Panustamine euro tulekule - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Panustamine euro tulekule

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Kas on kellegile häid ideid, kuidas oleks võimaliks maksimaalselt võita euro tulekult? Milliseid varasid osta, milliseid instrumente kasutada? Kuidas tehingut struktureerida ja võimendada? Olen seda oma peas mõelnud, aga millegile geniaalsele pole tulnud.
  • ma kaldun arvama, et parim idee on ajamasina abil vähemalt 6 kuud tagasi minna - täna on EUR tulekule panustamise rong juba läinud
  • no ega sa mujalt nii head võimendust ei saa kui kinnisvarast tagatise vastu laenates (e. korter kesklinnas), aga seal upside limiteeritud e. ei usu, et üle 10% KV hinnad tõusevad. Swedbank-i aktsia, Rootsi pankadest neil suurim osakaal laenuportfellist Eestis vs SEB jt. Henno point ka muidugi õige. Hiljaks oled jäänud/jäämas. OMXT kihutas 2 nädalat tagasi minema, praegu pole teada kas ja millal tagasi tuleb.
  • OEG pidi aasta lõpuks 2.5 euro olema küljelöögi arvates. Kui tema ennustused sulle sobivad, siis teenimisvõimalus üle 100% hetkel.
  • See rong on juba liikvel, vaata et sa ette ei astu, võid alla jääda. Kui sul kannatust on, siis sa võid oodata 2013. või 2014. aastat - Läti ja Leedu sihivad selleks ajaks eurot. Mitte et seal sama olukord korduks, aga silmad tasub sel ajal lahti hoida.
  • kristock
    Läti ja Leedu börs ei jää kindlasti ootama euro tulekut. küll hakkab see ka kosuma ja arvan, et juba see aasta(läti osas nii kindel ei ole), hetkel lihtsalt keskpunktis Eesti.
  • aktsiaturg kinnisvarast usutavasti praeguses seisus ikka veel kobedam variant. see esimese kahe nädala ralli pole loodetavasti siiski veel viimane sõna (tõtt-öelda pole see vist veel päriselt läbigi). Konservatiivsemad suure rahakotiga härrad piiri tagant ootavad ikkagi reaalsed otsused ära, enne kui hakkavad sajaseid luftitama. Ehk siis kriitilised ajahetked on märtsi lõpp ja mai-juuni. Pärast seda peaks küll olema kõik ära juhtunud kui välja arvata need eufoorilised päevad, kui see üleminek reaalselt teoks saab (loodetavasti siis 2011 alguses)
  • siin ongi minu arvates point. Kas suure rahakotiga härrad vaatavad ainult Eestit just tänu eurole või vaatavad nad siis kogu baltikumis ringi. Kui teine variant, oleks mõistlik ka märts-aprill leedu-läti ralliks valmis olla. (TEO, APG,CTS, INV) Või jäävad need suurt raha ootama 2012-2013?
  • pigem on üks teema, et kumb mõjutab rohkem kas kursirisk või nn. intressikrahh - ehkki need on omavahel seotud teemad. Oleks hea teada kuidas Leedus-Lätis hoiuste intressid viimasel ajal käitunud on. Eestis on kiirelt kukkunud.
  • Ärgem ikkagi unusta, et oleme üks Baltikum ka siis kui head uudised tulevad.Kaugemalt vaadatakse, et näe Baltikumil läheb hästi, "Eesti saab juba euro". Vilniuse ja (seejärel) Riia hinnataseme tõusevad ka õige pea, Tallinn hetkel lihtsalt juhib. (APG näiteks on samamoodi aasta algusest +50%), lõunas on lihtsalt cherry picking natuke tähtsam kui praegu siin.
  • ühtse Baltikumi kuvandile paneb see kui Eesti kolm aastat varem euro saab muidugi sellise laksu, millest (loodetavasti) enam üle ei saadagi.
  • malkovich, ära alahinda siiski valuutariski, eriti Läti puhul. Ega Leedu 2009a avaliku sektori puudujääk -9% SKT-st (ja väljavaade, et enne 2012, 2013 nad alla 3% seda ei saa) ka mingi eriline motivaator pole intresside alandamiseks seega riskide vähenemiseks

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon