Avaron privaatportfell - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Avaron privaatportfell

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Mida arvatakse Avaroni privaatportfellist? Tundub et see on tavaline fond, kuid seal ei ole piiratud ühtegi instrumendi osakaal. Kui on kellelgi kogemusi, siis jagage.
  • Mulle selline aktiivne juhtimine sobib, sel juhul ei pea tõesti enam ise sebima.
    Avaroni privaatportfelli sobivuse vaagimisel tuleks investoril vaadata ka alternatiive, näiteks Trigoni TOP10 fondi.
  • Pole küll Avaroni privaatportfelli omanik, aga 2008 aasta kevadest olen Avaroni fondide käekäiku pidevalt jälginud (neid ka ise omades). Kõige vähem meeldis see, et peale suurt langust suleti fondide A-osakud uutele liitujatele (sest prospekti kohaselt ei saanud neilt valitsemistasu võtta enne kui languse-eelne tase on taastatud) ning tehti kõrvale samaväärne C-osak, millel oli uus valitsemistasu high-watermark. Ka ei meeldinud see, et Avaron Balkani fond ühendati Avaron Areneva Euroopa Väikeettevõtete fondiga, sest ma olin esimese just nimelt Balkani allokatsiooni omamiseks soetanud (võib üsna julgelt oletada, et siingi olid mängus nende endi huvid - soov depositooriumitasusid kokku hoida jms.). Et need sammud tehti fondihalduri, mitte klientide huvidest lähtuvalt, pole Avaron minu silmis just kõrges hinnas.

    Trigon Top 10 pole kindlasti alternatiiv globaalsele portfellile. Tegemist ikka selge Venemaa-fookusega fondiga, mis pigem sobib (väikses ulatuses) muu portfelli täiendamiseks. Viimase 2,5 aasta jooksul on nad muidugi muljetavaldavalt esinenud (mulle isiklikult on see positsioon tervelt 156,4% kasu toonud (Avaron sama ajaga 47,0%)), aga hetkel oleksin teistele soovitamisega pigem ettevaatlik.
  • Edukustasu 10% tootlusest, mis ületab 12 kuu Euribori?

    minu arvates tuleks sellistel tingimustel raha paigutamist põhjalikult kaaluda, on väga tõenäoline saavutada passivse investeerimisega parem lõpptulemus investori jaoks, sest turu löömine aktiivse juhtimise läbi nullitakse sellise edukustasu võtmise läbi ära

    edukustasu peaks võtma eesmärkide ületamise eest - kas tõesti 12 kuu EURIBOR ongi selle privaatportfelli eesmärk? miks siis üldse sinna investeerida kui sama on saavutatav hoiustamisega LHV Pangas?

    kui veel edukustasu ei võeta high watermark põhimõtte järgi, vaid kalendriaasta baasil, siis on asjad veel hullemad - PeaLik juba tegi sellest juttu TI Efteni fondide teemas
  • Hommikuse postituse ajal oli kohvi joomine pooleli - valitsemistasu asemel pidasin silmas muidugi edukustasu.
  • mind häirib ka fondide juures see et niikaua kuni läheb hästi, kooritakse rasvane edukustasu ning kui läheb sitasti, siis pannakse fond kinni vms, tehake uus ning kooritakse jälle rasvane edukustasu. seega pikas plaanis maksad edukustasu igal juhul ning see on üks mitmest põhjusest miks pole fondidesse kunagi investeerinud.

    lisaks peaks arvestama igal konkreetsel juhul alati ka tehingukuludega ning samuti likviidsusküsimusi.
  • See systeem on ydine m2da.
    Turg on t2nap2eval globaalne. Kui touseb, siis touseb koik crap. Ilgne liialdus on suuri edukustasusui maksta turu buumi korral ja nimetada see nn enda teeneteks. Kui on market crash, siis puhastatakse k2ed puhtaks ja syydisttakse "halba" turgu-winwin situatsioon fondijuhile.
    Sammaoodi on suht pointless vorrelda fonde, et see fond teenis 12% ja see fond 11%, kui riskiaste on t2iesti teadmata.
  • Mismoodi on Avaron suutnud saavutada oma privaatportfelliga 18% tõusu 2008 aasta jõulude ajal alustades? :O Kas see mitte mingi omalaadne rekord ei ole?
  • 2008. aasta jõuludest lugedes on maailma aktsiad (MSCI World) ca 40% plussis ja arenevad turud (MSCI Emerging Markets) ca 100% plussis, lisaks Euroopa high yield võlakirjad ca +65% jne.

  • Henno, mis on swedi sarnased tooted ja mis kliendigruppidele need avatud on?
  • just HV. ergo - kuidas on õnnestunud teha +18%?
  • WN, vaata http://www.avaron.com/files/monthly/monthly-latest-flex-short-est.pdf

    seal on näha kuidas neil allokatsioon on olnud varaklasside lõikes kvartali lõpu seisuga, detsember 2008 olid nad ca 95% ja märts 2009 ca 90% rahas, hiljem võeti mõningane aktsiate osakaal üles, aga 2009. aasta lõpuks seda jälle vähendati jälle, suur osa raha on olnud valitsuse võlakirjades

    Õuna Ants - Swedbankil on privaatportfell - vaata https://www.swedbank.ee/private/investor/funds/products/list ja vali menüüst "toote nimi" privaatportfell - peaks olema kättesaadav alates kuldkliendist
  • Mismoodi on Avaron suutnud saavutada oma privaatportfelliga 18% tõusu 2008 aasta jõulude ajal alustades? :O Kas see mitte mingi omalaadne rekord ei ole?

    Ei, WN-Priisalm võiks seda nimetada riskijuhtimiseks. Lihtsalt tekkis ülejuhitavus.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon