Börsipäev 28. märts - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 28. märts

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Käesolev nädal toob mitmeid huvitavaid raporteid (eurotsooni märtsi inflatsiooninäit, Iirimaa pankade stressitest, USA ISM indeks), kuid põhirõhk langeb siiski reedesele USA tööjõuraportile. Tänane kalender jääb aga võrdlemisi õhukeseks, kui fookus langeb Ühendriikide sessiooni eel (15.30) isiklike sissetulekute ja kulutuste veebruarikuu muutusele ning pool tundi pärast turgude avanemist jaanuarikuus pooleli olnud kinnisvaratehingute arvule.

    Aasias on turud peale Hiina, India ja Uus-Meremaa alustanud nädalat marginaalse miinusega, USA indeksite futuurid liiguvad aga hetkel nulli lähedal.

    NB! Tänasest toimub regulaarne kauplemine USA börsidel taas tavapärasel kellaajal ehk 16.30-23.00.
  • Omajagu närvilisust tekitab sel nädalal Iiri pankade stresstesti tulemuste avalikustamine neljapäeval, kui vaikselt on juba spekulatsioonid liikvele läinud. Bloomberg kirjutab, et pärast täiendava kapitali mahu selgumist võidakse lauale panna võla restruktureerimise plaan. Samal ajal aga väidab WSJ, et Iiri pankade kapitali puudujääk jääb vahemikku 18-23 miljardit eurot ehk veidi vähem kui paljude analüütikute pakutud 35 miljardit eurot ning et Euroopa Keskpank on juba välja töötamas restruktureerimise all olevate pankade likviidsusprogrammi
    The official suggested that the ECB could soon announce the creation of a "Facility for Banks Under Restructuring," which would regularize the current situation and buy time for an orderly cleanup of the Irish banking system. It would likely be open-ended and tied to strict conditions, and subject to regular review by the ECB's governing council. Under Emergency Liquidity Assistance, a national central bank such as Ireland's automatically creates money and notifies the rest of the council of its actions. The new facility would be subject to much more centralized control.
  • Wall Street Journal kirjutab, et aktsiaturgude ralli pärast Jaapani maavärinat on toimunud osalt tänu investorite raha liikumisest võlakirjadest aktsiatesse. S&P 500 indeks tõusis eelmisel nädalal 2.7% ning Dow Industrialsi tootlus oli 3.05% hoolimata ebastabiilsest olukorrast Lähis-Idas, kõrgel püsivatest naftahindadest, kestvast tuumakriisist Jaapanis ning probleemidest Portugalis. Analüütikute sõnul on investorid madalate võlakirjade tulususte tõttu otsimas sisenemisvõimalusi aktsiaturule, mis leiti pärast Jaapani maavärinale järgnenud langust.

  • See aasta on alanud ka raha väljavooluga arenguriikide aktsiaturgudelt arenenud turgudele. Enim on raha välja voolanud Aasia ja Ladina-Ameerika fondidest (KIE on suutnud raha väljavoolu osaliselt vältida).

    Sama trendi oli näha ka eelmisel nädalal. EPFRi andmetel voolas arenguriikide aktsiafondidest välja $2.7 miljardit. Samal ajal voolas arenenud riikide aktsiafondidesse rekordilised $637 miljonit.
  • Nädalavahetusel Saksamaal toimunud valimised Baden-Württembergi regioonis andsid tagasilöögi Angela Merkeli poolt juhitavale CDU’le (FT link). Esiaalgsete andmete järgi langes CDU toetus märgatavalt, mille peamiseks süüdlaseks peetakse partei tuumaelektrijaamu toetavaid seisukohti. CDU regiooni peasekretäri sõnade järgi „otsustati nende valimiste tulemus Jaapanis“.

    Toetuse languse puhul ei tasuks alahinnata siiski ka euroala võlakriisi rolli, kus Saksamaa on suurim PIGS riikide võlakriisist päästmise finantseerija, mis ajab ilmselt paljuid sakslasi marru. Eelmisel nädalal sai sõprade ringis euroala võlakriisist vesteldud ja üks sõber tuletas tabavalt PIGS riikides valitsenud buumiaegset mentaliteeti meelde:
    "Kallis Saksa insener tee kiiremini!" hüüdis Jośe ja jätkas siestat cerveza saatel.“
    Ajal, mil Portugali valitsus ei suuda eelarvekärpeid läbi viia tekib ilmselt sakslastes taas tunne, et kusagil tahetakse nende kulul pidu jätkata.

  • S&P alandas Portugali pankade reitingut. Euro erilist reaktsiooni ei näita, kaubeldes 0,16% madalamal $1,4063 tasemel.
  • Business Insider toob välja mitu põhjust, miks pullid peaks aprillikuud eriti õhinal ootama.
    Nimelt selgub, et alates 1950. aastast on aprill parim kuu börsil ning selle väite kasuks räägivad ka mitmed teised ajaloolised näitajad, milledest lähemalt saab lugeda siin.
  • Mul on hästi meeles, kui räägiti, et september on jõle vilets kuu, kuid näe mis välja tuli. Selline kuude ennustamine võib lõppeda julma naljana. Pärast sellist turgude rallit, mis siin sügisest käib, ootaks pigem, et müü aprillis ja astu ära.
  • Sellest ma ju räägingi, teada tuntud sõnakõlksud ei toimi :)
  • JMP Securities on täna väljas positiivse reitingumuutusega Nvidia (NVDA) kohta.
    JMP tõstab NVDA reitingu „hoia“ pealt „osta“ peale koos $25 hinnasihiga.


    We are raising estimates and upgrading Nvidia from Market Perform to Market Outperform with a $25 price target following positive checks and industry developments indicating that adverse PC exposure is bottoming and that its ARM-based Android and Windows initiatives are in a position to re-accelerate financial performance in coming quarters and years.
    NVDA offers investors favorable exposure to Android share gains that continue to manifest in early 2011. We believe Nvidia Tegra technology will continue to be in the lead reference designs for new Android operating systems, which Nielsen updated in early March had improved to 29% share of US smartphones sales from 26% in January, and versus iOS declining from 29% share to 27%.


    Analüütikud usuvad, et NVDA lõikab kasu Androidi eduloost ning on jätkuvalt esimene valik Androidi uutes operatsioonisüsteemides.

    We think the AT&T/T-Mobile merger will work to Nvidia's favor given it is likely to ignite subscriber retention/acquisition campaigns. Nvidia's position as the high-performance multi-core Apps processing leader will make it one of the cornerstones of these marketing campaigns, and its diversified design wins with the Atrix for AT&T, with the Optimus 2x for T-Mobile, and the Bionic for Verizon means it is largely agnostic to share shift among the carriers.

    Ühtlasi on analüütikud seisukohal, et AT&T ja T-Mobile ühinemine töötab NVDA kasuks, kuna toob endaga kaasa ühiseid uutele liitujatele suunatud turunduskampaaniaid.

    We believe Nvidia has little direct exposure to Japan; to the best of our knowledge, Nvidia has minimal exposure to BT resin supply concerns, Japan is not a particularly strong market for discrete GPUs, and GPU share losses last year lower its exposure to any potential inventory hiccup in the PC channel.

    Analüütikute sõnul on Jaapanis toimunud sündmustel väga väike mõju firmale ning Jaapan ei ole ka väga tugev graafikaprotsessori turg (GPU). Lisaks sellele kaotas firma möödunud aastal PC-s turuosa juba sel määral, et võimalikud tagasilöögid tänavu ei tohiks enam lisaks probleeme tekitada.

    NVDA aktsiat on äärmiselt kõrgete ootuste najal aetud aina uutesse kõrgustesse juba mõnda aega, kuid mingi hetk läks aktsia liiga kuumaks ning momentum- raha hakkas välja voolama ning peamiselt seetõttu on aktsia ka oma tippudest 25% allapoole tulnud. JMP tänane upgrade võib investorite huvi uuesti äratada, kuid antud juhul tuleks arvestada ka võimalusega, et sissejäänud momo raha kasutab seda calli võimalusena aktsiast väljumiseks.Tegemist pole väga tugeva calliga ja seetõttu on ka turu mõjufaktor suur.
    Hetkel kaupleb NVDA eelturul 2,2% plusspoolel, $19,05 kandis.



  • February Personal Income +0.3% vs +0.3% Briefing.com consensus
    February Personal Spending +0.7% vs +0.5% Briefing.com consensus
    February PCE Deflator +0.2% vs +0.2% Briefing.com consensus; PCE Headline Y/Y +1.6%, Core Y/Y +0.9%
  • Gapping up
    In reaction to strong earnings/guidance: OBCI +39.5%, CALM +7.8%, AZN +0.5%.

    M&A news: RURL (Rural/Metro to be acquired by Warburg Pincus for $17.25 per share in cash), NYX +1.9% (ticking higher on continued speculation of competing bid for the company), VRGY +1.6% (signs definitive agreement to be acquired by Advantest).

    Select financial related names showing strength: UBS +1.3%, ING +1.3%, DB +0.9%, HBC +0.7%.

    Select solar stocks trading higher: TSL +4.4%, STP +3.8% (David W. King to Succeed Amy Zhang as Chief Financial Officer of Suntech), SOL +3.3%, JASO +3.2%, LDK +2.4%, YGE +2.4%, .

    Other news: EK +23.5% (higher after hours as ITC to review patent ruling), MENT +2.5% (Graphics affirms commitment to strategic plan; concludes that the $17 per share proposal made by Carl Icahn undervalues the company and its future prospects), FCX +1.6% (ticking higher; strength attributed to tier 1 firm upgrade), POT +1.5% (still checking), LULU +1.3% (Cramer makes positive comments on MadMoney).

    Analyst comments: ALU +6.2% (upgraded to Buy from Neutral at Goldman), NOK +3.4% (upgraded to Buy from Neutral at Goldman), NVDA +3.1% (upgraded to Outperform from Market Perform at JMP Securities), LEAP +1.7% (upgraded to Outperform at Baird), T +1.4% (upgraded to Outperform at Baird).
  • See nädal on oodata USA riikliku ravikindlustuse CMS otsust Dendreon (DNDN)-i ravimi Provenge kohta.
    Alates möödunud aasta suvest on DNDN aktsiad surve all olnud, kuna just siis teatas CMS, et hakkab alles üle vaatama, kas riiklik ravikindlustus samuti Provenget katma hakkab.
    Üldiselt on konsenus siiski seisukohal, et CMS-ilt tuleb positiivne vastus ning täna ütlevad JPM analüütikud, et kinnitavad oma "osta" soovitust DNDN-le koos $66 hinnasihiga ning on veendunud, et et paljud investorid on just selle uudise ootel ja positiivne otsus CMS poolt kõrvaldab veel ühe takistuste DNDN teelt.
    Ka RBC Capital Markets analüütikud on oma kolleegidega sama meelt ning lisavad omalt poolt, et arvestades Provenge potentsiaali saada $1 miljardi ravimiks on DNDN aktsia antud tasemetel ilmselgelt alahinnatud.

    DNDN $31,22, +0,8%
  • Gapping down
    Select metals/mining stocks trading lower: SLW -2.3%, HMY -2.1%, GOLD -1.8%, KGC -1.4%, GFI -1.3%, GG -1.3%, GLD -1.1%, ABX -1%, NEM -0.9%, NG -0.9%, AUY -0.8%, AU -0.8%, RIO -0.7%, GDX -0.6%, VALE -0.6%.

    Other news: FUQI -21.4% (updates status of audit, receives final notice of noncompliance from NASDAQ), IRE -5.9% (article suggesting stress tests may reveal further losses), IL -3.1% ( to sell 10.35 mln shares of common stock), CISG -2.9% (sells Datong Life Business unit to Warburg Pincus for ~$63.69 mln), CEL -1.1% (announces filing of supplemental shelf offering report in Israel), .

    Analyst comments: CISG -9.2% (downgraded to Underweight from Neutral at JP Morgan), MAR -2.3% (downgraded to Neutral from Buy at Goldman), BTU -2% (downgraded to Neutral from Buy at Goldman), NLY -0.4% (downgraded to Hold from Buy at Lazard).
  • How to Deal
    By Rev Shark
    RealMoney.com Contributor
    3/28/2011 9:02 AM EDT

    "Life forms illogical patterns. It is haphazard and full of beauties, which I try to catch as they fly by, for who knows whether any of them will ever return?"

    -- Margot Fonteyn

    Market players were scratching their heads last week, as the market bounced and kept on running up in the face of a steady flow of negative news. The market even yawned as crude oil approached record highs, Portugal set itself up for a bailout and crisis conditions in Libya and Japan continued.

    Technically, the market went straight from oversold to overbought without a pause. It cut through key overhead resistance around 1300-1305 and laughed at the bears who thought maybe we wouldn't see another one of those V-shaped bounces that have been so common over the past couple years.

    That leaves us at a very familiar but difficult junction. Do we embrace the recent momentum and look for the market to become extended in the short term, or do we anticipate some weakness to work off the overbought conditions? Betting on sustained strength has been the best approach quite often in this market, but it is awfully tough to dismiss the logic that strongly suggests that this market should at least rest a bit before it runs further.

    The action to end last week was so puzzling because there just wasn't any positive news for the bulls to use to justify their buying. Finding negative macroeconomic and geopolitical bear arguments is almost too easy.

    So the big question for us to ponder is, How do we deal with this market? If you are a momentu-m or trend-follower, you never want to fight the trend. You want to stay with the strength as long as you can, even when things appear to be extended. Of course, that doesn't mean you buy bad charts or chase without discipline, but you want to try to trade what is in front of you rather than what you think will happen.

    If you are a contrarian type who is looking for turning points, there is little question what you want to be doing here. You obviously have to be looking for some sort of reversal to kick in. The key, of course, is timing. The folks who have tried to call tops in this market over the past couple years have been absolutely killed. It has been an extremely difficult time for that style, as the market seems to consistently ignore any and all negatives and just keeps on running even when the technical conditions strongly suggest a rest is due.

    I try to follow trends, but what often happens in a market like this is that I'll reduce positions into strength as I lock in gains and then I can't find many new buys I like as things become more extended. This leaves me underinvested as the market continues higher. All I can do is keep looking for buys as long as the market is holding up. The only other alternative is to have blind faith in V-shaped bounces, and I just can't do that because it violates all my discipline.

    That is where we stand as we kick off another positive Monday morning. Technically, conditions are ripe for a pullback, but that was the case last week as well. All I can advise is that we not be too anticipatory in looking for the market to suddenly fall apart.
  • Nelli Janson
    See nädal on oodata USA riikliku ravikindlustuse CMS otsust Dendreon (DNDN)-i ravimi Provenge kohta.
    Alates möödunud aasta suvest on DNDN aktsiad surve all olnud, kuna just siis teatas CMS, et hakkab alles üle vaatama, kas riiklik ravikindlustus samuti Provenget katma hakkab.
    Üldiselt on konsenus siiski seisukohal, et CMS-ilt tuleb positiivne vastus ning täna ütlevad JPM analüütikud, et kinnitavad oma "osta" soovitust DNDN-le koos $66 hinnasihiga ning on veendunud, et et paljud investorid on just selle uudise ootel ja positiivne otsus CMS poolt kõrvaldab veel ühe takistuste DNDN teelt.
    Ka RBC Capital Markets analüütikud on oma kolleegidega sama meelt ning lisavad omalt poolt, et arvestades Provenge potentsiaali saada $1 miljardi ravimiks on DNDN aktsia antud tasemetel ilmselgelt alahinnatud.

    DNDN $31,22, +0,8%


    Kas on juba välja hõigatud ka kindel kuupäev, millal CMS otsuse teeb?
  • to rinx: Analüütikud ootavad otsust juba 30.03 ehk kolmapäevaks.
  • GSI Commerce to resume trading at 10:35am ET; EBAY paid a 51% premium of approx $29.95 a share
  • kella viiene data:

    February Pending Home Sales +2.1% vs 0.3% Briefing.com consensus
  • Bloombergi andmetel on Goldman täna oluliselt langetamas oma Q1 SKT prognoosi. Kui varem oodati kvartaalselt 3.5%list kasvu (annualiseeritud), siis sellist numbrit me suure tõeänosusega ei näe. Goldmani prognoosi mõjutas tänane tarbijakulutuste raport (Goldman ootas kulutuste üle 3%list qoq kasvu).
  • Philly Fed'i president, Charles Plosser, andis reedel kõne, mida finantsmeedia kanalid täna mitte mainimata ei saa jätta. Keskpankuri kõne saab lugeda siit. Tähtsaim osa kõnest asub aga viimasel lehel (allolev tabel). Võttes arvesse, et tänavu on toimumas veel 6 FOMC kohtumist, siis Plosseri hinnangul võib Fed Funds Rate olla aasta lõpuks 1.75%. Plosser on avaldanud ka arvamust, et QE2 peaks lõpetama enne suve.



  • The Fed purchased $6.75 bln of 2015-2016 maturities through Permanent Open Market Operations as dealers looked to put back $23.75 bln
  • NVDA-l võttis täna liikumasaamine natuke aega. Aktsia avanes $19,07 pealt ning tuli peale avanemist natuke alla $18,90 kanti ja on sealt turu toel ülespoole liikunud, käies ära ka $19,60 all. Hetkel kaupleb NVDA $19,43 kandis ehk 4,3% plusspoolel.

  • LLoyds said to hire JPMorgan, Citigroup to sell 600 branches
  • $35 bln 2-yr Note Auction Results: 0.789%; Bid/Cover 3.16x (Prior 3.03x, 10-auction avg 3.40x); Indirect Bidders 33% (Prior 31.3%, 10-auction avg 33.8%)
  • Tesla Motors (TSLA) trades to HoD; Hearing move attributed to takeover chatter
  • DNDN osas otsust veel ei ole?
    Medicare may cover Dendreon drug. Provenge, Dendreon's (DNDN) prostate cancer treatment, should be covered by Medicare for use in older men, regulators proposed yesterday. The decision is critical for Dendreon as 75% of the men approved for Provenge are eligible for Medicare. Analysts estimate that the coverage will help Provenge generate $2.3B in sales in 2014. A final verdict will be issued June 30. Shares are +3.7% in pre-market trading (7:00 ET).

    Kas viimane otsustamise aeg hoopis 30 juuni?
  • to rinx: Just, ametlik otsus teatatakse 30. juunil, aga nö eelotsus on Provenge katmise poolt.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon