Börsipäev 7. juuni - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 7. juuni

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Reedel tegid USA turud oodatust nõrgema tööjõuraporit ja Ungari pankrotihirmude peale läbi tugeva 3.5%lise ühepäevase languse. Tugevas miinuses on täna ka Aasia turud. Seega hoolimata sellest, et käes on juunikuu, mis traditsiooniliselt võiks olla madalama kauplemisaktiivsuse ja väiksema kauplemisulatusega, on volatiilne kauplemine jätkumas täiel rindel.

    USAst täna olulisi makroraporteid tulemas ei ole. Ometi on reedesele jätkuks USA indeksite futuurid praeguseks hetkeks vajunud ca -0.8% ning nafta -2%.
  • Täna algava Apple’i aasta kõige olulisema tehnoloogiakonverentsi eel on Steve Jobs lubanud, et ettevõtte fännid ei pea pettuma. Neljanda generatsiooni iPhone’i näol on Gizmodo suurima üllatuse tõenäoliselt juba ära rikkunud, ent ettevõttel peaks olema siiski veel üht koma teist varuks (pakutakse näiteks uut Safari versiooni, Mac OS 10.7 tutvustust, Mac Pro, Mac Mini ja MacBook Airi uuendust, iPhone OS 4.0 üllatusi, kaameraga iPod Touchi, koostööd mobiilioperaatori Verizoni või Sprintiga). Eesti aja järgi algab Jobsi kõne kell kaheksa ning üks leht, mis sündmusest live coverage'i pakub, on näiteks Engadget. 

  • Euro on jätkanud öösel langust dollari vastu, kaubeldes viimase suhtes -0.2% madalamal. Lisaks nädalavahetusel toimunud G20 kohtumisele, mille raames avaldati küll suuremat muret majandusliku ja fiskaalse väljavaate osas, kuid üksmeelele loodetud strateegiliste kokkulepete näol siiski ei jõutud, kirjutab der Spiegel, et Saksa ülemkohus on kaalumas võimalust blokeerida riigi osalemist Euroopa päästepaketis, mis valitsuse enda sõnul võiks viia maksevõimetuse riski suurenemiseni problemaatilistes Euroopa riikides.  

  • FT kirjutab, et ka Saksamaa valitsus valmistub eelarve kärbeteks. Angela Merkeli poolt juhitava valitsuse plaan näeb ette vähendada igasugu toetusi ja maksustada näiteks pankasid.

    Ms Merkel hopes the eight-point plan will help cut this year’s €70bn ($83bn, £58bn) shortfall between spending and tax intake by an annual €10bn until 2014, pushing Germany’s deficit to comfortably within European Union limits. (link )

    Saksamaa otsus oma võlakoormust kontrolli all hoida tundub mõistlik, kuigi PIGSi eelarve kärbete taustal on paljud lootnud, et just Saksamaa valitsus proovib rohkem majandust ja sisetarbimist toetada.

  • & samal ajal kui Euroopa riigid kärbivad oma eelarveid, siis on üllatavalt vähe kuulda midagi USA võlakoormusest. Kokkuvõttes on ettevõtete ja majapidamiste tõttu USA võlakoormus küll vähenemas (2009. aasta alguses jäi see $50.9 triljoni juurde ja 2009. lõpuks on see kukkunud $50.4 triljoni peale), kuid USA valitsus ei ole siiani veel oma kärpeid tutvustanud ja võlakoormust jätkab kiirelt kasvamist.
  • Siin ka üks graafik BNP Paribaselt, mis näitab, et USA võlakoormus on kriisis vähenenud eelkõige finantssektori eestvedamisel ja valitsus on ainus allüksus, kus võlakoormus on suurenenud:

  • Eelmisel nädalal on BofA ML liitunud momentumi jahtijatega ning langetanud oma aastalõpu EUR/USD vahetuskursi prognoosi varasema 1,28 pealt 1,15 peale, kuna võlakriis pole analüüsimaja arvates negatiivne euroala ühisraha jaoks vaid lühiajaliselt, vaid viitab nõrkusele ka pikemas ajahorisondis. Taastumist ei prognoosita ka 2011. aastaks, mil EUR/USD peaks jätkama langust 1,1ni(varasemaks prognoosiks 1,2). Suurima negatiivse ohuna nähakse võlgade võimalikku restruktureerimist. Note on täies mahus kättesaadav siit.  

  • BofA/ML analüüsis on päris naljakas lause: "We have adjusted our core EUR-USD forecast lower, as we believe the euro is
    likely to push past our previous, already-negative targets."

    Minu küsimus on järgmine. Kui nende varasem 2010. aastalõpu siht oli 1.28 ja Q2 10 siht oli 1.32 ning 2. juuni turukurss oli €1=$1.22, siis kuidas sai nende varasemaid sihte pidada "already-negative targetiteks" :D? Enne 2. juunit nende hinnasihtidega arvestanud kliendid võisid ju BofAt/MLi pidada ju euro suhtes pulliks. Ja samas kui mõelda niipidi, et nende praegune Q2 10 target on €1=$1.26, on tegu jätkuvalt lühiajaliste europullidega (ja pikaajaliselt siis negatiivsemad) hoolimata nende ettevaatlikust sõnastusest.
  • Aga Eesti sai kiidusõnu Bloombergis.
  • No kauaks need kiidusõnad, kui muidu igati viisakas inimene leiab, et eestlased võiks rohkem tänaval protestida...

    Miks? Kreekat on vaja või?
  • Need polnud lihtsalt kiidusõnad, vaid Eestit toodi eraldi saatelõigus lausa eeskujuks ülejäänud Euroopale. Lisaks käis väike võrdlus Kreekaga ka asja juurde.
  • Selge on muidugi see, et väikese majandusega on oluliselt lihtsam manageerida viimase kümne aastaga tekitatud probleeme, kui hiiglaslike majandustega viimase kolmekümne aastaga tekitatud probleeme. Euroopas eksisteerib nädalavahetuse G20 kohtumise kontekstis tõenäosus, et kõigepealt stimuleeriti paanikas, siis säästetakse paanikas ja lõpuks infleeritakse paanikas. Huvitavad ajad...vähemalt treideritele.
  • Bloomberg kirjutab, et müügioptsioonid on ca 75% kallimad kui ostuoptsioonid ning et nii suurt hinnavahet polegi kunagi nähtud. Link loole siin. Sentiment aktsiaturu väljavaadete osas on tõesti ikka väga negatiivseks muutunud. Väike väljavõte artiklist ka siia juurde:

    Contracts that pay off should the benchmark index for U.S. stocks plunge more than 23 percent from its April high cost 75 percent more than those speculating on gains, the biggest premium ever, according to data compiled by Bloomberg and OptionMetrics LLC. 

  • samast loost :)

    Rally Signal - When bearish puts cost 50 percent more than bullish calls, the S&P 500 rallied 28 times during the next six months and declined 6 times, according to OptionMetrics data going back to 1996 compiled by Bloomberg.
  • German new manufacturing orders rose by an unexpected 2.8% in April, according to data released by the Federal Economics Ministry on Monday. Economists surveyed by Dow Jones Newswires had forecast a 0.5% monthly decline. The euro , which had fallen to a new four-year low versus the dollar below $1.19 in earlier trade, reversed its loss ahead of the data. The euro extended a small gain in the wake of the figures to change hands at $1.1980, a gain of 0.1% on the day.

    Saksamaa tootmistellimused tõusid aprillis üllatuslikult 2.8%, mis on hommikustest uutest põhjadest aidanud EUR-il kosuda USD vastu kergesse tõusu.
  • Ei tea palju selles loos tõttu on, aga viskan lugemiseks ikka.
    Euro Hits 4-Year Low on Mistranslated French Comment:
    The euro fell to a fresh four-year low versus the dollar on Friday after the French Prime Minister Francois Fillon said he only saw good news in parity between the two currencies.He used the French word "parite," which can mean either "parity" or "exchange rate."

    Prime Minister Francois Fillon was referring to the general evolution of the exchange rate between the euro and the dollar when he referred to the "parity" between the two currencies, a source close to the prime minister said on Friday.
    Speaking at a news conference earlier, Fillon said: "I only see good news in the parity between the euro and dollar.
    He later used the word "parity" in a different context to mean the general rate.
  • Amazon.com added to Conviction Buy list at Goldman
    Lühiajaliselt kindlasti korralik tugi aktsiale ja hetkel eelturul samuti juba +3.03% tõusus, $126.49 tasemel.
  • Apple initiated with a Buy at BGC Partners- tgt $350
    Apple hinnale ka veidi tuge, kuid olulisemaks kujuneb siiski meie ajaj järgi kell 20.00 algav konverents.
  • Täna hommikul on LHV Maailma Pro investeerimisideele Imax Corporation (IMAX) ostusoovituse andnud Morgan Jospeh, kes peab aktsiate õiglaseks värtuseks vähemalt $21. Varasemalt oli Morgan Jospeh väljas 'hoia' soovitusega, kuid viimase aja aktsialangus ja laiendatav kinovõrgustik on IMAXi aktsiad muutnud atraktiivseks ka nende jaoks. Kui 2010. aasta 1. kvartali lõpu seisuga oli IMAXil 316 kommertskino, siis Morgan Joseph usub, et järgnevate aastate jooksul võiks see number kolmekordistuda ning tõusta ca 1000ni, millest 400 asuks USAs ja 600 erinevates kohtades mujal maailmas.

  • Kui hommikusi futuuriturge ja Euroopa avanemisi vaadates võis karta hullemat, siis päeva edenedes on Euroopa suuremast osast miinusest lahti saanud ning ka USA indeksite futuurid on kauplemas reedeste sulgumistasemete juures. Vahepeal ca 2% miinuses olnud nafta on praeguseks hetkeks isegi väiksesse plussi kerkinud.

    Euroopa turud:

    Saksamaa DAX -0,21%
    Pantsusmaa CAC 40 -0,24%
    Suurbritannia FTSE100 -0,30%
    Hispaania IBEX 35 -0,21%
    Rootsi OMX 30 -0,15%
    Venemaa MICEX -0,92%
    Poola WIG -1,29%

    Aasia turud:
    Jaapani Nikkei 225 -3,84%
    Hong Kongi Hang Seng -2,03%
    Hiina Shanghai A (kodumaine) -1,65%
    Hiina Shanghai B (välismaine) -0,32%
    Lõuna-Korea Kosdaq -2,14%
    Tai Set 50 -1,78%
    India Sensex 30 -1,97%

  • Enough Positives for a Bounce?
    By Rev Shark
    RealMoney.com Contributor
    6/7/2010 8:18 AM EDT

    "Defend me, God, from myself."

    -- Spanish Proverb

    Early indications have been steadily improving overnight, and we are now set to have a slightly positive open. BP (BP) made some progress with the Gulf oil spill, and Hungary has backed off from comments about a fiscal crisis.

    On the other hand, the weak jobs report from Friday has not been explained away, and the meeting of G-20 countries failed to produce any clear solutions. In fact, the main news story out of the G-20 meeting was that many members favored fiscal restraint over the stimulus approach favored by the Obama administration. Clearly, the European sovereign debt is far from being resolved.

    The big question for us to ponder this morning is whether conditions are good for this market to bounce. The action on Friday helped cement the fact that we are undergoing a severe correction and are presently caught in a downtrend. We were pushed down quite hard, which makes some sort of oversold a possibility, especially on a Monday that has consistently been positive over the past year.

    The primary challenge when market conditions are like this is that while we want to respect the fact that we are in a downtrend, it is very tempting to try to play some oversold bounces. Generally, what makes downtrends so painful for market players is that they rack up a steady stream of losses as they keep trying to catch the market low.

    It is human nature to keep looking for a turning point within a downtrend, but it is nearly an impossible thing to do with any precision. The biggest losses are incurred by market players when they keep on buying stocks that are in a downtrend. More often than not, stocks that appear to be cheap become even cheaper as a downtrend plays out. If you have averaged in too early, it is very tough to take the pain if your positions are too big, and you end up selling at just the wrong time.

    When the market is in a downtrend, our No. 1 goal should be to protect capital. Avoiding losses as the market corrects gives us a huge advantage because we won't have to waste our capital or time making up losses when conditions improve. Nothing is more unproductive than working to get back to even, and the easiest way to assure you don't stay close to even is to be long during a downtrend.

    If you stay focused on the major market trend and don't keep trying to guess specific turning points, you are much more likely to keep your capital safe. You don't have to be in an uptrend at the exact turning point in order to make money. In fact, if you have avoided the losses of a downtrend, you can afford to be careful about embracing the market until it proves itself.

    We have a little bounce going this morning, which is going to be a good test of how strong the dip-buying interest is. The dip-buyers controlled this market from March 2009 to April 2010, but over the past month, they have been incapable of putting together a sustained bounce. We have had a couple big days, but we have had two successive positive days only once since the first of May.

    So we'll see what the dip-buyers can do this morning. They have some incremental positive news to work with, but there are still substantial uncertainties out there, and that is going to make it difficult for the bulls.
    -----------------------------------
    Briefing.com vahendusel:
    Ülespoole avanevad:

    M&A news: TLCR +54.0% (Grifols to acquire Talecris Biotherapeutics for ~$26.16 in cash and stock).

    Select financial related names showing strength: STD +3.1%, UBS +2.9%, CS +2.4%, BCS +1.8%, RF +1.7%, BBVA +1.6%, HBC +1.5%, DB +1.3%, JPM +1.0%.

    Select oil/gas related names rebounding: BP +3.7% (provides update on developments in response to MC252 oil well incident in GoM), ATPG +3.3%, NOV +2.1% (upgraded to Outperform from Neutral at Credit Suisse), RIG +2.1%, HAL +1.7%, WFT +1.5%, SLB 1.2%.

    Other news: KRY +98.1% (signed agreement with China Railway Resources Group to create a strategic partnership for the development of the Las Cristinas gold project), ARQL +17.0% (ArQule and Daiichi Sankyo present final Ph. 2 results for ARQ 197 c-Met inhibitor in NSCLC), BPAX +13.4% (announces FDA Orphan drug designation for GVAX chronic myeloid leukemia cancer vaccine), CTIC +8.8% (announces that updated phase II study results of OPAXIO), CLDX +6.7% (announces that interim results from a Phase 2b study evaluating rindopepimut; presents positive results from Ph. 1/2 advanced breast cancer study with CDX-011), HGSI +5.6% (announces submission of Marketing Authorization Application to EMA for BENLYSTA), VVUS +5.3% (announces positive results from phase 3 study of Avanafil in diabetics with erectile dysfunction), BMY +5.2% (Investigational compound ipilimumab demonstrates improved overall survival in Ph. 3 trial of previously-treated patients with metastatic melanoma; upgraded to Buy from Neutral at Goldman), MMC +4.8% (Altegrity will acquire Kroll Inc. from MMC in an all-cash transaction valued at $1.13 bln, ONCY +4.8% (light volume; collaborators present positive updated U.K. Phase I/II trial results in advanced solid cancers with a focus on the head and neck at the ASCO), S +4.6% (reports that the HTC EVO 4G provided record sales figures for Sprint stores around the country), ABII +3.2% (Results of Ph. 3 ABRAXANE combination trial in first-line NSCLC show 31% improvement in response rate compared with Taxol combination).

    Analyst comments: TLAB +7.4% (Street seems to be panicking; risk/reward looks favorable - Auriga), AMZN +3.1% (added to Conviction Buy List at Goldman), CSCO +1.1% (upgraded to Buy from Hold at Auriga).

    Allapoole avanevad:

    In reaction to disappointing earnings/guidance: OII -1.9%.

    Other news: APPY -40.8% (Updates on AppyScore FDA 510(k) filing and data analysis ), IRE -15.3% (trading ex dividend), DCTH -9.9% (highlights Ph. III trial results presented at ASCO ), OTE -6.1% (to propose lowered dividend given the change in circumstances arising from the austerity measures), PTNR -3.5% (trading ex dividend), FTR -2.9% (trading ex dividend).

    Analyst comments: WPRT -2.5% (downgraded to Sector Underperform from Sector Perform at CIBC ), CHS -1.4% (downgraded to Sell from Neutral at Goldman), ABT -0.7% (downgraded to Neutral from Buy at Goldman).
  • Kas oleks võimalik et mingi aja pärast tulevikus USA devalveeriks dollarit?Tagasi vast nagunii ei maksa hiinale jms riikidele võlakirjade eest niipalju.
  • jarzzz,
    purjus oled või? Kuidas saab USA dollarit devalveerida? Ütleb Euroopale ja Hiinale, et nii poisid, me sidusime dollari kullast lahti? Wait a minute.... see juhtus ju 1971. aastal, kui USA viimati millegi külge seotud oli. Tänapäeval USA dollari kurss kujuneb vabal turul vastavalt nõudlusele ja pakkumisele. Fed võib dollari pakkumispoolt suurendada, kuid see ei on midagi muud kui devalveerimine.
  • edit nupp on puudu:
    viimase rea lõpp: see on midagi muud kui devalveerimine
  • Purjus peaga floating valuutat devalveerida? Eks sa proovi... ;)
  • Tänane päev on päris ilusti alanud. Kui tuleb trendipäev nagu viimasel ajal väga tihti kombeks, siis see peaks siit ilusti näha olema: http://stockcharts.com/c-sc/sc?s=$NYUPV&p=5&b=5&g=0&i=p49331743718&r=8830
    Rohelisega on UP volume, punasega DOWN volume.
  • Üks verine päevalõpp jälle. Aga ehk on täna vastupidiselt reedele turg oma põhja tund enne kauplemispäeva lõppu ära tegemas (hirmus, et viimasel tunnil võib tulla tugev selloff) ja sulgemise ajaks põrkame hoopis tagasi ülespoole?
  • Mingit põrget ei tule! Sirgelt müüjakse need põrked ära.
    Selge terend alla.
  • Nüüd ei julge enam keegi öelda ,et head ostukohad.
    Homme veel paremad jne.
  • Goldman sai finantskriisi uurivalt komisjonilt kohtukutse.
    http://www.ap3.ee/?PublicationId=ec314129-cce5-42a8-a720-bf4a896950b1
    siit võib nii mõndagi välja tulla.
  • Natural gas pipeline explodes in north Texas
    A massive fire has swept a rural area southwest of Dallas after the blast.
    3 reported dead, 10 missing
  • Bad News For Gas Drillers: DEP Orders EOG Resources To Halt All Nat Gas Drilling In Pennsylvania
  • WJSis täna: Arthur Laffer: Tax Hikes and the 2011 Economic Collapse
    Huvitav artikkel Lafferi kõvera autorilt selle kohta, mis juhtub järgmine aasta kui Bushi maksusoodustused aeguvad.
  • Kristock

    Minu teada ei ole USD kullaga tagatud juba ammu. Pigem seadusega.
  • Džiisös, HEINZ, sa ka purjus? Ma ei saa kuidagi aru, kuidas sa said mu kommentaarist välja lugeda nagu ma oleks väitnud, et USD on (tänasel päeval) kullaga seotud.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon