Börsipäev 15. detsember - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 15. detsember

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Oodatust paremad USA novembrikuu jaemüüginäitajad, varasemate kuude statistika revideerimine ülespoole ning lisaks FED-i majandusliku väljavaate marginaalne paranemine on kallutanud kaalukausi taas dollari kasuks, kui eile päeva alguses 1,35 tasemele jõudnud vahetuskurss praeguseks 1,331 dollari juures liigub. Täiendavat hirmu külvas euro osas eile Moody’s, kes ähvardab kärpida Hispaania praegust Aa1 krediidireitingut. Euroopa indeksid on alustanud päeva kerge langusega ning USA indeksite futuurid liiguvad hetkel 0,4% miinuspoolel.

    Tähelepanu pälvib tänase päeva jooksul ilmselt enim USA novembrikuu inflatsiooninäit kell 15.30. Ühtlasi avaldatakse detsembrikuu NY Empire PMI, novembrikuu tööstustoodangu muutus ja tootmisvõimsuse rakendamismäär. Euroopas avalikustavad Rootsi ja Norra keskpangad oma intressimäära otsused, kui Rootsi puhul ootab turg tõstmist 0,25 baaspunkti võrra ja Norra puhul samaks jätmist. Kell 11.30 avaldatakse statistikat Suurbritannia töötuturu kohta. 

  • Rootsi keskpank kergitas oodatult intressimäära 1,25% peale, tunnistades et inflatsioonisurve peaks tulevikus kasvama (varasem 2011 THI prognoos tõsteti 1,7% pealt 2,2% peale). Keskpank ootab tänavu majanduskasvuks 5,5%, 2011. a 4,4% ja 2012.a 2,3%.
  • Suurbritannia töötuabiraha taotlused novembris -1,2K vs oodatud -3K.
    Claimant töötusmäär jäi püsima 4,5% peale, kuid ILO töötusmäär tõusis 7,7% pealt 7,9% peale.

  • Ühe olulise teemana on Moody's eile nentinud Hispaania kõrgeid 2011.a refinantseerimise kulutusi, mis on tegelikult üsna märkimisväärsed ka paljude teiste perifeeriariikide puhul ja seega kindlasti oluliseks teemaks järgmisel aastal terves Euroopas.  

    Neljapäeval kavatseb Hispaania järjekordse võlakirjaoksjoni korraldada, kus pakkumisele pannakse 2020a ja 2025a võlakirjad.  Moody'se hoiatus paneb tulemusi nüüd juba märksa pingsamalt jälgima.

  • Business Insider toob välja kolm põhjust, miks panustada Netflix (NFLX)-i langusele.

    Esimese põhjusena tuuakse välja firma CFO Barry McCarthy lahkumine firmast. Kuigi tema tagasi astumist serveeriti viisakalt koos optimistliku tooniga, siis tahes-tahtmata pani see turuosalised imestama, sest kui McCarthy lahkub hetkel ühest kiireima kasvuga firmast USA-s, siis millised väljakutsed võiksid ületada tema praegust rolli.

    Lisaks on rahutuks muutumas ka meediafirmad, mis NFLX-le oma tooteid edasimüümiseks pakuvad. Nimelt hakkavad nad aduma tõsiasja, et Netflixist ongi saamas peamine kanal, mida kliendid filmide vaatamiseks kasutavad ning meediafirmade jaoks selline korraldus eriti kasumlik ei ole.

    Teiseks tundub NFLX-i aktsia jaoks olema $200 maagiliseks piiriks ja kui novembri lõpus lükati aktsia üle selle taseme, siis oli selge, et lühikeste positsioonide katmine oli selle taga, sest iga endast lugupidav lühikeseksmüüja otsustas sel hetkel aktsiast lahkuda. Samas järgmisel päeval kauples aktsia juba alla selle taseme ning on tiksunud vaikselt  allapoole sellest ajast saadik ning tehnilisest analüüsist lähtudes enam selgemat märki algava langustrendi kohta on raske leida.

    Kolmandaks mängib rolli indeksi efekt, sest teatavasti võeti NFLX 9. detsembril S&P 500 nimekirja, mis sisuliselt ei oma küll mingit tähtsust, aga üldjuhul tekitab keskmisest elavama ostuhuvi, kuna passiivsemad fondijuhid hakkavad aktsiat ostma. NFLX puhul jätkus efekti ainult järgmiseks päevaks, kui aktsia korra veel üle $200 piiri ära käis ja siis päeva jooksul uuesti alla tiksus.

    Kokkuvõtteks öeldakse, et hetkel on raske näha, kes võiks aktsiat veel toetada. Momentumi kauplejad hoiavad ilmselt eemale, investorid pelgavad aktsiat tolle valuatsiooni tõttu ja jäävad üle ainult indeksinvestorid, kes võiks ostupoolel olla, aga ka sealt kandist pole erilist huvi märgata.

  • Kas on teada kuna CHK järgmisel aastal oma tulemusi teatab? Millisel ajal ta tavaliselt on teatanud? LHV soovitas seda firmat mingi aeg.
  • Dollar on pärast eilset Föderaalreservi non-event'iks kujunenud kohtumist tegemas korralikku taastumist:
    AUDUSD -0,84% (0,9905); EURUSD -0,57% (1,3303); GBPUSD -0,50% (1,5962); USDCAD +0,25% (1,0085); USDCHF +0,14% (0,9607); USDJPY +0,38% (83,96); NZDUSD -0,58% (0,7472).
  • Chesapeake Energy Q4 tulemuste avaldamise hinnatavaks kuupäevaks on hetkel märgitud 17. veebruar ning antud idee on jätkuvalt ostusoovitusega üleval
  • Föderaalreservi stiimulprogrammi (QE2) soovitud efekt peaks olema pikaajaliste võlakirjade tulususte alandamine (või all hoidmine), kuid alates QE2 käivitamisest on USA 10-aastaste võlakirjade tulusused hoopis tõusnud (nagu ka UK ja Saksamaa omad):

     

  • Naelsterling on jätkamas tugevat langust, kuigi CBI Reported Sales tuli oodatud 38 asemel 56 punkti (novembri näit 43). GBPUSD on kukkunud -0,7% ja kaupleb 1,5664 juures - eelmise nädala esmaspäeva tasemel.
  • Natukene meenutab 2001. aasta tehnoloogiamulli lõhkemise aega kus Fed surutise ärahoidmiseks mitu korda baasintressi alandas ja iga kord kui see juhtus läksid pikemad intressid ülesse, sest turg kartis inflatsiooni kiirenemist. Ega nüüd muu ei aita kui otse turult pikka valitsuse võlga osta kui erainvestorid selle tootluse juures seda omada ei soovi.
  • Fedil praegu $966 miljardi eest USA valitsuse võlakirju. 21. detsembriks peaks ületama $1 triljoni piiri, kuna plaanipäraselt on POMOsid veel $37 miljardi eest.
  • Morgan Stanley analüütikud on täna positiivse reitingumuutusega väljas Newell Rubbermaid (NWL) kohta.

    Morgan Stanley tõstab NWL aktsia reitingu „hoia“ pealt „osta“ peale koos $23 hinnasihiga.

    We are upgrading Newell to Overweight as our top pick in SMID-cap household products and establishing a $23 price target that offers 31% upside. We do not believe that valuation of 9.2 times 2012 EPS, which is at the low end of the group and below Newell’s historical levels, reflects NWL’s improving growth prospects with a significantly improved portfolio mix over the last few years.

    We also view NWL as a low risk stock given limited bear case downside since Newell’s valuation is already at the low end of the group and limited competitive risk relative to HPC peers givenlittle overlap with a more aggressive PG.

    Analüütikud usuvad, et aktsia valuatsioon on hetkel väga odav eriti arvestades seda, et aktsia kaupleb oma madalaimate tasemete juures ning võrreldes ülejäänud sektoriga samuti märksa tagasihoidlikumalt. Ühtlasi on aktsiahind atraktiivne juba seetõttu, et allapoole kukkumisruum on üsna limiteeritud.

    Lisaks leiavad analüütikud, et firma tootevalik on viimaste aastate jooksul oluliselt paranenud.

    NWL idee näol pole tegemist väga tugeva calliga ehk siis teatavat huvi see tõenäoliselt leiab, aga liiga kõrgelt ei tasu seda kindlasti püüdma minna ning arvestades tänast turgu võib ka peale avanemist alla tulla.

     

  • Täna on Barclays Capitali analüütikud väljas  positiivse reitingumuutusega Hertz Global Holdings (HTZ) kohta.

    Barclays Capital tõstab HTZ aktsia reitingut „hoia“ pealt „osta“ peale ja hinnasihi $15 pealt $20 peale.

    Last week’s bullish Investor Day reinforced our view that the market underestimates HTZ’s earnings growth potential, which should benefit from management's strategy to grow off-airport and deep-value sales and margins and from HTZ’s exposure to the equipment rental market, which we believe is in very early stages of recovery.

    Eelkõige põhjendavad analüütikud oma reitingumuutust sellega, et nende arvates alahindab turg HTZ kasumiteenimise potentsiaali , mis väljendub juhtkonna strateegias laiendada tegevust väljaspool lennujaamasid ning    Lisaks sellele on analüütikute arvates jõudsalt kasvamas ka firma lisavarustuse renditurg, mis on väga varases taastumisjärgus.

    Hertz’s impressive 3-year financial targets are likely still conservative. The company initiated bold goals suggesting about 50% annual growth in pretax income through 2013. We still view these targets as conservative, especially Hertz’s assumption of 7-8% annual revenue growth, in light of its 14-16% CAGR goal for equipment rental, and as we estimate its growth initiatives should allow car rental to grow in the double digits.

    Vaatamata sellele, et ettevõtte enda prognoosid järgnevaks kolmeks aastaks on juba üsna muljetavaldavad, siis analüütikud usuvad, et need on siiski liiga konservatiivsed. Hertz ootab ise 7-8% käibekasvu, aga analüütikud usuvad, et kasvumäär võib tulla ka kahekohalise numbrina.

    While HTZ has had a strong performance recently, our price target suggests there is large additional potential as investors turn their focus to HTZ’s 2012 earnings, encouraged by the mid-term outlook. Over time, we see even more upside as HTZ continues to reduce its net corporate debt through large expected cash generation.

    Analüütikud usuvad, et investorite huvi hakkab aktsia vastu aina suurenema kuna keskendutakse juba 2012. aasta käibele, toetudes julgustavatele prognoosidele.

    Barclays analüütikud on välja tulnud väga positiivse visiooni ja julgete argumentidega, mis peaksid turuosaliste tähelepanu ka täna kindlasti köitma.

    Hetkel kaupleb aktsia $13,80 kandis, 1,30 % oma eilsest sulgemishinnast kõrgemal.

  • Rev Shark: Worrying Undercurrents
    12/15/2010 8:54 AM

    "Leadership is action, not position."

    --Donald H. McGannon

    Although the major indices finished with some minor gains Tuesday, it was a troubling day. The biggest negative factor was the poor performance by stocks that have been leading the market recently. Money was obviously rotating out of these stocks and into other sectors, but no clear theme emerged and no new leadership took its place.

    Strong markets will always see some key stocks leading it higher. These are the "go-to" names that institutions will jump into whenever they want to add long exposure. Apple (AAPL - commentary - Trade Now) is probably the best recent example. Others on the list, however, include names such as Priceline.com (PCLN - commentary - Trade Now), Amazon (AMZN - commentary - Trade Now), Baidu (BIDU - commentary - Trade Now), Salesforce.com (CRM - commentary - Trade Now) and F5 Networks (FFIV - commentary - Trade Now).

    When these key names start to falter, as they did yesterday, we need to start watching for a change in market character. It may turn out that stocks are undergoing a shift into new leadership, or the action may signal that the market is ready to start correcting. Another possibility is that this represented nothing more than a hiccup. However, some of the breakdowns, like those in Salesforce.com and in Netflix (NFLX - commentary - Trade Now), were severe enough to raise a red flag.

    We have seen somewhat better action in banks lately, so it is possible that this is group is emerging as a new leader, but banks usually can't go it alone. They need other supporting groups to join in, and nothing else is standing out at the moment.

    We'll have to monitor the key leading stocks carefully today. If they don't bounce back quickly, the next step will be looking for a market correction to take hold. The uptrend in the indices is still intact, but action under the surface has been worrying lately. Breadth and volume have been mediocre for much of the recent rise, and far too many stocks are currently extended. With the leadership names showing some cracks, it is time to make sure we're thinking about some defense.

    The interesting fact about the selling yesterday was that the Federal Reserve interest-rate announcement was what triggered it. There was no surprises in that news -- the Federal Open Market Committee merely said it would keep rates near zero -- but, as I have suggested, market players used it as an excuse to do some selling anyway. The market was technically vulnerable, and the Fed is always a good excuse to make a move, and that is what happened. Conditions were ripe for a "sell-the-news" reaction, no matter how benign the news actually was.

    What we have to do know is see whether the bears have the ability to pressure this market a bit. They have been consistently overrun by dip-buyers lately. Still, to reiterate, if the key leadership stocks don't exhibit better action today, keep your eyes peeled for some sort of a corrective pullback.

    This market has exhibited amazing resilience lately, and despite the poor action in key stocks yesterday, the major indices were still in positive territory. No serious technical damage has been done so far, notwithstanding the less-than-encouraging underlying action. If Apple, Netflix, Chipotle (CMG - commentary - Trade Now), Baidu and some cloud-computing names come roaring back, this market will look just fine. There are indications, however, that market players are looking for the exits in key names -- and, if that materializes, the market will take a turn for the worse.

    At the time of publication, Rev Shark had no positions in the stocks mentioned.

  • (US) NOV INDUSTRIAL PRODUCTION: 0.4% V 0.3%E; CAPACITY UTILIZATION: 75.2% V 75.0%E

  • (US) NOV CONSUMER PRICE INDEX M/M: 0.1% V 0.2%E; CPI EX FOOD & ENERGY M/M: 0.1% V 0.1%E; CPI NSA: 218.803 V 218.600E
    - CPI Y/Y: 1.1% v 1.1%e
    - CPI Ex-food & Energy Y/Y: 0.8% v 0.6%e
    - CPI core index SA: 221.982 v 221.765 prior
  • USA indeksite futuurid indikeerimas avanemist -0,2% madalamal.

    Euroopa turud:

    Saksamaa DAX -0,65%
    Prantsusmaa CAC 40 -0,86%
    Suurbritannia FTSE100 -0,45%
    Hispaania IBEX 35 -1,81%
    Rootsi OMX 30 -0,15%
    Venemaa MICEX -0,08%
    Poola WIG -0,15%

    Aasia turud:

    Jaapani Nikkei 225 -0,07%
    Hong Kongi Hang Seng -1,95%
    Hiina Shanghai A (kodumaine) -0,54%
    Hiina Shanghai B (välismaine) -0,03%
    Lõuna-Korea Kosdaq -0,06%
    Austraalia S&P/ASX 200 +0,02%
    Tai Set 50 -0,27%
    India Sensex 30 -0,76%

  • *(US) NOV INDUSTRIAL PRODUCTION: 0.4% V 0.3%E; CAPACITY UTILIZATION: 75.2% V 75.0%E

    Have Market Intel? TradeTheNews.com Tip Line -> Click Here 

    South Florida Business Journal kirjutab, et PNC Financial Services Group (PNC) on Floridas osturetkel ning on väidetavalt huvi üles näidanud Regions Financial (RF)-i vastu. Spekuleeritakse ka teemal, et üheks ülevõtukandidaadiks võib olla BankAtlantic Bancorp (BBX).

    RF kaupleb eelturul 7,4% ja BBX 16,2% plusspoolel.

  • to Nelli: jälle tüütan sind ,aga kunagi kirjutasid põhiteemade all ,Abiks algajale päevakauplejale lugude seeriat. Seega oled sa arvatavasti Briefing Traderi pikkaajaline kasutaja. Sooviks teada kas Scalptraderi tehinguid tasub alati kaasa teha ja kuidas läheb praegu nendel? Kasutad sa järjepidevalt neid ideid ja kas on neil ka mingit tootlikust? Ja kui ma alustan trademist 3000$ kas tasub Briefing Trader ära? Tänud! :)
  • The Fed purchased $6.78 bln of 2014-2016 maturities through Permanent Open Market Operations as dealers looked to put back $13.11 bln worth
  • to daniel1: Ma ausalt öeldes pole Scalptraderi tegemisi regulaarselt enam jälginud ja jään seega siinkohal küsimusele tema tehingute kohta vastuse võlgu. Kindlasti ma ei soovita Briefingu kauplejate tehinguid üks-ühele kopeerida vaid pigem siiski kasutada toetava allikana.
    Kui sa soovid kauplemisega algust teha, siis ma soovitan sul avada LHV-s trader konto, mis annab sulle reaalajas hinnainfo ning mugava platvormi kauplemiseks. Konto avamiseks on vajalik miinimum $5000.
    Mis puutub uudistekanalisse, siis ehk on esialgu otstarbekam alustada mõne portaali tavaversiooniga näiteks TTN või Briefing, kus peaks $100 kuus hakkama saama ning lisaks jälgida ka LHV foorumit ning näiteks Abe ideid, mis on väga head.
  • Tänastest kauplemisideedest oli kahtlemata parim HTZ. Positisioon oli avanemisel võimalus soetada isegi alla $14 taseme ehk ca 2,2% ülevalt ja sealt edasi liikus aktsia järgneva tunni jooksul stabiilselt üles, käies ära isegi $14,60 tasemel. Kes ideed kaasa kauples ilmselt kasumita täna positsioonist ei väljunud ning on päevaga rahul. Hetkel kaupleb aktsia $14,35 kandis, 5,2% plusspoolel.

    NWL seevastu oli üsna mannetu täna ja pakkus maksmimaalselt $0,10 kasumit, kuid nagu ma ka hommikul ütlesin, oli tegemist üsna nõrga calliga ning suuri ootusi selle suhtes ka polnud.

  • Hiina rahandusministeerium teatas, et järgmisest aastast tõstetakse keskkonna kaitsmiseks haruldaste muldelementide ekspordimaksu. Ministeerium ei täpsustanud milliste 17 elemendi maksu tõstetakse. Hetkel kehtib elementidele 15-25% suurune ekspordimaks. (link)

  • Bank of America Corp (BAC) Currently involved in discussions to settle mortgage disputes with large investors such as PIMCO and the NY Fed - financial press

  • Rääkides võlakirjaturul toimuvast, siis 10-aastane TIPS (Treasury Inflation-Protected Security) tõusis täna 10 baaspunkti võrra 2.36%le, mis on ühtlasi kõrgeim tase maikuust saati – inflatsiooniootused on kasvamas. 5-aastane TIPS tõusis 8 baaspunkti ehk 1.97%le. 5y5y TIPS kasvas aga koguni 14 baaspunkti ehk 2.96%le. 26. augustist saati on 10-aastane TIPS tõusnud 79 baaspunkti ning 10-aastase võlakirja tulususe määr 100 baaspukti ehk intressimäärade kasvu on tinginud ühelt poolt kasuvootused, kuid paraku suurel määral ka tõusvad inflatsiooniootused.
  • Kui jätkata samal kursil, siis täna avaldatud tarbijahinna indeksi ehk CPI raport ei viita paraku nii-öelda “healoomulisele” inflatsioonile, mis nii majandust kui ka aktsiaturge teoorias toetama peaks. Tarbijahinna indeks (teisisõnu elamikulud) on nüüdseks tõusnud tasemeni 218.88 ehk ajaloolise rekordi 219.10 ületamine on aja küsimus. Core CPI on samuti rekordtasemel. Eile teatas Föderaalreserv, et “measures of underlying inflation are somewhat low…,” mis tõstatab küsimust, et mida keskpankurid silmas peavad? Teatavasti hoidis tarbijahinna indeksi madalana eluaseme rendihinnad, sõidukite hinnad ning toorainete hinnad kasvasid vaid 0.1%.
  • Ühe huvitava graafiku on täna oma blogi üles riputanud zerohedge. Alloleval graafikul on kujutatud Build America võlakiri, mille tulususe määr on nüüdseks tõusnud ca 6.5%le. Tegemist munitsipaalvõlakirjadega (erinevalt näiteks osariikide võlakirjadest ei ole nende pealt saadud kasum maksuvaba), mis on üles ehitatud ideel, et osariikidel ning muudel omavalitsustel oleks ligipääs “odavale rahale”.

  • Loodetavasti teab daniel1 ka seda, et päevasisest kauplemist võib teha alles siis, kui konto on minimaalselt 25,000 USD.
  • Seda küll. Mulle jäi mulje, et jutt käib USA aktsiatest. Meenub futuurikauplejate halvustav suhtumine aktsiakauplejate aadressil : stocks are for suckers!
  • Ei enam. Aastaid tagasi (2004) tegin seda, aga ei olnud nii traadised närvid. Lõpetasin enne, kui tervise peale hakkas.
  • Ise olen alles suht alguses selle futuurikauplemisega. Huvitav, kas siin foorumlastest keegi üldse kaupleb futuure, keegi nagu pole sõna võtnud, vähemalt mina ei ole näinud. Huvitav oleks teada, kuidas teised seda instrumenti kauplevad. Ise kasutan peamiselt küünlaid, natuke läänemaailma instrumente juurde. Keegi võiks algatada uue foorumi teema.
  • futuuridega kauplejaid ikka jätkub, ka siin foorumis. Sellel miks keegi sellest ei räägi on oma põhjus - lõpptulemus on varem või hiljem ikka sama... Üldiselt on see tore kui sa oma futuurikauplemise teel "suht alguses" oled, veel parem kui see vaid alguseks jääkski ;)
  • Eks nendega on jah selline lugu, küünlad võivad toimida selle hetkeni, kuni mõni tähtis nina, kes turge suudab mõjutada, midagi köhatab. Või makrouudis, blue chipi hoiatus vm.
  • Huvitav oleks teada, kas see teema futuurkauplemisest võiks huvitav olla või on see foorumi teemane mõtetu?
  • Ma arvan, et mõtetuid teemasi ei ole. Mis futuure kaupled? Muidu on selline teema olemas.
    http://www.lhv.ee/forums/index.cfm?id=175851&start=1

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon