LHV Broker - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

LHV Broker

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • LHV pakub uut konto haldustasuta kauplemisplatvormi LHV Broker, mis on peamiselt mõeldud valuutade ja CFDde kauplemiseks, kuid pakub ligipääsu ka kõikidele peamistele aktsiaturgudele. Tutvumisperioodil saab konto avada 2000 euroga (hiljem 5000 eurot).

    Instrumentide valikusse kuulub üle 160 valuutapaari ja lisaks saab kaubelda ka euros, Jaapani jeenis, Austraalia, Hongkongi ja USA dollaris noteeritud kulda ja hõbedat.

    Alusvara hinnaliikumisele saab panustada läbi CFD ehk Contract for Difference'i, mida pakume üksikaktsiatele, aktsiaindeksitele, börsilkaubeldavatele fondidele (ETF) ja toorainete futuuridele.

    Aktsiaturgudest on esindatud 24 peamist börsi, mille vahendusel saab kaubelda enam kui 13 000 aktsiat. Paljudel turgudel on tasuta viitajaga hinnainfo ja reaalaajas hinnainfo tellimine käib mugavalt läbi platvormi (näiteks AMEXi, NYSE või NASDAQi hinnainfo maksab jaeinvestorile üks USA dollar kuus).

    Lisaks saab läbi LHV Brokeri kaubelda ka futuure ja pakkumisel on üle 450 lepingu, mille alla kuuluvad valuutad, toorained, energia, võlakirjad, intressimäärad, aktsiaindeksid ja „pehmed“ toorained.

    LHV Brokeril puudub konto haldustasu, kuid arvestama peab sellega, et platvormis teostatud tehinguid ei peegeldata LHV internetipangas ja platvormist saadav tehingute raport vajab enne maksuametile esitamist ülevaatamist.

    Kontot saab avada erinevates valuutades (algselt on võimalik valida euro, USA dollari, Rootsi krooni ja Suurbritannia naelsterlingi vahel). Kõik positsioonid, mille alusvara kaupleb teises valuutas, konverteeritakse päeva lõpus (kell 17 New York aja järgi) vastava konto alusvaluutasse sulgumiskursside alusel +/- 0,5%.

    Demokonto saab avada aadressil www.lhv.ee/broker ja sealt leiab ka hinnakirja (pdf), kauplemisreeglid (pdf) ja eriliigiliste investeerimistega seotud riskide kirjelduse (pdf). Reaalse konto saab avada internetipangas info ja seadete menüü all paiknevas lepingute valikus.
  • Ei ole siin miskit hasarti, 1-ga ostan, 3-ga müün, see 2% mind täiesti rahuldab, kindel värk:P
  • LHV Brokerit tutvustav seminar toimub Tallinnas 30. juunil kell 18 (registreerida saab siin) ja Tartus 5. juulil kell 17.30, kuhu saab registreerida siin.
  • Meeldetuletuseks, et täna kell 17.30 toimub Tartus LHV Brokerit tutvustav seminar, kuhu saab ennast kirja panna siin.
  • Veel enne ametlikku seminarihooaja algust pakume valuutakauplejatele võimalust tutvuda LHV valuutakauplemise platvormiga LHV Broker. Seminaridele saab registreerida siin:
    07.09 Tartu kell 17.30 LHV Broker alustajatele
    08.09 Tallinn kell 18.00 LHV Broker alustajatele
  • Olen siiani kauplemiseks kasutanud üldlevinud MetaTrader 4, millesse saab sisse viia abistavaid kliendi indikaatoreid ja muid kauplemist hõlbustavaid abivahendeid mitmes keskkonnas - näiteks https://www.finfx.fi/index.php?lang=eng
    Oma pangas kaupleksin meelsasti, aga see tähendaks oma süsteemi uuesti ehitamist. Minu testitud abivahendid peaks sobitama minu jaoks uue platvormiga. Kas LHV ei võiks (lisaks) kasutusele võtta ka MetaTrader 4?
  • Paraku sellist plaani ei ole- iga platvormi toetamiseks on vaja koostöölepinguid erinevate partneritega ning meeskonda, kes seda platvormi tunneb ja suudab selles osas kliente abistada. hetkel oleme turul ühe platvormiga, mis meie hinnangul on oma funktsionaalsuselt võrreldav MetaTraderiga.
  • Tänan vastuse eest. Kuna ikkagi soovin kaubelda ka oma pangas (mujal on esinenud kahjuks manipuleerimist turu signaalidega kliendi kahjuks...), siis hakkan tõenäoliselt kauplema kahe platvormiga üheaegselt - kannan MT4-s tehtavad ostu/müügi otsused ka LHV Brokerisse. Saab teha huvitavaid võrdlusi. Loodan meie edukale koostööle.
  • Aasta alguses tuli LHV-lt kiri, mis tutvustas investeerimiskonto võimalust. Seal on kirjas, et "Investeerimiskontoks sobivad kõik LHV pangakontod...". Mul on sellest tulenevalt küsimus, kas LHV Broker konto on LHV pangakonto ja kas seda saab (eraldiseisvalt arvelduskontost) Maksuametile deklareerida investeerimiskontona?
  • Sobivus on üks teema, aga raporti koostamine teine teema. Broker on eelkõige mõeldud valuutakauplejatele ning kuna valuutad finantsvarana (olgu nad siis kas derivatiivid või valuuta konverteerimine) arvesse ei lähe, siis ei oleks mõistlik antud kontot investeerimiskontona raporteerida. Broker konto kohta saab tehinguinfot ainult kauplemiskeskkonnast (ka tehingute raportid), seega on tulude deklareerimisel vaja tavapärasest rohkem vaeva näha.
  • Mina olen nii aru saanud, et investeerimiskonto puhul ei olegi vaja tehinguid deklareerida, piisab konto sisse- ja väljakannete deklareerimisest. Selle üle mis on mõistlik ja mis pole tahaks ma ise otsustada. Mina näiteks arvan valuutakauplemise ebamõistlikuks :).
    Ridade vahelt ma lugesin välja, et LHV Broker konto ei ole LHV pangakonto, pigem SAXO oma. Nüüd jääb veel välja mõelda kas seda saab investeerimiskontona deklareerida või mitte.
  • Tegemist Euroopa Liidu finantsasutusega ning seega sobib see investeerimsikontoks küll, kui kaubelda antud kontol ainult aktsiaid (soovitavalt eurodes), siis tasuks asi ära küll.
  • Sel nädalal toimuvad kauplemisplatvormi LHV Broker tutvustavad seminarid. Broker on peamiselt mõeldud valuutakauplejatele, kuid võimaldab kaubelda ka aktsiaid, futuure ja CFDsid.

    Seminar toimub kolmapäeval, 19. oktoobril Tartus (registreerida saab siin) ja neljapäeval, 20. oktoobril Tallinnas, kuhu saab registreerida siin.
  • Kas Broker on plaanis saada tööle ka Maci keskkonnas?
  • Maci peal on võimalik kasutada veebipõhist Brokerit. Allalaetavat versiooni Macile esialgu tulemas ei ole.
  • Pole CDF-ga siiani tegelenud ja ei tea, kuidas need uudistele käituvad? Kas nii ei ole, et orderbook jookseb tühjaks või spreadid suurenevad selliselt, et neid keegi kaubelda ei taha? Kas keegi oma kogemusi tahab jagada?
  • Tegelikult oli küsimus CFD-de kohta. :)
  • stocker, läbi Direct Market Access (DMA) CFD seda probleemi ei esine, sest läbi DMA on CFD ja alusvara enda orderbookid identsed (seega on vaja tellida ka börsi Level 2 hinnainfo).
  • Kas see on ainult minu probleem, et Broker annab avamisel hulga veateateid ja ei ava graafikut?
  • marx64
    Kas see on ainult minu probleem, et Broker annab avamisel hulga veateateid ja ei ava graafikut?

    Mul endal töötab Broker ilma probleemideta. Ole hea ja saada screenshot aadressil maaklerid@lhv.ee, siis saab edasi uurida.
  • Hetkel toimib jälle normaalselt, võib olla on see minu (Tai) võrgu probleem.
  • marx64
    Hetkel toimib jälle normaalselt, võib olla on see minu (Tai) võrgu probleem.

    Võib olla tõesti. Kui tekib uuesti probleem, siis tee ikkagi screenshot ja saada meile.
  • Tere! Tahtsin küsida, et kui ma soovin brokeri kaudu etf-e kaubelda kas siis soovi korral lisatakse need tickerid mis huvi pakuvad? Demoversioonis on näiteks olemas XDAX, aga sveitsi börsil, kus kauplemist praktiliselt ei toimu. Xetra XDAXi ma aga ei leidnud. Ja kuidas käib tehingute sisestamine? Kas maakler tuleb ka vahele ja kui pikk võib olla maksimaalne viiteaeg?
  • roltsik
    Tere! Tahtsin küsida, et kui ma soovin brokeri kaudu etf-e kaubelda kas siis soovi korral lisatakse need tickerid mis huvi pakuvad? Demoversioonis on näiteks olemas XDAX, aga sveitsi börsil, kus kauplemist praktiliselt ei toimu. Xetra XDAXi ma aga ei leidnud. Ja kuidas käib tehingute sisestamine? Kas maakler tuleb ka vahele ja kui pikk võib olla maksimaalne viiteaeg?

    Tere!

    Soovi korral saame lisada instrumente, kui neid hetkel kaubeldavate aktsiate nimekirjas ei leidu. Brokeri vahendusel tehtavad tehingud edastatakse automaatselt börsile, ilma maakleri sekkumiseta. Tehingud täidetakse koheselt, viitaega ei esine.
  • LHV MobileBrokeriga ehk mobiiliversiooniga toimuvad uuest aastast mõned muudatused. Brokerit ega WebBrokerit need ei puuduta.

    Nimelt ei ole MobileBrokerit enam 1. jaanuarist 2013 võimalik vanemate mobiilidega kasutada ja selleks sobivad ainult uuemad nutitelefonid.

    iPhone/iPad kasutajad: iOS kasutajaid see ei puuduta, kuid uuest aastast pole võimalik enam ligi pääseda vanemale MobileBrokeri versioonile; valikusse jääb ainult uuem versioon.

    Android kasutajad: MobileBrokerit ei saa enam kasutada need, kes omavad Android 2.2 või varasemat versiooni; uuemate versioonide puhul muutusi ei toimu, v.a see, et vanale MobileBrokeri versioonile ei pääse enam ligi.

    Blackberry kasutajad: Blackberry telefonidega ei ole enam võimalik MobileBrokerit kasutada. Uued BB10 mudelid, mis peaksid müüki tulema 2013. aasta alguses, toetavad MobileBrokerit.

    Windows kasutajad: Windowsi telefonidega ei saa MobileBrokerit uuest aastast kasutada. Windows 8 mobiilidele on arengukava ja testimine plaanis ja nendega saab MobileBrokerit hakata kasutama millalgi tulevikus.

    Minimaalsed tehnilised nõuded / tulevased täiendused:

    • iOS seadmed, millel on tarkvaraks iOS 5.0 või uuem versioon;
    • Android telefonid, millel on Android 2.3 või uuem versioon;
    • BB10 tugi tuleb 2013. aastal;
    • Windows 8 tugi 2013. aastal.
  • Kas desktop-versioon ühildub Windows 8-ga?
  • marx64
    Kas desktop-versioon ühildub Windows 8-ga?

    Testimised pole veel lõpuni jõudnud, anname siia teada kui meil endal tulemused teada.


  • Huvitav on märkida, et eileõhtuse USDJPY krahhi lõppfaasis erinesid kahe brokeri (FXCM ja LHV Broker/Saxo) noteeringud mingil hetkel üle 40 pipsi, kusjuures mingi minuti jooksul liikusid hinnad täiesti eri suundades. Ei tabanud küll tipphetke, kuid ka 21 pipsi on ikka päris suur erinevus, võttes arvesse, et mõlemad väidavad end olevat No Dealing Desk broker. Any comments?
  • Dealing desk või mitte, see pole iseenesest küsimus, sest valuutaturgudel kuvavad maaklerid neid hindasid, mis tulevad konkreetselt nende teenusepakkujate poolt, seega noteeringute erinevused volatiilsemate turutingimuste korral ei ole midagi väga erilist.

    Siin on Bloombergi terminalist võetud USDJPY eilne liikumine ajavahemikus 19:23 kuni 19:44. Kui oskad öelda, mis kell see pilt on tehtud, siis võib võrrelda, mida Bloombergis tollel hetkel kuvati:

  • Peaks olema 19.29.31, eile muutusid asjad minuti jooksul kahtlemata üpris palju :)
    Sama kordus ka täna peale NFP, jälle vahe 40 pipsi. Seejuures ei olnud kumbagi maakleri spread tavapärasest oluliselt suurem (nagu ka eile). 40 pipsi tundub siiski päris märkimisväärne erinevus.
  • marx64, kas saaksid panna siia täna ajavahemikus 15:25-15:36 (Eesti aeg) FXCM poolt kuvatava 1min USDJPY hinnagraafiku?
    Tänud!
  • Foto kah samast hetkest, vahe 28 pipsi
  • kui madalal brokeris hind üldse ära käis?
  • No räägime ausalt ära: mängime "Forexit" ?
    Üldiselt õudne lugu....
  • Võrreldes Brokeri hindasid Bloombergi terminaliga, siis ma julgeks väita, et nii suur hinnaerinevus Brokeri ja FXCM vahel on pigem FXCMi anomaalia. 6. juuni 19:29 seisuga (mul on GMT ehk 16:29):

    Brokeris:



    ja siia võrdluseks Bloombergi hinnad (Open 96,48, High 96,49, Low 96,24, Close 96,39):



    Võrdlesin ka hindasid 19:23 ja 19:24 peal, kus volatiilsus oli suurim, ja seal on Brokeri ja Bloombergi erinevus maksimaalselt 2 pipsi.
  • Seega järgmine kord, kui märkad, et hinnad erinevad, tuleb juhinduda Brokeri hindadest ja FXCMis vastavalt tehinguid teha.
  • Kas indikaatorina tavalist tulpadena kuvatavat volüümi, mis näitab mitu 'sheeri' küünla jooksul kaubeldi ei olegi saadaval. STUDIES->VOLUME all on kõik muud AD,OBV.. variandid. Kas level 2 quotes TRADE TICKETi all ainult demokontol näitab tühjust või üleüldse? Siin teemas mainis Risto Sverdlik level 2 tellimist- milline protseduur see on?
  • Erkki21
    Kas indikaatorina tavalist tulpadena kuvatavat volüümi, mis näitab mitu 'sheeri' küünla jooksul kaubeldi ei olegi saadaval. STUDIES->VOLUME all on kõik muud AD,OBV.. variandid. Kas level 2 quotes TRADE TICKETi all ainult demokontol näitab tühjust või üleüldse? Siin teemas mainis Risto Sverdlik level 2 tellimist- milline protseduur see on?

    Tere

    Tavalise käibe saab graafikule lisada mitte studies alt, vaid graafiku vasakult ülevalt nurgast "show volume".



    Level 2 info saab tellida Brokerist seest: Account --> Subscriptions --> Manage Subscriptions.
  • Järgmisel nädalavahetusel (14-15) toimub päris mitme aktsia CFD tagatise muutmine. Lisainfo saamiseks palun kirjutada aadressil maaklerid@lhv.ee
    Mõningad muudatused tagatistes:
    AMZN 2>3
    NFLX 3>4
    SBER 3>4
    BIDU 3>4
  • Kuna USA börsid on oma hinnastamispoliitikat oluliselt kallimaks muutnud, siis alates 01.01.2015 ei ole LHV Brokeri vahendusel enam võimalik kaubelda järgmiste instrumentidega:
    • CFD indeksid: US Tech 100 NAS, US 30 Wall Street ja US SPX 500
    • CFD toorained: Corn, Gasoline US, Gold, Heating Oil, Live Cattle, Palladium, Silver, Soybeans, US Copper, US Crude, US Natural Gas ja Wheat
    • CFD FX: Australian Dollar/US Dollar, British Pound/US Dollar, Euro/British Pound, Euro/Japanese Yen, Euro/Swiss Franc ja Euro/US Dollar
    Kõikidel nendel instrumentidel on alternatiivid olemas.
  • Kas LHV Broker on jälle maas? Eile õhtul oli sama jama, et 23 ja 24 vahel ei saanud LHV Broker programmiga sisse logida jupp aega. Hetkel Web Brokerisse saab, aga seal info ei uuene.

    Kas minu viga või üldisem probleem?
  • Homsest muutub rubla tagatismäär ka LHV Brokeris, varasema 8% asemel on see nüüd 40% ehk maksimaalne võimendus on 2,5 korda.
  • Alates 21.01.2015 on LHV Brokeris uued tagatismäärad:
    Valuutad
    EUR Euro 2%
    USD US Dollar 2%
    GBP British Pound 2%
    JPY Japanese Yen 3%
    CHF Swiss Franc 15%
    XAU Gold 6%

    CFD-d:

    DAX.I Germany 30 2%
    SP500.I US SPX500 2%
    DJI.I US 30 Wall Street 2%
    NAS100.I US Tech 100 NAS 2%
    FTSE100.I UK 100 2%
    CAC40.I France 40 5%
    DEN20.I Denmark 20 5%
    DEN20CAP.I Denmark 20 Capped 5%
    STOXX50E.I EU Stocks 50 5%
    BELG20.I Belgium 20 5%
    Germany Mid-Cap 50 5%
    Hong Kong Index 5%
    AEX.I Netherlands 25 5%
    NOR25.I Norway 25 5%
    SWE30.I Sweden 30 5%
    FTSE250.I UK Mid 250 5%
    TECDAX.I Germany Tech 30 5%
    NI225.I Japan 225 5%
    ASXSP200.I Australia 200 5%
    SPMIB.I Italy 40 5%
    ZA40.I South Africa 10%
    CHINA50 China 50 Index 10%
    INDIA50 India 50 Index 10%
    SINGAPORE Singapore Index 10%
    TAIWAN Taiwan Index 10%
    PSI20.I Portugal 20 10%
    IBEX35.I Spain 35 10%
    XAG Silver 8%
  • Päris kõva süüdistus:
    According to the firm's communications reviewed by The Wall Street Journal, client trading records and interviews with customers, Saxo has retroactively repriced some trades and is chasing its own customers for about $100 million in losses.
    http://www.4-traders.com/IG-GROUP-HOLDINGS-PLC-9623111/news/Danish-Bank-Takes-Hard-Line-on-Clients-Currency-Losses-19833009/

    Using an online account with Copenhagen-based Saxo Bank A/S, Mr. Jaworski had bet the Swiss franc would fall. He closed his trade with a loss of EUR1,000 ($1,148). "I thought, 'I'm not the winner, but it could be worse,' " said Mr. Jaworski.

    It was.

    That evening, Mr. Jaworski, 38 years old, checked his account again. Saxo had changed the price at which his trade was executed. He was out an additional EUR2,000. "This is two or three months' wages; this is money that I don't have," he said.
  • Alates 10.04.2015 kehtivad taas uued tagatismäärad:

    Toode Nimi Rating Margin Uus reting Uus margin Erinevus
    FX XAU - 6% - 4% 2%

    CFD on Futures (expiring CFDs) Gold 7 8% 5 4% 4%

    Index Tracker AEX.I 5% 3% 2%
    Index Tracker CAC40.I 5% 3% 2%
    Index Tracker NI225.I 5% 3% 2%
    Index Tracker IBEX35.I 10% 5% 5%
    Index Tracker SMI.I 10% 4% 6%
  • Seoses Kreeka referendumiga on LHV Brokeri tagatismäärad eeloleval nädalavahetusel tavapärasest kõrgemad:
    Reedel 03.06.2015 kell 18.00 kehtivad järgmised määrad:
    CFD INDEX
    Instrument Margin Uus margin Muutus
    ASXSP200.I 2% 4% 2%
    DJI.I 2% 4% 2%
    NAS100.I 2% 4% 2%
    SP500.I 2% 4% 2%
    DAX.I 2% 5% 3%
    FTSE100.I 2% 4% 2%
    AEX.I 3% 5% 2%
    CAC40.I 3% 5% 2%
    NI225.I 3% 5% 2%
    SMI.I 4% 5% 1%

    FX
    Instrument Margin Uus margin Muutus
    EUR 2% 4% 2%
    GBP 2% 3% 1%
    USD 2% 3% 1%

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon