Börsipäev 9. juuni - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 9. juuni

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Eile jätkus USA börsidel langus ja indeksid on ühtlaselt korraliku käibega juba kuus päeva järjest allapoole liikunud:


    Tänane börsipäev saab olema sündmusterohke nii Euroopas kui USAs:

    Kell 14:45 teatab oma intressimäära otsusest Euroopa Keskpank. Konsensus tänaselt kohtumiselt baasintressimäära tõstmist ei oota. Küll aga oodatakse tänaselt pressikonverentsilt märke võimalikust baasintressimäära tõstmisest lähema paari kuu jooksul. ECB pressikonverents algab 15:30 ja seda saab live's jälgida siit.

    Kell 15:30 avaldatakse makrouudiseid USAs. Pärast väga kehva maikuu tööjõuraportit oodatakse huviga, kuidas möödunud nädalal töötuabiraha taotluste arv on muutunud. Konsensus ootab, et paranemist võrreldes eelmise nädala raportiga ei ole toimunud ja taotluste arv on kasvanud 422K pealt 423K peale. Lisaks teatakse kell 15:30 USA kaubandusbilansi number (ootus -$48.7B) ja kell 17:00 hulgimüügi varude muutus (ootus 0.9%).

  • Fitch Ratings teatas eile, et kui USA ei suuda võlalimiiti lähiajal tõsta, siis antakse riigile "negative" väljavaade - lõpptulemusena võib reitinguagentuur ka krediidireitingut kärpida.

    Eile käis vabariiklane Tim Pawlenty välja "suurepärase" idee, et USA võikski mõneks päevaks võlakohustused hooletusse jätta ning intressi mitte maksta, kui see tähendaks kiiret kulutuste kärbet. Päris huvitav mõte, millega on ilmselgelt raske nõustuda.
  • Palju on räägitud sellest, et kas Dodd-Frank ehk Wall Streeti reform viiakse läbi enne uut finantskriisi. Kui vaadata Davis Polk poolt koostatud allolevat graafikut, siis tekib kahtlus, et ilmselt mitte. Pärast tugevat algust möödunud aasta lõpul on seaduste vastu võtmine jäänud soiku. Näiteks 2. kvartalis oleks pidanud vastu võtma 27 muudatust, kuid paraku võeti tegelikult vastu vaid paar seadust. Järgnevatel kvartalitel pikendatakse tähtaegu ilmselt veelgi. Pikemat raportit saab lugeda siit.

  • WSJs saab kuulata pikka intervjuud kainestavat nägemust omava Jim Rogersiga, kelle sõnul on USAs vaja võlakriisi, et poliitikud saaks aru, et on aeg mootorsaega kulutusi kärpima hakata. Link intervjuule siin.
  • Eile ka CNBC-s esinenud Jim Rogers rääkis, et ta on pikk toorainetes ja valuutades ning lühike arenevates turgudes, aga mainis ka muu hulgas, et tal on lühike positsioon ka ühes suures USA pangaaktsias. Ta keeldus panga nime ütlemast põhjendusega, et tal on seal liiga palju sõpru, aga tema sõnul on see pank, mis pole nii palju kukkunud kui teised. Business Insideri arvates võiks selleks pangaks olla JP Morgan (JPM).
  • Suurbritannia aprillikuu kaubandusbilanss -2,762 miljardit vs oodatud -2,95 miljardit GBPd. Märtsikuu puudujääk korrigeeriti 3,005 miljardi pealt 2,793 miljardi GBP peale. GBPUSD erilist reaktsiooni ei näita ja naelsterling kaupleb 0,32% kõrgemal $1,6454 tasemel.
  • Jim Rogers, mhh, sai Hiinaga natuke vastu näppe ja koheselt arenevate turgude suhtes karusemaks muutunud, tundub, et ei oma asjadest väga selget pilti või nagu ikka, see jutt mis peavoolu lekitatakse ja tehingute tegelik olek võivad olla erinevad nagu siga ja kägu. Samas oleks minu arvates väga naiivne arvata, et mistahes usa suurpanga koledam äbritega kolistamine toorained või muud globaalsed turud puutumata jätaks, samas kui ma otsiks lühikeseks müügi instrumente, siis vaatamata usa pangaaktsiate suhtelisele odavusele, ei teeks paha see nimekiri hoolikalt üle vaadata.
  • Kreeka esimese kvartali SKT lõplik näit tuli +0,2% vs oodatud +0,7% (Q/Q) ja aastases lõikes kahanes Kreeka majandus 5,5%, tulles suurem, kui esialgne -4,8% näit. Euro on hommikusest tõusust veidi taandumas ja kaupleb hetkel 0,2% kõrgemal $1,4610 juures.
  • Bespoke toob esile S&P500 indeksi praegust erakordselt pikka langusseeriat:

    Nagu tabelist näha, siis on varasematel kordadel sellise müügisurve järel vähemalt lühiajaliselt ostjad turule tagasi tulnud.
  • Inglise keskpangalt oodatud otsus jätta baasintressimäär muutmata:

    Bank of England leaves its benchmark interest unchanged at 0.5%, also leaves asset purchase plan unchanged at GBP200 bln
  • Tänases WSJ artiklis räägitakse sellest, milliseid tagajärgi võib endaga kaasa tuua Hiina majanduse jahtumine ülejäänud maailmale.
    Esmajärjekorras saavad pihta riigid, mis otseselt sõltuvad Hiina majandusest nagu Austraalia (kivisüsi,raud,maak,maagaas), Lõuna-Aafrika ja Brasiilia (tööstuslikud metallid) ja Tshiili (vask). Veel kannataks Hiina naabrid nagu Lõuna-Korea, Taiwan ja Jaapan, mis varustavad Hiinat tootmiseks ja ehituseks vajalike masinatega. Euroopast kannaks kahjusid kindlasti Saksamaa, sest Hiina on riigi jaoks üks kiiremini kasvavaid eksporditurge, kuigi mitte suurim. Mis USA-sse puutub, siis tarbib USA Hiina tooteid märksa rohkem kui vastupidi.
    Artiklis öeldakse, et kui Hiina majandus peaks oluliselt halvenema, siis Euroopas ja USA muidugi kannaks teatavaid kahjusid, aga tõenäoliselt ei viiks uue kriisini.
  • Ja ka Euroopa keskpank jättis intressimäärad vastavalt ootustele muutmata 1,25% peale. Trichet peab pressikonverentsi kell 15.30 ja seda on võimalik jälgida ECB kodulehe vahendusel siit.
  • Janney analüüsimaja on täna väljas positiivse reitingumuutusega Heartland payment (HPY) kohta.
    Janney tõstab HPY reitingu Hoia pealt Osta peale koos $ 28 hinnasihiga.


    We are upgrading shares of HPY to BUY from Neutral following yesterday’s Senate vote and our positive meetings with management. We believe HPY will gain market share as a result of lower debit card interchange fees. Yesterday’s defeat of Senator Tester’s legislative attempt to delay his colleagues (Durbin) amendment was unsuccessful. As a result, we anticipate the Federal Reserve to issue final rules before the mandated July 21st deadline. History suggests lower interchange fees on debit cards affords honest brokers like Heartland an opportunity to gain share, as was the case in 2003 when signature debit card fees were temporarily lowered (Wal-Mart settlement). Back then, Heartland doubled its new margin installed a year after the settlement. This time is no different, and we anticipate improving sales trends in the next year.

    Analüütikud põhjendavad reitingumuutust Senati eilse hääletusega, kus jäi jõusse deebetkaartide madalam vahendustasu ja analüütikud usuvad, et tänu sellele võidab firma ka turuosa juurde. Minevik on näidanud, et taoline olukord on HPY jaoks olnud soodne (sarnane olukord 2003. aastal).

    Upgrade to BUY due to two factors – Durbin and fundamentals. We had the opportunity to spend a day with management yesterday, and our meetings confirmed that fundamentals are improving. It was also timely in light of yesterday’s Senate vote, as we were able to explore the implications of lower debit card interchange fees on HPY. We are convinced HPY will gain significant share in the months following a final ruling from the Federal Reserve. Fundamentals are improving. The combination of lower volume attrition, increasing sales force productivity, and compelling marketing message will lead to margin expansion and revenue acceleration.

    Lisaks eelnevale oli analüütikutel ka kohtumine juhtkonnaga, mis neile väga positiivse mulje jättis ning kinnitas analüütikute ootusi firma fundamentaalsete näitajate paranemise osas.

    See call oleks väga hea, kui see oleks mõne suurema maja antud, sest Janney paraku ei kuulu kõige mõjukamate majade hulka. Teisest küljest annavad nad aga aktsiale street high hinnasihi ja kui turg ka toetab, siis võiks antud upgrade huvilisi ka ligi meelitada.

  • Gapping up
    In reaction to strong earnings/guidance: ESIC +14.1%, TITN +7.1%, UHAL +4.3%, SJM +2.4% (ticking higher), GEF +1.0%, MW +0.9%.

    Select oil/gas related names showing strength: STO +1.7%, RDS.A +1%, BP +0.9%, TOT +0.4%.

    Other news: XOMA +5.6% (released six-month top line results from a Phase 2a clinical trial of XOMA 052 in 74 patients with Type 2 diabetes; XOMA 052 was well tolerated), MWW +3.3% (Obama may consider employer tax breaks to help boost hirin

    Analyst comments: ELN +5.1% (upgraded to Buy from Neutral at UBS), AIG +4% (higher following Deutsche initiated with Buy; also hearing initiated with Equal weight at tier 1 firm), SEE +1.8% (upgraded to Buy from Hold at Jefferies; tgt raised to $29 from $25), OAS +1.4% (upgraded to Outperform from Market Perform at Wells Fargo).
  • Gapping down
    In reaction to disappointing earnings/guidance: HWD -5.3% (thinly trade, light volume), URBN -1.7%, PDLI -1.5% (ticking lower).

    Select financial related names showing modest weakness: LYG -2.2%, BCS -1.5%, RBS -1.2%, CS -0.7%.

    Other news: FVE -7.2% (commenced a public offering of 10,000,000 common shares), SEP -3.6% (prices 6.25 mln common units at $30.96 per unit), VRTX -3.4% (Vertex Pharm interim Phase 2 data showed a combination of VX-770 and VX-809 improved function of the defective protein that causes cystic fibrosis in people with the most common form of the disease), PKT -3.2% (plans to offer to sell shares of its common stock in an underwritten public offering), AMLN -2.6% (LLY confirms the U.S. District Court Rules in its favor in Amylin litigation), WLL -1.7% (lowers Q2 and 2011 production guidance, downgraded to Neutral at Ticonderoga).

    Analyst comments: HBI -16.3% (light volume, weakness attributed to tier 1 firm downgrade), ITG -1.6% (downgraded to Neutral at Wedbush; tgt lowered to $15), BJ -0.4% (weakness attributed to tier 1 firm downgrade).
  • Trichet mainis pressikonverentsi alguses, et inflatsiooni jälgitakse väga valvasalt ("strong vigilance"). See viitab, et juulis tõstetakse ilmselt baasintressimäära 25 bps võrra.
  • USA esmaste töötuabiraha taotlejate arv jätkab kasvamist:

    Initial Claims 427K vs 423K Briefing.com consensus; prior revised to 426K from 422K
    Continuing Claims falls to 3.676 mln from 3.747 mln

    April Trade Balance -$43.7 bln vs -$48.7 bln Briefing.com consensus; prior revised to -$46.8 bln from -$48.2 bln
  • Pärast esmast volatiilset reaktsiooni on euro sattunud tugevama surve alla, kaubeldes üle 0,5% miinuspoolel:

  • Moody's teatas, et seadis Portugali pankade reitingud vaatluse alla.
  • The Fed purchased $6.94 bln of 2016-2018 maturities through Permanent Open Market Operations as dealers looked to put back $18.36 bln
  • HPY töötas küll turu toel hästi,aga kaubelda oli seda keeruline, sest aktsia avanes suhteliselt kõrgelt ($ 19,15) 3,5% plusspoolelt. Kuigi seekord oleks risk ennast ka õigustanud, sest aktsia on täna teinud läbi korraliku tõusu ning hetkel kaupleb $ 20,00 taseme juures ehk 8,1% plusspoolel.
  • LinkedIn: Morgan Stanley discloses 22.7% stake in 13G filing; firm was a lead underwriter on last month's IPO
  • RealD (RLD) prelim $0.08 vs ($0.12) Capital IQ Consensus Estimate; revs $58.5 mln vs $53.13 mln Capital IQ Consensus Estimate

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon