Börsipäev 25. jaanuar - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 25. jaanuar

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Tänase börsipäeva fookuses on Suurbritannia neljanda kvartali esialgne SKT muutus (kl 11.30). Kui kolmandas kvartalis laienes UK majandus 0,7% võrreldes teise neljandikuga, siis Q4 osas ootab konsensus tempo aeglustumist 0,5% peale (2,7%Y). Allajäämise riski on viimasel ajal suurendanud kehvad ilmastikuolud, mis on konkreetsemalt andnud löögi ehitusaktiivsusele ja kohati ka teenindussektorile.

    USA makrokalendris on aga novembri S&P/Case-Shilleri majade hinnaindeks (16.00), jaanuarikuu tarbijausalduse näit (17.00) ja Richmond Fedi töötleva tööstuse aktiivsust kajastav küsitlus (17.00). Ühtlasi peab Obama täna Kongressi ees oma iga-aastase kõne.
  • Kui teha väike tagasivaade ettevõtete seni avaldatud tulemustele, siis neljanda kvartali numbrid on tänaseks raporteerinud 60 S&P 500 ettevõtet, kelle EPS-i ületamise/allajäämise suhe on 72%/28% ehk üsna ligilähedane Q3-le (75%/24%). Suurimad allajääjad on olnud eelkõige finantssektoris, moodustades 53% eelpool mainitud 28%-st. Ka käibenumbrid on siiani olnud julgustavad – ületamise/allajäämise suhe 75%/25%.

    Täna raporteerivad enne turgu muuhulgas 3M, BlackRock, DuPont, Johnson &Johnson, Ericsson, US Steel, Verizon. Pärast turgu tuleb aga Yahoo!
  • IMF on tänu Aasia riikide tugevale majanduskasvule ja USA maksukärbetest tulenevale panusele tõstnud oma tänavust globaalse majanduskasvu prognoosi 4,4% (oktoobris 4,2%) ning ootab järgmisel aastal tempo püsimist umbes samal tasemel. Kui varem oodati USA 2011.a SKT kasvuks 2,3% siis värskema nägemuse kohaselt kujuneb tõus 0,7 protsendipunkti võrra suuremaks (2012.a prog 2,7%). Euroala majandus peaks aga tänavu kasvama 1,5% (jäeti samaks võrreldes oktoobris väljastatud prognoosiga) ja 1,7% 2012. aastal (veidi kärbiti). Globaalsete majanduskasvu mootorite, Hiina ja India, osas jäeti 2011 ootused samaks ehk vastavalt 9,6% ja 8,4%.
  • EUR/USD on alates 10. jaanuarist rallinud 6,2%, kui mitmete Euroopa perifeeriariikide võlakirjaoksjonite oodatust paremad tulemused ning arengud püsiva finantsstabiilsusfondi loomiseks on sundinud paljusid oma lühikesi euro positsioone katma. Allolevalt graafikult on näha, et hedge fondid ja suuremad spekuleerijad on esimest korda viimase kahe kuu jooksul panustamas euro edasisele kallinemisele pärast suurimat euro pikkade positsioonide tõusu alates juunist.Standard Chartered usub, et EUR/USD võib pärast sellist rallit lähiajal järgi anda.
    "Now that we’re long euros, we would look for consolidation, if not retracement of the moves we saw last week.”



    EUR/USD
  • Euro on hommikuse tõusu käest andnud ja kaupleb juba -0,06% miinuses $1,3628 taseme juures.
  • Naelsterling on enne Suurbritannia IV kvartali SKT avaldamist (kell 11.30) surve all: hetkel kauplemas 0,44% miinuses $1,5915 tasemel.
  • Negatiivne üllatus Suurbritanniast: IV kvartali SKT kahanes 0,5%, kuigi oodati 0,5% kasvu (Q/Q). Aastases lõikes oli kasv 1,7% ja oodati 2,6%. Naelsterling kukub korralikult: GBPUSD -0,95% (1,5835); EURGBP +0,91% (0,8606).
  • Gazeta.ru kirjutab, et Venemaal plaanitakse rakendada hinnakontrolle mitmetele toiduainetele, teiste hulgas tatrale, kartulile ja veel mitmele "sotsiaalselt olulisele" kaubale. Ootuste kohaselt võib 2011. aasta inflatsioonimäär tulla kahekohaline. 2010. aastal oli ametlik annualiseeritud inflatsioonimäär 8,8%.

    Seaduse muudatuste kohaselt võib valitsus kehtestada kaubale mitte pikema kui 90-päevase hinna ülempiiri, kui hind tõuseb ühe kuu jooksul rohkem kui 30% kasvõi ühes regioonis.
  • Suurbritannia rahandusministri George Osborne'i sõnul on IV kvartali langus tingitud suuresti sajandi külmimast talvest. Naelsterling jätkab kukkumist: hetkel -1,32% ja kaupleb $1,5775 tasemel.
  • Hispaania rahandusminister andis teada, et 2010. aasta eelarve puudujääk oli prognoositust väiksem. Euro on päeva põhjast $1,3573 tasemelt taastunud ja kaupleb hetkel $1,3628 juures ehk 0,06% avanemistasemest madalamal.
  • Täna on toimumas EFSF (European Financial Stability Facility) ehk võlakriisi fondi võlakirjade oksjon, mis on investorite silmis osutumas vägagi atraktiivseks. Kokku on pakkumisel €5 miljardi eest võlakirju ja WSJ andmetel on nõudlus ületamas pakkumist enam kui 8-kordselt ja pakkumisi on tulnud enam kui 500 kontolt. EFSF tahab turgudelt kaasata €26,5 miljardit, mis läheb Iirimaa abistamiseks.

    Kõik kolm reitinguagentuuri on EFSF võlakirjad hinnanud AAA vääriliseks. Võlakirjad on tagatud kõikide eurotsooni riikide poolt, vastavalt Euroopa keskpanga kapitali osakaalule pluss eksta 20%, et tagada mõne riigi maksejõuetuse korral võlakirja väljaostmine.
  • Täna on viimane päev AIB-I müüa uk ja iiri börsil ..räägivad ,et homme delistitakse ..Kas usa börsil tehakse tehinguid edasi või on seal ka viimane päev ja homme delistitakse??
  • Täna hakkas Jefferies &Company katma Iirimaa biotehnoloogia firma Elan (ELN) –it
    Jefferies alustab ELN katmist „osta“ soovitusega ja koos $12 hinnasihiga.


    Tysabri has been holding up well despite new competition from Gilenya; Tysabri Still Growing. Despite many who have been calling for its demise, the drug continues to grow. Gilenya's competitive launch has had a limited impact so far and the availability of the JC virus assay makes PML risk more predictable.
    If bapineuzumab works it'll be a home run, and there's an outside chance of seeing P3 data this year.


    Analüütikute sõnul kasvab Tysabri müük endiselt, vaatamata sellele, et paljud olid selle ravimi suhtes juba lootused maha matnud. Gilenya konkureeriv ravim on vähemalt hetkeseisuga mõjutanud Tysabri müüki vähe. JC viiruse analüüs teeb PML (progressiivne multifokaalne leukoentsefalopaatia) riski samuti rohkem etteaimatavaks.

    Bapineuzumab has a better chance than a Hail Mary. Bapi is still in the middle of the most exhaustive clinical trial program ever conducted on an Alzheimer's disease drug. We like the fact that the market is betting against it since we see tremendous upside with little downside and we posit a 65% chance for approval. All three companies are mostly silent about timing for Phase 3 data but it will likely not come until Q3 2012 at the earliest. This drug has the potential to transform the treatment of one of the most elusive pharmaceutical targets, but it will require investor patience.

    Lisaks sellele on ELN koos kahe teise firmaga välja arendamas uut Alzhimeri tõve ravimiseks mõeldud ravimit Bapineuzumab. Analüütikutele on eriti meelt mööda fakt, et turg selle ravimi tulevikku ei usu, kuna nemad ise näevad märkimisväärset ülespoole liikumisvõimalust ning limiteeritud langust ning usuvad, et 65%-lise tõenäosusega saab ravim heakskiidu. Kuigi kolmanda faasi uuringute tulemuste avalikustamise kohta pole palju infot, siis analüütikud usuvad, et kõige varem võiks need teatavaks saada ehk 2012. aasta kolmandas kvartalis. Samas ütlevad analüütikud ka, et on väike võimalus, et näeme P3 tulemusi juba käesoleval aasta. Kuna tegemist on ravimiga, mille eesmärk on väga kõrge, siis väärilise tulemuse saamiseks peavad investorid ka väga kannatlikud olema.

    Kuigi ma tavaliselt neile call`dele tähelepanu ei pööra, kus analüüsimaja on alles aktsiat katma hakanud, siis antud juhul jäi silma Jefferies`i $12 hinnasiht, mis on ka uus street high ( seni $8) ja teiseks on ELN olnud pikka aega vaeslapse rollis, kuna oodatud müügiedu pole Tysabri toonud ning investorid on firma suhtes käega löönud. Kuigi antud call pole samaväärne upgrade`ga, siis usun ikkagi, et ELN tiksub täna päeva peale ülespoole.

    Hetkel kaupleb ELN eelturul $6,70 kandis ehk 2,9% plusspoolel.

  • Dublin 4, Ireland, Jan 25, 2011 (Thomson Reuters ONE via COMTEX) -- As previously announced on 23rd December 2010, Allied Irish Banks, p.l.c. ("AIB") [NYSE:AIB] will cease trading on the Main Securities Market (MSM) of the Irish Stock Exchange and the London Stock Exchange and will instead be listed on the Enterprise Securities Market (ESM) of the Irish Stock Exchange prior to market opening on 26th January 2011.

    The proposed move to the ESM should not impact shareholders' ability to buy or sell shares. Shares trading on the ESM can be bought or sold through the normal channels, including a wide range of brokers and there will be no delay in terms of trading days between delisting from the MSM and relisting on the ESM. Shareholders will continue to be able to view the latest AIB share price, including on the AIB website.

    Should shareholders require any further information please contact us at investor.relations@aib.ie

    Ehk kauplemine peaks jätkuma ESM listis tavapäraselt.

  • Gapping up
    In reaction to strong earnings/guidance: ETH +9.6%, RLI +6.9%, ERIC +4.2%, BHI +3.8%, KEY +3.0%, TRV +2.5%, BTU +2.4%, MSPD +2.1%, RF +1.8%, CSX +1.3%, OZRK +1%, ALB +0.9% (ticking higher), SI +0.5%.

    Other news: BPAX +12.3% (receives FDA Orphan Drug Designation for its melanoma cancer vaccine), PSTI +11.7% (still checking), TINY +8.1% (Harris & Harris Group notes Amgen to Acquire BioVex; TINY is an investor in privately held BioVex Group), SVNT +4% (names John Johnson Chief Executive Officer), SYT +3.8% (higher after rising in Swiss trading), SWKS +2.7% (Cramer makes positive comments on MadMoney), DPZ +2.6% ( S.A.C. Capital Advisors discloses 5.3% stake in 13G filing), MRO +2% (still checking), AIG +1.5% (updates health condition of CEO Bob Benmosche; expects to continue in his role for next 12 to 18 months).

    Analyst comments: ELN +2.4% (initiated with a Buy at Jefferies), FRO +2% (upgraded to Buy from Hold at Deutsche Bank).
  • Gapping down
    In reaction to disappointing earnings/guidance: TLAB -19.7%, REDF -7.7%, GWW -7.2%, STM -4.8%, WGOV -4.8%, PKG -4.8%, VMW -4.6%, COH -3.1%, TXN -2.5%, EMC -1.8%, AXP -1.8%, JNJ -1.3%, PLXT -1.1%, SANM -0.9%, MMM -0.9%, X -0.9%, VZ -0.6%.

    M&A news: DYN -5.5% (ticking lower, announces expiration of open strategic alternatives process; board reaffirms recommendation that stockholders tender shares into the icahn tender offer).

    Select financial related names showing weakness with European banks weighing on group following Spanish bank plans, UK GDP: AIB -8.2%, LYG -4.6%, STD -3.3%, BBVA -2.8%, BCS -2.4%, DB -2%, HBC -1.3%, ING -1.3%, CS -1%, PUK -1.0%.

    Select metals/mining stocks trading lower: SWC -3.9%, PZG -3.5%, RIO -2.8%, GOLD -2.6%, GFI -2.5%, SLW -2.4%, BBL -2.1%, PAL -2.1%, AU -2.0%, TGB -1.8%, KGC -1.8%, FCX -1.7%, HL -1.6%, PAAS -1.5%, SSRI -1.5%, HMY -1.4%, GSS -1.2%.

    Select oil/gas related names showing early weakness: STO -1.9%, BP -1.8%, PXP -1.7%, TOT -1.6%, NOV -1.3%, RDS.A -1.3%, E -1.2%.

    Select shipping names under pressure: EGLE -8.2%, DRYS -3.8%, GNK -3.6% (downgraded to Hold at Deutsche Bank), NM -3.5%, EXM -3.3%.

    Select drug names trading lower: GSK -2.2%, AZN -1.9%, SNY -1.1%.

    Other news: HDY -24.1% (Hyperdynamics announces termination of letter of intent and updates plans), EK -6.1% (receives notice of initial determination in ITC patent infringement Action Against Apple and Research In Motion), UL -3.4% (Indian unit Hindustan Unilever reported earnings), SNN -2.6% (still checking), CCL -2.6% (still checking), VOD -2% (lower following cautious mention in financial newspaper), FDO -1% (files for a sr debt securities shelf offering for an indeterminate amount), .

    Analyst comments: ADBE -2.1% (downgraded to Neutral from Overweight at Piper Jaffray), CAM -1.8% (downgraded to Neutral from Overweight at HSBC Securities), OLN -1.6% (initiated with a Sell at UBS), XCO -1% (downgraded to Sector Perform from Outperform at RBC Capital), SSCC -0.7% (downgraded to Underperform from Outperform at BMO Capital).


  • A Stumble to Start the Day
    By Rev Shark
    RealMoney.com Contributor
    1/25/2011 8:43 AM EST

    Life is not about how fast you run, or how high you climb, but how well you bounce.
    --James Koford

    Amid the influx of earnings reports, we are seeing twice as many stocks gapping down than those gapping up this morning, which is giving the market a mildly negative start. Overseas markets were mixed as the U.K. reported fourth-quarter gross domestic product declining 0.5%, vs. expectations of an 0.4% gain. That is weighing on the pound, and is helping to boost the dollar.

    The big question we face today is whether the market can build on Monday's bounce. The recovery in Apple (AAPL) was the main driving force, but there is also much focus on whether the Dow industrials can continue to buck the underlying weakness in many stocks and hit the 12,000 mark.

    In addition to earnings reports, we are on the brink of a slew of news events, including the State of the Union address tonight and the Federal Reserve interest-rate decision tomorrow. Neither are expected to contain anything particularly market-moving, but as we saw on the last Federal Open Market Committee decision, the announcement alone can act as a catalyst.

    The action yesterday was a pretty classic oversold bounce. Many stocks that have been punished badly recently found buyers and popped back up, but it wasn't particularly energetic action, and there was no wild momentum to be found.

    As I discussed yesterday, these rather tame oversold bounces have had a tendency to develop into straight-up moves over the past couple years. Trying to short an oversold bounce has been extremely dangerous, although it appears to be the technically appropriate action. More often these bounces have just persisted, and causing frustration for underinvested bulls and the overly aggressive shorts.

    We're seeing an unusual amount of news flow right now, which makes it more difficult for the bulls to drive this market straight back upward. There is a definite "sell-the-news" theme at work, and we aren't seeing a lot of really strong earnings reports. The best reports so far have been from Apple and Google (GOOG) , and both of those were sold aggressively. There just doesn't seem to be much interest in chasing earnings news this quarter.

    Despite this market's inclination toward quasi-V-shaped recoveries, we can't be cavalier about the assumed continuation of that trend. There is just too much risk to trust that this market will keep repeating this atypical action.

    What causes the most damage to the bulls are the failed bounces as a downtrend develops. Just as these investors start to feel comfortable that stocks are turning back upward, the market reverses, and the trapped bulls scramble to find an exit. Those are the shifts that can cause some quick losses, and it is what we have to watch for as this market attempts to recovery from last week's selling.

    I plan on staying very selective and not too trusting of the market; but, hopefully, a theme such as solar energy will provide some good trading. I see no reason to be particularly trusting in the downside, but shorts still are very tough.

    The selling is picking up as I write. There simply isn't much good news hitting so far, and the market needs more positives if it to build on yesterday's bounce.

    No positions.
  • Detsembris oma 2011. aasta prognoose tehes käis Doug Kass konsensusele üsna tugevalt vastanduva nägemuse, oodates kulla puhul väga volatiilset aastat ning mingis etapis kukkumist koguni -25% võrreldes toonase 1385 USD tasemega. Kuigi sellise targeti täitmiseni on veel tükk jagu ruumi, siis viimase nelja päeva jooksul on väärsimetall tugeva müügisurve alla sattunud ning kaotanud ca 3,5% oma väärtusest. Kassi sõnul levivad jutud, et osaliselt on languse taga ühe silmini võimendust võtnud hedge fondiga, kes on asunud positsioone likvideerima.

    High above the Alps, my gnome is hearing that the schmeissing in the price of gold stems, in part, from a hedge fund leveraged to the hilt in the commodity that is now liquidating.
  • Analysys International ütles, et Google'i (GOOG) Hiina turuosa langes Q4 neljandat kvartalit järjest ehk 19.6% peale. Hoolimata müügitulude tõusust näitavad teised turuosalised kiiremat kasvu, sest Google’i strateegia ja koostöömudel Hiinas on endiselt üsna ebakindlad. iResearchi andmetel oli neljandas kvartalis Hiina otsingureklaamituru suuruseks 3.29 miljardit jüaani, millest Baidu moodustas 72.9% ning Google 24.3%. (link)
  • January Consumer Confidence 60.6 vs 53.5 Briefing.com consensus; December 52.5
  • Richmond Fedi indeks 18 vs oodatud 22 (detsembris 25)
  • The Fed purchased $7.72 bln of 2015/2016 maturities through Permanent Open Market Operations as dealers looked to put back $27.97 bln
  • CNN näitas siin mõni minut tagasi päris huvitavaid kaadreid sellest, kuidas Egiptuses on Cairos rahvas tänavatele tulnud. Tuneesias läks autoritaarse režiimi kukutamine edukalt - nüüd siis on pinged lõkkele löömas naaberriikides.
  • FASB moves toward reversing rule requiring banks to value loans at market - CNBC, citing WSJ
  • Excel Maritime Carriers (EXM)
    Co announced that the Company does not have any business relations or financial exposure to Korea Line Corp., a South Korean shipping company which today filed for bankruptcy in the Seoul Central District Court.
  • $35 bln 2-yr Note Auction Results: 0.650% (Expected 0.663%); Bid/Cover 3.47x (Prior 3.71x, 10-auction avg 3.35x); Indirect Bidders 27% (Prior 22.6%, 10-auction avg 34.5%)
  • ELN on täna alates avanemisest kenasti üles tiksunud ning kaupleb hetkel $7,05 kandis ehk 7,5% plusspoolel. Eelturul oli aktsia saadaval $6,70-$6,77 kandis ning avanemisel tegi ELN kiire liikumise $6,95 tasemele, kukkus $0,15 ja on sealt siiani jätkanud ülespoole tõusmist.Nagu hommikul oli arvata, ei hoolitud eriti sellest, et tegemist polnud upgrade`ga ja uus hinnasiht leidis siiski turuosaliste tähelepanu.


  • Kes möödunud reedest börsipäeva foorumit ei juhtunud lugema, siis neile teadmiseks, et möödunud nädalal tõusis 7 päeva Shanghai Interbank Lending Rate ehk SHIBOR 2.5% pealt 7.4%le. Esmaspäeval otsustas aga PPoC likviidsuse pangandussektoris taastada läbi CNY 300 miljardilise „reverse repo,“ mis SHIBORi tagasi ca 5% peale langetas. Teisipäeval moodustas SHIBOR aga uue tipu 7.7%, mis on ühtlasi kõrgeim tase 2007. aasta oktoobrikuust saati. Kuigi laenumäära tõusu põhjuseid on otsitud nii pankadele kehtestatud reservmääradest ning ka Hiinas uuel kuul saabuvast uuest aastast, siis Credit Suisse Hong Kongi üksuse hinnangul võib olukorda võimendada ka kehv talveilm. „China is no exception to the intense winter weather being seen around the world as unusually large parts of the country are getting hit with winter weather.”




  • Kuidagi ei saa QE2 valguses mainimata jätta täna avaldatud S&P/Case-Shiller 20 linna koondindeksit, mis langes novembrikuus y-o-y baasil 1.59% vs oodatud ca 1.7%lise tõusu asemel. Kinnisvarahinnad kasvasid novembris vaid USA neljas linnas (Los Angeles, San Diego, San Francisco, Washington DC). Uue põhja moodustasid kinnisvarahinnad aga Atlantas, Carlottes, Detroitis, Las Vegases, Miamis, Portlandis, Seattles ja Tampas. Alloleval graafikul on kujutatud nii 10 kui ka 20 linna koondindeksid.



    Paraku ma ei arva, et hinnalangus tulevatel kuudel peatuks ning põhjuseks on alloleval graafikul ära toodud 30-aastase hüpoteegi intressimäär (graafik on kuvatud eilse seisuga). Valge joon tähistab QE2 algust (23. november) ehk teisisõnu päeva, kui intressimäärad langema oleksid pidanud hakkama. Võttes arvesse, et ameeriklaste suurimaks varaks on nende maja, mis avaldab otsest survet tarbijakulutustele ja seega ka majandusele, siis võib Fedi lähenemise efektiivsuse küll kerge kahtluse alla seada.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon