Latvijas tilti (LTT1R) - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Latvijas tilti (LTT1R)

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • http://www.latvijas-tilti.lv/eng/ ehk siis, tegemist on Balti lisanimekirjas noteeritud Läti firmaga, praeguse hinnaga 35.716/36.852 mis tegeleb põhiliselt sildade ehitusega.

    http://http://www.nasdaqomxbaltic.com/market/?instrument=LV0000100311&list=3&currency=EUR&pg=details&tab=historical&lang=en&downloadcsv=0&date=&start_d=8&start_m=8&start_y=2010&end_d=8&end_m=2&end_y=2011&period=3years Nagu näha, on ettevõtte aktsia väärtus kasvanud 2009. aasta algusest umbes 7 kordse kasvu, kusjuures 2009. aastal maksti dividende umbes 8 ja 2010. 9€. Sealjuures pole ka omakapital laiali jagatud rohkem kui 10%.

    2010. aasta 3 kvartali EPS on jälle võimas 7.06€ (2009. aastal 8.38€). See teeb P/E-ks siis umbes 5.

    Cash flow tunduks ka olevat kuigivõrd heas seisus, vaatamata suurele lühiajalisele võlgnevusele (mis on ka küll aastataguse perioodiga võrdluses vähenenud). Googeldades ei leidnud ma suurt midagi selle firma kohta ja kuna läti keelt ka ei mõika, tundub pea ainuke allikas olevat nende napisõnaline koduleht. Ka käsilolevate ja tulevate projektide kohta ei osanud infot leida. Ühesõnaga, milles on konks (peale väikse likviidsuse, suure spreadi (hetkel isegi 3%) ja suure volatiilsuse)? Kas keegi oskab kommenteerida, kas Läti sillaehitajatega saab ratsa rikkaks, kaotab kõik või midagi vahepealset?

  • ahah, ühesõnaga, tegu on nähtavasti küllaltki skandaalse ettevõttega, mis sai endale ehitada palju intriige ja korruptisoonihõngu tekitanud Daugava lõunasilla(?) (Dienvidu tilts), mille maksumus selle uuringu
    http://unity.lv/lv/news/238196/
    järgi on "õiglase hinna" suhtes pea kahekordne.

    Läti-keelsest meediast infot otsida on küllaltki tülikas ja praegu ajapuuduses ei jõua paraku sellesse saagasse pikemalt süüvida, kuid tundub, et hüpped aktsiahinnas peegeldavad otsuseid ja ootusi selle silla ehitamise kohta.
    http://translate.google.com/translate?js=n&prev=_t&hl=et&ie=UTF-8&layout=2&eotf=1&sl=lv&tl=en&u=http%3A%2F%2Flv.wikipedia.org%2Fwiki%2FDienvidu_tilts


    Samuti tegeleb Latvijas tilti parajasti projektiga Turkmenistanis ning veel mõnedega Lätis.

    Ühesõnaga, aja/viitsimise tekkimisel proovin firma kohta lisa uurida, sest tegu tundub olevat küllaltki huvitava juhtumiga, kui ka mitte liigsuure kõrvetada-saamis-ohu kartuses investeerimiseks, siis ka niisama kuriositeedina. Kahjuks pole ka nende aastaaruanded kuigi informatiivsed, nii et kui keegi oskaks soovitada, kust lisa lugeda või omab ise paremat ülevaadet, oleksin väga tänulik kui jagaksite minugagi oma infot.
  • Minu arust on Latvijas Tilti kohta siin foorumis juba üsna arvestatava pikkusega teema olemas, aga põhjusel või teisel otsingust ei leia. Võib olla sul läheb paremini ja nokid sealt mõne täiendava infokillu üles ka. Võib olla oli mõne teise ettevõttega koos.

    Kunagi sai isegi aktsiaid ostetud. Ettevõtte nimi sillaehitusele viitabki, kuid peamiselt jäigi mulje, et nende äritegevus piirdub peamiselt üle Daugava erinevate sildade ehitusega. Võib olla täna mingi teine seis. Arvatavasti sõltuvad päris palju eurorahadest ka.
  • Jah, ma ka imestasingi, et kuidas sellest teemat ei ole. Ainuke eesti keelne infokilluke, mille leidsin oli väga lühike aastatetagune teema tarkinvestori foorumis.
  • Latvias Tilti aktsiate ülevõtmispakkumine kiideti Läti turujärelvalve poolt heaks, ülevõtmishinnaks on 8.81 eurot ning seetõttu tühistatakse kogu tellimusraamatu orderid.
  • Alates homsest (08.02.2017) ei ole võimalik enam LTT1R aktsiatega kaubelda. Tühistame kõik LHV klientide poolt üleval olevad orderid täna pärast turu sulgumist.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon