Börsipäev 9. november - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 9. november

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Euro on pärast tugevat kukkumist eilse päeva teises pooles esinemas võrdlemisi nõrgapoolselt ka täna hommikul, kaubeldes 1,3845 dollaril ning tingides USA futuuride praeguse 0,3%lise miinuse. USA indeksid sulgusid kerge langusega, lõpetades sellega viiepäevase tõususeeria ning Aasias on indeksid seetõttu samuti kauplemas valdavalt punases.

    Makrouudistest avalikustatakse täna Suurbritannia septembrikuu tööstustoodang (kl 11.30) ning USA-s septembri hulgimüügi laovarude muutus (17.00), mis ei tohiks olulist mõju turu sentimendile avaldada ning suurema tähelepanu alla saab olema Iirimaa ning Euroopa perifeeriariikide võlakirjaturud. 

  • Suurbritannia tööstustoodangu MoM kasv kujunes ootuspäraseks, aasta baasil aga veidi parem
    (UK) SEPT INDUSTRIAL PRODUCTION M/M: 0.4% V 0.4%E; Y/Y: 3.8% V 3.6%E
    - Prior MoM revised higher from 0.3% to 0.4%
    - Prior YoY revised higher from 4.2% to 4.3%
  • Wall Street Journal`st saab täna lugeda Hiina ühe säravaima tähelennuga firma Baidu (BIDU) kohta. 

    Artiklis öeldakse, et tekitamaks investorites eufooriat, pole paremat retsepti kui uimastav segu Hiinast, internetist ja otsingust. Kui sul on konkurentsi soosiv  keskkond koos tõenäosusega, et dollar jätkab Hiina jüaani vastu odavnemist on tulemuseks Baidu erakorraline edu.

    Goldman Sachsi analüütiku James Mitchelli sõnade kohaselt seisneb  Baidu tõeline edu võti hoopis tehnoloogilises uuenduses, mille abil julgustab ettevõte kliente rohkem kulutama.  Suund on väga sarnane sellele, mida teeb Google USA-s , näiteks soovitab firma lillepoel oma reklaam siduda ka võtmesõnadega nagu „ Valntinipäev“. Analüütiku arvates võib selle suuna edasi arendamise tulemusel Baidu käive kasvada see aasta 78%.

    BIDU kasv tundub olevat hetkel pidurdamatu ja investoritele tõeliseks ahvatluseks, aga artiklis juhitakse tähelepanu ka mõningatele riskidele. Esiteks võib Hiina majandusime muutuda tõeliseks majanduskatastroofiks, teiseks võivad ka konkurendid oma sõna sekka öelda ( näiteks Alibaba.com, millel on  koos Microsoftiga välja arendatud uus otsingusüsteem) ja kolmandaks on meil tegu Hiinaga, kus majanduskliima on peamiselt Kommunistliku partei meelevallas ning kelle huvides on internet oma kontrolli all hoida.


  • Kuigi Iirimaa ja Portugali võlakirjade yieldide erinevused on võrreldes Saksamaa omadega tegemas uusi tippe, siis Kreeka suhteliselt edukalt lõppenud 300mln võlakirjaoksjon pakub eurole toetust, lennutades sellega kulla untsi uue rekordini (1422 USD) ja nafta poole aasta tippude juurde.USA indeksite futuurid on hetkel kauplemas +0,1% kuni 0,3% kõrgemal.

  • Täna võiks kauplejate radaril olla Yahoo! (YHOO), mis juba pikemat aega on olnud tähelepanu keskpunktis ülevõtu spekulatsioonide tõttu.

    Tänane New York Post kirjutab, et Yahoole on tekkinud uus huviline, milleks on PE hiid KKR &Co. Teatavasti on koos private equity kaasabiga siiani sihtinud firma AOL, millest kirjutasin pikemalt siin. 

    Yahoo on palganud ülevõtu teemaga tegelema Goldman Sachsi ja AOL on pidamas läbirääkimisi mitmete private equity fondidega.
    Kuidas ja millise tulemusega läbirääkimised kulgevad, seda näitab tulevik, aga Silicon Valley`l käivad siiski jutud, et Yahoo ülevõtmine on ainult aja küsimus.

    Kud täna on veel ka teine uudis, mis Yahood puudutab. Nimelt kirjutab tänane Reuters, et Alibaba Group ( Yahoo omanduses on 40% firmast) otsib võimalusi ennast YHOO-st välja osta. Alibaba asutaja Jack Ma pidi omakorda pidama läbirääkimisi private equity  firmadega ,mis aitaks tehingut finantseerida.

    Olukorra teeb  põnevaks asjaolu, et siiani on ülevõtu kõige suuremaks komplikatsiooniks peetud just Yahoo! Aasia varasid. Ettevõte ise pole olnud huvitatud nende müügist ning müügiga kaasneks ka mitmesugused maksuregulatsioonidega seotud lisakohustused, aga samas muudaks see ülevõtu lihtsamaks. Teisest küljest aga pole Yahoo  Aasia varade müük pikemas perspektiivis siiski kasulik, sest nende väärtus võib lähiaastatel veelgi tõusta.

    Igal juhul on YHOO ülevõtu jutud hakanud taas kindlas kõneviisis pead tõstma ja seetõttu võib aktsia näha ka teatavat ostuhuvi. Samas ei tohiks unustada, et tehingu kiiret toimumist ei saa eeldada, sest  vaatamata Yahoo väärtuse dramaatilisele langusele viimaste aastate jooksul, prognoositakse tehingu hinnaks ikkagi ca $25 miljardit, mis private equity jaoks on suurusjärk, millest ei pruugi jõud üle käia.

    Hetkel kaupleb YHOO eelturul 4,62% oma eilsest sulgumishinnast kõrgemal, $17,20 kandis.


     

  • Eile teatas oma kolmanda kvartali tulemused online -reisibüroo  Priceline. Com ( PCLN). Nagu näha ei petnud ettevõte ka seekord turuosaliste lootusi ja teatas järjekordsest edukast kvartalist.

    Priceline.com travel services provider said third-quarter net income of $223 million, or $4.41 a share, compared with $319 million, or $6.42 a share. Revenue was $1 billion, up from $730.7 million. Adjusted income was $5.33 a share. Analysts had expected earnings of $4.97 a share, on revenue of $974.4 million.
    For Q4, Priceline sees revenue up 31%-36% from a year ago, which implies $710 million to $747 million, ahead of the Street at $689.4 million. The company sees non-GAAP profits for the quarter of $2.91 to $3.06 a share, ahead of the Street at $2.68.

    Kõige enam rõõmustas ilmselt aga investoreid ettevõtte neljanda kvartali prognoosid, mis ületasid märkimisväärselt konsensuse ootusi.

    Väga head numbrid ja prognoosid tõid täna välja hulgaliselt analüütikuid, kes üksteise võidu PCLN-i  hinnasihti tõstnud on. Allpool ka mõned näited.

    Kõige optimistlikum firma tuleviku suhtes on Citi analüütikud, kes kinnitavad oma „osta“ soovitust ning tõstavad hinnasihi rekordilise $540 –ni. Tegemist on ka street high hinnasihiga ehk ükski aktsiat katvatest analüüsimajadest pole nii kõrget sihti veel PCLN-le seadnud.

    Küsimusele, kuidas ettevõte nii häid tulemusi saavutab, vastavad analüütikud ise:

    How Is PCLN Doing This? – 1. Overall Leisure Travel demand is improving; 2. PCLN is very well positioned geographically in modestly penetrated/highly fragmented/high growth markets (Europe/Asia – 60% of total Bookings); 3. PCLN arguably taking material share in North American market -- if true, a negative for EXPE; 4. PCLN is very well positioned product wise in most economically attractive category (Hotels – accelerating 54% Y/Y Hotel Room Night growth, yet still only 2% global market share); & 5. PCLN continues to operate very efficiently.

    Ka Deutsche Banki analüütikud ei hoia kiidusõnadega kokku ning samuti soovitavad aktsiat endiselt osta ning tõstavad hinnasihi $400 pealt $450 peale.

    Reiterate BUY and Raising Price Target to $450 We reiterate our BUY rating on shares of Priceline and raising our price target to $450 from $400 previously. Priceline continues to execute on its plan of dominating the international hotel market, with a strong foothold of now 105,000 properties worldwide. Growth remains in penetration of European hotels (lags about 10% behind US penetration rates), new regions (Asia, South America) and new service expansions (rental cars). We continue to view Priceline as a core holding in the Internet sector.

    J.P Morgani analüütikud näevad on veendunud ettevõtte kasvu jõudsas jätkumises  eelkõige just  tänu võimalustele, mida pakuvad uued turud. Analüütikud kinnitavad oma „osta“ soovitust ja tõstavad hinnasihti $413 pealt $484 peale.

    Mgmt released data points which we believe are positive indicators of new market opportunities. Agoda and Booking.com’s business for APAC destinations was ~$780M on a TTM basis and the 3Q growth rate was almost 150%. South America is also showing promise with gross bookings for South American destinations ~$96M TTM, and a 3Q growth rate in excess of 300%. Booking.com’s point of sale business in South America for the same period was $265M in gross bookings (133% Y/Y growth in 3Q). We believe that these markets, as well as the US market, offer Booking.com significant future growth opportunities.

    Kauplemise seisukohast ei ole ilmselt neil positiivsetel kommentaaridel ja hinnasihtidel olulist praktilist väärtust. Mitte sel põhjusel, et need tähtust ei omaks, vaid seetõttu, et tegemist on aktsiaga, mis kaupleb hetkel eelturul hinnaga $412. Ainult 1% -line liikumine tähendab selle aktsia puhul rahaliselt juba $4. Lisaks eelnevale on tegemist ka äärmiselt volatiilse aktsiaga ja neil põhjustel soovitan aktsia liikumist ainult jälgida.

  • Gapping down

    In reaction to disappointing earnings/guidance: BPZ -16.1% (light volume), CFSG -14.4%, SNTS -12.1%, CHBT -11.3%, DF -10.5%, CSKI -10.0%, ATEC -9.3% (light volume), ENOC -6.9% (also downgraded to Market Perform from Outperform at Raymond James), QGEN -6.6% (ticking lower), IHG -5.1%, GSS -3.7%, MR -3.5%, HTHT -2.5% (also downgraded to Hold at Brean Murray), RAX -1.9%.

    Other news: ABK -58.5% (Ambac Files for Bankruptcy under Chapter 11 of the United States Bankruptcy Code), ABAT -8.2% (disclosed it concluded select financial statements should not be relied upon ), SHO -5.9% (announces public offering of 17.5 million common shares), ESC -4.8% (announces common stock offering of 4 mln shares), SOLF -4.1% (announces us$67,843,658 follow-on public offering of American Depositary Shares), WES -4.0% (announces public offering of 6,500,000 common units), AKAM -3.5% (down on speculation that LLNW has won NFLX's business from AKAM), AMSC -3.3% (announces offering of 4.6 mln shares of its common stock), BLK -3.0% (prices secondary offering of 51,075,758 mln shares of common stock at $163.00), DXCM -2.7% (announces the sale of 2.85 million shares of common stock).

    Analyst comments: CCME -3.3% (downgraded to Accumulate from Buy at Global Hunter ), AKS -1.1% (downgraded to Neutral from Buy at Goldman), RIMM -1.0% (downgraded to Hold from Buy at Kaufman Bros).

    Gapping up

    In reaction to strong earnings/guidance: AHD +24.8% (also announced agreement to acquire upstream oil & gas assets from Atlas Energy), APL +14.4% (also enters into definitive agreement to sell its interest in Laurel Mountain Joint Venture for $403 mln to Atlas Energy), APEI +10.8% JASO +8.4% (also announces additional 600mw of solar product supply agreements for 2011 Delivery), KNDL +7.3%, PCLN +6.8%, FOSL +6.3%, WATG +6.2% (light volume), LDK +5.9%, SLW +4.6%, TYC +2.8%, EGLE +2.8%, EBIX +2.7%, PAAS +2.2%, ES +2.1%, MDR +1.8%, BCS +1.3%.

    M&A news: ATLS +36.6% (Chevron Agrees to Acquire Atlas Energy in a transaction valued at $4.3 billion or $43.35 per share).

    Select metals/mining stocks trading higher with gold rallying to a new all-time high: DROOY +5.4%, DNN +5.4%, HL +4.1%, GFI +2.7%, SLV +2.4%, PAAS +2.2%, RIO +2.0%, MT +1.9%, CDE +1.8%, FCX +1.8%, BHP +1.5%, GG +1.4%, EGO +1.4%, GBG +1.3%, GDX +1.3%, AUY +1.2%, SA +1.2%, GLD +0.7%, .

    Select oil/gas related names showing strength: RRC +6.6%, UPL +5.0%, COG +4.5%, WTI +4.6%, SWN +4.4%, HK +3.4%, BP +2.9%, RIG +2.5%, .

    Other news: ARNA +13.7% (Lorcaserin Phase 3 Clinical Trial in patients with Type 2 Diabetes shows statistically significant weight loss), AXAS +12.7% (still checking), LLNW +7.6% (Cramer makes positive comments on MadMoney), YHOO +4.6% (early strength being attributed to reports out overnight that PE firm asked Alibaba Chairman to join in bid for stake in the company), URRE +4.3% (continued momentum), DCTH +1.9% (early strength attributed to positive newsletter mention).

    Analyst comments: RBS +1.0% (upgraded to Neutral from Underperform at Exane BNP Paribas).

  • Rev Shark: Upward Momentum Continues
    11/09/2010 8:01 AM

        "The secret of health for both mind and body is not to mourn for the past, worry about the future, or anticipate troubles, but to live in the present moment wisely and earnestly."

        --Buddha

    A bounce in the euro has commodity stocks flying again, and good earnings reports in England from Barclays (BCS - commentary - Trade Now) and Vodafone (VOD - commentary - Trade Now) are helping to keep our rally going. Asian stocks were mixed overnight as they consolidated recent gains, but Europe is hitting a two-year high and the recent momentum is showing few signs of slowing.

    I've been writing quite a bit lately how dangerous it can be to keep anticipating a market top. The action this morning is just another good example. There are all sorts of reasons why the market should at least pause, but it is paying no attention and just killing the poor bears who are fighting it.

    I want to emphasize again that there are only two ways you can deal with a market that is trending upward like this one. Either you keep anticipating a top and become defensive before a turn actually occurs or you stick with the trend as long as possible and react only after there is some change in the character of the market.

    There are many forces out there that push us to anticipate. The prediction game sells well, and the business media are filled with people who want to make a name for themselves by constantly making grandiose predictions. Unfortunately, the nature of predictions is that they always anticipate some sort of change in the environment. A fortune teller who predicts that things will stay the same doesn't receive nearly as much attention as the fellow who tells us we have to hurry and act right now.

    It is the person who predicts that a crash is coming or something very dramatic that appeals to the media. Because of that, many individual market players are influenced to think in that way. Rather than just trade the action that is in front of them, they constantly are looking for tops, turning points and major changes. It can prove extremely costly when the trend just continues to run like it is doing right now.

    Sticking with the trend and being reactive doesn't mean you are undisciplined. You have to have some sort of methodology for harvesting profits and cutting losses. When stocks become extremely extended, you don't just hold on blindly because the trend is still up. You have to take some partial gains into strength, and, of course, you must be ruthless about cutting losses when your stocks are not acting the way they should.

    One of these days, we are going to have a very ugly reversal and the beleaguered bears will breathe a sigh of relief. The folks who have stubbornly stuck with the trend will suffer some losses, but they will be so far ahead of the anticipatory bears, who have been looking for a top for weeks, that it really won't matter.

    Keep a close watch on your individual stocks, and manage them well. Don't be blinded by the numerous and very compelling bearish arguments that we will hear. They will matter at some point, but they don't right now. When the price action starts to reflect some negative sentiment, then we should act.

    Anticipation of bad news can cost you far more than the actual bad news. Keep that in mind as you contemplate this market that never seems to slow.

    At the time of publication, Rev Shark had no positions in the stocks mentioned.

  • Eile teatas oma kolmanda kvartali tulemustest ka Salix Pharmaceuticals  (SLXP)

    Salix reported adjusted 3Q10 EPS of $0.05, well ahead of the Street net loss per share estimate of ($0.15), with Xifaxan sales well ahead of expectations. Management is now guiding to 2010 net income of around $20M, implying 4Q10 net income of at least $34M and 4Q10 diluted EPS of at least $0.52.

    SLXP ravimifirmale kuulub Xifaxan, mis on antibiootikum ja mõeldud diarröa ehk kõhulahtisuse raviks.  Just nõudlus Xifaxani järgi oli lõppenud kvartalis oluliselt suurem kui oodati ja valmistas seeläbi turuosalistele ka meeldiva üllatuse. Ravimi müügikäive oli oodatud $40 miljoni asemele$65 miljonit.

    SLXP is guiding to 4Q10 Xifaxan demand of around $80M, and is guiding to 2010 net income of $20M.

    Head tulemused ja üllatavalt suur nõudlus SLXP ravimi Xifaxan järele tõi täna ka analüütikud positiivsete kommentaaridega välja.

    PiperJaffary analüütikud kinnitavad oma „osta“ soovitust ja tõstavad hinnasihi $58-$60 peale.

    With Xifaxan demand continuing to grow, plus a label expansion in non-constipation irritable
    bowel syndrome (IBS) coming in March 2011, we continue to believe that 2011 EPS in excess of $2.00 is a realistic target (the Street is only at $1.48). We continue to believe that SLXP is the most compelling emerging growth story in specialty pharma.

    Lisaks sellele loodavad analüütikud ( tuginedes ettevõtte juhtkonna kommentaaridele), et 2011. Aasta märtsis annab ravimiamet oma heakskiidu ravida Xifaxan`ga ka teist haigust IBS ( irritable bowel syndrome) ehk ärritatud soole sündroomi. Siiani on olnud küsimuse all, kas ravimiamet kutsub eelnevalt kokku ka ekspertide komisjoni (panel), kuid analüütikute arvates on uuringute tulemused piisavalt head ja komisjoni tõenõoliselt siiski ei tule.

    Xifaxan approval in IBS in March 2011 still looks likely. Judging from SLXP commentary last night, it still looks like a panel meeting is not likely, and given the strength of the data, we do not see why a panel would be necessary.
    Kas Jeffries analüütikud on Salix`i suhtes positiivsed ning peavad firma tulemusi muljetavaldavatakse. Nende arvates peaks nüüd investorite mure Xifaxan`i visa alguse pärast murtud olema ja lõppenud kvartali tulemused tõestavad, et nõudlus on kasvutrendis.

    Our bullish stance on SLXP rests primarily on the growth opportunity that Xifaxan offers. While investors have been spooked by wkly prescription data that suggests Xifaxan's launch is slowing, we think yesterday's strong 3Q print illustrates just perfectly why placing too much emphasis on this data can often be misleading.
    3Q beat on both the top and bottom line. Notably, Xifaxan rev easily blew through our estimate, consensus, and the most recent upbeat estimates, and we think Xifaxan 4Q rev guidance of $80MM could do well to soothe a market nervous about Xifaxan's future trajectory.

    Analüütikud kinnitavad oma „osta“ soovitust koos $53 hinnasihiga.

    Kuna Xifaxan nõudluse tegelik suurusjärk oli üsna üllatuslik, siis eelturul on ka juba näha, et turuosalised on ostupoolele asunud.  SLXP kaupleb hetkel ligi 3,5 % rohelises, $38,35 tasemel. Eeldan, et huvi jätkub.

     

  • USA indeksite futuurid indikeerimas avanemist 0,1% kuni 0,4% kõrgemal

    Euroopa turud:

    Saksamaa DAX +0,68%
    Prantsusmaa CAC 40 +0,78%
    Suurbritannia FTSE100 +0,62%
    Hispaania IBEX 35 +0,86%
    Rootsi OMX 30 +0,75%
    Venemaa MICEX +1,65%
    Poola WIG +0,84%

    Aasia turud:

    Jaapani Nikkei 225 -0,39%
    Hong Kongi Hang Seng -1,02%
    Hiina Shanghai A (kodumaine) -0,78%
    Hiina Shanghai B (välismaine) +0,77%
    Lõuna-Korea Kosdaq -0,29%
    Austraalia S&P/ASX 200 -0,79%
    Tai Set 50 -0,39%
    India Sensex 30 +0,38%

  • September Wholesale Inventories +1.5% vs +0.6% Briefing.com consensus, prior revised to +1.2% from +0.8%
  • SLXP leidis täna ostuhuvi ning ostutus üsna heaks avanemismänguks. Aktsiat pakuti $38,30 kandis ja esimeste minutite jooksul liikus $39 tasemeni.
    Kiire $0,70.
    Ka YHOO osutus kaubeldavaks ning võimaldas teenida $0,30-$0,40. Päeva lõpus on aktsia küll ära kukkunud, kuna päevasiseselt ilmus turule kuulujutt, mis väitis, et KKR siiski pole Yahoost huvitatud.
    Ja PCLN pakkus silmailu. :)
  • Kas Nelli Janson on LHV töötaja ja kui on,siis kiitus talle,et viitsib ka kuumal ajal kommida,mid teised sellid eriti ei tee ,vaid tõmbavad inglise keelset infi.
  • Need, kes öösel valuutaturge ei jälgi, siis euro on dollari suhtes moodustamas viimase 10 päeva põhjasid. Tehnilise analüüsi jälgijatele joonistatud ka punane trendijoon.


  • Kauplemise seisukohast ei ole ilmselt neil positiivsetel kommentaaridel ja hinnasihtidel olulist praktilist väärtust. Mitte sel põhjusel, et need tähtust ei omaks, vaid seetõttu, et tegemist on aktsiaga, mis kaupleb hetkel eelturul hinnaga $412. Ainult 1% -line liikumine tähendab selle aktsia puhul rahaliselt juba $4. Lisaks eelnevale on tegemist ka äärmiselt volatiilse aktsiaga ja neil põhjustel soovitan aktsia liikumist ainult jälgida.

    Ma ei saa aru sellest jutust!
    Mida tähendab see ,et 1% on siis 4$ ja siis selle pärast ei tasu treidida?
  • Aasta algusest saati ca 99% kallinenud ning novembrikuu esimese poolega 18% tõusnud puuvill on viimastel päevadel taas tublisti turuosaliste tähelepanu pälvinud. Alloleval graafikul on kujutatud puuvilla YTD aktsiagraafik.

    Olgu algatuseks öeldud, et maailma suurimad puuvilla tootjad on Hiina, India ja USA, moodustades ca 75% puuvilla globaalsest tootmisest. Puuvilla hinnatõusu põhjustasid möödunud suvel aga põuad ning üleujutused Hiinas, Indias ja Pakistanis, mis sealset tootmist piiranud on. Näiteks JPM prognooside kohaselt langevad puuvilla varud 2010. aastal y-o-y baasil 23%. Ootustele annab kinnitust paar nädalat tagasi China Cotton Association poolt avaldatud uued tootmisprognoosid, mis on käimasolevaks aastaks 6.64 miljonit tonni. Kuigi tegemist ei olnud suure prognooside kärpega, siis ootusi on langetatud nüüdseks juba 2 nädalat järjest, mis näitab kui kiiresti muutuvad pakkumise väljavaated. India, mille puuvilla eksport moodustab 18% maailma puuvilla ekspordist, on puuvilla vähesuse tõttu ekspordi sootuks peatanud.

    Puuvilla toodetakse peamiselt põhjapoolkeral (vilja koristatakse sügisel) – vaid 8% maailma puuvillast pärineb lõunapoolkeralt, kus vilja koristatakse veebruaris/märtsis. Seega hinnatõusu taga ongi fakt, et varude prognoose kärbitakse ning uut saaki koristatakse alles ca aasta pärast. Eilse (9. november) puuvilla hinnatõusu põhjuseks oli peamiselt U.S. Department of Agriculture (USDA) poolt alandatud USA puuvilla tootmise ja varude prognoos. USDA langetas tootmist 2.4% võrra raskete ilmastikuolude tõttu Texase osariigis. USDA langetas eile ka globaalse tootmise prognoosi 1.2% võrra. Alloleval graafikul on kujutatud puuvilla viimase 2 päeva hinnad.

  • Boeing (BA) teatas, et nende 787 Dreamliner tegi hädamaandumise Texases, kuna testilennul ilmnes kabiinis suitsu. Huvitav, kas 6 korda edasi lükatud Dreamlineri debüüt (viimati lubati, et lennuk saab valmis esimeseks kvartaliks) lükatakse veelkord edasi?
  • to krookus: selle jutuga soovisin ma tähelepanu juhtida sellele, et aktsia puhul nagu PCLN on risk oluliselt suurem kui näiteks eilse YHOO või SLXP -ga. Kui see aktsia liigub sinule soovitud suunas, siis on muidugi hästi, aga kui ei liigu, siis sealt võib arvestatava suurusega kahjum tekkida juba 1%-se liikumisega.
    Ühesõnaga peab kaupleja isiklik riskitaluvus olema taoliste tehingute puhul otsustamise aluseks.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon