Börsipäev 31. mai - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 31. mai

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Seoses Memorial Day tähistamisega jäävad USA turud täna suletuks. Baltikumi ja Euroopa (välja arvatud Inglismaa) aktsiaturud on lahti.

    Reedel lisas müügisurvet Fitchilt reitingulangetuse saanud Hispaania uudis ning kartus, et kahe Korea vahel võib puhkeda sõda. Hetkel vähemasti tundub, et nädalavahetusega sõda valla pääsenud pole ning samuti pole kuulda olnud väga suurtest rahutustest Euroopas. Seega iseenesest võiks hingata pisut kergemalt, kuigi uudis, et BP'l pole ikka veel õnnestunud naftaleket peatada, on nii-öelda tõrvatilk (loe: naftatilk) meepotis.

    Eelturu futuurid USAs siiski ca 0.5% plusspoolel.
  • Reedeses CNBC saates kommenteerib Doug Kass veidi turgude viimase aja liikumist, süüdistades paanikamüügi võimendamises algoritmidel põhinevaid kauplemisprogramme, mis täna genereerivad NYSE päevasest käibest ligi 70%. See on lisanud turgudele juurde volatiilsust, mis omakorda tekitab investorites hirmu ja õõnestab usaldust. Kuid Kassi meelest on quant trading ajutiselt juhtinud turuosaliste tähelepanu ära USA majanduse mõistlikult heast väljavaatest ning ettevõtete parematest kasumitrendidest, mis pakub head ostuvõimalust. Link videole 

  • Siin üks Deutsche Banki analüütikute tabel, kus on välja toodud Euroopa naftaettevõtete sügavveest (deepwater) saadava toodangu osakaal Mehhiko Lahes (GoM) ja laiemalt. See annab ka laiemalt aimu, keda võiks rohkem mõjutada rangemad regulatsioonid, mida ilmselt pärast BP naftaplatvormi plahvatust kehtestatakse.  

    Tabelist on näha, et Euroopa naftaettevõtete seas saab just BP enim oma toodangust sügavveest puurides - ca 14%, millest Mehhiko lahest tuleb ca 10%. Suurematest Euroopa naftaettevõtetest on kõige vähem Mehhiko lahega seotud Pariisi kaupleb naftagigant Total.

  • India on kindlasti üks arenevatest turgudest, kellel majanduskasvuga probleeme ei ole. Täna teatas India statistikaamet, et SKP kasvas selle aasta esimeses kvartalis 8.6% yoy.

    Küll on aga Indias probleemiks hoogustuv inflatsioon. Nt värske hulgimüüjata hinnaindeks tõusis ca 10% võrreldes eelmise aastaga, mis on Hiinast 3x suurem. Kui Hiina puhul räägivad kõik suurest ülekuumenemisest, siis India peaks selle järgi justkui 3x halvemas olukorras olema. 

  • BP aktsiad, mis on Mehhiko lahes asunud naftaplatvormil toimunud plahvatuse järel kaotanud USAs niigi kolmandiku oma väärtusest, on Saksamaa börsil täna veel rohkem kui 8% allapoole kukkunud. Nagu Joel hommikul kirjutas, siis ettevõtte top kill operatsioon naftaleket peatada ebaõnnestus. Homme jätkub BP aktsiaga kauplemine ka Londonis ja New Yorkis, kus börsid on täna pühade tõttu suletud.
  • Valge Maja ametnikud on nimetanud Mehhiko lahe naftaleket ilmselt USA ajaloo suurimaks looduskatastroofiks ja ei välista, et naftat voolab merre veel mitu kuud - loe pikemalt siit

  • Mikk,CitiServise tulemusi ei tahaks komenteerida ?
  • Ületas esmapilgul ootusi või mitte?
  • krookus, aruande läbivaatamisega läheb aega, kuid paneme täna foorumis ettevõtte teema alla väikse lühikommentaari.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon