Börsipäev 30. august - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 30. august

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Turud on alustanud nädalat korraliku tõusuga, mida on jätkuvalt toetamas Bernanke kõne järelkaja, eile raporteeritud oodatust parem isiklike kulutuste kasv USA-s ning uudised Kreekast, kus riigi teiseks ja kolmandaks suurimate pankade liitumine kergitas turgu 14%. Pühade tõttu oli aga suletud eile Londoni börs ning Irene tekitatud kahjude tõttu ei saanud paljud turuosalised tööle jõuda, mis jättis oma jälje käibemahtudele. NYSE-l vahetas esmaspäeval omanikku 6,5 miljardit aktsiat – 40% vähem võrreldes augustikuu keskmise 11 miljardiga. Sellises olukorras on pullidel oluliselt lihtsam indekseid liigutada, mida tõestas S&P 500 sulgumine 2,8%-lise plussiga päeva tipus, vaatamata sellele, et ülejäänud data oli suhteliselt nõrgapoolne (pending home sales ja Dallas Fedi indeks).

    Tänasest makrokalendrist võiks huvipakkuvam olla Euroopa Komisjoni augustikuu majandussentimendi indeks (kell 12.00), USA Case-Schilleri majade hinnaindeks (kell 16.00), tarbijausalduse indeks (kell 17.00) ja FOMC eelmise kohtumise protokoll (kell 21.00), mis võib anda aimu, kui valmis on Fed stiimulmeetmeid rakendama.

    USA indeksite futuurid liiguvad hetkel marginaalses plussis, Euroopa on avanemas 0,5-0,6% kõrgemal.
  • Reuters kirjutab, et IMF on 20. septembril avalikustatavas raportis kärpimas USA ja eurotsooni majanduskasvu. Võrreldes Jacskon Hole's esitatud prognoosidega, kavatsetakse Ühendriikide tänavust majanduskasvu langetada 2,5% pealt 1,6% peale ning 2012.a näitajat 2,7% pealt 2,0% peale. Eurotsooni SKT kasvuks oodatakse sel aastal 1,9% (praegu 2,0%) ja järgmisel aastal 1,4% (praegu 1,7%). Marginaalselt peaks alanema ka globaalse majanduskasvu ootus.
  • Septembri kohtumisel avalikustab EKP oma värsked STK ja inflatsiooni prognoosid. Eilses kõnes ütles Trichet, et inflatsiooniriski ollakse üle vaatamas, mis võib viidata sellele, et vastupidiselt alles kuutagustele arvamustele ei pruugi me sellel aastal enam intressitõstmist näha. Reuters kirjutab veidi pikemalt
  • India Q2 GDP +7.7% vs +7.8% in 2Q10. Konsensus prognoosis kasvuks 7,6%, seega tegelik number kujunes pisut paremaks. Kuigi globaalsed väljavaated on halvenenud, siis keskpank loeb jätkuvalt tähtsamaks inflatsiooni kontrolli alla saamist. Viimane on püsinud üle 9% alates detsembrist, vaatamata intresside 325 baaspunktisele tõstmisele alates 2010.a märtsist.
  • Eurotsooni tarbijausalduse indeks (august) -16,5 vs oodatud -16,6 punkti.
    Eurotsooni majandususalduse indeks (august) 98,3 vs oodatud 100,2 punkti.
    Eurotsooni tööstussektori indeks (august) 0,07 vs oodatud 0,1 punkti.

    Euro on tulemuste peale jätkamas langust, kaubeldes hetkel 0,7% madalamal $1,4407 juures.
  • The Daily Best veebilehel on üsna hämmastav lugu tõenäoliselt maailma kõige vanemast investeerimispankurist 105 aastatest Irving Kahnist.
    Noore mehena (23 aastasena) läks ta 1928. aastal tööle Wall Streeti`le aktsiaanalüütikuna ja Suure depressiooni lõppedes 1939. aastal oli ta teeninud piisavalt raha, et viia oma pere elama oma majja.
    Vaatamata oma kõrgele eale, on vanahärra endiselt väga tegus ning suundub iga hommik kell 7 tööle väikesesse inevsteerimisfirmasse Kahn Brothers, mille ta 1978. asutas ja, kus ta täna on juhatuse esimees.
    Kahn ütleb, et Wall Street on alati olnud kehv väärtuse hindaja ning Grahami kunagise assistendina kinnitab ta, et firmade puhul on kõige olulisemad nende fundamentaalsed näitajad. "See tuleks teile üllatusena, kui te teaks, kui palju häid oste Suure depressiooni ajal börsil leidus": ütleb Kahn.
    Peale ta naise surma on saanud aktsiaturg Kahni ainukeseks kaaslaseks ning tema poeg usub,et aktsiaturg hoiabki ta isa elus.
    Irving Kahn usub, et kui praegune majanduslangus peaks tõepoolest kulmineeruma tõelise deprsessiooniga, siis lõpeb see märksa kiiremini kui majanduskrahh, mille tema noore mehena üle elas. Ta usub, et tehnoloogia pöörab majanduse ümber ning lisab, et mõnikord tulevad positiivsed üllatused sealt, kust oodatagi ei oska.
  • Ta usub, et tehnoloogia pöörab majanduse ümber ning lisab, et mõnikord tulevad positiivsed üllatused sealt, kust oodatagi ei oska.
    ---------------------

    Kui 50 000 isendiga kanalas töötas 20a tagasi 50-100 inimest, siis täna opereerib sellist farmi 1-3 töölist, saba kinni, nokk lahti, inimesi tuleb juurde, tööd jääb vähemaks, kas see lõhnab hästi ?

    EI !
  • luuna
    Ta usub, et tehnoloogia pöörab majanduse ümber ning lisab, et mõnikord tulevad positiivsed üllatused sealt, kust oodatagi ei oska.
    ---------------------

    Kui 50 000 isendiga kanalas töötas 20a tagasi 50-100 inimest, siis täna opereerib sellist farmi 1-3 töölist, saba kinni, nokk lahti, inimesi tuleb juurde, tööd jääb vähemaks, kas see lõhnab hästi ?

    EI !


    kui 20 aastat tagasi pani iPode kokku 0 inimest, siis täna juba ....?
    kas 50-100 inimesele palka makstes on munade hind soodsam kui 1-3 inimesele palka makstes?
    jne. jne.
  • Börsipäevaga vähe pistmist, aga saaks ju ka nii, et tootvat tööd teevad väga vähesed inimesed (kui töö on väga tootlik) või hoopis robotid. Ülejäänud saavad siis selle arvel teha igasuguseid mittetootlikke töid. Miks peaksidki kõik hirmsasti rabama? Kreeka peab näit. riigi raha eest ülal tervet karja õigeusu preestreid (laenuraha eest ka, see on paha!).
  • Gapping up
    In reaction to strong earnings/guidance: LLNW +9.2% (also Sells EyeWonder Unit to DGIT for $66 mln), CISG +7.7% (light volume), DG +6.2%, CFI +1.5% (thinly traded). .

    Select metals stocks trading higher: AUQ +3.2% (modestly rebounding), AU +3.0%, SVM +2.4%, EGO +1.5%, ABX +1.5%, AUY +1.1%, AG +1.1%, SLV +1.0%, NEM +1.0%, KGC +0.9%, GG +0.9%.

    Other news: PANL +9.2% (Universal Display announces agreement with Panasonic Idemitsu OLED Lighting for OLED Lighting Products), LEAP +4.8% (ticking higher, Pentwater Capital Management discloses 5.65% stake in 13D filing out last night), GMXR +4.5% (announces 21,151' horizontal three forks well ready for completion), STEC +2.1% (authorizes an additional stock repurchase program of up to $40 mln), NEBS +0.8% (thinly traded, Board approved stock repurchase program to acquire up to 307,833 shares).

    Analyst comments: RBS +1.7% (upgraded to Buy from Hold at Deutsche Bank), BA +0.4% (upgraded to Neutral from Reduce at Nomura).
  • Gapping down
    In reaction to disappointing earnings/guidance: WINN -5.5%.

    Select financial related names showing weakness: NBG -7.8%, DB -3%, STD -2.4%, BAC -1.7% (reports out overnight related to FDIC opposition to mortgage deal), BBVA -1.5%, UBS -1.4%, ING -1.3%, GS -1.2%, C -1.2%.

    Select European drug names under pressure: SHPGY -3.7%, SNY -2.5%, GSK -1.9%, AZN -1.3%.

    Select oil/gas related names showing early weakness: STO -2.7%, SDRL -2.2%, TOT -1.8%, RIG -1.6%, E -1.5%, BP -0.6%, .

    Other news: PATH -48.1% (receives FDA request for additional information regarding migraine patch), FRO -4.6% and SAP -2.5% (still checking), CEDC -2.4% (modestly pulling back from yesterday's 30% surge higher).

    Analyst comments: DO -3.2% (downgraded to Underperform from Neutral at Macquarie), RIG -2% (downgraded to Neutral from Outperform at Macquarie), EMR -1.5% (downgraded to Hold from Buy at Argus).
  • June Case-Shiller 20-city Index -4.5% vs -4.7% Briefing.com consensus; Prior -4.51%
  • August Consumer Confidence 44.5 vs 52.0 Briefing.com consensus; July 59.5 (madalaim alates 2009.a aprillist ning toona oli see näit ajalooliselt kolmandaks kõige madalam)
  • Erko Rebane
    August Consumer Confidence 44.5 vs 52.0 Briefing.com consensus; July 59.5 (madalaim alates 2009.a aprillist ning toona oli see näit ajalooliselt kolmandaks kõige madalam)


    selge, siis on oodata turgudel 2009. aasta aprilli kordumist, tollal +7% tõusu :)
  • Onu Ben avab nii kehva makro peale rahakraanid ja pidu jätkub. Ilmselt lubab ka Obama midagi oma esmaspäevases kõnes tööturu elavdamise meetmete osas - niisama mulisema ei ole tal mõtet tulla. Obama tahab eeldatavalt ikka järgmisel aastal tagasi valitud saada ning seega tuleb majandust turgutada mistahes vahenditega, küll hiljem paistab, mis saab...
  • Henno Viires
    Erko Rebane
    August Consumer Confidence 44.5 vs 52.0 Briefing.com consensus; July 59.5 (madalaim alates 2009.a aprillist ning toona oli see näit ajalooliselt kolmandaks kõige madalam)


    selge, siis on oodata turgudel 2009. aasta aprilli kordumist, tollal +7% tõusu :)


    väär oleks seda kuidagi teisiti tõlgendada :)

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon