Börsipäev 4. märts - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 4. märts

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Eile päeva jooksul USA turgudel saavutatud pluss anti õhtuks siiski ära ning negatiivne emotsioon on sealt edasi kandunud Aasiasse, kus turud olid valadavalt miinuses. USA indeksite futuurid eelturul ca -0.3%, nafta -0.5% ja kaupleb $80.5 peal.

    Makroandmete poole pealt on täna kell 15.30 oodata USA möödunud nädala andmeid esmaste töötu abiraha taotlejate kohta, kust oodatakse 470 000list näitu, kestvate abiraha taotlejate numbrilt oodatakse 4.6 miljonit, 4. kvartali korrigeeritud tootlikkuse näitajalt +6.3% ning 4. kvartali tööjõukulude muutuseks -4.5%. Kell 17.00 teatatakse jaanuarikuu tehaste tellimuste muutus, kust oodatakse +1.8% tõusu ning pending home sales ootuseks +1.0%:
  • Täna toimub Euroopa Keskpanga kohtumine, mille raames otsustatakse intressimäärad suure tõenäosusega samale tasemele jätta. Kui veel eelmise aasta lõpus arvati, et EKP prognoosid 2010. aastaks on liialt pessimistlikud siis oodatust väiksem neljanda kvartali SKT muutus ning pehmed makroandmed viimasel kuul on muutnud analüütikud EU kasvuperspektiivi suhtes ettevaatlikumaks ning nüüd pakutakse, et EKP ei kavatse detsembri prognoose muutma hakata (2010.a kasvuks oodatakse 0.8% ning 2011.a kasvuks 1.2%). Seda enam, et Euroopa Komisjon otsustas läinud nädalal Euroopa Liidu majanduse 2010.a kasvuprognoosi 0.7%-le jätta (ühtis novembri nägemusega).

    Pressikonverentsi fookus langeb EKP plaanidele vähendada kriisi jooksul turgudel pumbatud täiendavat likviidsust. Ühtlasi saab olema huvitav näha, kuivõrd on keskpank valmis muutma väljaantavate laenude tagatisnõudeid, arvestades reitinguagentuuride halvaendelisi kommentaare Kreeka reitingu võimaliku kärpimise osas, mis jätaks viimase pangad võimaluseta riigivõlakirjade tagatisel EKP-st raha laenata. 

  • British house prices fell 1.5% on average in February, ending seven consecutive months of price rises, mortgage lender Halifax reported Thursday. The average price for the three months ending in February was up 4.5% compared to the same period a year earlier. Economists had forecast a 0.4% monthly rise and a 5% annual increase. Halifax housing economist Martin Ellis said the February decline came as the number of properties for sale rose, helping to reduce slightly a running imbalance between supply and demand. Bad weather in January and February and the expiration of a tax break are also likely to have had an adverse impact on demand, he said.
  • Kõik müügiks....Saksamaa poliitikud on veendumusel, et võlakoormuse vähendamiseks peaks Kreeka olema valmis isegi oma saari müüma. Google'i tõlge Bild.de lehest  
  • No see meede võib olla natuke nii äärmuslik, kuid põhimõtteliselt on see siiski õige. Kui raha ei ole, siis raha ei ole, siis raha ei ole. Isiklikult ajab mind alati öökima ja iiveldama kui on jälle mingi ülevaade Kreeka protestidest ja võetakse protestija täiesti süüdimatu näoga esitatud kommentaar ja selgitus miks protestitakse on midagi sellist: "ÖÖÄÄÕÜÜÜ AGA MIKS MEIE PEAME SELLE EEST MAKSMA!!! VALITSUSE SÜÜ ON!!! MIKS NAD MEIE RAHA VÕTAVAD!! ÖÖÄÄÄÕÜÜ!" Kas saab midagi veel jäledamat olla? Kui raha ei ole, siis raha ei ole, siis raha ei ole ja teenuseid ei saa. Toetusi ei maksta. Hüvesid ei tagata. Heaolu ei suurendata.
    Lihtne!
  • Kui Eesti, Läti ja mitmed teised riigid on agressiivselt lõiganud ja müünud oma metsareserve, siis võib tekkida ju tõesti küsimus, et miks ei võiks Kreeka panna müüki mõnda oma kivisaart. Siin võib muidugi ju vaielda, et mets kasvab 40-50 aastaga tagasi ning müüdud saart ei saada kunagi tagasi. Aga siis võiks ju mõelda näiteks mõne saare kasutusrendile andmist näiteks 40 aastaks : )
  • Eesti pole hektaritki oma metsareserve müünud.
  • momentum, ma olen sinuga selgelt samal seisukohal - samas olgem ausad - 85% inimestest arvabki nii!
  • No saare või üldse territooriumi kaotamine võlgade tõttu muidugi on äärmuslik. Aga selline ülimalt elementaarne meede nagu armutu kärpimine oleks alati kättesaadav. Nutavad ja veritsevad ja kärbivad. Igaljuhul pole siin tegemist juhtumiga kus lahendust ei ole nagu seda üritatakse meile väita. Tuleb teha lihtsalt teatud otsuseid mis on valusad. Ja puhtalt argumendiga "Aiii, valus on!" ei saa küll põhjendada tasakaalustamatuse jätkamist.
  • See meenutab juba oopiumisõdasid, kus hiinlased loovutasid brittidele Hongkongi 99. aastaks. :)
  • Hahaaa, 85% udupeade kontsentratsiooniga keskkonnas viibimine on minu meelest päris õudne karistus! :D :D Nimelt ma olen veendunud et ebaadekvaatsus on alati ohuks üksikisiku julgeolekule ja heaolule. Kui 85% udupäid tahab säilitada sotsiaalhüvesid ja toetusi, siis on neile ülimalt keeruline selgitada et 2 aastat võiks makarone süüa selle nimel, et ülejäänud 20 aastat vorstivõileibu näsida. Kõik läheb nii nagu ikka: kõik söövad 2 aastat makarone ja siis 20 aastat makarone.
  • Eriti lahe oleks kui mõned saared türkalstele müüdaks.
  • Saare võib ju müüa eraisikule/investorile, kes siis ehitab sinna kas elamurajooni, kuurorti vms. Saarel jäävad endiselt kehtima Kreeka seadused ja see on Kreeka territoorium. See eeldab, et Kreeka riik omab seda saart ja ega seda muud moodi müüa saagi (kui tahetakse eraomandit austada, nagu demokraatlikus riigis kombeks).
    Kindlasti ei peetud silmas, et Kreeka müüb mingi saare Türgile koos elanikega.
  • Obama reasserts Volcker rule, Senate bill seen - Reuters
    Reuters reports the Obama administration reasserted its commitment to banning proprietary trading by banks with draft legislative language on Wednesday, despite signs that Congress is unlikely to adopt such a rule. In a scant five pages from the Treasury Dept., the administration put a two-year phase-in on its "Volcker rule" to curb "prop trading" -- or buying and selling of investments on financiers' own books unrelated to customer needs. The rule would apply to banks, with limits slapped on large, non-bank financial firms, as well. In addition, banks would be barred from sponsoring or investing in hedge funds and private equity funds, under the administration's language. While key details were left up to regulators, the language showed the White House is determined to push ahead with a rule it first proposed in January, as the U.S. Senate inched its way toward acting on new financial reform legislation.
  • Inglise Keskpangalt üllatust ei tulnud ja intressimäärad jäävad pärast tänast kohtumist rekordmadalale 0.5% peale. Samuti teatati, et uue QE programmi järele hetkel veel vajadust pole.
  • Euroopa Keskpank jätab intressi samuti muutmata. Suurema tähelepanu all siis kell 15.30 algav pressikonverents, mida saab jälgida siit.

  • Esmaste töötu abiraha taotluste arv vähenes natuke pärast kahte nädalat suurt tõusu:

    Initial Claims 469K vs 470K consensus, prior revised to 498K from 496K

    Continuing Claims fell to 4.500 mln from 4.634 mln

  • Q4 Nonfarm Productivity- Final 6.9% vs 6.3% consensus, prior 6.2%; Q4 Unit Labor Cost- final -5.9% vs -4.5% consensus, prior -4.4%
  • Euroopa turud:

    Saksamaa DAX -0.16%
    Prantsusmaa CAC 40 +0.04%
    Inglismaa FTSE 100 +0.05%
    Hispaania IBEX 35 +1.17% 
    Rootsi OMX 30 +0.27%
    Venemaa MICEX +1.03%
    Poola WIG +0.39%

    Aasia turud:
    Jaapani Nikkei 225 -1.05%
    Hongkongi Hang Seng -1.44%
    Hiina Shanghai A (kodumaine) -2.38%
    Hiina Shanghai B (välismaine) -1.76%
    Lõuna-Korea Kosdaq -0.40%
    Tai Set 50 -0.91%
    India Sensex 30 -0.17%

  • The High-Wire Act
    By Rev Shark
    RealMoney.com Contributor
    3/4/2010 8:37 AM EST

    There are always two choices. Two paths to take. One is easy. And its only reward is that it's easy.
    -- Unknown

    Over the last two days the major indices have experienced some mixed action as they head back to technical support at the highs we hit back in mid-January. Breadth has been quite good and we have plenty of big-moving stocks, but we have closed a little soft and the indices have had only slight gains. Nonetheless, it is still quite impressive that we aren't seeing any major selling pressure even though we are extended and have technical overhead.

    I've been incorrectly skeptical about the market's ability to pull off another "V"-shaped bounce and a quick return to the highs. The senior indices aren't back to highs yet but the small-caps hit a new high for the year yesterday and continue to lead. I'm a bit puzzled as to why small-caps have been leading. I would have expected that high-beta big-cap technology names like Apple (AAPL) , Amazon (AMZN) and Google (GOOG) would lead this market. but it's the even-higher-beta small-caps that have are finding buyers.

    Maybe market players are just feeling comfortable enough to reach for more-volatile small-caps because they struggled so much trying to produce relative performance last year. One of the major themes last year was the quest to build relative performance in a market that refused to pull back. Money managers who lagged the indices had few good opportunities to build relative performance unless they were willing to throw caution to the wind and really chase strength. There just was no other way to catch up with the indices since we had such shallow pullbacks.

    So far this year the senior indices are all up less than 1%, so we don't have the same degree of performance anxiety kicking in, but the small-caps are up nearly 4% and have given a boost to money managers who have been willing to stay long and strong the smaller names.

    The dilemma of this market remains the same as we saw most of last year: Do we just keep on buying even though we are technically extended and have few easy entry points? Should we doubt these bulls who just keep on running no matter what the news or chart patterns? Being skeptical of this market's strength has been a losing approach. At some point that will change, but there doesn't seem to be anything obvious indicating that it will be today.

    It doesn't take any great insight to find bearish arguments, but the much more important question is whether the market cares. Right now there just doesn't seem to be any inclination to embrace the negatives that may exist.

    So here we are again on the high wire, moving slowly but steadily higher. Doubting the market hasn't worked, but embracing it seems foolish given the technical conditions. No one who has done it for a long time has ever said that trading was easy.

    My approach here is to just try to stay balanced and not over-anticipate a breakdown until there are some clearer signs. I'm already positioned defensively simply because I've been selling into strength and have not found much new long inventory I want to buy. If the market continues to go up without a pause, I'm going to be carrying way too much cash, but I see no other choice at this time.

    The economic data we just got should set the tone. Overseas markets were mostly soft and oil and gold are down slightly.
    -----------------------------
    Ülespoole avanevad:

    In reaction to strong earnings/guidance and Same Store Sales: DIVX+ 12.3%, BELM +11.5%, LHCG +11.2%, PETM +9.3%, ANF +9.0%, ZUMZ +7.6%, CWTR +7.2%, SIGM +6.8%, TTWO +6.8%, STP +6.7%, KWR +6.4%, SXCI +4.1%, SNTS +3.4%... Select European financial stocks showing strength: AIB +8.2%, IRE +4.3%, RBS +4.2%, LYG +2.8%, BCS +2.8%, UBS +1.9%, DB +1.8%... Other news: CNAM +36% (enters into scrap steel supply contract with major China Steel producer valued at up to $100 mln in 2010), DNDN +4.9% (announced updated results from its pivotal Phase 3 IMPACT (IMmunotherapy for Prostate AdenoCarcinoma Treatment) study demonstrating that Provenge extends overall survival in men with metastatic, castrate-resistant prostate cancer)... Analyst comments: DIS +2.1% (upgraded to Buy at BofA/Merrill; tgt upped to $42)

    Allapoole avanevad:

    In reaction to disappointing earnings/guidance or Same Store Sales: CMTL -13.1%, CIEN -9.1%, DAR -6.0%, CLDX -5.9%, FSIN -5.1%, FNSR -3.3%, CRA -4.6% (also downgraded at JMP), SINA -3.3%, ALT -2.6%, KSS -1.5%... Other news: MR -3.6% (files mixed securities shelf offering)... Analyst comments: AMLN -3.4% (downgraded to Underperform at BMO).
  • Kinnisvaramüük on erinevalt ootustest korraliku languse jaanuaris teinud:

    January Pending Home Sales M/M -7.6% vs +1.0% consensus

    January Factory Orders +1.7% vs +1.8% consensus, prior revised to +1.5% from +1.0%

  • Maagaasivarude oodatust väiksem vähenemine on energiasektoris kaasa toonud müügisurve. Gaasihinda aitab suruda ilmselt veel ka lähenev kevad. Samas, fundamentaalse pikemaajalise poole pealt vaadatuna on pilt muutumas järjest paremaks. Võrreldes möödunud aastaga on gaasivarud juba 3.9% madalamad ning 5-aasta keskmisega võrreldes vaid 1.2% kõrgemal.

    Natural gas inventory showed a draw of 116 bcf, analysts were expecting a draw of 126 bcf, with ests ranging from a draw of 155 bcf to a draw of 120 bcf.
  • AFP says more than 50 ships stuck in Ice in Baltic Sea.

    Stefan, saad äkki anda jääkaardi lingi mida siin mõnikord oled jaganud.
  • http://www.iup.uni-bremen.de:8084/amsr/BalticSea_visual.png
  • Danke. Aga Stefani oma on parem olnud.
  • Kõige parem läänemere jääkaart on siiski siin:
    http://www.smhi.se/oceanografi/iceservice/is_prod_en.php
    Sealt "Coloured Ice Chart (PNG)"

    Iseasi kas see Börsipäeva alla käib :-)
  • Käib-käib. Head aktuaalsed kaardid ju : )
  • Homme tuleb kahtlemata väga huvitav börsipäev. Täna sulgus S&P 500 pealpool 1120 punkti, mis on viimasel ajal päris palju kõneainet pakkunud. Mitmelt poolt on kuulda kommentaare, kui potensiaalsest ostukohast. Sellest tasemest ülespoole ronimisel oleks oodanud suuremat käivet, mis täna jäi väga madalaks ja kaardid lööb laual sassi enne turgude avanemist avaldatav tööjõuraport. Viimasel ajal pole turg makrole reageerinud vaid lihtsalt tiksub vaikselt ülespoole. Kas ka seekord?
  • A federal appeals court Thursday handed a key legal victory to TiVo Inc. in a long-running patent dispute with Dish Network Corp., sending shares of the maker of digital video recorders surging 62%.
    TiVo said the court ruling clears the way for it to collect about $300 million from satellite-television provider Dish and sister company EchoStar Corp.
    The case dates back to 2004 when TiVo sued Dish for making digital video recorders, or DVRs, that TiVo claimed infringed on one of its patents.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon