Börsipäev 29. september - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 29. september

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • USA olulisemad börsiindeksid lõpetasid eilse börsipäeva tänu laiapõhjalisele tõusule 1.3-1.9% kõrgemal, ehkki Yom Kippuri tähistamise tõttu jäi käive turgudel tavalisest õhukesemaks. S&P500 indeks kerkis 1.8%, millega on saavutamas parima tulemusega kvartalit alates 1998. aastast (kolme kuuga ca 15.6%). Aasia (va Hiina) on samuti roheline.

    USA makrostatistikast tuleb täna avaldamisele Case-Shilleri majahindade indeks (kl 16.00) ja tarbijausalduse indeks (kl 17.00).  Viimase näiduks ootab konsensus 57.0 punkti. Augustikuul 54.1 punktini jõudnud indeks ületas tublisti 47.9-list prognoosi, kuid seda tänu indeksi ühele komponendile, mis peegeldab tarbijate ootusi. Olulisemaks võiks hinnata aga seda, mida arvavad tarbijad hetkeolukorrast ehk kui julged ollakse suuremaid kulutusi tegema praeguses keskkonnas, mil majandus küll näitab paranemise märke, ent seda 9.6%-lise tööpuuduse juures.

  • Saime valmis ülevaate Balti aktsiaturgudest ning Eesti makromajandusest Balti Pro all. (link)
  • Eilne korralik rallipäev tehti USA turgudel selle aasta madalaima käive pealt - põhjuseks siis mainitud juutide püha Yom Kippur, kus osa turuosalisi olid turgudelt eemal. Seega ei tasuks ehk eilsele turuliikumisele tavapärast rõhku asetada?

    Igaljuhul soovitan aga kuulata tänast intervjuud Andy Lynchiga Schroderist - link siin. Lynch ütleb, et peamiseks ralli põhjuseks on olnud meeletu likviidsus, mis otsib lihtsalt kohta, kust saaks teenida rohkem kui konto peal seisva raha eest praegu USAs makstav ca 0.25%. Ja osa kõrgemat tulusust aga ajavast rahast on läinud seda siis börsilt püüdma. Lynch usub, et kui me vaatame pikemat horisonti - ca 5 aastat - siis tegelikult on enamus oste täna head ja tasub aktsiaid osta. Kuid ütleb ise, et lühema ajahorisondi osas on ta skeptiline ja usub, et tänasest kuni aastalõpuni ehk siis järgmise 3 kuu jooksul on võrreldes praeguste turutasemetega suure tõenäosusega võimalik aktsiaid saada ka 10% kuni 15% odavamalt.

    Nagu Credit Suisse soovitab ka Lynch olla underweight Suurbritannias (ootab seal kõrgemaid makse ning usub, et võrreldes Lääne-Euroopaga läheb Suurbritannias taastumine keerulisemalt), kergelt overweight Lääne-Euroopas ja tugevalt overweight Aasia excl Jaapanis. Usub, et senised liidrid aktsiaturgudel on välja vahetumas ning et finantssektorist on oodata ridamisi uusi kapitalitõstmisi. Arvab, et telekomid ja tervishoiu ettevõtted on need, kuhu võiks liikuda.

  • Viimase aastaga dollari suhtes 16% kallinenud jeen on täna teinud marginaalse vähikäigu, kui turgudel räägitakse ühe valjemalt vajadusest lasta keskpangal kurssi kunstlikult madalamale tuua, et Jaapani tooted välismaal odavamaks muutuks ning eksportööride kasumlikkus kasvaks. Sel kuul rahandusministrina ametisse astunud Hirohisa Fujii leiab, et nõrga jeeniga ekspordi toetamise idee on absurdne. 15 aastat tagasi ütles ta finantsministrina täpselt vastupidist, kui Jaapani keskpank 15 miljardi USD väärtuses jeeni müüs ja kohalikku valuutad nõrgestas.

    Põhjus võib olla tema partei üldistes seisukohtades, millega soovitakse eemalduda ekspordile orienteeritud majanduspoliitikast ning toetada rohkem sisetarbimist. Tugevam jeen võib soosida majapidamiste kulutusi, kuna muudab imporditud kauba odavamaks. Jeeni müümist ei tasuks täielikult välistada, kuid nagu Fujii on öelnud, saaks see juhtuma ainult väga erakorralises situatsioonis. Allolev graafik kajastab jeeni liikumist dollari suhtes ning keskpanga välisvaluuta tehinguid. Valitsus pole lasknud osta ega müüa jeeni alates 2004. aastast.

  • Kui üldine konsensus ei näe laevatranspordi tööstuses lähiajal mitte midagi rõõmustavat, siis China Ocean Shipping prognoosib Baltic Dry Indeksi 82%-list rallit selle aasta viimasel kolmel kuul. Katalüsaatorina nimetatakse Hiina kohalike valitsuste julgustusi tõsta tööstustoodangut ning varustajate ja tootjate vahelisi kokkuleppeid rauamaagi järgmise aasta hindades, mis võivad suurendada laevade reserveeringuid. Lisaks on neljas kvartal traditsiooniliselt tippaeg kivisöe tarbimises. Bloombergi artiklit on võimalik lugeda siit.

  • mis CIT aktsiaga toimub,et eelturul lig9 +20%
  • FT Alphaville vahendab Deutsche Banki FX analüüsi, milles jõuti järeldusele, et tänu viimase aja tugevnemisele on euro ostujõupariteedi alusel USD suhtes 17% ja Briti naela suhtes 12% ülehinnatud. Kui lühiajalised erinevused ostujõupariteedis ei pruugi alati omada väga olulist tagajärge majanduse konkurentsivõimele siis pikema aja jooksul on märkimisväärset ülehinnatust  juba märksa raskem hoida.  Seega võiks erinevust PPP-s korrigeerida muutus oodatavas inflatsioonis või FX turgudel. Ei oska küll öelda, kuidas DB suudab euro üle- või alahinnatust enne 1999. aastat välja tuua aga selline näeks välja pikaajaline graafik:

  • Topd,
    NY Post kirjutab, et antud laenuandjat võidakse liita IndyMac'iga ning koordineerijaks tuntud hedge fondi tegelane John Paulson.
  • Shortisin SQNMi 3.37 selle peale, et Caris alandas targeti 50 sendi peale.
    Vaadake taustaks ka eile õhtuseid uudiseid
    See on päris riskantne tehing, ei tohiks rohkem kui 20% portfellist selle alla panna, esimese matsuga mitte rohkem kui 10% portust shorti võtta, et hiljem saaks lisada.
    Näen seda aktsiat alla liikumas, kuigi sel väga kõrge short interest.

    Sequenom target lowered to $0.50 at Caris & Company (5.69)
    Caris & Company lowers their SQNM tgt to $0.50 from $3 noting yesterday after the market close, shares were halted briefly while Sequenom announced completion of the independent investigation into the co's mishandled Down Syndrome data. The firm says the co's press release and Q&A commentary failed to provide substantial color as to what actually happened rather describing vaguely from the investigation that inadequate protocols, controls, and supervision led to inadequately substantiated claims, inconsistencies, and errors. They feel this is one of the worst possible outcomes from the investigation and investors continue to be in the dark. Firm says no R&D timetables were provided and the co reiterated that it is no longer relying on any of the previously announced Down Syndrome test data. Due to the greater likelihood of ongoing legal challenges and the unfavorable outcome of the investigation the firm cuts their tgt.
  • Pean võimalikuks päeva peale alla 3 tulemist, kuid positsiooni tuleks hoolega jälgida ning situatsiooni muutustele kiiresti reageerida.
  • July S&P/Case-Shiller Composite-20 Y/Y -13.30% vs -14.20% consensus, prior -15.4%
  • Väga tervitatud algatus abesiki! Soovitan kauplemisest huvitatutel teraselt jälgida ja teistelgi ideid siia üles kirjutada.
  • abesiki 2 taala pealt olen ostmas sqnm. :)
    ( kuid kahtlen et selle hinnaga antakse)
    need samad lühikesed teevad sellest aktsiast veel raketi.
    eelmine kord toitis hästi!
  • Üldiselt olen viimasel ajal võtnud sihiks, et kui turg tahab rallida siis vaatan ainult positiivseid asju ja kui alla siis ainult negatiivseid v. a. special situationid. SQNM on special situation aga murelikuks teeb 35% short interest ja see et liialt paljud teravad hedge fundide vennad ootavad sellele kukkumist.

    Eelturg on juba pikemat aega suhteliselt pointless olnud ja positsioone tuleb tihti võtta turult.

    Upside jaoks on väga huvitav asi täna DDRX initiation at Roth ning $35 target. See on GMCRi sympathy play ..totaalselt haip sektor.
    Roth paneb initiationiga paraja piruka - küsides pealkirjas "Is There Life After A 100-Bagger?" Hullumeelsed tegelased. Võib-olla olen ostmas DDRXi kuni 22ni et loota tõusu 23ni täna. See oleks segane bet nii kõrgelt mängitakse asju ainult väga harvadel juhtudel.
  • Teeks 2 päeva teemat: 1, kus on uudised ja muu siia kuuluv, ning teine, näiteks 29.09 päeva kauplemis ideed?
  • Euroopa turud:
    Saksamaa DAX -0.36%
    Prantsusmaa CAC 40 -0.23%
    Inglismaa FTSE 100 -0.25%
    Hispaania IBEX 35 -0.24%
    Rootsi OMX 30 -0.60%
    Venemaa MICEX -0.31%
    Poola WIG -0.76%

    Aasia turud:
    Jaapani Nikkei 225 +0.91%
    Hong Kongi Hang Seng  +2.06%
    Hiina Shanghai A (kodumaine) -0.32%
    Hiina Shanghai B (välismaine)  -1.27%
    Lõuna-Korea Kosdaq +0.12%
    Tai Set 50 +1.09%
    India Sensex 30 +0.96%

  • Know the Routine
    By Rev Shark
    RealMoney.com Contributor
    9/29/2009 8:26 AM EDT

    Most of life is routine -- dull and grubby -- but routine is the momentum that keeps a man going. If you wait for inspiration, you'll be standing on the corner after the parade is a mile down the street.
    -- Ben Nicholas

    The action in the market is becoming quite routine. Once again after a few days of weakness it looked like we might actually suffer some technical damage, but we came roaring back and caught anyone who was cautious or defensive by surprise. There was good reason to look for the market to struggle a bit more, but we didn't hesitate for long before the dip-buyers jumped in and drove us up with some very aggressive buying. Volume was a bit light due to the Yom Kippur holiday, but all that did was cause more frustration for bulls who were trying to justify jumping back in despite technical patterns that were not very inviting.

    So now what? The pattern of the market has been very predictable over the last few months. Once we bounce out of a pullback, we just keep going. In both August and September, the Nasdaq made a new high four days after breaking down. Once we turned back up, there was no hesitation and the buying stayed steady and strong.

    Do we have any reason to expect the market not to continue this routine pattern of immediate recoveries? Negative fundamentals don't have any impact on this market, and the most dominant theme seems to be that folks are underinvested and trying to add some long exposure.

    Frankly, this pattern of buying every dip and watching the mad scramble to add long exposure is getting rather tiresome. It doesn't make for the easiest trading when technical patterns are pretty much rendered irrelevant. However, we'd be fools not to recognize the pattern and embrace it. You can get in trouble by fighting the persistent dip-buying just because you have some negative fundamental arguments to make.

    The biggest challenge facing many, including me, is trying to keep cash at work. Typically I will be a seller on a low-volume day like yesterday, which leaves me in a difficult position if the market continues to run straight back up from here. What works best from a trading standpoint is some ups and downs, and in this market the downs have been so limited that they hardly give time to buy.

    There is going to be a lot of talk about end-of-the-quarter window dressing. I think window dressing does occur, but it is not a universal phenomenon. Some key stocks benefit from it, many are unaffected and some stocks are sold as a result of it. It may have a net positive impact on the indices, but it's not as reckless and as widespread as many in the market like to think. For the most part, it is finished a day or two before the end of the quarter anyway. Yesterday may have been the big markup day and now things may be more muted.

    So we are left with the bulls back in control even though the low-volume bounce yesterday was a little technically questionable. The market seems to be looking for us to build on that move with some end-of-the-quarter games, and I would not fight that scenario at this point.

    Early indications are for some slightly weak action as overseas markets are mixed and the dollar strengthens a little. The dollar has been one of the main drivers lately, so we will have to watch it closely.
    -----------------------------
    Ülespoole avanevad:

    In reaction to strong earnings/guidance: ASTC +75.0% (also announces exploring strategic financial and business alternatives to enhance shareholder value), SSTI +12.0% (light volume), WAG +9.0%, CPSL +6.4%, GCI +3.4% (light volume)... Other news: CIT +16.2% (Creditors eye CIT, IndyMac merger - NY Post), BSDM +15.9% (sells Hyperthermia System to University of California, San Francisco Medical Center), DVAX +11.1% (initiates phase 3 registration trial in chronic kidney disease patients for Heplisavtm hepatitis B vaccine), AEZS +11.1% and KERX +2.1% (KRX-0401 Continues to demonstrate impressive efficacy, safety and tolerability in metastatic renal cell carcinoma patients who progressed after failing treatment with both a VEGF receptor inhibitor and an mTOR inhibitor), MRNA +8.2% (announces patent allowance covering an siRNA with therapeutic potential for oncology and other indications), NVAX +6.6% (still checking), CVS +2.9% (up in sympathy with WAG), AZN +1.4% (AstraZeneca could face bid after 4 bln pounds Solvay takeover - Daily Mail), RBS +1.3% (Royal Bank of Scotland CEO says EU to block sub bond payment, SME loans - DJ)... Analyst comments: RRI +6.1% (upgraded to Conviction Buy from Neutral at Goldman -DJ), RL +2.9% (upgraded to Buy from Neutral at Goldman-DJ), CRXL +2.7% (upgraded to Hold at ING), HBAN +2.4% (upgraded to Outperform at FBR Capital), BRCM +2.4% (upgraded to Overweight at Barclays), JEF +1.0% (upgraded to Mkt Perform at JMP), ETN +1.0% (upgraded to Equal Weight at Barclays).

    Allapoole avanevad:

    In reaction to disappointing earnings/guidance: RCON -17.9%, SIMG -8.3%, SI -2.5% ... Select oil/gas names showing weakness: RDS.B -1.5%, TOT -1.4%, RDS.A -1.1%, REP -1.1%, E -1.0%... Other news: SQNM -41.8% (announces completion of independent investigation; failed to put in place adequate protocols and controls for the conduct of studies in the Trisomy 21 program), RPRX -11.7% (received further clarification from the FDA on the Full Clinical Hold status of Proellex), FR -7.8% (filed for a 12.5 mln share common stock offering pursuant to an existing shelf registration statement), MBI -7.1% (MBIA Inc and MBIA Insurance downgraded at S&P), NLY -4.2% (trading ex dividend), CS -2.4% (still checking), IRET -2.3% (announces public offering of 8,000,000 common shares of beneficial interest)... Analyst comments: PLD -3.1% (downgraded to Perform at Oppenheimer), WNR -2.5% (downgraded to Hold from Buy at Soleil).
  • Abesiki: "...kuid positsiooni tuleks hoolega jälgida ning situatsiooni muutustele kiiresti reageerida."

    ja olemegi otsaga price action (kvantitatiivne, tehniline, statistiline..whatever) analüüsi juures tagasi.
  • upser,

    Mõni päev on meil ja teistel foorumlastel palju kauplemisideid... teine kord läheb jälle mitu nädalat mööda enne kui kellelegi midagi väga head silma torkab, mida teistega jagada julgeb. Järjepidevus on kahe eraldi foorumi tegemisel probleemiks - korra oleme seda üritanud isegi teha, kuid juba tollal jäi asi just sel põhjusel katki. Seega parem, kui kõik ühes kohas koos - ja eks igaüks leiab siis siit midagi kasulikku.
  • njah bad idea läks kinni 3.67 ja lossiga. DDRX long 21.70
  • ei tea kas mina loll või milles asi, ööga järsku gaasi hind pea 1 dollari võrra kerkinud aga UNG ei ole selle peale nägugi teinud, nyyd kus siis gaas sealt kõrgelt langema hakkas, hakkas UNG ka oma vanalt positsioonilt langema, no mis toimub.... kas oskab keegi selgitada

  • Dealiisu, põhjus peitub selles, et nüüd kaubeldakse maagaasi novembrikuu lepingutega, mis ongi kallimad võrreldes oktoobri omadega. Novembrikuu lepingud on täna kukkunud aga ca 3.5% jagu.
  • abesiki Re: Börsipäev 29. september 29/09/09 16:36
    njah bad idea läks kinni 3.67 ja lossiga. DDRX long 21.70

    sqnm spekullides peavad munad terasest olema :)
  • September Consumer Confidence 53.1 vs 57.0 consensus, August 54.1
  • American Intl drops to lows; Asensio out with report titled: "AIG's Equity Value Fixed at $0.001 Per Share" (46.10 -0.O4)

    AIG short siit ..makes nice sense
  • Briefing Trader puha crazy
    10:29 SCALP ScalpTrader: AIG Scalp Long -- risking 0.30... in my opinion, Asensio report doesn't raise much new info (46.12 -0.01)
  • GMCR millalgi lühikeseks? Kasvab-kasva-kasvab...kas milallgi siiski kasumivõtt. Ütleme järgmine aasta 1Q, kui üldine meelestatus turu jätkuva kasvu osas võib nõrgeneda
    Sisuliselt ikka väga "kallis" aktsia, kõik tuleviku positiivsed uudised/stsenaariumid sisse arvestatud. Oodatakse uut Starbucksi? Ise ettevõte jäi analüütikute ootustele alla
  • täna võiks isegi LHV chatile elu sisse puhuda.
    ise logisin juba sisse sinna.
  • Kahjuks avastasin alles nüüd, rohkem, kui tund aega peale turu avanemist, et täna on siin aktiivsemalt sissekandeid ja mõni treidimisideegi välja toodud. Tunnistan, et tagantjärgi tehingute väljatoomine on libe tee ja loob hea pinnase isiklikuks nokkimiseks, aga äkki ikkagi annab kellelegi pisut mõtlemisainet, kas ja kuidas.

    Hommikul oli Barclaysil väga huvitav kommentaar LAMR kohta. Upgrade'isid aktsia Buy peale koos $35 targetiga. Miks see mulle silma jäi?

    1) Suhteliselt asjalik jutt. Jäin peaaegu uskuma nende analüüsi.
    Rääkisid muuhulgas, et ""lag-effect" on outdoor recovery provides opportunity", ainus "pure-play advertising company without content or FX risks, and few secular challenges", "Significant Valuation Discount Relative To Historical Range":
    Even with the expectations of an advertising turnaround driving other media shares, Lamar has not demonstrated the same recovery in multiples or share price. At current levels of EV/EBITDA, Lamar is trading at a 27.7% discount to its own six year EV/EBITDA average of 13.9x. Assuming Lamar is able to recover just 50% of this discrepancy, this represents 24.8% of upside to shares from current levels.
    2) Konsensus väga negatiivne (viimase 6 kuu jooksul jagatud hulga Sell reitinguid). Üldiselt pole aktsia liikunud nende negatiivsete kommentaaride peale ei lühiajaliselt (päev, mil analüüs välja on tulnud) ega ka pikemaajaliselt. Tundub, et ega seal aktsias praegu suuri müüjaid pole, pigem kasutatakse võimalust ja kaetakse shorte negatiivse uudise peale (shortide arv ligi 2x vähenenud 6 kuuga).
    3) Jätkuvalt väga kõrge short intereset (18%).
    4) Barclays on seal sektoris üle keskmise asjalikku juttu rääkinud ja võiks eeldada, et nende arvamusega arvestatakse.
    5) Väga ilus graafik. Eelneva 4 punkti põhjal tundus, et täna tehakse siin breakout (eelmise tipp $26.67).
    6) Parajalt likviidne (hea kauplemiseks, ei pea kartma ühe konkreetse turuosalise liiga suurt mõju) ja samas mitte liiga tihe aktsia (pakub piisavalt liikumisruumi).

    Turu avanemise järel hakkasin ostma $26.71-$26.86 (6000 aktsiat, keskmine $26.78), esialgse sihiga kuhugi $27.25-27.50 kanti. Positsiooni müüsin $26.98-$27.94 (keskmine $27.41).

    Disclaimer: Olen kauplemises ikka väga roheline rookie, aga see on üks näide, mis läheb kokku minu arusaamaga, kuidas natuke raha teha õnnestub suurte tegelaste vahelt.
  • Päris suurte summadega opereerid rookie kohta. Muidugi kui tegu oli virtuaalportfelliga, siis teine lugu.
  • Long natuke MNI @ $2.71.
    Tavaliselt on MNI momo play sektoris, täna on hoopis LEE üles korjatud GCI peale. Pakuks, et mingi aeg rallitatakse MNI ka siiski.
    Pole just kõige värskem ja originaalsem idee, aga setup paistab OK.
  • Ontario files $50bil suit against tobacco co's
    kukuvad vä?
  • link ..aga ei näpi ise
    http://www.nationalpost.com/news/story.html?id=2046649
  • A-aga siis võiks juba portfelli vaatena postitada, oleks lihtsam jälgida.
  • Sector ETF strength & weakness @ midday

    Leading Sector ETFs:
    Gold miners- GDX +2.5%, SPDRS homebuilders- XHB +1.5%, Base metals- DBB +1.5%, Dry-bulk shippers- SEA +1%, Nat gas- UNG -1%, SPDRS retailers- XRT +1%, iShares telecom- IYZ +1%, Pharma HLDRS- PPH +.5%, SPDRS cons stpls- XLP +.5%

    Lagging Sector ETFs:
    Semis- SMH -1%, IGW -1%, iShares REITS/real estate- ICF -1%, IYR -1%, Wind energy- FAN -1%, Crude/WTI oil- USO -.5%, OIL -.5%, Insurers- KIE -.5%, RBOB gas futures- UGA -.5%, Energy- XLE -.5%, IYE -.5%, Biotech- XBI -.5%, IBB -.5%, NDX 100- QQQQ -.5%, SPDRS tech- XLK -.5%, Coal- KOL -.5%, Oil HLDRS- OIH -.5%
  • Nice trade, fun! Proovin ise ka hakata midagi siin kirjutama, kui jetlagist üle saan.
  • Ah MNI kinni @ $2.77, ei taha täna liikuda.
  • Päevasiseste kauplemisideede kajastamine on väga positiivne nähtus, oleks lahe kui väikeseks traditsiooniks kujuneks.
  • Äsja mõõdeti väga tugev 7.9 palline maavärin Samoa ranniku lähedal. Kõigile lähedalolevatele saartele, kaasa arvatud Havaile, on antud tsunaamihoiatus.
  • jim cashis täna LHV chatist 1,400 dollarit
    mina fun`i küsimuse peale 120 doltsi :D

    Uus kasulik parameeter trademises .. LHV chat?
  • Täna peale turgu avaldavad kvartali tulemused NKE ja MU, mida tasuks kahtlemata jälgida. Mõlemad annavad kerge indikatsiooni sektoris toimuvast.
    MU on tõusnud ~60% teise kvartali tulemuste avaldamisest, ootused üsna kõrgeks aetud.
    NKE on Q4 järgselt tõusnud ~15%. Briefingu eelvaates kommentaariks selline lause (The move higher came despite weak worldwide future orders and a drop in gross margins).

    Peale MU ja NKE avaldavad täna õhtul kvartali tulemused veel MDRX, DRI, JBL, LNDC, ZZ and WOR ning homme enne turgu ATU.
  • Citigroup (C) to sell $5 bln notes in four parts, according to market source - Reuters
    Deutsche Bank (DB) files mixed-securities shelf
  • Micron prelim ($0.10) vs ($0.19) First Call consensus; revs $1.3 bln vs $1.27 bln First Call consensus
    Ja esimene reaktsoon+2% $8.61 tasemele.

    MU reports DRAM rose 8% sequentially in average selling prices; NAND fell 11% in average selling prices
  • Jabil Circuit prelim $0.16 vs $0.08 First Call consensus; revs $2.8 bln vs $2.66 bln First Call consensus
    Sealy prelim $0.05 vs $0.05 First Call consensus; revs $349.6 mln vs $335.24 mln First Call consensus
    Landec prelim $0.08 vs $0.07 First Call consensus; revs $60.9 mln vs $60.99 mln First Call consensus

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon