LHV Maailma Pro ettevõtted - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

LHV Maailma Pro ettevõtted

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Siin teemas hakkame kajastama lühidalt LHV Maailma Pro all olevate investeerimisideedega seotud arenguid. Pikemate analüüside lugemiseks soovitame liituda LHV Pro teenusega, kus oleme välja toonud meie arvates kõige huvitavamad investeerimisideed.
  • Märtsi lõpus tutvustasime LHV Pro all ravimiarendusega tegelevat firmat Kendle International (KNDL)-it ja alustasime selle katmist Neutraalse reitinguga. Ettevõte jäi meile silma tänu sellele, et majanduslanguse ajal üsna rängalt räsida saanud firma mitmed fundamentaalsed näitajad olid stabiliseerumas ning minevikus oli juhtkond mitmel korral demonstreerinud oma võimet madalseisust edukalt välja tulla. Sellest tulenevalt nägime firmas pikemas perspektiivis ka potentsiaali, aga kuna ettevõtte neljas kvartal tuli oodatust nõrgem, siis seetõttu otsustasime võtta esialgu neutraalse hoiaku.
    Paraku oli meie ajastus seekord natuke ebaõnnestunud, sest 05. mail tuli uudis, et Kendle International võetakse INC Researchi poolt hinnaga $ 15,25 (ca 61% preemiaga) aktsia eest üle.
    Seoses ülevõtmisega sulgeme ka oma Pro KNDL-i investeerimisidee.

    Kendle International To be acquired by INC Research for $15.25/share in cash or $232M (approx 61% premium to prior close)
    - Under the terms of the agreement, INC Research will acquire all of the outstanding shares of Kendle for $15.25 per share in cash, representing a 60.5 percent premium over Kendle's closing share price on May 4, 2011. This represents a premium of 51.3 percent over the 30-trading day average of Kendle's closing price. The Board of Directors of Kendle unanimously approved the transaction, which is expected to close in the third quarter subject to approval by Kendle's shareholders as well as satisfaction of customary closing conditions and regulatory approval
  • Morgan Stanley lisab Vodafone'i (USAs sümbol VOD) oma Research Tactical Idea nimekirja:

    This is because the stock has traded off recently, making short term valuation much more compelling. Vodafone offers 3% proportionate top line growth (2% consolidated expected in Q4) with margins in the consolidated group of only just over 30% at a P/E of 10.7x and a rising dividend towards 12-13p per share in FY12 and FY13 as the Verizon Wireless dividend re-starts. We view US and EM returns as sustainable, offsetting falling returns in Europe.


    Vodafone'i tutvustasime ka Pro all, kuid idee sai pärast korralikku rallit paar kuud tagasi suletud. Aktsia on viimaste kuudega natuke allapoole tulnud ja nagu idee sulgemisel nentisime, võib see ebamäärase Euroopa makrokeskkonna taustal tekitada Vodafone'i aktsias uusi ostuvõimalusi. Sama kehtib ka teiste Euroopa telekomide kohta. Järgnevas tabelis oleme välja toonud suuremate Euroopa telekomiettevõtete selle aasta oodatava dividenditootluse:
  • Hiina meditsiinitehnoloogiafirma Mindray Medicali (MR) 1Q11 tulemused tunduvad esmapilgul korralikud (pikemalt kommenteerime tulemusi lähipäevil Pro all):

    Reports Q1 (Mar) earnings of $0.36 per share, excluding non-recurring items, $0.03 better than the Thomson Reuters consensus of $0.33; revenues rose 24.1% year/year to $180.9 mln vs the $170 mln consensus. Co reaffirms guidance for FY11, sees FY11 revs growth of more than 15%, which calculates to ~$817 vs. $822.43 mln Thomson Reuters consensus.
  • Täna toimus Bank of America (BAC) aastakoosolek, kus firma CEO Brian Moynihan kinnitas, et ettevõte teeb tööd oma kasumi parandamise nimel, vähendades kulusid ning likvideerides eluasemelaenudega seotud nõudeid. CEO sõnul seisab palju tööd veel ees,aga asjad liiguvad siiski tasapisi paremuse suunas.
  • Mikk, kas te ikka Hiinas kohapeal olete järgi kontrollinud, et MR tehased jms üldse olemas on? :D Igasuguste Hiina firmakeste uudiste valguses :D
  • jim
    Mikk, kas te ikka Hiinas kohapeal olete järgi kontrollinud, et MR tehased jms üldse olemas on? :D Igasuguste Hiina firmakeste uudiste valguses :D


    Teinekord võid kohapeal ka käia, aga ikka tõmmatakse nahk üle kõrvade. Millega seoses tuleb meelde eelmisel suvel loetud Tim Clissoldi raamat Mr. China:

    The incredible story of a Wall Street banker who went to China with four hundred million dollars and learned the hard way that China doesn’t play by Western rules. (väärt lugemine Hiina huvilistele)

    Igal juhul Mindray puhul tundub tegu olevat petuskeemi jaoks liiga suure ettevõttega, mille audiitoriks PwC.
  • Hiina scamide kohta on Reutersis põhjalik artikkel: http://www.reuters.com/article/2011/05/11/us-china-shortsellers-idUSTRE74A71F20110511

    Kusjuures enne CCME-ga kauplemise peatamist oli autiitoriks Deloitte.
    Üks suurim investor oli Starr Investment Group, eesotsas kunagise AIG bossi Hank Greenbergiga: http://www.cvstarrco.com/cv/
  • HPQ ka oma oma teise kvartali tulemustega väljas, mis iseensest on konsensuse ootustele vastavad, aga paraku on prognoosid kolmandaks kvartaliks ning ka ülejäänud aastaks tagasihoidlikud.
    Eile õhtul lekkis meediasse HPQ CEO kiri, mis oli mõeldud ettevõtte juhtidele ning kus CEO hoiatas keerulise kolmanda kvartali eest ja sellest tulenevalt tõstis ettevõtte oma tulemuste avaldamise ka varasemaks.

    $HPQ Q2 adj-EPS of $1.24, beats by 3c, sales $31.6B, vs. cons. $31.5B; sees Q3 adj-EPS of ~$1.08; cuts FY11 EPS guidance to at least $5

    Põhjalikuma tulemusteanalüüsi avaldame lähipäevil Pro all.
  • Hiljuti Pro all tutvustatud Ukraina toidutööstus MHP SA (MHPC) näitas esimeses kvartalis kõrgemate hindade tõttu +23% yoy tulude kasvu ja kinnitas, et ülejärgmisel aastal avatava Euroopa suurima linnulihatehase ehitus kulgeb plaanipäraselt. Pikemalt kirjutasime tulemustest siin.
  • Rahvas rohkem mobiilsete arvutite peal väljas ja aegamisi väheneb PC nõudlus. Väheneb ka printimise vajadus, kuna saadetakse, vaadatakse, redigeeritakse dokumente arvutis ning ka printimise vajadus väheneb iga kvartaliga, siis on vist HPQ tulevik üsna tume?
  • HPQ puhul põhinebki meie tees sellel, et kuna PC-de nõudlus on vähenemas ja tarkvara ning mobiilsete seadmete järele nõudlus suurenemas, siis ettevõttel on väga head eeldused selles vallas turuosa kasvatada ja edu saavutada. HPQ põhitegevuseks on küll siiani PC-d ja printerid, aga samal ajal on arendatud ka teisi segmente, mistõttu eeldamegi, et aegamööda pöörab HPQ oma laeva ümber kasumlikuma äri suunas. Pro all on meie HPQ investeerimistees põhjalikumalt kirjas.
  • Oli vist jah, peab uuesti meelde tuletama :)
  • http://www.businessweek.com/news/2011-05-17/paulson-hedge-fund-takes-1-billion-stake-in-hewlett-packard.html
  • Alustasime Ryanairi (RYA) aktsia katmist ostusoovitusega, kuna Euroopa suurim odavlennufirma tegutseb raskes keskkonnas muljetavaldava kasumlikkusega. Ryanairi lennukite keskmine vanus on kõigest kolm aastat, mistõttu ei ole ettevõttel vajadust lähiaastatel suurteks kapitaliinvesteeringuteks. Kasvav vaba rahavoo tootlikkus peaks omakorda jätma Ryanairile ruumi dividendimaksete tõstmiseks. Pikemalt saab Ryanairi analüüsi lugeda siit.

    PS. Soovitame Ryanairi aktsiat osta Londonist, kuna USAs kaupleb ettevõtte ADR sümboliga RYAAY preemiaga, sest Londonist aktsiate ostmine on non-EU liikmetele piiratud.
  • Hinnasihi täitmise tõttu otsustasime eile LHV Pro all sulgeda Philip Morrise investeerimisidee, mis on avatud olnud juba 2008. kevadest alates. Vaatamata viimaste aastate negatiivsetele müügimahu trendidele on Philip Morris suutnud seda enam kui kompenseerida hindade tõstmise arvelt, tagades ettevõttele üsna konservatiivses sektoris jõulise kasumikasvu ning võimaluse seda ka heldekäeliselt aktsionäridele jagada (dividende on alates spin-offist suurendatud 39% ning aktsiaid tagasi ostetud üle 17 miljardi dollari eest). See ei ole investorite poolt tähelepanuta jäänud, kergitades aktsiat viimase aastaga üle 60%. Kasumikasvu ületanud aktsia tõus on teinud Philip Morrisest ühe kalleima valuatsiooniga sigarettide tootja, mis limiteerib meie arvates edasist tõusu ning suurendab pigem allapoole liikumise riski. Kuigi leiame, et Japan Tobacco ajutised tarneprobleemid võivad PM-i teise kvartali tulemuste osas upside’i pakkuda, siis me ei usu, et see osutuks piisavalt suureks, et väga palju aktsia targeti tõstmiseks ruumi annaks.
  • Eile sulgesime Pro idee XHB, mis on S&P Homebuilders indeksi ETF. Tootluseks koos dividendidega kujunes 24,7%. Idee sulgemise põhjuseks oli eelkõige ETFi kuuluvate ettevõtete kõrge valuatsioon, uute majade ehitajate raske olukord seoses kõrge sundvõõrandamiste arvuga ning USA tarbija ebakindlus tuleviku suhtes. Täpsemalt saab lugeda siit.
  • Bank of America: CNBC reporting that company is close to $8.5 bln settlement with mortgage investors

    See uudis peaks investoritele mõningast kergendust tooma.
  • Täna teatas oma teise kvartali tulemused ka Bank of America (BAC):

    Reports Q2 (Jun) earnings of $0.33 per share, excluding non-recurring items, $0.03 better than the Capital IQ Consensus Estimate of $0.30; revenues fell 50.2% year/year to $13.48 bln due to settling of the rep and warranties issue and is not comparable to the $25.34 bln consensus. On a non-GAAP basis firm reported a net loss of $8.8 billion, or $0.90 per diluted share. Excluding certain mortgage-related items and other selected items, net income was $3.7 billion1, or $0.33 per diluted share.

    Hiljuti kinnitatud eluasemelaenudega seotud nõude $ 8,5 miljardi suurune kokkulepe viis panga sel kvartalil kahjumisse ja kui ühekordsed kulud välja arvata, siis kujunes kasumiks aktsia kohta $ 0,33 versus konsenuse $ 0,30. Põhjalikuma ülevaate BAC-i tulemustest avaldame varsti ka LHV Pro all.

  • Eile hilisõhtul avaldas Q3 majandustulemused Apple Inc. (AAPL), mis ületasid ka kõige optimistlikumaid prognoose. Taaskord tuleb tunnistada, et ettevõtte strateegia on ainulaadne ning konkurentidest ollakse sammu võrra ees. Apple teenis müügitulu $28.57 miljardit ja EPS oli $7.79. Kvartaliga müüs ettevõte 20.3 miljonit iPhone'i ning 9.2 miljonit iPad'i. iPhone'i kõrge keskmise müügihinna tõttu kujunes brutomarginaal 41.7%-liseks vs oodatud ca 39-40%. Mac'ide ja iPod'i müügitempo langes - Mac'idele avaldab selgelt mõju iPad'i müük ning sektori üldine jahtumine. iPod'i müük on vähenenud mitmeid kvartalit järjest, mistõttu ei valmistanud tulemus suurt üllatust.

    Tulevikku silmas pidades olid uudised samuti vägagi lootustandvad. Oleme ka Pro all korduvalt maininud, et Hiina saab mõne aasta perspektiivis Apple'ile ülioluliseks, mida kinnitasid ka Q3 tulemused. Hiinas teenitud müügitulu kasvas Y/Y baasil 6x ehk $3.8 miljardile.

    Anname investoritele oma nägemuse Apple'i majandustulemustest võimalikult kiiresti ka Pro keskkonnas.
  • Nagu enamus foorumlastest tõenäoliselt juba teab, siis Apple'i eesotsas on nüüd uus mees. Kuivõrd saab teda nimetada uueks, on iseküsimus, sest Tim Cook on firma igapäevase juhtimisega kokku puutunud juba pikemat aega, mistõttu on investoritel selle mõttega lastud juba piisavalt kaua harjuda, et ühel päeval viib Apple't edasi keegi muu peale Steve Jobsi. Suure visionääri ja edasiviijana on Jobs kahtlemata asendamatu, kuid meie arvates ei anna tegevjuhi vahetus põhjust ettevõtte järgmise paari aasta väljavaateid kahtluse alla seada, kuna paegune toodete portfell on tugev ja lähiajal on lisaks oodata mitmeid versiooniuuendusi, mis hoiavad huvi Apple brändi vastu üleval ka edaspidi. Kinnitame LHV Pro all 453 dollarilist hinnasihti ning arvame, et soodne valuatsioon jätab eilsetest uudistest tingitud nõrkuse lühiajaliseks. Loe pikemalt siit
  • Täna hommikul teatas oma kolmanda kvartali tulemused BE Aerospace (BEAV), mis on ka LHV Pro investeerimisidee. Põhjalikuma analüüsi tulemuste kohta avaldame lähipäevil ka Pro keskkonnas.

    BE Aerospace beats by $0.09, beats on revs; raises FY11 EPS, above consensus; guides FY12 EPS below consensus, revs in-line (36.27)
    Reports Q3 (Sep) earnings of $0.64 per share, $0.09 better than the Capital IQ Consensus Estimate of $0.55; revenues rose 28.5% year/year to $636 mln vs the $628.4 mln consensus. Co issues upside guidance for FY11, sees EPS of ~$2.20 vs. $2.16 Capital IQ Consensus Estimate. Co issues guidance for FY12, sees EPS of ~$2.65 vs. $2.67 Capital IQ Consensus Estimate, which is $0.10 above prior guidance; sees FY12 revs of ~$2.8 bln vs. $2.81 bln Capital IQ Consensus Estimate.
  • Alustasime täna maailma suurima fosfaaditootja ja suuruselt kolmanda potasetootja Mosaic (MOS) aktsia katmist Osta soovitusega ja koos $ 65 hinnasihiga. Põhjalikumat analüüsi on võimalik lugeda LHV Pro alt.
  • Eilsel järelturul teatas oma teise kvartali tulemused Mosaic (MOS). Ettevõtte teenis $ 1,40 kasumit aktsia kohta, mis oli konsensuse $ 1,28-st ootusest parem ja käibeks kujunes $ 3,1 miljardit, jäädes $ 3,2 le ootusele natuke alla. Põhjalikuma analüüsi avaldame varsti ka LHV Pro all.
  • MOS - kriisi tõttu tõmmati sektoris tellimused maha, hinnad kukkusid, tootmist tõmmatakse maha, et hinnalangust pidurdada/aeglustada, kuni nõudlus ei taastu, siis hinnad ei tõuse, siis aktsia ei tõuse. Nii on mulje jäänud.
  • Paistab, et tootmisvõimsust on sektoris üle, tellimused koguseliselt vast väga ei kõigu kuna põllupind ja loomade arv väga järsku ei muutu.
  • ymeramees
    MOS - kriisi tõttu tõmmati sektoris tellimused maha, hinnad kukkusid, tootmist tõmmatakse maha, et hinnalangust pidurdada/aeglustada, kuni nõudlus ei taastu, siis hinnad ei tõuse, siis aktsia ei tõuse. Nii on mulje jäänud.


    Kas sa tulid selle peale oma suure vaimutöö tulemusena või lugesid kuskilt?
  • Hetkel ei lugenud, see on selline sektori kohta kvartal-kaks neutraalne arvamus rohkem. Seda üllatavam oli näha, et novembris hakati buy-ga MOS-i katma. Nende hindadega on nii, et vähe sesoonsed, kevadel kipuvad tõusma,aga inventory on ka omajagu ja kui midagi langeb, siis venitatakse kummi, sest ehk oodates saab odavamalt.
  • MOS-i puhul on tegemist pikaajalisema visooniga, mis põhineb eelkõige rahvastiku kasvul, arenevate maade keskklassi elukvaliteedi paranemisel, mis muudab ka toidulauda mitmekesisemaks ning omakorda toetab põllumajandussektoris tegutsevate ettevõtete kasvu. Teiseks jätkub ka urbaniseerumine ja selle arvelt kasvab linnas elavate inimeste vajadus toiduainete järele. Kõik see eeldab põllumeestelt kõrgemat saagikust, kus väetisetootjatel on oma kindel roll.
    Sektoris on riskiks ületootmine ja kui tellimused vähenevad mõjutab see muidugi koheselt ka potase ja fosforväetise hinda. Majanduslanguse korral ei ole muidugi ka väetisetootjad mingil moel eelisseisuses ja 2008 said ka nende ettevõtete aktsiad armutut müüki.
    Kuna pikajaline demograafiline trend MOS-i toetab, siis sellest tulenevalt alustasime ka aktsia katmist.
  • miks siis juba mitte POT vaatluse alla võtta?
  • MOS-i eelistuse tingis eelkõige soodsam valuatsioon, aga antud kontekstis on muidugi ka POT uurimist väärt ettevõte.
  • BEAV, mis on ka üks LHV PRO investeerimissoovitustest, tõstis täna oma 2012. aasta prognoose $ 0,10 võrra ja ootab nüüd kasumiks aktsia kohta $ 2,75 versus konsensuse $ 2,69.
    Ühtlasi teatas firma ka UFC Aerospace ülevõtust.

    BE Aerospace to acquire UFC Aerospace for ~$400 mln; increases 2012 financial guidance (39.79 )
    Co announces that it has signed a definitive agreement to acquire UFC Aerospace, an innovative provider of complex supply chain management and inventory logistics solutions to aerospace original equipment manufacturers. The acquisition purchase price is ~ $400 mln in cash, representing a multiple of ~9.5X adjusted 2011 EBITDA, plus the estimated net present value of the tax benefits from tax deductible goodwill. As a result of the expected accretive nature of this transaction, B/E Aerospace announced that it is increasing its 2012 earnings per share guidance by ~$0.10 per diluted share and therefore co issues guidance for FY12 (Dec), sees EPS of ~$2.75, may not be comparable to $2.69 Capital IQ Consensus Estimate.
  • IPI - farmers chose to delay potash purchases.
  • Mindray Medical (MR) jõudis meie hinnasihini ja panime idee 29.39 dollari juures kinni. Arvestades nõrkusega Lääne-Euroopa turgudel ja aeglustuva Hiina majandusega, kaupleb aktsia piisavalt kõrgete kordajatega, et praeguselt tasemelt idee 17% tootlusega kinni panna.
  • Üldise turu tugevuse taustal on Ryanairi (RYA) aktsia alustanud aastat korraliku tõusuga ja ühtlasi jõudnud meie hinnasihini. easyJeti tänaste tulemuste peale kaupleb aktsia 3,3% kõrgemal ja tegu võib olla hea võimalusega kasumit võtta. Pro all paneme idee 4.15 euro juures 17% kasumiga kinni.
  • Apple suutis oma kvartalitulemustega taas üllatada, ettevõte saavutas kõige aegade kõrgeimad iPhone, iPadi ja Maci müüginumbrid. FY 2012 esimese kvartali müügitulud küündisid $46.3 miljardini, mida on võrreldes aastatagusega 73% rohkem. Puhaskasum enam kui kahekordistus, ulatudes $13 miljardini ehk $13.87 aktsia kohta. Tulemused ületasid mäekõrguselt analüütikute ootusi, mis müügitulude osas olid $39 miljardit ja aktsiapõhise kasumi osas $10.14. Märkimist väärib ka brutomarginaali suurenemine 40.3% pealt 44.7% peale. Jätkame Apple’i katmist osta soovitusega. Pikemalt saab lugeda LHV Pro keskkonnas.
  • Vallo, kas on võimalik Apple tulemustest välja lugeda, palju kasumit tuli riistvara müügis ja palju e-teenuste müügist (iTunes, AppStore, iBook jne).

    Apple on ainus tablet ja mobiilide segmendis tootja, kes sellist marginaali suudab riistvara pealt küsida. Minumeelest isegi Samsung ei küündi selleni.
  • winger
    Vallo, kas on võimalik Apple tulemustest välja lugeda, palju kasumit tuli riistvara müügis ja palju e-teenuste müügist (iTunes, AppStore, iBook jne).

    Apple on ainus tablet ja mobiilide segmendis tootja, kes sellist marginaali suudab riistvara pealt küsida. Minumeelest isegi Samsung ei küündi selleni.



    Väga õige tähelepanek.
    Minu arust pole seal asjad päris korras.
    Võibolla mingid raamatu trikid?
  • Inimeste usk jumalikku tootesse pimestab kõige ees.

    Tegelikult on vastus triviaalne - Apple oma riistvaraliste vahenditega täiendab oma ökosüsteemi elektrooniliste teenustega, mis on olulist rolli mängimas nii interneti kui ka mobiilinterneti mahu osas kui ka tasuliste teenuste eest maksmisel, mis tähendab et iga riistvara ostja võimendab Apple kasumit tema online teenuseid kasutades. Lihtsalt küsimus on, kui palju tuleb elektroonilise liikluse pealt raha ja palju n.ö. riistvara pealt. Mingi hetk peab trend minema selles suunas, et elektrooniline toob kordades rohkem kui riistvara või selle marginaal.
  • No selline marginaal teeb mind igal juhul ettevaatlikuks ja ma pakun välja ,et see pole jätkusuutlik.
    Kogu skeemis on mõrad ,mida püütakse varjata.
  • Midagi analoogset rääkis ka Jim 2-3 kvartalit tagasi, et marginaal tuleb kohe maale tagasi. Noh, siiani see lendab stratosfääris ja kõik teised mõtlevad, milles on fenomen. Muideks Apple pakub pilveteenuste pakkujatest kõige kallimat teenust, eriti kettaruumi juurde ostmisel. See tähendaks veel suuremat marginaali :)

    Inimeste soov saada täisteenust (hrdwr + srvcs) ja haip otsa ongi nende saladus. Mis isiklikult imestab on Samsungi suht marginaalne turuosa tablet turul. Siin on aga kivi Google'i kapsaaias normaalsete ja ihaldatavate e-teenuste tagamisel Android OS peal.
  • Pole Samsungil väga häda midagi, lihtsalt aega läheb ja GOOG võiks tõesti veidi kiirem olla toodetega.
    Strategy Analytics (El Reg): Some 488.5m smartphones shipped out of manufacturers' warehouses during 2011, up from 299.5m in 2010. Exactly 19.9 per cent of them shipped with the Samsung name on the front. Apple was not far behind: 19.0 per cent of the smartphones that shipped last year were iPhones. Contrast that with 2010, when Apple accounted for 15.9 per cent of world smartphones shipments and Samsung just eight per cent.
    World tablet shipments topped 26.8m units in the last three months of 2011 - 66.9m in the year as a whole - giving Apple a reduced share of 57.6 per cent, down from 68.2 per cent in Q4 2010. Of course, back then there was very little in the way of competition. Now you can see Android's rising market share - up from 29.0 per cent in Q4 2010 to 39.1 per cent in Q4 2011. Apple shipped 15.4m tablets in Q4 2011, the 10.5m Android alternatives were supplied by Samsung, Asus, Acer, Amazon (Kindle Fire) etc. Apple's unit shipments in Q4 2011 increased 111 per cent year on year, but Android's were up 234 per cent. The market as whole increased 151 per cent.
  • Apple loeb oma otseseks konkurendiks Amazon Kindle Fire ja on isegi kaalumas 7" iPad versiooni. Amazon müüb Kindle Fire't $1 odavamalt kui tema tootmiskulu, sest see võimaldab oma online äri käivet mitmekordistada ja paremat juurdepääsu. Enne seda Apple väga uusi iPad variatsioone ei kaalunud. Content loeb praegu kõige enam.
  • Apple ei lõhu oma kvartalinumbreid kasumi kohalt lahti, küll on aga võimalik tõdeda, et iTunes Store'i, App Store'i ja iBookstore'i käive oli esimeses kvartalis 2 miljardit dollarit ehk 4,3% kogukäibest (2011.a Q1 5,4%). Muidugi iPhone'i ja iPadi müügitulude real on lisaks riistvarale lisatud veel seotud teenuste ja aksessuaaride müük, kuid neid eraldi pole lahti löödud. Tarkvara ja teenused ei ole iseseisvalt oluliseks käibe genereerijaks, küll on aga need kriitilise tähtsusega Apple'i ökosüsteemi jaoks ja toodete müügiks. Vastupidiselt näiteks Amazonile, kes üritab oma tahvelarvutiga rohkem online teenuseid müüa, arendab Apple oma teenuste ja tarkvara poolt selleks, et rohkem riistvara müüa.
  • Marginaali osas kirjutas Vallo LHV Pro all järgmist:
    Suurema brutomarginaali tingisid eelkõige soodsad komponendihinnad, iPhone’ide keskmise müügihinna tõus ja suurema käibega kaasnenud tegevusvõimenduse tõus. Näiteks kujunesid LCD ekraanide, NAND Flash ja DRAM’ide hinnad oodatust madalamaks ning nende komponentide puhul oodatakse ka soodsate hinnatasemete püsimist seoses ülepakkumisega. Komponentidest nähakse kallinemist kõvaketaste segmendis tulenevalt Tai üleujutustest, mis on pakkumise koomamale tõmmanud. Sellega on arvestatud ka käesoleva kvartali brutomarginaali prognoosis, milleks on 42%.
  • Lisan siia ka hinnangulised iPhone 4S ja iPad 2’e komponentide kulud.
  • Erko Rebane
    Tarkvara ja teenused ei ole iseseisvalt oluliseks käibe genereerijaks, küll on aga need kriitilise tähtsusega Apple'i ökosüsteemi jaoks ja toodete müügiks. Vastupidiselt näiteks Amazonile, kes üritab oma tahvelarvutiga rohkem online teenuseid müüa, arendab Apple oma teenuste ja tarkvara poolt selleks, et rohkem riistvara müüa.

    Aamen selle peale. Täpselt täppi. Tükid loksusid terviklikuks pildiks.

  • Täna hommikul teatas BE Aerospace (BEAV) oma neljanda kvartali tulemused. EPS-i osas ületati ootusi ja käive tuli ootustele vastav. Oma kasumiprognoose käesolevaks aastaks kinnitatakse. Põhjalikuma analüüsi avaldame lähipäevil LHV Pro all.

    BE Aerospace beats by $0.04, reports revs in-line; reaffirms FY12 EPS guidance, guides FY12 revs above consensus.
    Reports Q4 (Dec) adjusted earnings of $0.60 per share, $0.04 better than the Capital IQ Consensus Estimate of $0.56; revenues rose 20.8% year/year to $654.7 mln vs the $656 mln consensus. Co issues mixed guidance for FY12, sees EPS of $2.75 vs. $2.75 Capital IQ Consensus Estimate; sees FY12 revs of ~$2.95 bln vs. $2.84 bln Capital IQ Consensus Estimate. Bookings during the fourth quarter of 2011, exclusive of SFE program awards, were ~$665 mln, reflecting a book-to-bill ratio of 1 to 1. Total bookings, including both booked and awarded but unbooked, drove total backlog to a record $7.9 bln, an increase in excess of 35% as compared with December 31, 2010.
  • Avaldasime Pro all pikema kommentaari Nokia tulemuste kohta (link), Kokkuvõttes olid numbrid konsensusest veidi paremad (kõige positiivsemalt üllatas ärikasumimarginaal, arvestades seda, et Lumia telefonid moodustavad kogumüügist alles väga pisikese osa), kuid kasumirea oluliseks toetajaks on efektiivsuse kasv ning osalt ka Microsoftilt saadavad toetused, mis pole meie arvates piisavaks argumendiks, et aktsiat ostma minna. Lumia müük jäi küll ootustele alla, kuid hetkel on veel liiga vara selle põhjal pikemaajalisi järeldusi teha. Lisaks sellele, et nimi tuleb taastada nutifonide turul, kujuneb edaspidi järjest suuremaks probleemiks maastelefonide turuosa kaitsmine, kuhu küll plaanitakse odavamaid Windows telefone tootma hakata aga seda mitte niipea ning seetõttu on keeruline vähemalt H1 väljavaate osas optimistlikuks muutuda
  • Teatavasti oli Mosaic (MOS)-l käsil kohtuprotsess South Fort Mead`i märgalal asuva kaevanduse üle, sest keskkonna aktivistid tahtsid kohtu abil firmal seal kaevandamise keelustada.
    Täna on väljas uudis, et MOS on antud asjas saavutanud kokkuleppe ning ettevõte saab vaidluse all olnud piirkonnas oma kaevandustöödega jätkata ning ühtlasi eemaldab ka ühe aktsiat rõhunud riski.

    Mosaic announces settlement of South Fort Meade phosphate mine litigation (56.91 +1.28)
    Co announced a settlement agreement with the Sierra Club, Manasota-88, and People for Protecting the Peace River in litigation challenging the company's federal wetlands permit at the South Fort Meade mine. This permit allows mining of the Hardee County Extension near Bowling Green, Florida. The settlement, which is subject to approval by the courts, will resolve the pending appellate and trial court proceedings regarding the permit in their entirety and allow mining at the South Fort Meade mine to proceed.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon