Aafrika - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Aafrika

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Arvopaperi.fi´s oli täna artikkel: "Unusta BRIC - kõvemad kasvumaad on Aafrikas.

    Arenevate majanduste lemmikud - Brasiilia, Venemaa, India, Hiina (=BRIC) - hakkavad olema läinud talve lumesid, juhul kui soovid investeerida suure majanduskasvu riikidesse, Aafrika riikid on järgneva 5-e aasta primäärtõusjad.

    RVF´i prognoosi järgi on järgneva viie aasta jooksul kümne kõigi rohkemini kasvava majanduse hulgas seitse Aafrika riiki. Listingu esikohtadel on endiselt Hiina ja India, aga nende järel tulevad Aafrika riikid. Kiireim oleks majanduskasv Etioopias (8,1%), järgnevad Mosambik ja Tansaania üle 7% kasvuga, Kongo ja Ghana 7% kasvuga.
    Järgnevad veel Sambia ja Nigeria.
    -
    Arvopaperi.fi

    LHV võiks hakata mõtlema Aafrika investeerimisfondist.
  • Angoola bõrs on ka pidanud avaneme järgmisel aastal juba neli aastat!
    Kui see avaneb, siis on oodata tohutud kursitõusu.
  • Ilmselt on Aafrika puhul häda see, et tegemist on suuresti commodity-playdega (mitte, et Aafrikaga tegu oleks, kuid tüüpiline näide võib siin olla 2010. aasta Mongoolia börsi tootlus).

    Pigem oleks huvitav leida riik, kus leiab ka laiemapõhjalise kasvu-play. Infodefitsiit nende turgude kohta ilmselt tohutu.
  • Kaugeks ei jää? Õudne möllamine, et raha sinna saada ja tagasi?
    Murjanid võtavad sinu sinna saadetud raha rõõmuga vastu ja ostavad endale AKsid ja nokamütse.
  • Vaatasin siis pulli pärast, mis Namiibia börsil viimasel ajal kuulukse. Esimene lause kauplemisinfo alt on selline:
    Impotant: (just nimelt - impotant) Please disable any pop-up blocking software and/or browser settings when viewing the information contained on this page.
    Seda tehes hakkavad rõõmsalt üles hüppama igasugu aknakesed "Congratulations, you've won!", "Free Lotto" jms. Äge!
  • http://www.nsx.com.na/trading_stats.php ?

    Huvitav, minul ei hakka "lotod" selle peale kargama. Äkki ikka su enda arvutil ussid sees?
  • Namiibia koos Lõuna Aafrikaga ongi vist ainsad sealt kandist mida mina üldse uurida julgeksin. Namiibias tundub vähemalt mingi kord majas olevat. Ja kui kellelgi tahtmist Lõuna Aafrikasse lennata siis võin julgelt soovitada lendu läbi Namiibia Namiibia lennukompaniiga- uued lennukid ja hea teenindus.
  • Huvitav jah, enam ei õnnestu mul ka ühtegi ülearust akent välja meelitada. Keegi sealt vist loeb seda foorumit.
    Muidu Namiibia osas täitsa nõus.
  • Ma sain Sao Paulos ühe tsikiga tuttavaks. Oli selline väike blond ja rääkis imeliku aktsendiga inglise keelt. Namiibiast oli, täitsa lahe tibi oli nagu nad kõik. Ma olin ise suht imestunud sinnamaani arvasin, et seal elavad ainult neegrid.
  • Namiibia oli ju Saksamaa koloonia, nii et seal jookseb blonde kräsupäid luidete vahel hulgem ringi
  • The lion kings?

    Africa is now one of the world’s fastest-growing regions
  • Aafrika (va LAV, Botswana, Namibia ja osad saareriigid) on ju totaalne pommiauk. Ja põhjuseks on institutsioonide nõrkus.

    Mis eristab Lääne tsivilisatsiooni teistest tsivilisatsioonidest?
    Mohandas Gandhi vastaks muidugi: "Noh, teised tsvilisatsioonid on tsivilisatsioonid!" vms, aga sisuliselt ainult 2 asja - töötavad institutsioonid ja seaduse ülimuslikkus. Kui institutsioonid tööle hakkaks, võiks igast riigist asja saada. Niikaua kuni omand sõltub mingi suvalise võimu haaranud koloneli suvast ja seaduste täitmise nõudmine sõltub näost ja tuule suunast, jääbki Aafrika suures osas pommiauguks.

    Ainus viis, kuidas mina julgeks Aafrikasse investeerida, ongi Oil majorid ja kaevandajad. Neil on selline kriitiline mass taga, et nad jaksavad kohalikele pealikele kas piisavalt rulli flippida, et kasumiga äri ajada või siis oma valitsusi survestada, et need kohalikele pealikele mõistuse pähe peksavad. Tahad Aafrikasse investeerida, osta Total'it.
  • Mulle meenub Aafrikaga seoses alati oma töökaaslase jutt sellest, kuidas ta Kongo-Brazzavilles lähetuses käis (siis tööreisil, mitte puhkamas). Kottimine hakkas juba lennujaamas. Üks tüüp pisteti puust kasti, mis oli ette nähtud "turvakontrolliks," võeti alukate väele ja siis hakkasid kohalikud tolliametnikud nuruma almust, stiilis "mõelge ikka meie peale ka, meil pered toita." Kaasas olnud läpakate pealt küsiti maksu, kuna "puudus arvuti ostmist tõestav tshekk, mistõttu on kahtlus, et tegemist on varastatud kraamiga." Jutt siis kodust kaasa võetud isiklikest arvutitest. Tegu oli Euroopa Liidu delegatsiooniga ja selle porno lõpetas alles see, kui delegatsiooni juht nõudis koheselt EL suursaadiku ja kohaliku rahandusministri sekkumist. Linna peal käies peeti eurooplasi iga päev mitu korda kinni ja tehti trahvi "lubamatus kohas käimise" vms. eest. Kui rahakott teadlikult koju jäeti, siis kõlbas kohalikule politseile altkäemaksuks anda ka näiteks sigareid ja välgumihkleid. Valged on sealkandis kohalike silmis lihtsalt kõndivad rahakotid. Mentaliteet on lihtsalt selline, midagi pole teha, töötavaid institutsoone ja seaduse ülimuslikkust, nagu meie sellest aru saame, pole sealkandis selletõttu mõtet oodata.
    Samas ei ole mina näinud töökamat, vähemnõudlikumat ja ausamat inimest kui on filipiinlane. Moslemist koristaja näiteks tõmbab tolmu kokku ainult nähtavalt kohalt ja lahkub umbes 2 tunni pärast, pannes ise kirja 4 tundi. Filipiinlasest koristaja, kes tihti on ise kõrgharidusega, teeb töö korralikult ära, sõltumata sellest kui palju see aega võtab ja näitab ise initsiatiivi, uurib kas särke tuleb tärgeldada, ronib redeliga lae alt tolmu tõmbama, jne. Ei tee kunagi probleemi kui õhtusel ajal, lühikese etteteatamisega teda vaja on jne. Räägin siis mitte ainult enda, vaid ka mitmete teiste kogemusest.
    Arvan, et laias laastus määrab riigi edukuse valitsuse majanduspoliitika kõrval seal elavate inimeste mentaliteet ja seepärast hoiduksin Aafrikasse investeerimast ja valiksin selle asemel hoopis näiteks Filipiinid.
  • nõustun eelkirjutajatega. suffiks ütles mõne lausega uskumatult palju. samas on aafrika ikka nii rikas, et rumalus oleks sinna poole mitte vaadata. võtame näiteks Gaboni - mõnus väike riik, kus ei sõdita. sadamatöölised said palka 300-400 dollarit ( 2003 a) ja nad ei varastanudki. võime käis laeva vastu võtmas vähem kui venemaal ja tõesti nad leppisid vaid kingitusega ja olid üldjoontes meeldivad. pealinn Libreville hämmastas uhkete hoonete ning luksuslike autodega. inimesed tundusid õnnelikud ja rahul.
    veel riike kus inimesed tundusid õnnelikud ja rahul - ghaana, gambia, senegal, alzeeria, tuneesia.
    kuhu kindlasti ei investeeriks - lihtne - sinna kus käimas kodusõda.
    ülejäänute puhul tõesti vaid Total.
    märkus - pole käinud idarannikul, läänerannikul gabonist lõunas ning mujal kuhu laevaga ei pääse.
  • Oi ma olen erutunud. Kuhu HIV-proovi tegemiseks siis minna tuligi?
  • Filipiini-jutu peale meelde kellegi poliitiku seisukoht, et Eestis tuleks koolides viivitamata hakata hiina keelt õpetama. Et Hiina nii suur turg ja tulevik on Hiinas jne.
    Ma selle peale mõtlesin, et kas Eesti on tõesti nii suur, et alla 1.4 miljardilise Hiina turu meie jaoks muu maailm üldse ei kvalifitseeru? Seesama Filipiinid, Vietnam, Indoneesia ja Malaisia tähendavad kokku ca 450 milj inimest, kus kirjutatakse ladina tähestikus, kõneldakse võõrkeeli, keskmiselt on asjaajamine oluliselt lihtsam kui Hiinas ja 4st 3 riiki on ka suurtes piirides demokraatlikud. Inimesed on töökad ja valitsused ei hau mingeid impeeriumiplaane.
    Peaks nagu loogiline valik olema suhete arendamiseks?

  • thisismoney.co.uk How to invest in Africa and its future

    Pure Africa funds available include the Magna Africa from Charlemagne Capital, which has carries a minimum investment of €5,000, although some brokers may offer cheaper deals. While two Aim-listed funds, or investment trusts, offering cheaper access are the Africa Opportunity fund and PME African Infrastructure. Investors can buy a minimum of one share.

    Nordea's African Equity fund which has exposure to Morocco, Tunisia, Botswana and Nigeria and Kenya, among others offers retail investors access for as little as €50.

    Higher up the minimum investment scale is the JP Morgan African Equity fund - the Luxembourg based portfolio comes with a minimum investment level of $35,000, while the Investec Pan Africa and Africa funds carry hefty minimum investments of $100,000 and $1,000,000 respectively!

    Another investment group Imara offers a small suite of pure African funds, including the Imara African Opportunities fund, Imara East Africa, Imara Nigeria and Imare Zimbabwe but each comes with a substantial $100,000 minimum investment level, and as such like the two Investec funds are aimed at institutional investors.
  • mykoloog - kristlik tööeetika versus muhameedlik tööeetika? ;)
  • Pigem Põhja-Aafrika tööeetika versus Ida-Aasia tööeetika.
  • Nordea African Equity Fundi osaku märkimistasu - kuni 5,0% (juhul, kui ei taha 15 000 000 000 EUR investeerida)
  • http://www.vaneck.com/funds/AFK.aspx?redirect=1&orig=http://www.vaneck.com/index.cfm?cat=3192&cGroup=ETF&tkr=AFK&LN=3-02

    Market Vectors Africa Index ETF (AFK) on olemas, Lõuna-Aafrika osakaal väiksem kui Nordea fondis

    ja Market Vectors Egypt Index ETF (EGPT) on ka olemas, selle graafikul võib V kujulist tõusu imetleda :)

  • Icecapital´il on Aafrika fond. Ei investeeri Lõuna-Aafrika vabariiki.
    FIM´il on Lähis-Itta ja Aafrikasse investeeriv fond FIM Sahara.
    Mandatum Life pakub DWS INVEST AFRICA fondi osakuid.
    Nordnet pakub Carnegie Afrika investeerimisfondi osakuid.
  • Marokost võivad tulla tulevased fosforišeigid:


    " The U.S. is the world’s second-largest producer of phosphorus (after China), at 19 percent of the total, but 65 percent of that amount comes from a single source: pit mines near Tampa, Fla., which may not last more than a few decades. Meanwhile nearly 40 percent of global reserves are controlled by a single country, Morocco, sometimes referred to as the “Saudi Arabia of phosphorus.” "
  • Tänane Dagens Industri soovitab teleoperaator Millicom´it, mis on tugevasti esindadud Aafrikas, opereerib ka Ladina-Ameerikas ja Aasias. Kokku on riikides, kus ta opereerib, üle 260 miljonit elanikku.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon