Börsipäev 12. mai - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 12. mai

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Tänastest makroraportitest võiks turusentimendile mõju avaldada eelkõige USA möödunud nädala töötuabiraha taotluste number ja aprillikuu jaemüük (kell 15.30). Initial claims on viimase nelja nädalaga hüpanud 385K pealt 474K peale ning sellega ehmatanud turuosalisi, kuid jätkuvalt räägitakse palju erakorralistest asjaoludest nagu kvartali lõpu volatiilsus, autotehaste sulgemine seoses tõrgetega pakkumisahelas ning muud hooajalised tegurid, mida USA tööjõubüroo pole suutnud piisavalt hästi elimineerida. Möödunud nädala töötuabiraha taotluste suurusjärguks prognoosib konsensus 423K ning kestvate taotluste arvuks 3700K (3733K eelneval nädalal).


    Euroopa sessiooni ajal võiks suuremat huvi pakkuda Suurbritannia märtsi tööstus- ning töötleva tööstuse toodangu muutused (kell 11.30). Kell 12.00 avalikustatakse eurotsooni märtsi tööstustoodang.

    USA indeksite futuurid liiguvad hetkel 0,2-0,4% punases, Euroopa turud tõotavad futuuride põhjal avaneda 0,5-0,7% miinuspoolel.
  • Stoxx 600 ettevõtetest on praeguseks 262 raporteerinud oma kvartalitulemused ning 63% neist suutsid ületada ni käibe- kui kasumiootusi. Nädal tagasi oli see osakaal 61% ning jääb hetkel vaid marginaalselt alla neljanda kvartali näitajale. Suurimad positiivse EPS-i üllatuse valmistajad on kemikaalide, meedia, kommunaal, kindlustus ja jaemüügisektorid. Kõrgemate sisendihindade tõttu on kõige kehvemini esinenud ehitus&materjalide ning toidu&joogi ettevõtted.

    Allikas: Deutsche Bank
  • Suurbritannia märtsikuu tööstustoodang 0,3% vs oodatud 0,8% (eelmisel kuul -1,2%) (M/M) ja aastasel baasil 0,7% vs oodatud 1,1% (eelmisel kuul 2,4%). Töötleva tööstuse toodang kasvas oodatud 0,3% asemel 0,2% (M/M) ja aastasel baasil oodatud 2,8% asemel 2,7%.

    Eilne Inglismaa keskpanga inflatsiooniraport pakkus naelsterlingile lühiajalist tuge; täna kaupleb juba 0,5% madalamal $1,6260 juures (enam kui kolme nädala põhjades).
  • SAC Capitali omanik Steve Cohen, kes väga harva annab turu kohta kommentaare, on seda nüüd teinud.
    Business Insideri vahendusel võib lugeda, et Las Vegases toimunud konverentsil andis Cohen intervjuu ja ning ütles muu hulgas järgmist:

    He's calling the deficit the "elephant in the room" but predicts it will be fixed because the market will demand it. Cohen predicts a market pause but a rally in the second half.
    More than anything he's worried about a growth stallout in 2012.
    The commodities selloff, he says, markes a good time to get into energy equiteis.


    Cohen ütleb, et eelarvedefitsiidi probleemist vaadatakse hetkel mööda, aga see probleem saab lahenduse, kuna turg lihtsalt nõuab seda. Ühtlasi usub ta, et turul tuleb mõneks ajaks vaikne aeg, aga aasta teises pooles turg rallib, kuid kõige rohkem on ta mures kasvu peatumise pärast 2012. aastal. Toormehindade langus annab tema sõnul hea võimaluse soetada positsioon energiaaktsiates.


  • Eurotsooni märtsi tööstustoodang kasvas aastaga 5,3%, kuid jäi siiski protsendipunkti jagu nõrgemaks võrreldes Bloombergi küsitletud analüütikute ootusega. Veebruari näit revideeriti aga 7,3% pealt 7,7% peale. Kuu baasil näitas euroala tööstustoodang -0,2%list langust vs oodatud +0,3% kasvu.

    Euro müügisurve on saamas jätku ning dollari vastu kaubeldakse -0,1% madalamal tasemel $1,4180
  • Värskes raportis on IMF Euroopa taastumise jätkumises suhteliselt positiivselt meelestatud, kuid ohuna nähakse finantssektori nõrkust ja perifeeriariikide probleeme. IMF prognoosib kogu Euroopa selle aasta majanduskasvuks 2,4% ning tuleval aastal 2,6%. Eurotsooni SKT peaks aga kerkima vastavalt 1,6% ja 1,8%. Raportiga on võimalik tutvuda siin.

    “One of the most surprising elements of the outlook for Europe is the export performance of some of the core countries, which has been remarkable. Europe is of course benefiting from the general recovery that is underway. But it also proves an important point: European integration is delivering efficiency gains, which some countries are taking advantage of to become more competitive.”

  • Euro on langenud juba kuue nädala põhjadesse $1,4140 juurde.
  • Lisaks tagatisnõuete tõstmisele on energiasektorit täna negatiivselt mõjutamas Rahvusvaheline Energiaagentuur, kes langetas selle aasta globaalset naftanõudlust esimest korda alates eelmise aasta keskpaigast (seni on seda vaid tõstetud). Tarbimist piirava kõrge hinna ja jõukamate riikide oodatust kesisema majanduskasvu tõttu kärbiti nõudlust 190 000 barreli võrra 89,2 miljoni barrelile päevas, mis märgiks mullusega võrreldes siiski 1,5%list kasvu.

    Commenting on sharp falls in the price of oil at the beginning of May, the IEA said: "A faltering economic recovery, stronger dollar and speculative commodity sell-off were variously cited as underpinning the correction.
    "True, renewed concerns about the economic impact of high prices and shaky economic statistics from the US, China and Germany may have contributed to a degree of profit taking.
    "But as the dust settles, prices have again begun to creep higher."
    The IEA added: "The market bull run may have legs for a while longer."

  • *CHINA CENTRAL BANK (PBOC) RAISES RESERVE REQUIREMENT RATIO (RRR) BY 50BPS TO 21.00%; effective Wednesday, May 18th

    Kas teistel ei ole deja vu tunnet? Jahutame jahutame jahutame.. ja siis järsku selgub, et oi, mull oli ikkagi nii suureks läinud, et jahtumine tähendab korralikku jääaega.

    Võite mind ametlikult karuks lugeda Hiina suhtes lähima 2-3 aasta perspektiivis. Küsimus ainult selles, et mis on selle tagajärjed ülejäänud maailmale.
  • Mida tähendab karu Hiina suhtes? Maj. kasv 5%?
  • Pigem -10%. Ja räme sotsiaalne kriis.
  • Hiinasse tuleb kriis siis kui läänemaailm enam nende sodi osta ei jõua ning kellelegi toota pole. Kuigi eks siis on valitsusel võimalik reserve põletama hakata.
  • Iirimaa valitsus tuli teisipäeval lagedale plaaniga, mille eesmärgiks on stimuleerida tööturgu, mis vaevleb üle 14%lise töötusmäära käes. Plaanitavate meetmetena langetatakse madalapalgaliste töökohtade sotsiaalmaksu 50% võrra; 9% käibemaksu kehtestamine turismiga seotud kaupadele ja teenusetele (ei selgu, kas see on uus maks või vana maksumäära alandamine); 3-eurose reisimaksu kaotamine; ja viisareeglite reformimine, millega loodetakse ligi meelitada Londoni olümpiale tulevaid turiste.

    Kuidas seda rahastatakse? Valitsuse plaani kohaselt kehtestatakse eraviisiliselt kogutud pensionitele järgmiseks neljaks aastaks 0,6-protsendine maks, millega loodetakse saada aastas 470 miljonit eurot. See pole küll nii suures ulatudes säästude konfiskeerimine, mis toimus Ungaris ja Argentiinas, kuid konfiskeerimine sellegi poolest.

    Iirimaa majandusportaali Finfacts vahendusel:
    According to Aisling Kennedy, senior consultant with Mercer: “Both jobs and pension savings should be prioritised, rather than one at the expense of the other. Given the budgetary pressures that Ireland faces in the future as a result of an ageing population, the Government should be encouraging more pension saving, instead of a ‘smash-and-grab’ on the savings that individuals and their employers have already set aside for the future.”

    "Pension schemes are already in difficulties due to the impact of the financial crisis on fund values. Their liabilities are also increasing because people are living longer. The proposed levy will further jeopardise existing pension schemes. It will most certainly discourage new pension savings: why save money for your retirement, if the Government can dip into your savings whenever it sees fit?” said Kennedy.

    Blogi nimega Sovereign Man toob veel välja, et plaanitav maks jääb ainult erasektori kanda ja need, kes on oma säästud viinud Iirmaalt välja, väldivad samuti maksustamist (nende väidete paikapidavuse kohta ma paraku kinnitust mujalt ei leidnud):
    Here’s the best part, though. If you are a government worker in Ireland, your pension is exempt. They’re only going after people in the private work force. It’s truly disgusting logic to force private workers to pay for years of political incompetence while absolving government employees.

    Coincidentally, there are a few other loopholes as well, particularly for non-residents and non-resident funds. Apparently those Irish who saw the writing on the wall and got busy moving themselves and their assets offshore will get to keep all of their savings.
  • Ma olen Jimiga nõus. Kuna keegi ei usu Hiina crashi, siis just täpselt see seal tulebki. Kinnisvarasektor on täiesti kontrolli alt väljas. Uut kinnisvara tuleb peale üle 2x rohkem kui ostetakse ja viimastel andmetel on müümata 60 miljonit uut korterit, mida kohalikud lihtsalt osta ei jõua. Kõlab nagu 2007.
    Tõsi, Hiinal on väga head stabilisaatorid (reservid, odav tööjõud/allhange, renminbi manipuleerimine), mis stabiliseerivad majanduse kiirelt pärast esialgset šokki.

    Nõus ka sellega, et hoopis huvitavam küsimus on, mis see muule maailmale tähendab. Mina pakun omaltpoolt:
    1) tootmine muutub Hiinas jälle odava(ma)ks;
    2) haruldaste muldmetallide turg lastakse vabaks;
    3) toormehinnad crashivad, kuna Hiina nõudlus kukub ära
  • Kukus ära kinnisvarasektor > meeletu, struktuurne tööpuudus (halloo, Eesti 2007 > 2009, anyone? Palju neid ehitajaid meil töötuid oligi?). Kukub ära sisetarbimine, veel enam tööpuudust. Shokk on suur, kannatada saavad ka välispangad, kes peavad tegema suuri mahakandmisi kinnisvaralaenudele (halloo, USA ja kogu maailm 2007..2009, anyone?). Rahakraanid pidurduvad kogu maailmas ja see takistab ka kogu ülejäänud maailma majandust.

    Tundub nii elementaarne, kõik see on juba läbi elatud, aga.. millegipärast on konsensus: this time it is different! China is different!
    My ass it is.
  • jim, Hiina suhtes karu nimetus peaks olema Panda
  • Eestis oli buumiajal 80000 ehitusmeest ehitamas. Normaalne oleks olnud 30000.
  • Teooria ei päde kuna Hiinas ei ole sisetarbimist mis ära saaks kukkuda.
  • momentum, ole normaalne. Hiinlased on tohutud tarbijad. See on isegi paljude lääne firmade suurim turg.

    Hiinlased on viimastel aastatel panustanud ka paremasse toitu. Krahh võiks kaasa tuua ka toiduhindade languse maailmas, eriti vilja.
  • Momentum, nalja teed? Hiina on näiteks maailma suurimaks autoturuks saanud. Telekad, elektroonika, riided, jne.

    http://www.chinadaily.com.cn/bizchina/2011-03/22/content_12208548.htm
    The share of private consumption in China's gross domestic product (GDP) is expected to jump to up to 45 percent by 2015, compared with the present 36 percent, a senior economist said Monday.
  • Momentumil õige point - kuigi kasv on olnud kiire, siis Hiina sisetarbimise osakaal SKPst on jätkuvalt erakordselt madal (suurriikide seas madalaim). Hiina majanduskasvu häda ongi liigne sõltuvus investeeringutest, mida oleks vaja asendada sisetarbimisega.
  • Roubini on selle kohta kirjutanud:

    No country can be productive enough to reinvest 50% of GDP in new capital stock without eventually facing immense overcapacity and a staggering non-performing loan problem. China is rife with overinvestment in physical capital, infrastructure and property. To a visitor, this is evident in sleek but empty airports and bullet trains, highways to nowhere, thousands of colossal new central and provincial government buildings, ghost towns and brand new aluminium smelters kept closed to prevent global prices from plunging
  • Selge, paistab, et crash on tulemas, kuna keegi ei ole jimiga nõus. Paistab, et ilmselt keegi ei julge mõelda mõttele hiina crashist, ja otsitakse pidevat kinnitust sellele miks crashi ei toimu.

    Vaadates graafikuid siis paistab, et väljakuulutatud crash on imminent. Langus on toimunud juba vaikselt pikemalt.
    Jim, kas crash võiks olla piisavalt kiire putide soetamiseks ?
  • Ja teine küsimus mis on kalleimad hiina aktsiad ?
  • Mikk, sisetarbimise osakaal ei näita mitte kuidagi seda, et tarbimine langeda ei saa. Vabalt saab.
  • 20 aastat tagasi koosnes hiinlase söögilaud keedetud riisist, praetud riisist ja riisikoogist ning ta sõitis jalgrattaga. Erinevalt keskmisest lääne-eurooplasest on hiinlane võimeline kokku hoidma küll (nagu eestlased), kui see peaks vajalikuks osutuma.
  • Gapping up
    In reaction to strong earnings/guidance: PEIX +12.8%, ABAT +10.4%, DVOX +7.4% (light volume), MAIL +6.8% (thinly traded), FTK +4.8% (also announces $29.5 million common stock private placement and $4.5 million debt exchange), AERL +2.8% (thinly traded).

    A few airline stocks ticking higher: DAL +2.1%, LCC +1.1%, AMR +1.0%.

    Other news: VRSN +5.7% (Verisign and Coalition for ICANN transparency resolve litigation), TNK +4.6% (declares cash dividend of $0.25/share, prior $0.22/share), TNDM +2.3% (announces commencement of tender offer to purchase up to $50 million of common stock), SEP +2% (EQT Corp. announces the sale of Big Sandy Pipeline to Spectra Energy Partners for $390 mln), TZOO +1.4% (Cramer makes positive comments on MadMoney), IL +1.2% (modestly rebounding, Cramer spoke with exec MadMoney).

    Analyst comments: CVS +1.2% (early strength attributed to tier 1 firm upgrade).
  • Muidugi saab tarbimine kukkuda ja ega ma olen nõus, et Hiina kinnisvaraturg on mullistunud (eriti suuremates linnades) ja ilmselt annab selle lõhkemine ka majandusele tagasilöögi. Kuid samas on valitsusel piisavalt vahendeid, et majandust turgutada (kuigi see on tihti ebaefektiivne) ja ma ei alahindaks ka kasvavate sissetulekutega hiinlaste ostujõudu, mistõttu on minu arvates antud kinnisvaramulli lõhkemise tõttu -10% SKP kukkumine liialdus.
  • Omamoodi võib võrdluseks tuua USA 2008. Enne käis ikka krahh ära ja siis alles viskas valitsus mitu triljonit dollarit majandusse. Raske usukuda, et Hiina suudaks majandusel enne auku kratist kinni saada...
  • Ei tee, te lihtsalt ei taju konteksti. Hiinat ei ole mõtet läbi majanduse prisma analüüsida vaid läbi juhtide strateegiaotsuste. Hiina on alati näidanud erakordset võimet alluda pikale perspektiivile. Hiina perspektiiv on 1000 aastat võrreldes Lääne-maailma kvartaliga. Hiina on peaaegu et suutnud kogu toorainetel põhineva majanduse episoodi ajaloos maha magada. Nüüd kommunistid ärkasid ja üritavad paarikümne aastaga üles ehitada toorainete tarbimisele põhinevat majandust. Kui majandus oleks olnud see alus mille alusel nad otsustavad, oleks nad ammu riigi kapitalistlikule alusele suunanud.

    1) Lääne pankade ja ükskõik millise suvalise Lääne firma positsioon ei saa praeguseks hetkeks olla Hiinas jõuline kuna juhtkonna strateegiaotsus on olnud lubada areneda peamiselt oma firmadel. Google asemel on mingi oma Hiina firma. Lääne REE metallide asemel on oma REE metallid. USD asemel on CNY. Lääne pankade asemel on mingid oma Hiina pangad jne jne jne. Hiina ei avane maailmale enne kui Hiina on jõudnud üles ehitada struktuuri. Hiina on varasemalt teinud vale strateegiaotsuse ja hoidnud riiki suletult. Nüüd ei luba nad teist vale otsust ja ei ava välisfirmadele riiki kuna väliskapital ostaks odavalt kohalikud varad üles ja Hiinlane kes praegu sööb kausi riisi sööb ka siis kausi riisi päevas. Seda juhtkond lubada ei saa. Suurem osa struktuurist (nt pangad) on riiklikud. Riik võtab need lossid sisse mitte tarbijad.
    2) Hiinlased tarbivad praegu ühikuliselt tükkides palju aga Hiinlasi on ka ühikuliselt tükkides palju. Pole tarbitavatest tükkidest vaja lasta end hirmutada. Hiina ei ole praegu veel jõudnud sisetarbimisel põhinevaks riigiks muutuda. Kuigi praegu tarbijariigiks muutumise strateegia on jõus, sest Hiina soovib ka lõpuks avaneda välismaale. Hiina ei avane enne kui sisetarbimine on käivitunud ja sisetarbimist kontrollivad kohalikud ettevõtted. Hirmu peab tundma sellise Hiina majanduslanguse eest mis on juba jõudnud sisetarbimise riigiks. Kui sisetarbimise riigi teke on algjärgus, siis seal on nii palju kasvavat keskklassi kes saab tarbida edasi ka majanduskriisi tekkides.

    Võtate suvalise Lääne riigi kohta käiva teooria ja rakendate Hiinale. Odavad ehitajad on ehitanud kallist kinnisvara mille ehitamiseks riik on riiklikust pangast raha laenanud. Tarbijad seda kinnisvara osta ei suuda. See kinnisvara jääb lihtsalt mädanema, siit ei tule mingit üksteise saba söömise tsüklit:

    Kukus ära kinnisvarasektor > meeletu, struktuurne tööpuudus (halloo, Eesti 2007 > 2009, anyone? Palju neid ehitajaid meil töötuid oligi?). Kukub ära sisetarbimine, veel enam tööpuudust. Shokk on suur, kannatada saavad ka välispangad, kes peavad tegema suuri mahakandmisi kinnisvaralaenudele (halloo, USA ja kogu maailm 2007..2009, anyone?). Rahakraanid pidurduvad kogu maailmas ja see takistab ka kogu ülejäänud maailma majandust.


    Aga see ei päde. Hiinas on riik raha pumbanud, riik on ehitanud, riik on tarbinud, riik on stimuleerinud. Tarbijad ja muud ettevõtted on peost vähem osa saanud kui riik on oma agenda realiseerumisest kasu ja rahuldust saanud. Majandusprobleemidest me muidugi ei pääse.
  • April PPI +0.8% vs +0.5% Briefing.com consensus
    Apri Retail Sales +0.5% vs +0.6% Briefing.com consensus; March revised to +0.9% from +0.4%
    April Retail Sales ex-auto +0.6% vs +0.5% Briefing.com consensus; March revised to +1.2% from +0.8%
    Initial Claims 434K vs 423K Briefing.com consensus; prior revised to 478K from 474K
    Continuing Claims rises to 3.756 mln from 3.751 mln
  • SideKick
    Omamoodi võib võrdluseks tuua USA 2008. Enne käis ikka krahh ära ja siis alles viskas valitsus mitu triljonit dollarit majandusse. Raske usukuda, et Hiina suudaks majandusel enne auku kratist kinni saada...


    Seda juba tehakse - nt sellel aastal peaks investeeringud sotsiaalkorteritesse suurenema ca triljoni RMB võrra, mis peaks ehitussektorile korralikult tuge pakkuma:

    The number of unit starts is to reach 10 mn units in 2011, compared to 5.9 mn last year, and account for about 50% of the total residential unit starts this year, compared to 35% last year. (allikas: Morgan Stanley)

    Our economics team expects Rmb1.3trillion to be invested in social housing this year, accounting for about 28% of total housing investments, versus last year’s 15%.
  • momentum, isegi Nõukogude Liidus olid majanduslangused, seda lihtsalt ei kajastatud (meedias, statistikas).
  • Ja sarnased üle maa leviva, paljusid eri sektoreid nakatava majanduslanguse lained nagu Lääne maades olid ka?
  • Mikk, 60 miljonile tühjalt seisvale korterile visatakse see aasta 20 miljonit juurde? (s.o. ca 12-14% elamufondist seisab tühjalt/kapital on all kinni)
    Kui tõsiseltvõetav on selline majandus?
  • Ja mis puutub Hiina sularahavarudesse.. siis mitte keegi ei oma vähimatki ettekujutust selle kohta, kui suured võiksid olla Hiina omavalitsuste tegelikud võlakoormused. Üks eriti karune nägemus näiteks: http://www.chinadaily.com.cn/opinion/2010-06/29/content_10032155.htm

    Kas pole jälle deja vu momenti igasuguste asset-backed kolmetäheliste hiilgavate finantsinstrumentidega?
  • Gapping down
    In reaction to disappointing earnings/guidance: SVM -6.9%, AEG -4.6% (light volume), CSCO -4.5% (also downgraded to Hold from Buy at Canaccord Genuity, downgraded to Neutral at Robert W. Baird), KSS -2.1%, CSIQ -1.5% (light volume).

    Select metals/mining stocks continuing to pull back: SLV -5.8%, SSRI -4.6%, SLW -3.7%, UXG -3.7%, DROOY -3.5%, HL -3.5%, BHP -2.5%, BBL -2.4%, RIO -2%, JAG -2%, GOLD -1.7%, GDX -1.7%, GLD -1.6%, AUY -1.5%, ABX -1.5%, HMY -1.2%, GLD -1.1%, MT -0.8%.

    Select oil/gas related names showing early weakness: SD -2.4%, TOT -2.3%, BP -2%, SDRL -2%, NOV -1.9%, RDS.A -1.7%, STO -1.7%, CVX -0.7%.

    A few European drug names are trading lower: SHPGY -2.3%, SNY -2.1%, AZN -0.5%.

    Other news: NRF -9.6% (prices 15 shares of common stock at a public offering price of $4.25 per share), CLWR -4.9% (INTC discloses intent to sell up to 10 mln shares of CLWR in open mkt in amended 13D filing), ARMH -2.9% (still checking), EXR -2.8% (announces offering of 5.0 million shares of common stock).

    Analyst comments: AEO -2% (downgraded to Hold from Buy at Jefferies), MPW -1.8% (downgraded to Hold from Buy at Jefferies), RS -1.4% (downgraded to Neutral from Buy at Goldman).
  • Yep, eks see ebaefektiivsus on ka minu arvates Hiina majanduse peamine probleem (mis siis, et see SKP kasvu tekitab).

    Mis mulle rohkem muret teeb on see, kas Hiina kapitaliinvesteeringud on jõudnud punkti, kus need on ebaefektiivsed ja ei saa enam kiires tempos kasvada? Ühestküljest iseloomustavad ebaefektiivsust ilmekalt ghost city’id, mille vaatamine tekitab lausa judinaid.

    Teisest küljest on Hiina capital stock per capita jätkuvalt väga väga madal. Olen ise Hiinas aasta elanud ja kui bullet traini asemel tavaliste rongiga mööda Kesk- ja Lääne-Hiinat ringi sõita, siis tundub ruumi investeeringuteks veel küllaga.
  • Momentum, ehk siis kui riik write-downe ei tee, siis järelikult kahjumeid ei ole? :) Mark to whateverithink accounting?
  • Hiina capital stock per capita kohta ka hea graafik McKinsey'lt:
  • Jim, pigem paneb imestama kuidas sa 15:41 kommentaari lingis ei noki ära millega tegemist on. Tegemist on spetsiifiliselt riigisektori probleemiga. Aga räägid nagu kardaksid erasektori pärast. Minu kokkuvõte artiklits:

    State-owned banks, State-owned enterprises, local government financing vehicles, local governments, land banks...

    But timing the day of reckoning is complicated by the fact that China's credit bubble is domesticated, because it is built on debts owned and borrowed at home. The LGFV scheme is credit borrowed and lent between State entities or, in the case of banks, between semi-State entities.
  • Riigi kapital on kinni riigi inevsteerimisprojektide all mille ehitamiseks andsid riigi pangad laenu mida riigi keskpank riigi rahaga bailoutima peab.
  • Küpsev rippvili ( näiteks õun ) hakkab tõmbuma maapinna suunas sõltumata asjaolust, kas jälgitav objekt on kasvanud Hiinas, Ameerikas või Põhja- Lätis. Kindlasti on võimalik seda protsessi tehniliste vahenditega takistada, aga arvan et isegi Hiina ei ole nii jäik, et gravitatsiooni üle kirjutada :)
  • Rochdale annab Goldman Sachs (GS) Müü reitingu ja tõmbab hinnasihi $163 pealt $120 peale.

    The rating on Goldman Sachs stock is being lowered to Sell from Neutral. The price target is being cut to $120 per share from $163 per share. It now appears that the pressure on the Justice Department to bring a criminal lawsuit against Goldman is building to a high pitch. The new Matt Taibbi article in Rolling Stone Magazine is another all-out attack on the company. However, this time the attack is backed by a 650 page Senate report signed by both a Democrat and a Republican

    USA Justiitsministeeriumile avaldatakse survet GS-le kriminaalsüüdistuse esitamise osas ning artikkel Rolling Stone Magazine`s on järjekordne rünnak ettevõtte vastu, kuid nüüd annab sellele auru juurde veel Senati 650 lehekülje pikkune raport, mis on alla kirjutatud nii vabariiklaste kui ka demokraatide poolt.

    GS 1,74% miinuses praegu
  • Senate Panel approves nomination of Peter Diamond to Fed, according to CNBC
  • Momentum, riigi- ja erasektor on tihedalt seotud, Hiinas veel tihedamalt kui kuskil mujal. Kui üks saab laksu kirja, siis saab ka teine.
  • Kas Hiinas ei ole erasektor pmt sama mis avalik?
  • The Fed purchased $6.13 bln of 2013-2015 maturities through Permanent Open Market Operations as dealers looked to put back $24.93 bln

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon