Valmieras stikla šķiedra (VSS1R) - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Valmieras stikla šķiedra (VSS1R)

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Ei ole. Treidib alla omakapitali, mis esmalt köidab pilku. Küll on aga häda selles, et kuigi käive vaikselt kasvamas, on netomarginaal nigel ja oli vist alati olnud nigel. Oma/võõrkapital on enamvähem pooleks. Olid vist sel aastal üsna korralikult laene tagasi ka maksnud. Kuna intressikulud märkimisväärsed, siis sealt oleks ehk olnud loota omakorda EPS-i paranemist, aga kuna viimase aruandega on juures ka info mahukatest investeeringutest järgmiseks aastaks, lõin käega ja enam edasi ei uurinud.

    Juhtkond ja nõukogu täis Saksa nimedega vendi. Võiks uurida nende sidusust mõne kliendiga või üldse VSS-i võimalikku kliendiriski. P*rsetunne, ei muud. Ehk siis kui peaks olema soovi rohkem dd-i teha.

  • Torso

    Natuke sellest ettevõttest kommenteeritud allpoolse lingi all.
    Balti Börs
    https://www.lhv.ee/forums/index.cfm?id=73501&start=1&show_all=1
  • Tegemist on suht sõbralike onudega. Kui ilusasti küsida siis võtavad vastu, räägivad mis küsid ja näitavad tehast ja puha. Valmiera ei ole teab kui kaugel ka. Muidugi on abiks kui minna koos maakleriga ja tema organiseerimisel. Jätab tähtsama mulje või nii.
  • Jah, paar korda. Tehas oli päris huvitav vaadata.
  • ja millised järeldused oled teinud, kui saladus ei ole.
  • Seal on kaks olulist tegurit- omanikud kes tegutsevad samas valdkonnas ja suur sõltuvus energiakandjate hinnast. Muidu jäi mulje, et nad teavad kuidas see äri käib ja pätti ei tee. Väikeaktsionäri suhtutakse sõbralikult mitte tõrjuvalt. Aktsia kipub minu jaoks enamasti investeerimiseks liiga kallis olema kuigi paar korda olen minevikus väikeste summadega sisse välja käinud.
  • Kuna on ekspordiettevõte, siis tundub atraktiivne setup. Aga kas tehas siis amortiseerunud ning vana või millesse nad nii kõvasti investeerida tahavad?

    2001. aastast on 90 miljonit EUR-i investeeritud ning järgmine aasta tahetakse jälle 4-5 milli letti lükata. 9 kuu net margin see aasta vaid 1,3%.

    Mis puudutab veel insiderite tegevust, siis nüüd hakkas aruandes silma ka see, et ettevõtte Saksa tuumikomanikel on tõepoolest ettevõtte ees võlgnevus, seega ühed kliendid paistavad nad tõesti olema. Milliste hindadega nendele ettevõtetele müüakse, on juba ise küsimus. Pooled ostjate tasumata arvetest paistab olema insiderite poolt (P-D Glasseiden Oschatz GmbH; Vitrulan Technical GmbH; Vitrulan Textilglas GmbH).
  • Seal on väga kallid ahjud klaasi sulatamiseks mis töötavad 24/7 kuni läbi põlevad ja siis tuleb korraga suur hulk pappi kulutada, et uus ehitada. Lisaks veel muidugi palju muid põhivahendeid mis pidevalt kõpitsemist nõuavad.
  • 2012.a. 9 kuu tulemused on head, kasum aktsia kohta 0.0928(LVL 2012), 0.0371(LVL 2011).
  • Valmieras stikla šķiedra – kas unustusse vajunud ettevõte?

    Teatavasti on ettevõte üks Euroopa juhtivaid klaaskiutoodete valmistajaid. Ettevõtte 2014. aasta müük 108,44 mln EUR. Võrreldes 2013. aastaga kasv 20 mln EUR ehk 23%. Puhaskasum 7,16 mln EUR, mis aastaga kasvas 40%.
    Kõige olulisem sündmus 2014. aastal oli tütarettevõtete asutamine USA-s, mis peaks tagama klientidele toodete parema kättesaadavuse, tarneaja lühenemise ja pikemas perspektiivis kasumlikkuse suurenemise .

    Investeeringud tehti 2014. aastal 13,5 miljonit euro ulatuses, mis siis sisaldab uute masinate/seadmete ostmist, olemasolevate tehnoloogiliste lahenduste uuendamist ja uute toodete arendamist.

    Viimased aastad viitavad üsna tublile kasvule, mis eeldatavasti jätkub ka 2015.


    Juhtkonna müügiprognoos 2015. aastaks on 127,7 mln EUR ja puhaskasumiprognoos 10,77 mln EUR.

    2015. aasta esimese kolme kuuga genereeriti 32,70 mln EUR suurune käive, kasv 4,13 mln EUR ehk 14%. Puhaskasum 3,51 mln EUR, kasv 77%.

    Lisanimekirjas oleva aktsia likviidsus pole muidugi kiita, samuti kaubeldavate aktsiate kogus on üsna tagasihoidlik. Arvatavasti on lähikuudel tulemas järjekordne oksjon, mille raames Läti Erastamisagentuur müüb riigile kuuluvaid aktsiaid enampakkumise kaudu. (Ehk saab rohkem infot - AGM 29.05.2015.)

    Plaanin edaspidi ettevõtte käekäiku veidi suurema tähelepanuga jälgida kui senini.
    P.S. Oman väikest positsiooni aktsias.
  • Läti valitsus paneb oma allesjäänud positsiooni Valmieras stikla šķiedras oksjonile. Miinimumhind 2.73 EUR ning kokku pakutakse 425 609 aktsiat. Oksjon toimub 8.11.2016. Börsiteade.
  • LHV kliendid saavad oksjonis osaleda kui edastavad oma ostuorderi soovitud hinnaga, kehtivusega tühistamiseni (GTC) ja võtavad orderi eelvaates ära linnukese lahtrist "Edastan orderi automaatselt börsile"
  • Dividendide saamiseks on täna viimane võimalus osta. Börsiteade.

  • Alustasime ettevõtte katmisega. Esimese analüüsiga saate tutvuda siin.
  • Läti riigi poolt võõrandatavate Grindeksi (GRD1R) ja Valmieras stikla šķiedra (VSS1R) oksjon toimub 08 novembril kell 09.00 kuni 13.00 Läti aja järgi (EET). Oksjoni reegleid ja hinna kujunemist saab jälgida siit.

    LHV kliendid saavad oksjonis osaleda kui edastavad oma ostuorderi soovitud hinnaga, kehtivusega tühistamiseni (GTC) ja võtavad orderi eelvaates ära linnukese lahtrist "Edastan orderi automaatselt börsile". Palun kindlasti mitte jätta orderi edastamist viimasele hetkele, sest pika järjekorra puhul ei pruugi see turule jõuda.
  • Valmieras stikla šķiedra oksjoni tulemused:
  • Eile avaldatud Q4 2016 vahearuandes oli pilguheit ka 1M 2017 kohta:
    This is also shown with the preliminary Group’s business results in the first month of 2017: the consolidated net sales in January was EUR 12.7 million, the consolidated net profit was EUR 1 million, which is by 33% more than in January 2016, whereas the consolidated operating profit (EBITDA) has increased by 62%, compared to January 2016, reaching EUR 2.5 million. The Group’s products are fully sold out in the global markets, and the trend is expected to continue.

    Juhatuse prognoos 2017. a. kohta:
    Considering the positive growth trends in the global glass fibre market, the ever more rapidly developing fibreglass industry, and the notably high demand for glass fibre products, the management of the joint stock company predicts that the Group’s consolidated net sales in 2017 will reach from EUR 135 to EUR 142 million, and the consolidated net profit from EUR 9.5 millionto EUR 10 million.

    Siiski tasub märkida, et viimastel aastatel ei ole juhatus suutnud püstitatud aastaeesmärke täita. Seega tuleb neid prognoose käsitleda selgelt vaid väga positiivse stsenaariumi realiseerumisel.


  • Esimese kvartali tulemuste ülevaadet saab lugeda siit.
  • Kuidagi vähe pakuvad.
    Mis siis saab, kui ma ei loobu oma pakist selle hinnaga ? Kõige halvem stsenaarium ?
  • 1. Jääd täiesti ebalikviidse positsiooni otsa.
    2. Võetakse hiljem vägisi sama hinnaga ära ja kaotad vahepealse perioodi võimaliku tootluse mujal.
  • Section 66. Mandatory Share Buy-back Offer

    (1) In addition to the persons referred to in Section 1, Clause 44 of this Law within the meaning of this Section shareholders of a target company shall be considered persons who act in concert, if such persons are:
    1) natural persons and persons under guardianship of such natural persons;
    2) spouses;
    3) ascending and descending relatives up to the first degree;
    4) commercial companies which are controlled by the same person;
    5) members of the board of directors and council of the target company;
    6) the commercial company and members of its board of directors


    Ma saan aru, et suuraktsionäridel Heinz-Jürgen Preiss-Daimler'il ja Beatrix Preiss-Daimler'il on KOHUSUS teha ostupakkumine ja väikeaktsionäridel VÕIMALUS müüa 3,52€/aktsia. Hetkel kuulub suuromanikele 91.55% ettevõttest. Suuraktsionäride 95% osalus tähendaks väikeaktsionäridele ilmselt juba KOHUSTUST müüa vastavalt pakkumise tingimustele. See tähendab, et kui suuraktsionärid soovivad saavutada osaluse 95%, siis on lisaks vaja soetada ca 825 tuhat aktsiat. Seega, avaldatud börsiteade minu meelest sisuliselt non-event.
  • LHV kliendid saavad ülevõtupakkumises osaleda kliendikontorites ja internetipangas. Viimase kaudu tuleks edastada müügiorder limiithinnaga 3.52 EUR, kehtivusega tühistamiseni ja order eelvaatest eemaldada linnuke lahtrist "Edastan orderi automaatselt börsile". Ülevõtupakkumises osalemiseks saab korraldusi edastada kuni 27.03.2018 kella 16.00-ni. Börsiteade.
  • Sander Pikkel
    LHV kliendid saavad ülevõtupakkumises osaleda kliendikontorites ja internetipangas. Viimase kaudu tuleks edastada müügiorder limiithinnaga 3.52 EUR, kehtivusega tühistamiseni ja order eelvaatest eemaldada linnuke lahtrist "Edastan orderi automaatselt börsile". Ülevõtupakkumises osalemiseks saab korraldusi edastada kuni 27.03.2018 kella 16.00-ni. Börsiteade.

    Täna on viimane võimalus selles ülevõtupakkumises osalemiseks. Ei soovita jätta orderi edastamist viimasele hetkele.
  • Suuromanikud said väljaostu pakkumise raames juurde 474 044 aktsiat, ehk 1,98% noteeritud aktsiate arvust. Vastav osalus suureneb 91,55%->93,53%. Jätkuvalt ei ole selge, milline on ettevõtte omanike strateegiline vaade. Lühiajalises perspektiivis ilmselt jätkub tavapärane aktsiatega kauplemine Balti lisanimekirjas.
  • Huvitavad arengud VSS osas - kas keegi veel on siiani jälgimas?

    Väljaostupakkumine oli kevadel 3,52 EUR (siis tundus nagu formaalne kohustus)

    USA üksuse käivitamise osas tehti ilmselt märgatav valearvestus (?)

    Nüüd enne Q3 lõppu ostis Beatrix Daimler-Preiss(i esindav maakler) veidralt ühe pisikese portsu börsilt ca 2,9 - mis toimub? Täna tuli teade, et USA üksusest 10% müüakse 10 000 000 USD eest. Ostukoht?
  • LHV kliendid saavad ülevõtupakkumises osaleda kliendikontorites ja internetipangas. Viimase kaudu tuleks edastada:
    müügiorder
    limiithinnaga 0.54 EUR
    kehtivusega tühistamiseni
    orderi eelvaatest eemaldada linnuke lahtrist "Edastan orderi automaatselt börsile".

    Ülevõtupakkumises osalemiseks saab korraldusi edastada kuni 17.05.2021 kella 13.00-ni. Börsiteade.
  • "Sander Pikkel"
    LHV kliendid saavad ülevõtupakkumises osaleda kliendikontorites ja internetipangas. Viimase kaudu tuleks edastada:
    müügiorder
    limiithinnaga 0.54 EUR
    kehtivusega tühistamiseni
    orderi eelvaatest eemaldada linnuke lahtrist "Edastan orderi automaatselt börsile".

    Ülevõtupakkumises osalemiseks saab korraldusi edastada kuni 17.05.2021 kella 13.00-ni. Börsiteade.


    Täna on viimane võimalus ülevõtupakkumises osalemiseks.
  • Ülevõtupakkumise tulemused:
    Number of shares offered for sale
    Within the framework of the mandatory share buyout offer, it was offered to redeem 4,030,490 (four million thirty thousand and four hundred ninety) shares of VALMIERAS STIKLA ŠĶIEDRA, AS.

    The number of shares that will be at the disposal of the Duke I S.à r.l. after the share buyout offer
    After the mandatory bid of the share buy-out offer, the Duke I S.à r.l. will have 20,095,064 (twenty million ninety-five thousand and sixty-four) shares at the disposal of VALMIERAS STIKLA ŠĶIEDRA, AS representing 84.07% of the company's share capital and voting shares.
  • Ettevõtte viimane kauplemispäev on 18.06.2021. Börsiteade
  • Kas aktsia hind võib veel tõusta ?Mis juhtub kui ma neid maha ei müü?
  • Aktsiatega seotud õigused nagu osalemine üldkoosolekul või dividendi saamine jäävad alles. Küll aga tuleb müügisoovi korral rohkem vaeva näha ja neile ostja leida.
  • Kui keegi on huvitatud, siis on pakkuda 320tk VSS1R.
    indikaator ät gmail.com
  • Kel VSS1R aktsiaid alles jäi, pakutakse nüüd uute aktsiate ostuõigust.
    Mida sellest arvata?
    Ettevõte, kes justkui alles lahkus aktsiaturult, tahab nüüd tagasi tulla, väikest lisaraha süsti või enne likvideerimist lollidelt võtta mis võtta annab?

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon