Börsipäev 5. august - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 5. august

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Kes üleeilse USA turgude kerge põrke peale uskusid, et oleme müügiseerias lõpusirgele jõudnud, said kõvasti vastu näppe. See jätab ilmselt paljud edaspidi mängu kõrvalt vaatama ning otsima selgemaid vihjeid sellest, et turg on mingi kindlama pinnase leidnud. Juhul kui makro jätkab negatiivsete üllatustega ning Euroopa võlakriis ei vaibu, ei maksa eriti ka odava valuatsiooni argument, kuna paralleele otsitakse värskelt meeles finants- ja majanduskriisiga.

    Tänane USA tööjõuraport (kell 15.30) omab potentsiaali pakkuda turgudele leevendust. Võrreldes juuni 18000-ga oodatakse, et väljaspool põllumajandust loodi juulis 84K uut töökohta. Ma arvan, et pärast sellist müüki ollakse valmis leppima ka 25-50K numbriga aga tähelepanu all tasuks hoida ka eelmise kuu näitaja revideerimist, mis miinuspoolele langemise korral suurendab kõhklust ka tänase numbri osas ning annab hea põhjuse müügiga jätkata. Euroopast võiks suuremat huvi pakkuda Itaalia teise kvartali SKT muutus (kell 12.00) ja Saksamaa juunikuu tööstustoodang (kell 13.00).

    USA futuurid on andnud ära hommikuse plussi ning kauplevad 0,1%ga miinuses, Euroopa aga on võtmas järgi USA indeksite eilsele langusele ning alustavad päeva üle kahe protsendise taandumisega.
  • WTI on jätkamas täna korralikku sell-offi kaubeldes -4,2% madalamal. Sarnaselt S&P500-le on nüüd nafta samuti murdnud läbi kahe aasta pikkuse üles trendi
  • Ma siiski tuletaks meelde, et hirm ja paanika on parim teenimise viise börsil.
  • Huvitav, kas OMXT läheb täna langusse või tegi oma languse eile ära? Näeme.
  • Pidage siis meeles. Kes täna ei müü, sellel võetakse homme aktsiad käest!
  • Laupäeva hommikul olen valmis vara ainult aspiriini vastu vahetama.
  • pa-pah pa-pah meil on väikene krahh:)
  • Marc Faberi arvates on turud tugevalt ülemüüdud ning siit võiks näha lühiajalist põrget, kuid mitte uusi tippe.
    "Stocks will be dropping 30%, then rallying 20%, and dropping another 30% - that's going to be the pattern. And whoever can't live with that shouldn't be buying equities at all."
    Link videole.
  • Itaaliast ootuspärased SKT numbrid. YoY kasv 0,8% (Q1 1.0%) ja kavartali baasil 0,3% (Q1 0,1%)
  • Citi - The market panic seems overdone. The risk of US recession
    remains low and global growth should remain solid (especially in emerging markets).
    China is growing at 9%. With the approach of the peak in inflation and rates in key
    emerging markets, we look to buy into the current weakness. Favored region: Asia;
    favored markets: China, Korea, Russia; favored sectors: Materials, IT, Financials.


    Üleeile läks turg poole pealt põrkesse. Need said eile lutti. Eilne low closega oli nagu vähe ennustatav, keegi ei julenud osta. Võib-olla mingi õhtul overnight longi, mis peaks halva makro peale jälle lutti hakkama saama ning esimesed jooksjad alla on käes. Aga kukkumine on järsk, käive on hull, siit tuleb seesama, mis teistelgi kordadel minu arvates. Endal on järgmise neljapäeva peale igatahes bet, et SPY üle 122,82, muidu teen prääksuga kükke ja kätekõverdusi ning maksan kommiraha sinna otsa ka veel :)

    Väikestviisi denial, et 2012 või 2013 on hullem kui 2008 või 2009.
  • Oletan, et peale sellist pauku võtab turgude rahunemine aega. Paljud soovivad välja saada ning kõiki põrkekatseid kasutatakse positsioonide vähendamiseks.
  • Saksamaa tööstustoodang vähenes juunis -1,1% võrreldes maiga, samas kui Bloombergi konsensus olid oodanud 0,1%-list kasvu. Lisaks korrigeeriti mai number 1,2% pealt 0,9% peale.
  • Mida analüütikud tänaselt päevalt USA turgudelt ootavad?
  • Nagu Erko börsipäeva alguses juba mainis, siis ca 50 minuti pärast avaldatakse USAs tööjõuraport. Ootuste mediaan on tõepoolest 84k (low 0k, high 150k), aga suurimad analüüsimajad on siiski oluliselt negatiivsemad. Isegi legendaarne analüütik Deutsche Bank’ist (Joe LaVorgna), kes ei ole oma karjääri jooksul just kõige täpsemate prognoosidega silma paistnud, ootab numbriks 50k. Suuremate analüüsimajade ootused: Goldman Sachs 50k, Morgan Stanley 120k, Barclays 50k, RBS 75k, Wells Fargo 25k, J.P. Morgan 45k ja Nomura 85k. Alloleval graafikul on kujutatud prognooside bell curve (Y telg = analüüsimajade arv; X telg = ootus tuhandetes).

  • Zerohedge'i poolt üks hea postitus Fannie Mae majandustulemuste kohta.
  • Sellises suurusjärgus müügilainet nagu USA aktsiaturul eile aset leidis pole nähtud juba paar aastat. Vaatamata sellele, et tänase päeva suund on ilmselt suuresti mõjutatud ka oodatavast tööjõuraportist, siis korra võiks pilgu peale visata Citi analüütiku Tobias Levkovitchhi poolt koostatud tabelile, kuhu on koondatud ajalooliselt turu reaktsioon peale järsku languspäeva. Tabel on nähtav Street Insideri veebilehel.
  • JPM, kes siin LNKD-le dg tegi valuatsiooni pealt, jätkab küll neutraliga, kuid tõstab targeti $85 pealt $98 peale. Nii nunnu :)

    Täna kiidab MS LNKD tulemusi, kuid teeb dg valuatsiooni peale. Sama nunnu :)
  • NFP parem kui oodatud ning futuurid 1,2% plussis

    July Unemployment Rate 9.1% vs 9.2% Briefing.com consensus
    July Nonfarm Private Payrolls 154K vs 100K Briefing.com consensus; June revised to 29K from 57K
    July Nonfarm Payrolls 117K vs 84K Briefing.com consensus; June revised to 46K from 18K




  • Mida selle info valguses algajale (ja paanikas :)) investorile soovitada enne börsipäeva algust? Müü? Osta? Hoia?
  • Pigem peaks küsima, kas sellega (paanika, turmoil, karud, müügturg) on siis selleks korraks ühelpool? Vastus on "Ei ole".
  • algajale investorile oleks ainult üks soovitus - hoia eemale
  • mine paariks nädalaks puhkusele ja unusta börs ära, kui püüad nüüd hakata päästma midagi siis hävid veel rohkem.
    kui "vaba" raha on siis enne minekut osta neid mille kukkumine ei tundu sulle põhjusega olevat

    kui närvi pole siis mine joo selle raha eest kariibidel rummi...vähemalt jäävad head mälestused :)
  • PS. Kui kõik on üüber, siis on üüber-up ka Crude Oil.
  • Rääkides veel LNKD-st, siis Evercore Partners analüüsmaja (suhteliselt tundmatu nimi küll) analüütik Ken Sena annab LNKD-le Müü soovituse koos $70,00 hinnasihiga. Tema sõnul on aktsia suurim probleem see, et 92% aktsiatest omavad underwriterid ja lock-up periood ehk müügikeeld lõpeb novembris ja seetõttu on suur tõenäosus, et müügikeelu lõppedes paisatakse suur kogus aktsiaid korraga turgu. Ja muidugi häirib analüütikut ja aktsia ülikõrge valuatsioon.
  • Kui tänast plussi suudetakse hoida
    kopsy
    Mida selle info valguses algajale (ja paanikas :)) investorile soovitada enne börsipäeva algust? Müü? Osta? Hoia?


    Kui tänast plussi suudetakse hoida, siis lühiajaliselt võiks majanduslanguse hirm pisut leeveneda ja turg põrgata. Tänane number ei lahenda aga mitmeid pikaajalisi probleeme, mistõttu võivad paljud kasutada tõusu müümiseks. Ma arvan, et praegu võiks olla ettevaatlikult optimistlik järgnevate päevade liikumist suhtes aga radaril tasub kindlasti hoida ka järgmise nädala FOMC kohtumist, mis võib volatiilsust lisada.
  • Gapping up
    In reaction to strong earnings/guidance: PCLN +9.7%, TI +9.3%, FIO +8.6%, SPRD +8.5%, TI +7.5%, FLR +6.9%, LNKD +6.3% XOXO +6.3%, CF +5.5%, KOG +4.9%, NFG +4.7%, TLEO +1.4%, EOG% +1.0

    M&A news: CLX +0.5% (rumors Japanese Kao is interested in CLX).

    Select EU financial related names showing strength: STD +7.4%, BBVA +5.7%, CS +3.8%, LYG +4.1%

    Other news: ALU +10.4% (still checking), SOL +1.7% (provides updates on steel wire production and wafer furnace technology), UL +1.3% (follow on strength from earnings on thursday)

    Analyst comments: KLAC +6.6% (initiated with a Outperform at Oppenheimer), PCG +3.3% (to Buy from Hold at Deutsche Bank), SNDK +1.3 (initiated with a Outperform at Oppenheimer)
  • Zerohedge kommentaar USA tööturu kohta:
    As a reminder, US needs to be creating 245K jobs per month to be keeping up with population growth
  • Zerohedge on üks tohutult tore asi, aga kui ta oma sõnade järgi positsioneeriks kõik need aastad, siis see oleks üks suure leegiga rahapõletamine :)
  • Flip a Coin
    By Rev Shark
    RealMoney.com Contributor
    8/5/2011 8:38 AM EDT

    "One can never know enough. The unknown and its call lies even in what we know."
    --Eduardo Chillida

    After the big crash yesterday, we have very tense conditions this morning. The biggest obstacle is that there is a huge amount of uncertainty in Europe. We don't know what is going to happen next and that is going to keep buyers on the sidelines and could easily result in another bout of panic if the news doesn't improve.

    I'm hearing all sorts of predictions -- a bank run in Italy and a complete meltdown of confidence, or a return of calm and a quick rebound. There is even talk about how similar the situation is to what happened prior to the 1987 crash.

    We could easily go either way here, and anyone who claims to know for sure what is going to happen is either deluded or a liar. The uncertainties are just too great and the potential for surprise too high.

    One thing to keep in mind is that action like we had yesterday usually results in another very big move, very quickly. We don't just sit there and digest the crash. We rebound fast or crash further. Emotions are already high and they are building, and that is going to cause some big moves as everyone rushes to stay ahead of the next development. Don't expect quiet action today. It is likely to be extremely volatile as market players anticipate and react to further developments.

    Unlike so many others who are talking about how they want to put money to work as the market falls apart, I have no great desire to rush in and put my capital at risk. As I've been saying for a couple weeks now, I want to buy when stocks are acting better, not when they are in an ugly decline.

    I'll let others be the heroes who buy at the exact low. The way to make big money is to put a lot of money to work when the trend is in your favor and catch the meat of the move. Catching turning points can be exhilarating and exciting and gives pundits plenty to write about, but it is not a strategy that has very good odds of success.

    Stay watchful and reactive. The nice thing about a market that is this unstable is that it creates many new opportunities. Make sure to have plenty of capital available and the right mindset to capitalize on them as they develop. Don't be in too big of a rush to tie up your cash just because some pundit is rushing in and trying to catch a low.
  • Gapping down
    In reaction to disappointing earnings/guidance: MCZ -40.5%, IPSU -31.0%, MIPS -27.7%, CLGX -24.2%, IGOI -20.6%, COGO -17.7%, MED -13.0%, RBCN -12.1%, BRCD -10.0%, DLB -9.7%, DRC -9.0%, SD -7.2%, AES -7.1%, ASIA -7.0%, NILE -5.7%, DEG -5.5%, FRPT -4.8%, GNMK -4.6%, FSLR -3.0%, ARJ -1.2%

    Other news: SVA -6.4% (CFO resigns), HRBN -5.8% (co refutes umor of SEC investigation in blog posting).

    Analyst comments: ASEI -13.8% (downgraded to Mkt Perform at Morgan Keegan), PACB -9.1% (downgraded to Neutral from Overweight at JP Morgan), FSLR -5.5% (downgraded to Hold from Buy at ThinkEquity).
  • Hämmastav volatiilsus. SPY üle 2%-lisest langusest jõudnud tagasi -0,8% peale (VIX +17%), kui ECB teatas, et on valmis ostma Hispaania ja Itaalia võlakirju, kui viimased nõustuvad teatud reforme läbi viima.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon