapikujutisena" ja nendedele oli päikesratta kujul liidetud alamorganisatsioonid koos oma eelarvetega. Sorry, lihtsalt ei suuda oma jõududega seda linki leida.
    Tänud ette.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon