R&D põhine start-up otsib investorit - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

R&D põhine start-up otsib investorit

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Kohe turule tulev toiduaine sektori firma otsib investorit.

    Projekti tutvustaks põhjalikumalt vast foorumiväliselt, aga lühidalt mõned võtmekohad:
    - tootesari on maailmamastaabis unikaalne – seda on kinnitanud mitme riigi asjatundjad; unikaalne retsept on välja töötatud koos ülikoolide ning sõltumatute uurimisasutustega viimase 5a. jooksul;
    - tootmine tuleb Eestisse, tehasehoone on renoveeritud, enamus sisseseadet olemas;
    - turg on globaalne, Eesti vähem oluline;
    - firma intellektuaalomand on hinnatud briti vastava firma poolt ca 5 mln naela peale;
    - vajalik investeering – müüme 10% hinnaga 3,8 mln krooni, vajadusel võimalik rääkida kuni 25% müügist; investorit on vaja kiirelt – septembri jooksul, sest detsember-jaanuar „sureb” turg välja ja enne seda on vaja kohal olla; tootmise käivitamiseks kulub ca 3-5 nädalat alates raha laekumisest.

    Suurima heameelega räägiks täpsemalt kohtumisel või tehase külastamisel! Võtke ühendust investeering329@gmail.com.
  • väga hea projekt, kammkalast tehakse kama. hea nõu eest palun osalust, 12% on aktsepteeritav, aadressil postkast@nõudmiseni
  • detsember-jaanuar „sureb” turg välja ?
    Kas tarbijad surevad välja või intellektuaalomand hakkab närbuma? :)
  • Kellel raha, soovi investeerida, asjalikke kommentaare vms nagunii ei ole, see teksti (loe: jama) suurde valgesse 740*200 px kasti ei kirjuta ja Saada! nupule ei vajuta!
  • parandage kui ma eksin, kuid tegemist on vist spordijoogiga

    kui juba avalikult foorumis raha küsitakse siis võiks seda mõni konkreetne inimene teha, mitte investeering329@...
    ja eriti informatiivne see jutt siin ka pole.
  • mis summas on investeering tehasesse, jättes välja intellektuaalomandi?
  • vabandan, et foorumit risustan, aga mängin mängu "ise küsin ja ise spekuleerin":

    - tootesari on maailmamastaabis unikaalne? - arvatavasti on üks vaevunähtav komponent antud seerias unikaalne ning kõik muu maitseb täpselt nagu ülejäänud. iseenesest tubli ettevõtmine ja nii asju tehaksegi.

    - miks teha globaalse mastaabiga tootmist Eestisse? - alati on hea kuskilt väikselt alustada ja proovida, samas on kindlasti hea, et tooraine on lähedal ning kuuldavasti suhteliselt odava hinnaga hetkel. täiesti usun, et kuskil nt Põlva lähedal on kena hoone renoveeritud ning ka üks seade pluss natuke pudi-padi on mingist ajast olemas. selleks läks pangast ca 30-50% omaosalusega investeerimislaen.

    - kas ei oleks võinud intellektuaalomandit ca 100 mln eest maha müüa ning saada mõnus konsultandi soe koht tehase juures? - muidugi oleks, aga kõigil potentsiaalsetel ostjatel oli oma sama komponendiga toode juba olemas ning nad olid vaid 100 korda vähem valmis maksma.

    - miks just 3,8 mln ning vaid 10%? miks pank antud seadet ei finantseeri, pole ju globaalse potentsiaaliga äri puhul tegemist suure summaga? - ilmnes, et kvaliteetse toote loomiseks oleks vaja tehasesse ka teine seade soetada ning see maksab 200 tuh EUR-i. tuleb ju seadme hinnale ka "käibemaks" lisada. pank juba finantseeris ostetud teist seadet ning kuna vana hoone polnud piisavalt tugev omakapital panga silmis, siis anti viimasel hetkel vastus, et teine seade tuleb osta oma raha eest. nüüd on kiire, mis õigustab tervelt 10% andmist antud raha eest, mis eeldab intellektuaalsele varale võimast discounti.

    - millise toote müügiargument ei tööta hästi detsembris-jaanuaris ning mille seadet tarnitakse vaid 5 nädalat? - arvatavasti sellise, mille vajalikku toimet reklaamitakse eriti agaralt sügisel ja kevadel ning mis on piisavalt tavaline meie toidulettidel (küll ilma selle komponendita), et seade on standard.

    - miks peaks antud toode müüma? - sest reaalselt ükski teine turul olev sarnane toode ei toimi. teaduslikult tõestatud.

    - kuidas seda tarbijatele selgeks teha, kaua see aega võtab ning mis raha tuleks selleks kasutada? - ..................

    disclaimer: ülaltoodu oli puhas müstifikatsioon ning selle kokkulangevus reaalsusega on täiesti juhuslik. kirjapanija ei oma mingit seost ega kokkupuudet projektiga ega anna hinnangut kas võiks olla tegemist hea või halva investeerimisvõimalusega :)
  • Mis imeline firma küll teie intellektuaalomandeid hinnates nii helde anniga oli?
  • intellektuaalomand peaks olema avalik , registreeritud , mitte et ostad põrsast kotis. retsept tavaliselt kirjeldatakse koos meetodiga ja registreeritakse. retsept ise ei maksa midagi kui tegemise meetod puudub
  • Ma ei saa aru, miks selle jama eest küsitakse *ainult* 3,8 milli. Seda on VÄHE. Sellest te kaua ära ei ela. Küsige kohe 10-20 milli vahel, siis on asi vähemalt väärt edasi mängimist, kui näkkab. Näkkamise tõenäosus on mõlema summa puhul kesine.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon