Börsipäev 3. september - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 3. september

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Nädala viimane börsipäev võib kujuneda USAs vägagi huvitavaks. Teatavasti on orkaan Earl jõudmas reede õhtul või laupäeva hommikul USA sisemaale. National Hurricane Center alloleva pildi kohaselt möödub orkaan Manhattanist väga lähedalt ning tuulekiirused võivad ulatuda seal ca 40 meetrile sekundile.

  • Eesti aja järgi kell 15.30 teatatakse USA augustikuu esialgne tööjõuraport, kust ametlike ootuste järgi oodatakse ca 120 000 töökoha kaotamist. Viimase paari päevaga ca 4% tõusnud turule oodatust kesisem number kindlasti ei meeldiks.

    Tuletame taaskord meelde, et esmaspäeval (6. septembril) on USA aktsiaturud Töörahva püha (Labor Day) tõttu suletud.
  • Earl downgrade'ti eile 3. kategooria tormist 2. kategooria tormiks, päeva jooksul alanes tuulekiirus orkaanis märkimisväärselt. Siiski võivad Long Islandi ja Nantucketi kvaliteetkinnisvarad saada üsna tugeva matsu. Õige koht mõnes Uus-Inglismaa ehitusfirmas positsioon võtta - kui mõni säärane peaks olema listitud - sest sealkandi elanikud ja suvitajad juba oma maju taastamata või uusi ehitamata ei jäta.
  • Naelsterling sattus müügisurve alla kui Suurbritannia augusti PMI teenustesektori indeks langes eelmise kuu 53,1 pealt 51,3 punktini (oodati 53,9). Naelsterling hakkas dollari vastu langema juba enne indeksi avaldamist ning on hetkeseisuga kukkunud päeva tipust $1,5450 juurest ligi 0,4% ja kaupleb taaskord allpool $1,5400 piiri.
  • Oodatust kehvem tuli ka Saksamaa PMI teenustesektori indeks: 57,2 vs oodatud 58,5. Eurotsooni teenustesektori indeks tuli aga oodatud 55,6 asemel 55,9 punkti. Eurotsooni PMI liitindeks oodatud 56,1 asemel 56,2 punkti.

    Eurotsooni juulikuu jaemüük:0,1% vs oodatud 0,2% (MoM) ja 1,1% vs oodatud 0,6% (YoY).

    EUR/USD on suhteliselt liikumatu olnud terve tänase päeva. Hetkel on valuutapaar 0,05% plussis 1,2830 juures.
  • Augustikuu tööjõuraport: -54 000 vs oodatud -105 000.
    Töötusmäär vastavalt ootustele 9.6%.
  • Juuli tööjõuraport -131 000 revideeriti ka -54 000 peale
  • S&P500 indeksi futuurigraafik on tänahommikuse 1%lise tõusuga jõudnud täpselt 1100 punkti juurde ning samaaegselt ka täpselt aprillist alanud ja korra augusti alguses testitud langustrendi joone alla.

  • Mida tähendab täpsemalt consensus? Jah, ma saan aru, et see on analüütikute keskmine prognoos, kuid kes on need analüütikud, kes arvesse lähevad? Näiteks briefing näitab, et Nonfarm Payrollsi consensus oli -120K, Bloombergis on consensus -90K ja siin on välja toodud, et consensus oli -105K (allikas on arvatavasti Thomson Reuters). Bloomberg vist hindab consensusena oma analüütikuid, kuid samas briefingus on toodud eraldi välja, mida briefing arvab ja see oli -106K. Seega kuidas defineeritakse consensus?
  • Siin on ka üks huvitav leht Atlandil ja Vaiksel ookeanil
    http://www.stormpulse.com/atlantic
  • ECRI indeks ehk igal nädal avaldatav juhtiv majandusindikaatorite indeks langes täna viimase 3 nädala madalaimale tasemele ehk 120.9 punkti pealt 120.6 punktile. Indeksi langes y-o-y baasil -10.2% (möödunud nädala -9.9% pealt). Tegemist on madalaima numbriga augustikuu algusest saati, kui indeks langes y-o-y baasil 10.2%.

  • Upcoming German Finance Ministry Monthly report to boost FY10 growth ests to 3% from 1.4% current - Neue Osnabrucker Zeitung paper

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon