Börsipäev 22. märts - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 22. märts

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Pärast eilset hetkelist tagasilööki Fukushima tuumajaamas on reaktorite jahutamine taas jätkumas ning Tokyo Electric Power loodab täna hoonete kompleksis osaliselt taastada elektri. Esmaspäeval suletuks jäänud Nikkei 225 sulgus 4,36% kõrgemal ning riskisentimendi paranemist võis täheldada ka mujal Aasias. USA futuurid liiguvad aga hetkel nulli lähedal.

    Makrokalender jääb ka täna suhteliselt õhukeseks, kui suurimat huvi võiks Jaapani ja Liibüa arengute kõrval pakkuda Suurbritannia veebruarikuu inflatsiooninäit (11.30), mis konsensuse arvates kiirenes 4,2% peale võrreldes jaanuari 4.0%-ga. USA poolel tuleb kell 16.00 avaldamisele Richmond Fedi töötleva tööstuse küsitlus (märts).
  • Suurbritannia inflatsioon kerkis veebruaris oodatud 4,2% asemel 4,4% peale (yoy), jäädes üha kaugemale keskpanga 2% targetist ning tuues intressimäärade tõstmise vajaduse lähemale.

    USDGBP +0,38% @ 1,6371
  • Täna on Credit Suisse analüütikud väljas positiivse reitingumuutusega Netflix (NFLX) kohta.
    Credit Suisse tõstab NFLX reitingu „hoia“ pealt „osta“ peale koos $280 hinnasihiga.


    We are upgrading NFLX to Outperform from Neutral and raising our target price to $280 from $180. NFLX shares have retreated about 15% from its all-time high of $247, and our upgrade is based on the following: (1) Headline risk around new competition is more fully reflected in share price levels, (2) We do not expect a material impact on Netflix from Amazon Prime Instant Video based on our proprietary survey, (3) International expansion should boost NFLX addressable market, (4) Valuation is more appealing at current levels.

    Analüütikute arvates on hirm konkurentsi ees juba hetkel aktsiahinda sisse arvestatud ning ei usu, et AMZN on NFLX-le hetkel tõsiselt võetav konkurent ning laienemine rahvusvaheliselt peaks firma sihtturgu ka märkimisväärselt suurendama.

    We believe NFLX’s virtuous cycle should extend into international markets, following the promising start in Canada. Our new work on int’l expansion leads us to materially increase our subscriber estimates for NFLX. We believe there are roughly 167M addressable broadband subs in the top global markets (x-China and Japan) that NFLX is likely targeting for expansion. We forecast that NFLX enters 1 of the top 15-20 global markets (x-China and Japan) each year through ‘16. Assuming subscriber penetration similar to Canada levels, we now expect 33M subs in ‘11 (vs. 32M prior), increasing to 69M by 2016, growing at a 16% CAGR.

    Analüütikud usuvad, et paljulubav algus Kanadas lubab eeldada, et sama edukaks kulgeb ka firma edaspidine laienemine. Sellest tulenevalt tõstab Credit Suisse ka potentsiaalsete liitujate prognoose 2011. aastaks 33 miljonit v. 32 miljonit enne ning 2016. aastaks 69 miljonit.

    Täpselt nädal aega tagasi andis NFLX-le upgrade`i Goldman Sachs ja aktsia tõusis tol päeval üle 5%. Võiks eeldada, et täna on tõenäoliselt tõusuruum piiratum, sest Goldmani calli efekt oli siis mu arvates suurem, aga see muidugi ei tähenda, et Credit Suisse upgrade tähelepanuta jääb. NFLX võib täna üllatada, kuid üle $218 oleks tegemist juba üsna riskantse tasemega.



  • Piper Jaffray on täna positiivse reitingumuutusega väljas Dangdang (DANG) kohta.
    Piper Jeffray tõstab DANG reitingu „hoia“ pealt “ osta“ peale koos $25 hinnasihiga.


    While DANG shares are down 26% since reporting Dec. qtr earnings Mar. 9 on heightened competition impacting margins, we see this as as a buying opportunity for long-term investors. eCommerce in China remains one of the top global growth opportunities over the next decade, and Dangdang is well positioned to capitalize. Competition for eCommerce customers in China is getting more intense, which has caused customer acquisition costs to rise. Dangdang is taking a page out of Amazon's book by shifting spending from traditional marketing to improving the shopping experience,b which we believe over time is the right strategy to drive rev growth.

    Peale kvartalitulemuste avaldamist märtsi alguses on DANG aktsia tugeva müügisurve all olnud, kuna investorid pelgavad, et suurenenud konkurents võib kärpida marginaale. Analüütikud on aga veendunud, et antud hinnatase pakub investoritele suurepärast ostuvõimlust ning eriti just pikaajalistele investoritele, sest nende arvates on Hiina e-kommerts järgmise kümne aasta jooksul ühe suurima kasvupotentsiaaliga võimalusi üldse.

    A thought on the margin risk. While we believe these revised ests factor in the current competitive environment, we highlight it is difficult to predict how the changing competitive landscape will impact industry & Dangdang's margins over the next few years. We are still comfortable with upgrading shares of DANG with this margin risk given our belief that over the next two years investors will value rev growth over margin growth (as they have in AMZN) in the nascent China eCommerce market.

    Analüütikute sõnul on marginaalide risk reaalne ja ka üsna raskesti etteprognoositav, aga samas usuvad analüütikud, et järgnevate aastate jooksul väärtustavad investorid firma käibekasvu rohkem kui marginaalide kasvu.

    AMZN investors have been rewarded for being patient and focusing on rev growth; we think DANG shareholders will be too. While having many ups & downs, as a corollary to Dangdang's eCommerce opportunity in China, we note that Amazon.com was founded in 1995, turned profitable in the Dec qtr of 2001 (annual sales of $3.1bil in FY01). What is impressive is while Amazon's proforma margins have had only marginal improvement going from 4.6% in CY02 to 5.7% in CY10, the market cap has gone from $5.3 billion in CY02 to $74.2bil today. Amazon has built itself into the biggest, most successful online retailer by focusing relentlessly on creating a great customer shopping experience that has driven rev growth. The market cap has grown essentially inline with rev growth.

    Analüütikud usuvad, et DANG pakub investoritele nende kannatlikkuse eest sama väärtusliku vaevatasu, kui tegi seda AMZN. Ning ka AMZN saavutas oma edu pigem rõhudes käibe kasvule.

    Teatavasti tuntakse DANG-i kui Hiina Amazonina ning pikemalt neist seostest kirjutasin siin. Tänase calli puhul rõhutavad analüütikud, et DANG peidab endas väärtust just pikaajalisema investori jaoks ning kiiret tõusu/kasvu siiski oodata ei tasu, aga samas kaupleb DANG madalaimal tasemel alates IPO-st, mis tõenäoliselt keelitab turuosalised täna ka aktsiat soetama. Antud upgrade pole küll väga tugev, aga arvestades antud aktsia iseloomu, siis on ka seletatav, miks DANG eelturul juba 5% plusspoolel kaupleb.


  • WSJ kirjutab, et Research In Motion (RIMM)-i kauaoodatud tahvelarvutit PlayBook`i saab USA-s ja Kanadas osta alates 19. aprillist.
    Best Buy (BBY), mis on üks PlayBook`i edasimüüjatest hakkab eeltellimusi vastu võtma juba täna. PlayBook`hind jääb $499-$699 vahele.
    Olgu öeldud, et neljapäeval teatab RIMM ka oma neljanda kvartali tulemused.
  • Dallas Fedi president Richard Fisher on jaganud täna mõned kommentaarid. Fisheri sõnul ei vaja USA majandus pärast juunit, kui QE2 saab läbi, keskpangapoolset turgutamist ja ta oleks eelmisel aastal hääletanud QE vastu. Ta lisas, et Fed on teinud juba piisavalt likviidsuse lisamiseks ja nüüd oleks vaja hakata arutama väljumisstrateegia üle.
  • Suurbritannia "Misery index" (viletsuse indeks), mis on inflatsioonimäära ja töötusmäära kombinatsioon, tõusis 20 aasta tippu. Graafik Reutersilt (ZH vahendusel):


  • ZH vahendusel veel nii palju, et Iirimaa ja Saksamaa 2-aastase võlakirja tulususe vahe on tõusnud rekordilise 835 baaspunktini. Põhjuseks kuulujutud, mille kohaselt kas Iirimaa valitsusel või Allied Irish Bank'il on vahele jäänud üks võlaosa tagasimakse.

    Lisaks on ka Kreeka ja Saksamaa 10-aastase võlakirja tulususe erinevus tõusnud 16 bp võrra 9,35% peale.
  • Nagu hommikul öeldud oleks üle $218 tase NFLX jaoks juba üsna riskantne tase, mida tõestas ka aktsia avanemisjärgne käitumine. NFLX avanes $220,77 peal ehk 3,7% plusspoolel ning kukkus peale avanemist tagasi $218 peale. Sealt pakkus aktsia soodsamat hinnataset kui eelturul ning tegi ka ilusa hüppe $222,50 juurde. Hetkel kaupleb aktsia $221 kandis ehk 3,8% plusspoolel.

    Ka DANG avanes väga kõrgelt ehk $20,08 peal (+6%) ning kukkus peale avanemist alla $19,50 tasemeni. Nüüdseks on aktsia sealt taas ülespoole liikunud ning kaupleb oma avanemihinna juures ehk $20,10 kandis.



  • Seekingalpha.com veebilehel tuuakse ära kümme põhjust, mis USA kinnisvaraturg jääb veel aastateks virelema ning kiireks taastumiseks on lootust vähe. Muu hulgas tuuakse põhjustena välja karmimad laenutingimused noorema põlvkonna jaoks, kuna maja sissemaksuks nõutakse nüüd 20% ( endise 5% asemel) ning sissemaksu kogumiseks kulub aastaid aega, teiseks pole USA-s enam sellist baby boomers põlvkonda, kes ostaks maju sellises mahus nagu 20 aastat tagasi. Veel tuuakse välja, et turg on endiselt pakkumisest üle ujutatud, sest pankadel on suur kinnisvara varu, on müüjad, kes panevad oma maja müüki niipea, kui turg paranemismärke ilmutab ning ehitusfirmad, kes on valmis väga kiirelt tekkinud tühja koha täitma.
  • Homme avatakse kauplemiseks peaaegu kaks kuud suletud olnud Egiptuse aktsiaturg. Marketwatch.com veebilehe vahendusel öeldakse,et turu uuesti avamist on mitmeid kord edasi lükatud ning Egiptuse peaministri Essam Shafari avalduse kohaselt on nüüd võetud kasutusele kõik meetmed, et kauplemine kulgeks tõrgeteta.
    Egiptuse indeks ETF kaupleb USA turul EGPT sümboli all.
  • USA rahandusministeerium kehtestas neljateistkümne Liibüa riikliku naftakompanii The National Oil Corporation'i poolt kontrollitava ettevõtte suhtes sanktsioonid, millega piiratakse nende ettevõtete äritegevust.
    The U.S. Department of the Treasury’s Office of Foreign Assets Control (OFAC) today identified 14 companies owned by Libya’s National Oil Corporation, as subject to sanctions pursuant to Executive Order (E.O.) 13566.

    The National Oil Corporation is the centerpiece of Libya’s state-owned oil apparatus, and controls a network of companies involved in oil exploration, production, and sale. E.O. 13566 blocks all property and interests in property of the Government of Libya and its agencies, instrumentalities and controlled entities within U.S. jurisdiction, whether specifically identified by OFAC or not. U.S. persons are prohibited from engaging in business with any Libyan state-owned entity.

    “The Libyan National Oil Corporation has been a primary funding source for the Qadhafi regime,” said OFAC Director Adam J. Szubin. “Consistent with UN Security Council Resolution 1973, all governments should block the National Oil Corporation's assets and ensure that Qadhafi cannot use this network of companies to support his activities.”

    Sanktsioonid küll eemaldatakse, kui kontroll ettevõtete üle peaks juhuslikult sattuma mõne USA poolt heaks kiidetud osapoole kätte:
    Treasury will continue monitoring the National Oil Corporation’s operations in Libya. Should National Oil Corporation subsidiaries or facilities come under different ownership and control, Treasury may consider authorizing dealings with such entities.

  • Lisan Nelli poolt öeldule, et paljud analüüsimajad on täna PlayBook'i kohta arvamust avaldanud. Scotia Capital prognoosib, et RIMM müüb F2012 jooksul ca 4 miljonit tahvelarvutit, mis on oluliselt kõrgem konsensuse prognoosist (2.7 miljonit). Scotia Capital hinnangul võib ettevõte aga kõige positiivsema stsenaariumi korral müüa koguni 7.3 miljonit tahvelarvutit. J.P. Morgani hinnangul müüb RIMM FQ1'12 käigus ca 300,000 PlayBook'i. ISI on väljas võrdlemisi konservatiivse prognoosiga ning hindab FQ1'12 müügiks ca 150,000 tahvelarvutit.
  • Tabletiuudiseid lisaks: Samsung on lagedale tulnud uute toodetega mis on õhemad (gasp!) ja kergemad (gasp!) kui uued näritud õunaga tabletid. Mitte, et see kuidagi ipad 2 müüki mõjutaks aga Motorola ja RIM peaks küll mõtlema kas on mõtet kobakaid pakkuda ostjatele.
    http://www.reghardware.com/2011/03/22/samsung_galaxy_tab_10_1_8_9/print.html või siis
    How to hack the $250 Nook Color into a full Android tablet

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon