Börsipäev 24. november - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 24. november

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Tänane makrokalender saab olema võrdlemisi tihe, kui tänupühade tõttu on harilikult nädala teise poole jääv majandusstatistika varasemaks nihutatud. Enne USA sessiooni aga avaldatakse kell 11.00 Saksamaa IFO indeks, kell 11.30 Suurbritannia kolmanda kvartali SKT teine hinnang ning kell 12.00 eurotsooni septembrikuu töötussektori uute tellimuste muutus. Kell 15.30 saabub aga terve rodu USA majandusnäitajaid: isikliku sissetuleku ja kulutuste muutus (oktoober), kestvuskaupade tellimused (oktoober) ning möödunud nädala esmase töötuabiraha taotluste arv. Viimase osas prognoosib konsensus kerget kasvu 439K pealt 442K peale. Kestvate taotluste arvuks oodatakse aga  4280K (eelmisel nädalal 4295K). Kell 16.55 avaldatakse Michigani tarbijasentimendi indeks ja viis minutit hiljem oktoobrikuu uute majade müük.

  • Saksamaa IFO indeksid oodatust paremad: ärikliima indeks 109,3 vs oodatud 110,4; hetkeolukorra indeks 112,3 vs 110,4; ootuste indeks 106,3 vs oodatud 104,7.

    Hommikusest euro taastumisest pole midagi enam alles jäänud: dollari vastu 0,35% miinuses $1,3315 juures.
  • Euro müük jätkub, nüüd juba allpool $1,3300 taset, kus kaubeldi viimati 23. septembril.
  • Viimastel päevadel on Euroopas riigivõlakirjade tulusused kiiresti tõusnud.

    10-aastaste võlakirjade tulusused täna riikide kaupa:

    Portugal 7.07%:

    Iirimaa 8.58%:

    Kreeka 11.90%:

    Hispaania 5.05%:

    Itaalia 4.34%:

    Prantsusmaa 2.99% (üks väheseid langejaid Saksamaa kõrval):

    Saksamaa 2.57%

  • Suurbritannia III kvartali redigeeritud SKT tulemused vastasid eelnevale näidule: 0,8% (Q/Q) ja 2,8% (Y/Y). Naelsterling oli enne SKT avaldamist tugeva surve all, kuna arvati, et näit korrigeeritakse alla. Hetkel GBP/USD +0,15% ja kaupleb 1,5796 juures.
  • Eurotsooni septembrikuu uued tööstustellimused -3,8% vs oodatud -2,5% (M/M) (eelmise kuu näit korrigeeriti alla 5,1% peale) ja 13,5% vs oodatud 15,3% (Y/Y) (eelmise kuu näit korrigeeriti üles 24,7% peale). EUR/USD endiselt surve all ja kaupleb hetkel 1,3300 taseme juures.
  • Timothy Collins on RealMoney.com veebilehel toonud välja olulised reeglid kauplejale. Kuigi nendes pole midagi uut, on need väärt ikka ja jälle üle kordamist ning alljärgnevalt toon mõned olulisemad ka siin ära:

    1. Alati on keegi parem kaupleja kui sina. Saa üle sellest. See mäng on nagu golf, kus sa tegelikkuses oled vastamisi ainult iseendaga. Sinu ülesanne peaks olema saada iga päevaga natuke paremaks.
    2. Sellest pole midagi, kui sind viib mõni tehing endast välja ning sulle ei pea raha kaotamine meeldima. Kuid ei ole hea, kui sul tekib kauplemise või mingi tehingu pärast depressioon. Kui nii juhtub, siis on kõige parem leida keegi, kellega rääkida. Samas pole ükskõik kellega rääkida, sest inimesed, kes ei saa kauplemisest aru, ei saa ka aru, millest sina räägid ja seetõttu ei saa nad sind ka aidata. Kõige parem on rääkida kellegagi, kes on teemaga tuttav ning tõenäosus on suur, et see keegi on ise täpselt samas olukorras enne olnud.
    3. Virtuaalne kauplemine on alustuseks hea, aga see põhineb ka virtuaalsetel emotsioonidel. Ilma tõeliste emotsioonideta  virtuaalses kauplemises saavutatud edu reaalsetesse tehingutesse edasi ei kandu.  Kes selles kahtleb, siis võib proovida mängida pokkerit ilma rahaliste panusteta ning seejärel panna lauale mõned tuhanded oma raha ning sa näed, kui erinevad on tulemused.
    4. Ühest tehingust iga hinna eest viimase välja pigistamine võib lõppeda kasumi kaotamise või isegi kahjumiga. 
    5. Enne, kui sa hakkad uue finantsinstrumendiga kauplema, saa sellest aru.
    6. Oma iga tehingut. Kui sa tunned, et tehing pole sinu oma tekib sul kalduvus kõigis enda vigades teisi süüdistada.
    7. Ära võta endale positsiooni enne firma tulemuste avaldamist, kui sa ei saa endale  lubada mitmeid kordi eksimist enne, kui sul ükskord õigus on.
    8. Isegi siis, kui sa oled kaotanud mitu tehingut järjest, ära alusta järgmist mõttega, et nüüd „peab“ hästi minema.  Sul ei PEA kunagi hästi minema ja see ei ole kauplemisstrateegia. Järjestikku kaotatud tehingud ei suurenda tõenäosust kasumit teenida.
    9. Igaüks valetab kasvõi natuke, et asja ilustada. Seetõttu ole iga soovituse, mõtte või idee suhtes skeptiline. Igas vales on killuke tõtt ja igas tões on killuke valet.

  • Punane surve andis veidi järele, vaadates indekseid. :)
  • Bloombergi vahendusel annab Matrix Corporate Capital LLP teada, et Euroopa perifeeria riikide edasised päästepaketid on "möödapääsmatud" ka pärast Kreeka ja Iirimaa päästmist, kuna madal kasv ja kõrge tööpuudus on endiselt probleemiks. Alloleval graafikul on ära toodud perifeeria riikide keskmine CDS, mis on rekordtasemel:

  • Eurole lisab survet omalt poolt Islandi president, kelle sõnul on Euro-alaga liitumise eelised praeguse võlakriisi valguses muutunud ebaselgemaks.
    Euro on küll viimase paari tunniga kaotusi tagasi teinud ja kaupleb avanemistaseme suhtes 0,15% madalamal $1,3345 juures.
  • Gapping up

    In reaction to strong earnings/guidance: GES + 8.7%, TIF + 2.3% .

    M&A news: DDMX + 11.3% (announces a superior proposal; stockholders would receive $23.50 per share in cash), DYN + 2.8% (confirms merger agreement has been terminated as anticipated; to commence open strategic alternatives process).

    Select Korea related names rebounding: KB +4.5%, PKX +1.7%,

    Other news: AWI + 4.6% (declares special cash dividend of $13.74), PIP +3.7% (ticking higher; discloses note conversion update; ~$15.9 mln have either agreed to convert or have converted their notes ), ORCL + 2.2% (SAP to pay co $1.3 bln for infringement; issues statement on verdict).

    Analyst comments: TOWR +2.9% (light volume; initiated with Outperform at Wells Fargo, initiated with Buy at Citigroup, initiated with an Outperform at Robert W. Baird).

  • Futuurides korralik spike ülespoole pärast makro avaldamist. Eelkõige juhindutakse oodatust oluliselt parematest töötuabiraha taotluste numbritest. Samas kestvuskaupade tellimused selgelt nõrgemad

    Initial Claims 407K vs 442K Briefing.com consensus; prior revised to 441K from 439K
    Continuing Claims falls to 4.182 mln from 4.324 mln
    October Durable Orders ex-transportation -2.7% vs +0.4% Briefing.com consensus; prior revised to +1.3% from -0.8%
    October Durable Orders -3.3% vs -0.3% Briefing.com consensus; prior revised to +5.0% from +3.5%
    October Personal Spending +0.4% vs +0.6% Briefing.com consensus; prior revised to +0.3% from +0.2%
    October Personal Income +0.5% vs +0.4% Briefing.com consensus; prior revised to 0.0% from -0.1%

  • Gapping down

    In reaction to disappointing earnings/guidance: FRO -4.5%, TIVO -2.8%, DE -1.5%.

    Ireland banks trading lower: IRE -23.5% (Govt of Ireland will take a majority stake in the Bank of Ireland), AIB -9.0% .

    Other news: MMYT -4.1% (continued weakness), TSTC -3.4% (discloses its subsidiary signed new variable interest entity agreements; files common stock offering prospectus for indeterminate amount), UEC -3.0% (ticking lower; filed for 12.2 mln share common stock offering by selling security holders), SAP -2.3% (to pay co $1.3 bln for infringement to ORCL; issues statement on verdict), TPC -1.9% (priced 4.5 mln shares by Ronald N. Tutor Separate Property Trust at 19.50/sharE).

    Analyst comments: HRL -1.0% (downgraded to Sell from Hold at Soleil).

  • USA indeksite futuurid indikeerimas avanemist 0,6% kuni 0,8% plusspoolel

    Euroopa turud:

    Saksamaa DAX +1,52%
    Prantsusmaa CAC 40 +0,59%
    Suurbritannia FTSE100 +1,02%
    Hispaania IBEX 35 +0,51%
    Rootsi OMX 30 +0,57%
    Venemaa MICEX +0,89%
    Poola WIG +0,33%

    Aasia turud:

    Jaapani Nikkei 225 -0,84%
    Hong Kongi Hang Seng +0,56%
    Hiina Shanghai A (kodumaine) +1,12%
    Hiina Shanghai B (välismaine) +1,67%
    Lõuna-Korea Kosdaq -1,22%
    Austraalia S&P/ASX 200 -0,10%
    Tai Set 50 -0,43%
    India Sensex 30 -1,18%

  • Rev Shark: Holiday Bounce?
    11/24/2010 8:48 AM

        There are only two forces in the world, the sword and the spirit. In the long run the sword will always be conquered by the spirit.
        -- Napoleon Bonaparte

    Markets have stabilized overnight as fears calmed over the Korean skirmish and the euro bounced back after a pounding on sovereign debt issues. Ireland remains a matter of great concern, and investors are nervously watching Spain and Portugal as well, but for the moment it looks like we have sufficiently priced in the immediate concerns. Now we have to wait and see whether the holiday spirit kicks in and gives us some positive action.

    This has been a tricky market to trade lately. We've had some strong pockets of momentum while the broader market has struggled, and then yesterday the bulls were caught by surprise as we gapped down and failed to put together a decent bounce after successfully rebounding on Friday and Monday.

    The mood is a bit more upbeat this morning, so perhaps some positive holiday trading will be on the agenda. Volume should be light, which can favor the bulls, who can push the market around a lot easier.

    Although the S&P 500 did manage to hold above last week's low around 1173 -- which also happens to be the 50 day simple moving average line -- the technical condition looks somewhat precarious. We actually had a failed bounce yesterday, and that gives us clear upside resistance at 1200 as well as clear downside support at 1173.

    The inability of the market to continue to bounce straight up and move through the 1200 level increases the danger that a downtrend is developing. As I've written, downtrends are made up of failed bounces. Failed bounces take a quick toll on sentiment and cause dip-buyers to quickly lose confidence. A day like yesterday causes some real pain for bulls -- they will understandably be less inclined to chase strength.

    For now we have some support and are oversold a little, which is supportive of a bounce. The news flow isn't quite as dire and the holiday spirit may kick in. We have to watch to see if the bulls, who were trapped yesterday, are inclined to use strength to escape positions. We need to move back over 1200 on the S&P 500 to turn the market back up, but that is not going to be an easy task.

    The best way to deal with a market that is in danger of developing a downtrend is to stay very short term and to be disciplined about cutting losing positions. We will always have some bounce, even when the market is in the process of breaking down. Such action can make for good trading, but you have to be ready to move fast and not be too quick to assume that we are going to go straight back up.

    Hopefully the news flow won't be quite as negative and we'll have some upbeat holiday trading. The data deluge will help to set the tone today.

  • Bloomberg kirjutab, et Iirimaa plaanib 2014. aastaks riigieelarvesse leida täiendavad €15 miljardit. Sealhulgas soovitakse maksude tõstmisega koguda ca €5 miljardit ning valitsuse kulutuste vähendamisega €10 miljardit. Muuhulgas plaanitakse sotsiaaltoetusi kärpida 2.8 miljardi euro ulatuses ja tulumaksu suurendamise läbi soovitakse saavutada 1.9 miljardi euro suurune täiendav tulu. Ettevõtete 12.5%line maksmäär aga jäetakse muutmata. Plaani eesmärgiks on 2014. aastal eelarvedefitsiit viia 3%ni SKPst, sellel aastal peaks puudujääk olema 12% SKPst või 32%, kui arvestada pankade päästmiseks tehtud kulutusi. Valitsuse sõnul kasvab Iirimaa majandus järgmise nelja aasta jooksul keskmiselt 2.7% aastas. 2011. aasta eelarve üle peaks hääletus toimuma 7. detsembril.

  • Michigani ülikooli usaldusindeks tõusis eelmise kuu 69,3 pealt 71,6 punktini (oodati 69,5 punkti).
    Uute kodude müük langes oktoobris 8,1% 283 tuhande peale (Y/Y), kuigi oodati 1,6% tõusu 312 tuhandeni. Eelmise kuu näit korrigeeriti 6,6% pealt 12,0% peale.
    Kodude hinnad langesid 0,7%; oodati samaks jäämist. Eelmise kuu näit korrigeeriti 0,4% pealt nulli.
  • Täna kahjuks sobivaid kauplemisideid ei leidunud. Analüütikud on pühade ootuses tempo maha võtnud ning seetõttu oli reitingumuutuste osas pilt üsna hõre. Lisaks sellele on ka turg õhuke ning loid, mistõttu oleks huvi ilmselt samuti tagasihoidlik olnud.
    Homme on USA aktsiaturud tänupühade tõttu suletud ning reedel on poolik kauplemispäev.
  • China Daily andmetel asendavad Hiina ja Venemaa omavahelistes arveldustes USA dollari kasutamise rubla ja jüaaniga.

    Chinese experts said the move reflected closer relations between Beijing and Moscow and is not aimed at challenging the dollar, but to protect their domestic economies.
    "About trade settlement, we have decided to use our own currencies," Putin said at a joint news conference with Wen in St. Petersburg.

    The two countries were accustomed to using other currencies, especially the dollar, for bilateral trade. Since the financial crisis, however, high-ranking officials on both sides began to explore other possibilities.

  • Turu-uuringute ettevõtte GfK Asia andmetel müüdi Aasias kolmandas kvartalis 4.7 miljonit nutitelefoni koguväärtuses $1.48 miljardit. Seega oli iga viies ostetud telefon nutitelefon. Võrreldes eelmise aastaga oli müügimahu kasv 270%. Kõige populaarsemaks operatsioonisüsteemiks sai Android, mis võttis esikoha üle eelmise aasta teisel poolel turuliidriks saanud Symbianilt.
  • Kas tõesti telefoniostjad teavad kumb neil telefonis on? Ma arvan, et ei tea.
  • MSM, kergelt kumab läbi arvamus, et aasia nutitelef. ostjad on pisut rumalamad kui euroopas? :D
    Või sa väidad, et inimesed ei valigi nutitelefone OSi, app'ide, UI ja maine põhjal?
  • Ma mõtlen seda, et kas inimene teab, on telefonis Android või Symbian.
  • Google’i kahe aastane uuring, mis hõlmas 3000 inimesi eelistusi nutitelefonide osas ja analüüsis kahe miljoni inimese mobiilseadmete ostunimekirja leidis, et inimesed on väga huvitatud nutitelefonide operatsioonisüsteemidest. Nimelt läks 72%le ostjatest korda, mis operatsioonisüsteemi telefon kasutab. (link)

    People who want a smartphone rather than a regular cell phone are very interested in the OS and apps capability of the device: 72 percent of smartphone buyers cared about the OS versus 42 percent for regular cell phone buyers, and 60 percent of smartphone buyers cared about available apps versus 29 percent for regular cell phone buyers.

    The latest survey shows that searches around researching and buying cell phones of all stripes has increased about 33 percent versus the year before.

  • Statistika pidi olema kõige suurem pettus. Küsimusele vastasid ainult need (sptsialistid), kes teadsid mis neil kahel vahet on. Ma ei arva, et inimene läheb poodi ja küsib milliseid Android operatsioonisüsteemiga nutitelefone teil müügil on. Ta vist võrdleb telefonide juures midagi muud.
  • Amagerbanken (AMAG) Taani
    On November 10th the CEO of the bank Jørgen Brændstrup resigned and has since been replaced by Steen Hove. Since the change in leadership the shares of the bank have gone up on the Danish stock exchange. The new CEO has said the bank will implement a new stricter approach towards its customers especially in the building/construction/real estate business, as the inability of these customers to repay loans is what put the bank in trouble in the first place. The CEO has announced that the bank intends to create a new real estate company to take over all the property and real estate from customers unable to pay the bank back.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon