Abi võhikule. - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Abi võhikule.

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Olles võõras antud teemal nagu investeerimine, aktsiad jms. tundub mulle praegu parim aeg ( arvestades ülemaailmset ebakindlust majanduses ) investeerida kuhugi 2000euri pikemaks ajaks 2-3 aastat, et teenida sellest natuke tootlikust. Samas ei ole ma ülemäära optimistlik mingeid ulme kasumeid sellest saama, pigem natuke kogemust, lootusega, et vähemalt sisse pandud summa alles on.
    Asjad mis endale silma on jäänud ( puhtalt vaistust ) on :

    China Medical Technologies, Inc. (the "Company") is a China-based medical device company that develops, manufactures and markets advanced in-vitro diagnostic ("IVD") products using Enhanced Chemiluminescence ("ECLIA") technology, Fluorescent in situ Hybridization ("FISH") technology and Surface Plasmon Resonance (“SPR”) technology to detect and monitor various diseases and disorders.

    Kemira is a global two billion euro chemicals company that is focused on serving customers in water-intensive industries. The company offers water quality and quantity management that improves customers’ energy, water, and raw material efficiency. Kemira’s goal is to be a leading water chemistry company.

    Ja ka samas alternatiivernergiaga seotud ettevõtted.

    Kõik ideed ja mõtted on teretulnud, kuna tõesti antud kontekstis kogemused puuduvad, aga huvi on.


    Ette tänades
    Rene Koppel
  • CMED - hmm, kui see on juba selles listis nagu http://ibkb.interactivebrokers.com/node/1754, siis mina ei viitsiks seda edasi uuridagi. Need Hiina small cap ADR-id on kahtlase väärtusega, loe lisaks: CCME, CVVT, CHBT
    Pealegi, mis asja sa oma nina sinna Hiinasse topid? Kas sa elad seal?
  • No algajal mingitest unknown Hiina stokkidest küll mõistlik peale hakata ei ole. Kemira muidu alternatiivenergiaga seotud ei ole.
  • Soovitaks pigem Tallinna Kaubamaja aktsiaid osta. Kui majandus hakkab vaikselt paremaks minema, siis läheb seda ka Selveritel. Ning olles algaja on sul ka väga lihtne TKMi tegevusega kursis olla ja vajadusel positsioon likvideerida. Välismaa tundmatute firmade korral sa seda teha ei saa.
    Teine võimalus on osta mõnda aktsiafondi või indeksaktsiat, kuid halveneva makro tingimustes (maailma mõistes) on see parajalt riskantne.
  • Ma ei tea, kas TKM väga hea valik on või mitte, kuid mul oleks regionaalselt lähiajal mõnevõrra kergem positiivne olla kui globaalselt, seega soovitaks fookust jah kodukamarale veidi lähemale tõmmata.
  • Minna nii pisikese rahaga laia ilma õnne katsuma,julge tegu.Samas mis on Sinu eelis võõral turul suurte haide ees? Alustuseks lihtsam kodus 2-3% iga kuu pügada,aastas tilgub sedasi päris kenasti.
  • Mis alal õpid töötad ?, Kas plaanitava investeeringuga sama suund ?
  • Olen hetkel töötu, kuna just äsja jõudsin tagasi enda Austraalia rännakult, kus sai natukene kõrvale pandud.
    Olen töödanud puidutislerina - seega selles valdkonnas hakkan tööd praegu otsima.
    Nagu ma aru sain , ei tasu nii lambi summaga Eesti piiridest välja ronida.
    Aga soovitage siis kodumaiseid börsiettevõtteid kuhu enda 2000 paigutada.

  • hinvest1
    .tänaseks siis kõik ettevõted oma tulemused avalikustanud,ja ainult neli on kasumis
    oeg
    tkm
    tve
    hae.
    vsn
    sfg
    Nendest midagi oleks soovitav,kuna maailma majandus kahtlases seisus siis pole mõtet vaadata ettevõtteid mis pole veel suutnud kahjumist välja tullagi.Ja kui peaks tulema järgmine langus siis need ettevõtted peaks edukalt üle elama.Lihtne.
  • Ei saa ju otsust ainult kasuminumbrist lähtuvalt teha.Näiteks TAL tundub mulle praegu atraktiivsem kui TKM või TVE
  • Eks 2008 leidus ka neid, kes niisama hüppasid börsile (tsiteerin Taivot [s.t. mingist Taivo postist jäi meelde]: "Börs - see on ju imelihtne!"), et teenin paari aastaga kerge tootlikuse. Kui raha on kallis ja tahad selle panna tulevikus korteri või muu asjapulga sissemakseks, siis võib-olla enne loe mõned raamatud läbi või otsusta väikseima kaotuse (näiteks tähtajaline hoius) kasuks. Viimased pool aastat on kenasti ära näidanud, et "what goes up, must come down". Näiteks OEG 1.71 pealt veebruaris-märtsis on nüüd kobistanud 1.05 kanti. Tallink 0.90 pealt 0.65 kanti jne.

    Kui aga soovid investeerida, siis vali see ettevõte, millesse ise kõige rohkem usud. Olgu selleks Viisnurk ja mööbli tootmine, OEG ja gämbling, Tallinna Vesi ja teadmine, et vett tarbitakse alati või siis Silvano ja naiste trussikud. :)
  • Mina soovitaks sul kõigepealt vastavasse haridusse investeerida. Alustuseks osta Seppo Saario raamat investeerimisest, samuti pane ennast kirja LHV seminaridele ja miks mitte ka astuda LHV Pro liikmeks. LHV-st on ka võimalik erialast kirjandust laenutada. Suhtle erinevate inimestega erinevates foorumites ja siis kui hakkab konkreetne suund ning kindlus tekkima, on aeg oma esimesteks rahapaigutusteks käes... Praegu aga paistab su tegevus välja jahimehe moodi kes metsaservas huupi tulistab, lootusega millelegi pihta saada.
  • msr, miks ta peaks sinu soovituste järgi tegutsema? Ta ei kavatse ju hakata börsispekulandiks ning Pro ja raamatutega lisakulutusi tekitama.
    Pane aga raha mõnda Eesti või Balti aktsiasse. 2-3 aasta perspektiivis on raha võidu protsent suurem kui kaotuse protsent, IMO.
    ...aga muidugi peaks kõik see jutt olema algajate teemade all. Seal niisuguseid küsimusi küllaga.
  • TauriA
    Kui aga soovid investeerida, siis vali see ettevõte, millesse ise kõige rohkem usud. Olgu selleks Viisnurk ja mööbli tootmine, OEG ja gämbling, Tallinna Vesi ja teadmine, et vett tarbitakse alati või siis Silvano ja naiste trussikud. :)

    Arvan, et Kemira oleks hea valik. Olen ise Kemirat soovitanud ja soovitan soojalt veelgi. Praegu on turg, mida Kemira esindab, vägagi killustunud, kuid Kemira on valinud selle nisi ning kavatseb olla suurimate hulgas tulevastel aastatel. Äri on ka globaalne ning vee tarbimine vaid kasvab ja globaalses kontekstis saab mageveeallikaid olema tulevikus vaid vähem. Kemira võiks praegu olla siin, kus Nokia oli 90-date algusaastatel. Vähemalt usun, et Kemira perspektiivid on paremad kui Tallinna Veel.

    Täna on Kemira aktsia tõusnud 5,45%. Vaata aktsia käitumist siit.

  • http://www.kemira.com/SiteCollectionDocuments/Media/Reports/2010/Kemira_Annual_Report_2010.pdf
    Ikka sellest on vaja alustada, sealt saad teada, millega täpselt tegeletakse ja kus kohast papp tiksub.
  • Ei tahaks teemaalgatajat segada, aga Soome aktsiatest võiks veel mainida järgmised:
    Nokian Renkaat: tugev kasv Venemaal, uus tehas valmib Peeterburis, mis lahendab tootmisprobleemid
    Talvivaara kaevandus: hooldus- ja remonditööd on peaaegu tehtud, täies mahus tootmine võib alata sügisel
    Biotie Therapies, ravimite arendaja: kui ükski arenduses olevates ravimitest osutub hitiks, siis aktsia tõuseb kiiresti
  • Palju Kemiralt jms pakutud firmadest tulu võiks tõusta 2-3 aasta jooksul % aastas? Arvestades maha kallimad tehingutasud 2000 euro pealt?Kas rohkem kui SFG tõus +divikad,või TVE divikad(paari aasta peale minnes muidugi risk,et kohtulahend kaotatakse ja hind langeb paar euri) (samas kui võidetakse siis kohe 5 euri otsa umbes).Aga ma pole Kemirat uurind ja ootaksin siis teavet rohkem ,et kas oleks Kemiraga võimalik rohkem kokku ajada 2k EUR pealt paari aastaga, kui kodumaal.
  • Tänud vastukaja eest.
    Küsimus : Kui suured on teenustasude vahed kaubeldes Balti börsil võrreldes nt Soome omaga?
  • madsoaper
    Tänud vastukaja eest.
    Küsimus : Kui suured on teenustasude vahed kaubeldes Balti börsil võrreldes nt Soome omaga?


    Eesti, Läti ja Leedu aktsiad
    3,20 EUR + 0,2%
    USA, Kanada, Saksa, Soome, Rootsi, Taani, Norra, Hispaania, Itaalia, Austria, Venemaa, Prantsuse ja Šveitsi aktsiad
    11,18 EUR + 0,3%
    https://www.lhv.ee/images/docs/Price_List-ET.pdf
  • to MSM: aga miks ta kui algaja peaks sinu soovituse järgi tegutsema?! Olen kindel, et soovitus alustada enese harimisest ja siis hakata ettevaatlikult liikuma edasi reaalse rahapaigutuste poole, on kindlasti adekvaatne nõuanne. Ja natuke oma raha haridusse paigutamist on kindlasti üks kõige paremaid investeeringuid mis ta praegu teha saab. Siis mees vähemalt teab mis ta teeb. Praegu näib tema tegevus huupi tulistamisena...
  • Soovitaks sama, et osta mõned raamatud või laenuta, ise otsusta! Sest kuna sul aega on anyway, siis pärast enda täiendamist, on su arusaam antud valdkonnast parem.
  • Alusta kohe,elu õpetab,algul jookse karjaga kaasa.2000 € paras kooliraha
  • Võta mingi 1000 euri ja hakka sellega kauplema, arvesta et kaotad selle poole aastaga, a peale seda kui läheb hästi siis saad aru KUIDAS sa selle kaotasid :)
  • Te vist ei saanud aru mida inimene tahtis.Tahtis kohe kuskile 2k EUR alla panna ja 2-3 aasta pärast siis välja võtta rahas.Lootes,et sissepandud rahale oleks natuke ka lisa tulnud.
  • jarzzzilt õige jutt. Tin, puusepa töö kõrvalt on raske veel arvutiekraani põrnitseda.

    Somm, vaatasin seda Kemira graafikut. Kas juhtus midagi, et ta vahepealse üle 12 euro pealt langes?

    Väikse rahaga tuleb nutt peale kui vaatad, et aktsia hind ei tõuse, aga haldustasu pead ikka maksma ja dividendidelt võetakse kah veel 15% ära. Eesti aktsiatega tuleb selle tõttu odavam.
  • madsoaper
    Olen hetkel töötu, kuna just äsja jõudsin tagasi enda Austraalia rännakult, kus sai natukene kõrvale pandud.
    Olen töödanud puidutislerina - seega selles valdkonnas hakkan tööd praegu otsima.
    Nagu ma aru sain , ei tasu nii lambi summaga Eesti piiridest välja ronida.
    Aga soovitage siis kodumaiseid börsiettevõtteid kuhu enda 2000 paigutada.


    Loe see tekst ikka korralikult läbi!
  • MSM

    Somm, vaatasin seda Kemira graafikut. Kas juhtus midagi, et ta vahepealse üle 12 euro pealt langes?


    Tehti värviäri spinoff ning listiti Tikkurila eraldi. Kemira aktsionärid said rahalise dividendi ja Tikkurila aktsiaid.
  • madsoaper,
    kas juba otsustasid?
    Kui oleksid järginud oma intuitsiooni ja usku Kemira suhtes, oleksid juba tublis kasumis arvestades aktsiate ostuga seotud kulutusi. All Kemira aktsiagraafik, viimased kolm kuud.

    Minu soovitus oleks: 1000 euroga Kemirat, 1000 euroga Nokian Renkaat - need suht kindlad tõusjad. Kemira tõusis täna 3,39%, Nokian Renkaat 4,96%.
  • Veel parem investeerimissoovitus: investeeri see 2000 eurot endasse ennast koolitades - sa oled ju puidutisler, arenda seda oskust meistri tasemele, õpi keeli vms.
  • Krt, te tulete ikka välja nende imalate vanade õppimissoovitustega. Seda on lastele räägitud juba esimesest klassist peale. Miks te ise ei õpi ja ei ole teadlased või Nobeli preemia laureaadid? Mitu magistrit teil endal on? Kas te tõesti arvate, et siin foorumis soovitamise peale hakkab inimene õppima?
  • Ei... vaid, see inimene kulutab raha haridusele, koolitajad rikastuvad, ja tühjade taskutega alles seejärel ta õpib.
  • jah, õpi kratt selgeks ja kõik ongi lihtne!
  • Apple mastaabis kratt kuid vaevalt lihtne.
  • Siis ei jäägi muud üle kui Tallinna Vette investeerida :)
    Kui aktsiahind jääb samaks, siis on Sul kahe aasta pärast 2000 eurot + 440 eurot divikaid.
    Tõusu ja languse stsenaariume ennustama ei hakka.
  • Kõik on õnneasi. Ma panen arenevatele turgudele, Hiinnasse.
    Võtsin CNET 2000 tk. Kui langeb 1.2 siis võtan veel 2000 tk , et saada keskmine hind 1.4. CNET pidi olema kõige kõrgema kasumlikkusega micro cap Hiinas.
    Profit Margin (ttm): 40.63%
    Operating Margin (ttm): 42.16%
  • Ärge oodake, “õiget“ aega ei tule kunagi. Alustage sealt, kus te parajasti olete, ja kasutage kõike seda, mis juhtub käepärast olema. Edasi liikudes leiate ka paremad vahendid.
    Napoleon

    Üks tähtsamaid reegleid: Never, under any circumstance add to a losing position....ever! (Nothing more need be said; to do otherwise will eventually and absolutely lead to ruin!)
  • Kes see tark seda ütles, kas järjekordne raamatu autor, kes pole elus ühtegi inv. otsust teinud või oma raha kohe kaotanud?
  • Seda mõtet on päris paljud edastanud, kuid üks esimesi analoogse mõtte esindajaid (mitte sama lause, aga sisu) oli Jesse L. Livermore.
  • kas investeerimine osade kaupa ei ole hea mõte?
  • see mõte käib ikka kauplemise, mitte investeerimise kohta, ei tasu segamini ajada...
    Pikaajaline investor kasutab soodsaid ostukohti ja duubeldab, mitte ei võta turu põhjas lossi sisse.
  • Minu teada ka on see mrinvesti pakutud reegel ikka AINULT kauplemise kohta öeldud. Ning seal lausa üks kuldsemaid ja effektiivsemaid. Investeerimisel sootuks teine ju kogu ooper.
  • Jutt on ju investeerimisest, mitte muidugi pikk aeg, 2-3 aastat, aga siiski.
  • Minu soovitus eneseharimiseks sarnaneb enne liiklusesse minemist elementaarsete liikluseeskirjade tundamõppimisega...
  • Siis said hästi, mul näitab daily high 2.29.
  • Tuleb osta võimalikult madalalt tasemelt ja kukkumiste peal keskmistada ,siis on müües kahjum ilmselt kõige väiksem!
    Kas nii?:)

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon