Börsipäev 30. juuni - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 30. juuni

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Investorid on pärast eilset Kreeka hääletust hingamas kergemalt ning nõus taas raha riskantsematesse varaklassidesse paigutama. USA lõpetas eile kolmanda sessiooni järjest plusspoolel, kui S&P 500 on selle ajaga põrganud veidi üle 3% ning sarnases meeleolus on jätkatud täna liikumist Aasias, kus Shanghai kaupleb 1,2%, Nikkei +0,2% ja Hang Seng +1,6% kõrgemal. Esmalt kerget „sell the news“ reaktsiooni kogenud EUR/USD suutis eile päeva teises pooles siiski veidi kosuda ning näitab täna juba korralikumat tõusu (0,5% @ 1,4500 USD).

    Fookus püsib Kreekal, kus täna võetakse ette kärpekava detailsem hääletus ning erinevad meetmed alates maksude tõstmisest lõpetades vara müügiga käiakse üksipulgi läbi. Eeldades, et tänane tulemus peegeldab eilset, siis saavad Euroopa Liidu rahandusministrid juba pühapäeval Kreekale järgmise rahaeraldise ning hiljem uue laenuabi kinnitada. Makrost võiks aga samal ajal sentimendile mõju avaldada Saksamaa maikuu jaemüüginumbrid (kell 9.00) ja tööturustatistika (kell 10.55), eurotsooni juunikuu esmane inflatsioon (kell 12.00), USA möödunud nädala töötuabiraha taotluste number (kell 15.30) ja Chicago juuni PMI (kell 16.45).

    USA futuurid liiguvad hetkel 0,1-0,2% rohelises, Euroopa indeksite futuurid viitavad avanemisele 0,2-0,3% plusspoolel.
  • Saksamaa maikuu jaemüük paranes aastaga 2,2% ning oli sellega oluliselt parem kui konsensuse prognoositud 0,2%.
  • Tähelepanelikumad LHV finantsportaali kasutajad on juba ilmselt märganud, et turuülevaateid ja artikleid kirjutavad mitmed uued inimesed. Olgu siinkohal siis öeldud, et Rasmus Noormägi, Kristjan Piilmann ja Rain Laan on praktikandid, keda oleme selleaastase konkursi raames enda meeskonda abiks võtnud.
  • Briefing.com vahendusel:

    Germany Jun Unemployment Rate 7.0% vs 7.0% in May (26.42)
    Jun Unemployment Change -8K vs -8K in May
  • Esmane inflatsiooninäit viitas eurotsoonis juunis hindade 2,7%-lisele kallinemisele võrreldes mullusega, mis on võrdväärne maikuu THI muutusega. Konsensus ootas 2,8%-list muutust, mis on veidi intressiootust vähendanud ning sellega toonud EUR/USD kursi 1,4470 USD peale.
  • Gapping up
    In reaction to strong earnings/guidance:
    USNA +16.5%, CJJD +3.5%.

    A few European financial related names showing strength: LYG +8.5% (provides cost cutting plan; plans to cut 15K roles; will recommend aggressive dividend when EU restriction expries), RBS +3.9% (trading 4% higher following reports the co may be nearing deal to sell Aussie unit), NBG +3.0%.

    Select solar related names showing strength: FSLR +8.2% (strength attributed to DoE loan guarantees, also initiated with Positive at Avian), JKS +2.1%, STP +2.0%, TSL +1.6% (announced that through its subsidiary, it has signed a sales agreement with Gestamp Asetym Solar), LDK +1.3%.

    Other news: HAFC +15.4% (thinly traded, still checking), ALAN +14.3% (continued momentum after doubling in share price yesterday), CBAK +3.3% (successfully passes Samsung factory audit), DNDN +2.5% (FDA approves co's Los Angeles cancer immunotherapy manufacturing facility), CBOU +2.2% (Cramer makes positive comments on MadMoney), SKT +1.1% (prices 4 mln shares of common stock at $25.95, also initiated with an Outperform at Credit Suisse), V +1% (coNtinued strength from yesterday afternoon's debit card ruling), SNY +0.9% (still checking).

    Analyst comments: HNSN +11% (upgraded to Overweight from Neutral at Piper Jaffray), CLS +3.4% (upgraded to Buy from Hold at Deutsche Bank), EBAY +2.6% (upgraded to Buy at Citigroup), PLXS +1.4% (upgraded to Buy from Hold at Deutsche Bank), YHOO +0.9% (resumed with a Buy at Needham).
  • Briefing.com vahendusel:

    Continuing Claims falls to 3.702 mln from 3.714 mln
    Initial Claims 428K vs 420K Briefing.com consensus; prior 429K
  • Gapping down
    In reaction to disappointing earnings/guidance:
    ELY -6.2%.

    Other news: CTIC -12.8% (announces institutional investors purchase $30 mln of preferred stock and warrants), AEZS -5% (announced At-the-Market issuance program to sell up to 9.5 mln shares), ENDP -3.9% (reports topline results from a phase 2 study; axomadol did not meet predetermined study end points), HLS -2% (discloses it received a subpoena).

    Analyst comments: LULU -1.5% (downgraded to Neutral at Stern Agee).
  • Thomson Reutersi ja PayNeti poolt koostatav USA väikettevõtete laenuindeks tõusis mais võrreldes aastatagusega 26%. Seega on indeks kõrgeimal tasemel alates 2008. aasta juulist. Tegu on majanduse jaoks julgustava sammuga, sest hinnatakse, et 80% uutest töökohtadest loovad just väikeettevõtted. PayNeti poolt jälgitavate laenude abil ostetakse või uuendatakse tehaseid ja seadmeid. Thomson Reutersi sõnul on indeksi puhul tegu SKP juhtivindikaatoriga viitajaga 2-5 kuud.
    Samuti näitas PayNeti statistika, et väikeettevõtete maksejõuetus on viimase viie aasta madalaimal tasemel. Mais oli 30 päeva maksetähtaja ületanud laenude osakaal 1.95%, aprillis oli vastav näitaja 2.06%. (link)
  • Kreeka parlamendis algas teine hääletus kärpeplaani rakendamise üle.
  • Jim Rogers andis Bloomberg TVle intervjuu, kus ta kommenteerib muu hulgas ka Kreeka olukorda, Fedi monetaarpoliitikat ja oma investeeringuid.
  • Briefing.com vahendusel:

    June Chicago PMI 61.1 vs 54.0 Briefing.com consensus; Prior 56.6
  • Täna lõppeb Fedi QE2, viimane POMO on alanud.
  • BGR.com veebilehel on avaldatud ühe tundmatuks jääda sooviva Research In Motion (RIMM) töötaja avalik kiri ettevõtte juhtkonnale. Kiri on avameelne ja konstruktiivne ning välja on pakutud mitmeid ideid ja soovitusi, mis RIM-i juhtkond peaks kiiresti tegema, et mitte kuristikku kukkuda,mille äärel ettevõtte hetkel kahtlemata kõigub.
    Kiri väärib lugemist!
  • Mõni päev tagasi saadeti kurikuulsa Muddy Watersi poolt vabalangusesse Spreadtrum (SPRD) aktsia, mis küll samal päeval ka tänu mitmete teiste majade kaitsvate kommentaaridele taastus.
    Täna esines Bloombergis Muddy Watersi esindaja Carlson Block, kes ütles, et kui firma peaks tulema välja adekvaatsete seletustega nende kahtluste osas, siis on Muddy Waters valmis oma eksimust tunnistama.
    SPRD on Blocki kommentaaride peale kauplemas 14% kõrgemal.
  • Secretary Treasurer Tim Geithner said to be considering leaving administration after debt debate-- Bloomberg TV

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon