Börsipäev 31. august - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 31. august

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Mida kehvemaks makro kujuneb, seda tõenäolisemaks hindavad aktsiaturud järjekordset rahatrükki FEDi poolt. Eilne tarbijausaldus ei suutnud küündida niigi pessimistliku ootuseni, ent pärast kerget müüki osteti turud õhukese käibega taas plussi, saades täiendavat tuge FOMC augusti kohtumise protokollist, mis paljastas osade liikmete soovi majandust täiendavate stiimulitega turgutada, ent nad nõustusid esialgu vaid sõnumiga, et vaikselt liigutakse selles suunas. Seega septembri kohtumine toob juba oluliselt sügavama arutelu sellel teemal ja kui makronäitajad jätkavad halvenemist, siis tõenäoliselt lastakse mõni võimalikest instrumentidest käiku.

    Euroopas toob tänane päev eurotsooni augustikuu inflatsiooninäidu ja juulikuu töötusemäära (kell 12.00), USAs aga jälgitakse ADPd (kell 15.15) ja Chicago PMId (kell 16.45), mille põhjal teevad analüütikud vajadusel viimaseid korrektuure oma ISMi ja reedese tööjõuraporti ootustes. Kell 17.00 raporteeritakse veel juuli tehaste tellimuste muutus.

    USA indeksite futuurid viitavad tõusulaine jätku, olles hetkel 0,4% plussis. Euroopa on aga avanemas nulli lähedal.
  • Saksamaa jaemüük vähenes juulis aastataguse peroodiga võrreldes -1,6% vs oodatud -0,8%. Lisaks korrigeeriti juuni näitajat -1,0% pealt -2,1% peale.
  • Täitsa lõpp - kui makro paraneb, tõusevad turud selle pärast, et... ...makro paraneb. Kui makro halveneb, tõusevad turud selle pärast, et kohe tuleb Ben stiimulust tegema.
  • Härrased, see ei lõpe hästi - kogu arenenud maailm sõltub ainult majanduspoliitika ohjajate ebakonventsionaalsetest majanduspoliitilistest meetmetest. Kui see ei ole plaanimajandus, siis mis on?
  • Kui ebakonventsionaalseid meeetmeid rakendada ilma mingi konkreetse plaanita siis ehk ikka päris plaanimajandus veel ei ole :-)
  • Ei tea kas David Tepper oleks valmis tegema täpselt sama avalduse nagu aasta tagasi. Link
  • Eilsed numbrid ei olnud midagi head, aga...

    The fact that the index fell to its worst reading since the heart of the "Great Recession" should not have been too shocking. The University of Michigan Consumer Sentiment Index for August had already revealed a sharp deterioration in confidence as that index fell to its lowest level since November 2008.

    Confidence is an extremely poor indicator for consumption growth. Consumption is reliant upon income growth. As long as the employment situation improves, consumption will grow with it regardless of the confidence reading.


    Siis veel see... Suhteliselt jõuliseid bette tehti siin.

    http://www.marketwatch.com/story/short-interest-up-on-nasdaq-nyse-in-early-august-2011-08-24

    Consumer confidence? Nõrk Euroopa? Mikrupilte augusti lõpust: GES, TIF, PVH.
  • Mul on ketserlik mõte, mida väljendasin ka "Õnnitlused, Föderaalreserv!" artiklis. Kuigi QE3 võib olla edasise makronäitajate halvenemise tõttu endiselt päevakorral, siis eelmisest FOMC avaldusest võis välja lugeda suurenevat vastumeelsust QE3-le. Viimasel ajal on küllalt palju avaldatud teadustöid selle kohta, et oma mastaabiga võrreldes on QE mõju jäänud küllalt madalaks. Kusagil tuleb vastu tase, mille korral hakkavad QE negatiivsed mõjud (hind) üles kaaluma võimalikke positiivseid mõjusid.

    QEst loobumine oleks parim tunnustus keskpankurite usu kohta, et suured probleemid on möödas. Turgusid on solgitud kolm aastat, mistõttu saab osa tõusust kirjutada helikopterite arvele. Kui raha loopimine ära lõpetatakse, on see pigem tugevuse märk, lisaks saavad turud taastada "normaalse" toimimise. Viimane on juba ise positiivse tooniga, sest investorid on solgutamisest väsinud. Paanika maailma majanduses on juba mõnda aega möödas ning struktuurseid probleeme antud meede niikuinii ei lahenda.
  • Tõsi, kaootiliste improvisatsioonide jada, millele üritatakse tekitada mõtestatud tegevuse imagot, vist veel plaanimajanduse mõõtu välja ei anna :-)
  • meil on nõrk consumer confidence augustis ja tugev personal spending juulis
    meil on nõrgad PMI ja FED indeksid, kuid tugev durable orders juulis
    täna tulevad juuli tehasetellimused (factory orders)

    hard data ja küsitluste tulemus kipub lahknema, ma ei välistaks võimalust, et kui pidevalt maailmalõpust räägitakse, siis see ei ole jätnud oma mõju avaldamata küsitlustele ja reaalsed majandustulemused ei ole nii kehvad kui oodata võib, nagu ma ei välistaks ka seda, et Bernanke & Co on sellest teadlikud ja QE3 ei tule just seetõttu, et majandus jookseb veidi paremini kui hetkel arvatakse
  • Ymeramees, ühesõnaga pestakse rikastuda tahtvaid karusid välja (Karum6mm, ole ettevaatlik!). Pärast sundtõusu taastub tavapärane seis.

    Et olukord pole paranenud, näitab turu jätkuv karjakaupa liikumine. Pean silmas päevasiseseid selgeid koridore, mis on emotsionaalsetele perioodidele nii omane.
  • See on tüüpiline praegusele ajale, kus vastukäivaid numbreid tuleb igalt poolt. PVH pole ju ainuke, kes selle aasta väljavaateid hiljuti tõstnud on. Üldiselt tundubki, et sõnumid reaalmajandusest on palju vähem depressiivsed kui makro ja paljude analüütikute karjatused. Ei ole ju loogiline, et üldistatud andmed on kehvemad kui mikro, millest see makro kokku pandud on. Kuid eks ajad on segased ning igaüks võib raskusteta leida just neid anaüüse ja numbreid, mis talle parasjagu sobivad :-)
  • tarbija on vilets, aga subprime autolaenu võtab ikka, juulis olid autode müük tugev ja subprime autolaenude osakaal tõusis 40% peale kõigist väljastatud laenudest, enne heledat laksu mõned aastad varem oli see 47%

    kuidas Sa jätad võtmata kui naabril juba on uus läikivate velgedega kastiauto :)
  • Eurotsooni augusti CPI 2,5%, püsides samal tasemel juuli näitajaga ning vastates ka konsensuse ootustele. Töötusemäär oli eurotsoonis 10%.
  • Minu arvamus on see, et lõpuks jäävad ettevõtete fundamentaalsed näitajad peale. Igasugused udupasunid huku kohta, külvavad liigset paanikat.
  • Tänases suhteliselt rahulikus aktsiaturgude keskkonnas paistab veidi ebatavalise liikumisena silma kasvanud CHF ostuhuvi.
    EUR/CHF
  • August ADP Employment Change 91K vs 100K Briefing.com consensus
  • Vaatamata kuu viimasele päevale ja tänasele positiivsele sentimendile otsustas Kass SPY-s just lühikeseks minna.
    Doug Kass: Despite today being month end (read: more markups!) I just shorted Spiders at 122.15
  • Gapping down
    In reaction to disappointing earnings/guidance: LTXC -16.8%, FMD -16.1% (light volume), DRYS -14.8%, OMN -8.2%, JVA -6.3%, GMAN -2%.

    Select metals/mining stocks trading lower: SLW -1.0%, KGC -1.0%, GG -0.8%, AG -0.7%, GLD -0.7%, SLV -0.6%, .

    Other news: BEAT -17.8% (received a Civil Investigative Demand issued by the U.S. Department of Justice), NBG -7.1% (still checking), USU -6.6% (files to sell 22,826,407 shares of common stock for shareholders), LGF -4.9% (Icahn agrees to sell LGF holdings), CAM -1.7% (to acquire LeTourneau Technologies drilling systems and offshore products from Joy Global for ~ $375 mln; acquisition is expected to be accretive to co's 2012 earnings).

    Analyst comments: WOR -1.7% (downgraded to Sell from Neutral at Goldman), TQNT -2.8% (downgraded to Equal Weight from Overweight at Barclays), BRY -0.6% (downgraded to Neutral from Positive at Susquehanna ), JEF -0.6% (downgraded to Neutral from Buy at Rochdale).
  • Gapping up
    In reaction to strong earnings/guidance: VRA +7.1%, JOYG +4.2%, JOSB +3.7%, GCO +3.1% (ticking higher), PVH +2.5%.

    M&A news: SNN +3.7% (strength attributed to takeover speculation following multiple UK articles out overnight), AOL +2.9% (ticking higher, target of M&A speculation in article out overnight).

    Select financial related names showing strength: UBS +3.1%, CS +1.8%, ING +1.8%, BCS +1.7%, DB +1.1%, BAC +0.7%, HBC +0.6%.

    A few China related internet names trading higher: SINA +2.1%, BIDU +1.4%, SOHU +0.9%.

    Other news: ADES +33.2% (announces settlement of Norit litigation; ADES to pay Norit $33 mln on or before Aug 31, 2011 plus an additional $7.5 mln), CTIC +12.3% (still checking for specific catalyst; disclosed notice for Annual Shareholders mtg expected to be held on November 11), ENER +11.8% (still checking), ZIP +5.6% (Zipcar and Ford announced a new strategic alliance), CAT +1% and DE +0.5% (trading higher with JOYG), AMKR +0.9% (announces $150 mln stock repurchase program), HPQ +0.8% (plans to temporarily resume tablet production, according to reports).

    Analyst comments: TSO +2% (upgraded to Buy from Sell at The Benchmark Company), RS +1.9% (upgraded to Buy from Neutral at Goldman), CRM +1.2% (initiated with a Buy at Wunderlich).
  • PeaLiK
    Täitsa lõpp - kui makro paraneb, tõusevad turud selle pärast, et... ...makro paraneb. Kui makro halveneb, tõusevad turud selle pärast, et kohe tuleb Ben stiimulust tegema.

    Erko Rebane
    August ADP Employment Change 91K vs 100K Briefing.com consensus


    kumba kategooriasse see ADP raporti järgne tõusuüritus kvalifitseerub? :)

  • Omanäolise ärimudeliga autorendifirma Zipcar (ZIP) teatas koostöölepingust autotootja Fordiga (F).
    ZIP uudise peale ka eelturul üleval, kaubeldes 9% plusspoolel $ 22,00 kandis.

    Zipcar and Ford (F) announced a new strategic alliance establishing Ford as Zipcar's largest university vehicle partner, reaching students at more than 250 U.S. campuses (20.36 )
    The two-year alliance establishes Ford as the largest automotive source in Zipcar's University program. The two-year tie-up introduces a new generation of drivers to Ford vehicles with the highly fuel-efficient Focus and Escape. Zipcar will add up to 650 Fords to its lineup during this academic year and up to 1,000 Ford vehicles during the life of the agreement.
  • Mis täna Kreekas toimub? Kas pankade ühinemine ei kulge roosiliselt?
  • Hiina internetifirma SINA aktsiad on täna eelturul tavapäraselt aktiivsemalt kauplemas, kuna Susquehanna analüütikud ütlevad, et Baidu (BIDU) peaks SINA ära ostma riskide maandamise eesmärgil. Nimelt prognoosivad analüütikud, et hiljemalt 2013. aastal hakkab SINA (mini)blogikeskond BIDU-ga konkureerima.

    SINA kaupleb eelturul 3,7% plusspoolel, $ 109,20 kandis.
  • High-Tech Bullies
    ByJames "Rev Shark" DePorre
    Aug 31, 2011

    "Hope is the expectation that something outside of ourselves, something or someone external, is going to come to our rescue and we will live happily ever after."

    --Dr. Robert Anthony

    Despite a terrible consumer confidence report Tuesday, the market ramped up all day before crazy volatility around the close. Given that we were already extended on light volume, you might think that poor economic news would weigh on the market, but we are again in one of those perverse times when bad news is good for the market because it increases the likelihood that the Fed will deliver QE3 or some variation thereof.

    What has really supported the market the last couple of days is the steady stream of comments from Fed members following the release of the minutes of its August meeting. Ben Bernanke has already set the stage for Fed action, and jawboning from various Fed members all but confirms it. The Fed tends to signal its moves, and it sure looks like it's doing exactly that.

    There hasn’t been anything particularly positive as far as economic news lately, and Europe is still a mess, but that simply makes many market players more optimistic that the Fed will step in and save us again. We all know how this market reacted after the announcement of QE2 a year ago, and who in their right mind is going to fight that?

    In addition to the focus on the Fed, we have been pushed around more than usual by computerized trading. The action at the close Tuesday was a particularly good illustration of how wildly things can move when the computers are at work. We had a big spike up in the in final 30 minutes of trading, gave back almost all of it, and then plunged to close nearly flat. There was no news to account for the movement, and if you tried to use logic to explain it, you would be hard pressed to come up with anything.

    Unfortunately, this sort of computerized movement has become commonplace and we had better be ready to deal with it. Complaining isn’t going to make us any money. It is part of the market mosaic and we have to make sure to take it into account when formulating strategy.

    Technically, the big picture suggests that we are ripe for some sort of pullback or consolidation as end-of-the-month window dressing and start-of-the-month inflows slow. We saw similar action at the end of June when we went up seven of eight days before finally correcting. We haven’t rallied as long this time and the bears had better be careful about being too negative too quickly. These rallies can continue higher and longer than we anticipate.

    We have economic news coming up but it seems as if all economic news is a positive. If a report is strong, the economy is improving. If it's weak, the Fed will ride to the rescue.

    As I mentioned yesterday, I repositioned myself in a more defensive posture and don’t have much long exposure. I’ve been looking to play a pullback but high-frequency trading is making it tough to time an entry. I’ll keep looking, but I’m also going to sift through the charts looking for individual stocks with potential. There have been good trade opportunities recently and if time frames are short, that should continue.

    We have a positive open on the way as chatter about QE3 continues. Stay on your toes and be aware of how much the computers are shoving us around lately.
  • August Chicago PMI 56.5 vs 53.0 Briefing.com consensus; July 58.8
  • July Factory Orders +2.4% vs +1.8% Briefing.com consensus
  • Teatavasti on Bank of America kohtuasjad peamiselt seotud 2008. aastal ülevõetud Countrywide`i poolt välja antud kodulaenudega. Tookord maksis BAC firma eest $ 2,5 miljardit. Kuid Reutersi andmetel on ülevõtt tegelikult läinud märksa kallimaks, täpsemalt rohkem kui $ 30 miljardit, sest just sellise summa ulatuses on maksma läinud laenude mahakirjutamised ja kohtukulud. Ka BAC-i praegune CEO Brian Moynihan on tunnistanud, et Countrywide`i ostmine on olnud kõige halvem otsus firma ajaloos.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon