Börsipäev 12. jaanuar - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 12. jaanuar

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Ilma suuremate liikumisteta on Aasia turud öösel astunud ühte sammu Wall Streetiga, kui indeksid kauplevad valdavalt alla protsendises plussis. Selle nädala üks oodatuimaid hetki koidab täna, mil selguma peaks kuidas õnnestus Portugali valitsusel võlakirjaoksjoni korraldamine. Veel mõned päevad tagasi alla 1,29 dollari nõrgenenud euro vahetuskurss on saanud tuge sellest, et Jaapan ja Hiina kavatsevad olla ostupoolel. Jätkuvalt oluline roll saab olema täita kindlasti ka Euroopa keskpangal, kelle väidetavad suuremad ostud aitasid eile perifeeriariikide võlakirja riskipreemiatel väheneda. Hetkel on EUR/USD kauplemas napilt alla 1,30 dollari ning sellega hoidmas ka USA indeksite futuure 0,1-0,2% plusspoolel.

    Makrouudiste osas väga palju avaldamisele ei tule. Päeval võiks suuremat huvi pakkuda eurotsooni novembrikuu tööstustoodangu muutus (kell 12.00) ja õhtul Fedi Beige Book (21.00).
  • Eile jäi silma üks üsna huvitav lugu, mis seob küll spekulatiivsel tasandil, kuid üsna mõistlike eelduste juures omavahel Hiina majandusliku huvi Euroopas ja osalemise siinsete riikide võlakirjaoksjonitel. Autor järeldab, et tegu ei pruugi olla lihtsa raha laenamisega Euroopa valitsustele, vaid tehingud võivad sisaldada ka teatud vastuteene klausleid. Link
  • Alcoa on tulemustehooaja mitteametlikult juba avanud, kuid tõsisema hooga pannakse karussell käima alates järgmisest nädalast, mil kvartalinumbrid raporteerib 116 ettevõtet vs 16 selllel nädalal. Ülejärgmisel nädalal aga avaldavad oma tulemused juba 397 ettevõtet. Illustratsioon Bespoke'i vahendusel:
  • Olgugi, et võrreldes kolmanda kvartaliga on mitmel pool üle maailma, kaasaarvatud USA-s, makronäitajad jätkanud paranemist ning lisaks on neljanda kvartali näol tegu hooajaliselt tugeva perioodiga, siis konsensuse arvates USA ettevõtete 2010. aasta viimase neljandiku EPS hoopis väheneb võrreldes eelneva kvartaliga.

    Allolevalt jooniselt näeb aga, et tegelikult pole konsensuse ootus Q4 osas suurt muutunud alates möödunud aasta aprillist, seda vaatamata teise ja kolmanda kvartali ootusi tugevalt ületanud näitajatele.

    Sestap usub Deutsche Bank, kes on USA aktsiaturu käesoleva aasta väljavaate osas üks optimistlikumaid kui mitte isegi kõige suurem pull, et tulemused saavad taaskord lööma madalaid ootusi, kui konsensuse S&P 500 21.5 USD EPS-i kõrval ootab analüüsimaja aktsiakasumiks 22,9 dollarit. Kui vaadata hooajaliselt läbi korrigeeritud näitajaid, siis suurimad QoQ beatimised peaksid Deutsche arvates tulema energia, esmatarbekaupade ja finantssektoris.
  • Advanced Micro Devices (AMD) aktsiad kukkusid eile 9%, kui firma teatas, et CEO Dirk Meyer lahkub ettevõttest. Reutersi vahendusel võib täna lugeda, et üheks põhjuseks, miks Meyer lahkus oli eriarvamused juhatusega firma tuleviku strateegiate osas. Väidetavalt oli juhatuse soov astuda uude mängu, kus on tahvelarvutid ja nutitelefonid, aga CEO eelistas, et firma jääks siiski oma vanade liistude juurde ehk keskenduks pigem arvutite ning serverite tarbeks mõeldud kiipide valmistamisele.
  • Nagu Erko juba mainis, siis USA-s on alanud taas tulemuste hooaeg. Business Insider`i veebliehel kirjutab Cullen Roche, et ka tema usub järjekordsesse "parem, kui oodatud" tulemuste hooaega. Roche on veendunud, et firmad näitavad taaskord käibekasvu, milles oma roll on mängida kulukärbetel ning jõulisel nõudluse kasvul Aasiast.
  • Suurbritannia novembrikuu kaubandusbilansi puudujääk £4,123 miljardit vs oodatud £3,8 miljardit.
    Kui teenused välja arvata, tuli puudujääk £8,736 miljardit vs oodatud £8,35 miljardit.
    GBPUSD +0,37% ja kaupleb hetkel 1,5655 tasemel.
  • Eurotsooni tööstustoodang kasvas novembris eelmise kuuga võrreldes 1,2% vs oodatud 0,5% ning üle protsendilist paranemist näitas muuhulgas ka Hispaania, kus IBEX 35 indeks kaupleb täna ligi 4% plussis.
  • Portugal sell EUR650 mln of 3-yr notes; Avg yield 5.396% (prior Auction 4.041%); Bid/Cover 2.6x (prior 2.8x)
    Portugal sell EUR599 mln of 10-yr notes; Avg yield 6.719% (prior Auction 6.806%); Bid/Cover 3.2x (prior 2.1x)


    Portugali 3. aastase võlakirja oksjoni tulemused varasemast kesisemad, kuid 10. aastase puhul kujunes oksjon edukamaks. EUR/USD-i esimene reaktsioon reedab, et oodati siiski paremaid tulemusi, hetkel liigub vahetuskurss päeva põhjade juures @ 1,2984 USD vs 1,3035 pool tundi tagasi.
  • to Risto: oskad sa öelda kas need dailyfx analüütikute http://www.dailyfx.com/analyst_picks soovitused on ka reaalselt kasutatavad ,on nende soovitustega ka võimalik midagi teenida? Või saab kusagilt mujalt paremaid pickse?
  • daniel1, DailyFX'i tüübid on minu hinnangul väga adekvaatsed. Sealt leiab häid skalpimise ja ka pikema perioodi ideid; nad treidivad ise ja hoiavad lugejaid pidevalt võetud positsioonidega kursis. Eks möödapanemisi on ka ikka, aga üldjoontes on väga asjatundlik lähenemine. Julgen soovitada. (Saab ka lasta ennast nende listi panna, kus nad saadavad maili peale ideid ja analüüse).
  • Täna on Goldman Sachs väljas positiivse reitingumuutusega Verizon (VZ) kohta.
    Goldman Sachs tõstab VZ aktsia reitingu „hoia“ pealt „osta“ ja hinnasihi $34 pealt $42 peale.


    We are upgrading Verizon to Buy, as we believe current Street earnings estimates do not fully reflect the wireless opportunity in 2011. We believe Verizon can continue recent share price outperformance. Specifically, we believe Verizon can surprise in the following ways: (1) 2011 wireless service revenue growth of 10% (consensus in flux due to iPhone, but we are several hundred bp above); (2) mid- to high-single-digit postpaid ARPU growth exiting 2011

    Analüütikud usuvad, et konsensus ei oska veel õiglaselt hinnata mobiilside võimalusi 2011. aastal ja seetõttu on nad veendunud, et VZ aktsia jätkab tõusutrendis, kuna oodatakse mobiilside teenuste käibekasvu 10%, samas mahus APRU kasvu (average revenue per unit).

    Lisaks sellele soovitavad Credit Suisse analüütikud lühiajalist treidi VZ aktsiaga enne analüütikute päeva, mis leiab aset 25.01, sest usuvad, et prognoosid 2012. aastaks on liiga madalad.

    We are recommending a short-term trade alert on Verizon into the analyst day on 1/25 because we believe 2012 estimates are way too low. We are at $3.00 - $0.30 above the next highest published estimate and $0.46 above consensus. In addition we are making modest adjustments to estimates for 4Q and 2011. Most notably, we are above consensus for postpaid adds (671k) and wireless margins (46.7%) for 4Q10.


    Oma sõna ütlevad täna ka Deutsche Banki analüütikud, kes alandavad VZ aktsiareitingut „osta“ pealt „hoia“ peale ja tõstavad hinnasihi $35 pealt $36 peale.

    Increasing price target to $36, but valuation looks full, even with iPhone We are downgrading Verizon (VZ) to HOLD, primarily due to valuation. While we expect a strong year for wireless (iPhone, 4G), we believe this is mostly reflected in the stock.


    Analüütikud usuvad, et VZ aktsia tõusuruum on limiteeritud ja seda isegi koos iPhone`ga. Kuigi usutakse, et firmat on koos iPhone`ga ootamas tugev aasta, siis samas peaks need ootused peegelduma nüüdseks ka aktsiahinnas.

    Hiljuti teatas Verizon, et hakkab juba veebruarist müüma Apple`i iPhone, mis on firma jaoks kahtlemata igati positiivne, aga samas oodati taolist uudist juba ka mõnda aega. Seega ühest küljest võiks oletada, et kõik ootused on juba aktsiahinda sisse arvesttud nagu DB analüütikud ütlevad, aga ise ma kalduks siiski nõustuma Goldmani ja Credit Suisse analüütikute, kes usuvad, et vähemalt lühiajaliselt on aktsias veel natukene tõusuruumi.

    Hetkel kaupleb VZ eelturul $35,60 kandis ehk 0,7% plusspoolel

  • Kui kaua saab veel tehiguid teha AIB ,NYSE , millal kaob Usa börsilt .Millised on riskid ,kui hoida paar kuud aktsiat`? Või aktsia kaob jaanuaris Usa börsilt. Uus abipakett pidi saabuma veebruaris
  • AIB osas ei ole suutnud leida ühtegi ametlikku teadet, mis kinnitaks delistimist....seega on need jutud jätkuvalt arvamused ja spekulatsioonid.
  • Gapping up
    In reaction to strong earnings/guidance: MG +8.3%, LULU +8.2% (also target raised to $70 from $63 at FBR Capital), ZLC +5.2% (also upgraded to Hold from Sell at Soleil), FUL +4.1%, CALD +3.6%, RFMI +3.6%, QLGC +1.9% (also NE to replace QLGC in S&P 500; downgraded to Hold from Buy at Canaccord), SNX +1.5% (also upgraded to Strong Buy from Buy at Needham).

    Select financial related names showing notable strength: BBVA +6.5%, STD +5.8%, IRE +4.0%, DB +3.3%, HBC +2.9%, BCS +2.9%, CS +2.5%, ING +2.5%, UBS +2.3%, DB +2.2%, AIG +2.2%, LYG +2.2%, PUK +2.2%, AEG +1.9%, MBI +1.7%, BAC +1.4%, JPM +1.3% (CEO Jamie Dimon, on CNBC, says they're going to be putting up a lot of excess capital, would like to reinstate a dividend), C +0.8%.

    Select metals/mining stocks trading higher: NXG +3.0%, SLT +2.9%, FRG +2.5%, NG +2.2% (Cramer makes positive comments on MadMoney), MT +2.0%, GRS +1.9% (announce that its drilling program at the Mezquite Project in northeast Zacatecas state, Mexico, has discovered significantly anomalous mineralization), PZG +1.8%, BBL +1.7%, BHP +1.5%, RIO +1.1%.

    Select oil/gas related names showing strength: NE +3.0% (to replace QLGC in S&P 500), REP +2.8% (traded higher for second day overseas), RIG +1.9%, DO +1.4%, E +1.4%, TOT +1.2%, WFT +1.2%.

    Select European drug names seeing modest strength: SNY +2.0%, RHHBY +1.6%, NVS +1.0%.

    Other news: CREG +15.2% (thinly traded; scheduled to present at Piper conf this afternoon), PSTI +15.1% (continued strength), CDII +14.1% (announced that its magnesium segment operations received new purchase contracts valued at ~$31 mln in its 1Q11), ITT +13.7% (announces plan to separate into three independent publicly traded companies), APWR +8.2% (receives $13.6 mln construction agreement for Tesco in Yingkou, China; signs $43 mln EPC Contract with China Resources Land), VRML +7.6% (announces issuance of patent for peripheral artery disease), MTXX +4.6% (Porter Orlin submits letter to the Board regarding HIG acquisition; believes deal undervalues co), SQNM +4.2% (strength attributed British Medical Journal (BMJ) article discussing results from study on fetal trisomy 21), SILC +3.1% (new design wins from major customer to boost co's revs by ~$2 mln/year), TEF +2.1% (reports out that the co is planning to launch mobile phone service in Costa Rica), SNN +2.1% (still checking for anything new; reports out earlier this week that JNJ considered bid for the company), CRED +1.7% (following yesterday's 15%+ jump).

    Analyst comments: SYMC +1.8% (upgraded to Buy from Hold at Citigroup), CCL +1.2% (added to Conviction Buy List at Goldman), VZ +0.7% (upgraded to Buy from Neutral at Goldman).
  • Gapping down
    In reaction to disappointing earnings/guidance: LF -8.8%, ACI -2.9% (also acquires equity interest in West Coast Terminal), ILMN -1.7%.

    Other news: ARTX -2.4% (discloses adverse court ruling), NGG -2.2% (still checking), CGEN -2.0% (files $40 mln mixed securities shelf offering), VOD -1.3% (trading lower; weakness attributed to tier 1 firm downgrade).

    Analyst comments: ADI -2.4% (downgraded to Hold from Buy at Deutsche Bank), ZION -1.7% (downgraded to Sell from Neutral at Sterne Agee), AKS -1.3% (downgraded to Sell from Neutral at UBS), ABV -1.1% (downgraded to Neutral from Buy at Goldman), SNDK -1.0% (downgraded to Hold from Buy at Deutsche Bank), GE -0.8% (downgraded to Market Perform from Outperform at Bernstein), ADSK -0.6% (downgraded to Hold from Buy at Citigroup).

  • Don't Play This Game
    By Rev Shark
    RealMoney.com Contributor
    1/12/2011 8:51 AM EST

    "Life is all about timing... the unreachable becomes reachable, the unavailable become available, the unattainable... attainable. Have the patience, wait it out. It's all about timing."

    -- Stacey Charter

    The one-way trip to the stars continues this morning, and the latest positive driving force has been a successful auction of Portuguese debt. That has eased fears of another impending bailout, and European indices have gotten a boost.

    If you have ever needed an example of the power of momentum, this market has provided a very good one. The trend just keeps on going, and it's crushing the serial top callers and anticipatory bears. It certainly is understandable why so many people keep looking for this market to top out, but this is an extremely costly game to play. Not only do you risk losing money on the premature shorts, but you can miss out on the long-side gains.

    It isn't any big mystery why so many people play the top-calling game. It is very appealing to be the hero who names the exact moment when the market hits its summit. Turning from bullish to bearish with great precision is obviously a way to generate returns, but it is nearly impossible to do.

    What ends up happening is that the top call comes too early -- so these top-callers will cover, wait for a while, then make another call, and so on and so forth. Eventually someone will get it right, but the actual cost and the lost opportunity will have been tremendous.

    As longtime readers know, It has always been my belief that you will do better just sticking with the trend as long as possible and not turning really bearish until there is some actual price weakness. Sure, you'll lose some money when we finally see a down day and the trend starts to turn. However, the gains you'll make by staying long as the trend continues should more than offset any losses you incur when the market is suddenly hit with weakness.

    When it comes to trends, it is better to be late than early; but, no matter how much I keep repeating that, it can still be tremendously difficult to stay highly bullish when stocks go up in such an unrelenting manner as what we've been seeing. Common sense tells us that a turn must be coming soon, and the temptation to anticipate it can be overwhelming.

    My suggestion is that, if you can't resist playing the top-calling game, at least don't load up on the shorts early. Cut back your long positions and raise cash if you feel you can time this market, but don't try the big short plays until you see some real market weakness. When a downtrend finally does develop, you will have some time to put on short positions.

    The bears will be looking at sentiment surveys this morning, which are showing the bulls inching up to more than 57% while the bears decline to 19%. There is no question that the mood has been extremely complacent, with the biggest worry being having been a lack of enough long positions.

    A pretty good gap-up open is on its way, and we'll see if the bears try to fade it like they did Tuesday. We saw a little red at midday yesterday, but the pessimists couldn't keep stocks down for long.
  • MarketWatch kirjutab, et Trans Alaska naftajuhtmesüsteem jätkab ajutiselt toimimist, mis lubab BPl, ConocoPhillipsil (COP) ja Chevronil (CVX) tootmist suurendada, leevendades tootmisseisaku hirme. Naftajuhe suleti laupäeval pärast lekke avastamist. Tavapäraselt liigub läbi torujuhtme 630 000 barrelit naftat päevas
  • Kahjuks osutus VZ täna mittekaubeldavaks aktsiaks, sest nii nagu tihtipeale nende aktsiatega juhtub, millele on antud ühel ajal nii downgrade kui ka upgrade, ei saa neid sisuliselt kaubelda ei ühes ega teises suunas. Täna jäi Deutsche Banki analüütikute sõna siiski maksma.


  • $21 bln 10-yr Note Auction Results: 3.388% (Expected 3.419%); Bid/Cover 3.30x (Prior 2.92x, 10-auction avg 3.14x); Indirect Bidders 53.6% (Prior 44.4%, 10-auction avg 44.5%)
  • Rubicon Minerals (RBY) spikes to session highs on heavy volume as CEO appears on CNBC; says maximum shareholder value comes from producing, says they plan to be the next Goldcorp

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon