Börsipäev 21. veebruar - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 21. veebruar

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Kasvava ohvrite arvuga protestilaine Lähi-Idas ja Põhja-Aafrikas liigutas Aasia indekseid küll erisuunaliselt, kuid on toonud USA futuurid praeguseks hetkeks 0,1-0,25% miinuspoolele. Ühendriikides tähistatakse täna presidentide päeva, mistõttu jäävad sealsed turud suletuks ning selle võrra võiks see summutada liikumisi ka Euroopa börsidel.

    Makrouudistest äratab Euroopa sessiooni ajal suuremat huvi eurotsooni veebruarikuu esmane PMI näit ja Saksamaa IFO indeksid, mis tulevad avaldamisele kell 11.00.
  • HSBC Says Avoid China's Equities Until Second Half on Inflation Measures
    http://www.bloomberg.com/news/2011-02-20/hsbc-says-avoid-china-s-equities-until-second-half-on-inflation-measures.html
  • Saksamaa PMI tööstusindeks tuli 62,6 vs oodatud 60,3 punkti ja teenustesektori PMI indeks tuli 59,5 vs oodatud 60,2 punkti. Euro kauples Aasia sessioonil kergelt miinuspoolel, kuid on hetkel tõusnud avanemistaseme $1,3693 juurde.
  • Eurotsooni PMI tööstusindeks 59,0 vs oodatud 57,2 punkti ja teenustesektori indeks 57,2 vs oodatud 55,9 punkti. Euro on vaikselt kõrgemale liikunud ja kaupleb hetkel 0,1% plusspoolel $1,3704 juures.
  • Saksamaa IFO indeksid tuli ootustest paremad:
    ärikliima indeks 111,2 vs oodatud 110,3 punkti;
    hetkeolukorra indeks 114,7 vs oodatud 113,0 punkti;
    ootuste indeks 107,9 vs oodatud 107,5 punkti.
  • Pärast esmast positiivset reaktsiooni PMI ja IFO indeksitele on euro vajunud 0,2% miinuspoolele ja kaupleb $1,3665 tasemel.
  • Hiinas on lahvatanud skandaal seoses riigi suurima e-kommerts firmaga Alibaba.com.
    Business Insideri vahendusel võib lugeda, et firma CEO David Wei ja COO Elvis Lee koos 100 müügiinimesega on tagasi astunud peale seda, kui avastati rohkem kui 2300 võltskontot.
    Firma töötajad on kas tahtlikult või hooletuse tõttu kinnitanud tuhandeid kontosid kui kontrollitud, kuid mis tegelikult on osutunud pettuseks. Sisejuurdlus tõi ka ilmsiks, et firma on eiranud viimase üheksa kuu jooksul järjepidevalt kasvanud kaebuste arvu pettuste osas.
    Olgu öeldud, et Yahoo! (YHOO)-le kuulub 40% Alibaba.com-st.
  • Toornafta hind (Brent crude) tõusis täna viimase 2 aasta tippu (viimati kauples nafta samal tasemel 2008. aasta septembrikuus) ehk pärast ca 5.6%list hinnatõusu kaupleb toornafta ca $108.30 tasemel. WTI kaupleb hetkel ca $98 piirimail. Siinkohal tuleks aga meeles pidada, et naftahinna $1 tõus mõjutab USA SKPd negatiivselt ca $100 miljardi võrra aastas. Ehk viimase paari päeva jooksul on USA majandusest "pühitud" välja QE2ga võrreldav rahahunnik.
  • Juergen Stark ehk ECB rahapoliitika komitee liige teatas täna õhtul peetud pressikonverentsil Frankfurdis, et kuna eurotsooni inflatsioon on tõusnud üle 2%lise sihtmäära, siis võib keskpank lähiajal baasintressimäära tõsta. Rohkem selgust toob ilmselt 3. märtsil avaldatav ECB inflatsiooni prognoos.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon