Börsipäev 15. september - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 15. september

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Ehkki mitte midagi uut pole tegelikult avalikkuseks tulnud....Itaalia parlament kiitis heaks 54 miljardi euro suuruse kärpekava ja Merkel ning Sarkozy teatasid konverentsikõnel koos Papandreouga, et Kreeka tulevik on seotud eurotsooniga, siis tõenäoliselt on negatiivsete uudiste puudumine aidanud tekitada turgudel veidi parema meeleolu. Meediasse jooksnud pealkirjad sellest, et Austria parlament on hääletanud EFSFi laiendamise vastu võtsid turgudel hetkeks põlvest nõrgaks, kuid hilisemad täpsustused vaid päevakava muutmise tagasilükkamisest aitasid Dow indeksil lõpetada kolmanda päeva plussis ning Nasdaqil kustutada sisuliselt kogu septembri kaotus.

    Tänane makrokalender on juba hulga mahukam võrreldes eelnevate päevadega. Euroopas saame kell 11.30 teada Suurbritannia augustikuu jaemüügi muutuse ja kell 12.00 eurotsooni augusti inflatsiooni. Seejärel liigub fookus USAsse, kus kell 15.30 raporteeritakse augusti THI, Empire State töötleva tööstuse küsitlus ja möödunud nädala töötuabiraha taotluste suurusjärk. Kell 16.15 avaldatakse augusti tööstustoodangu muutus ja kell 17.00 Philadelphia Fedi küsitlus. Ühtlasi on tähelepanu all Hispaania võlakirjaoksjon, kus jälgitakse, millist preemiat tuleb riigil nelja miljardi euro laenamiseks maksta.

    USA indeksite futuurid kauplevad hetkel nulli lähedal, Euroopa on aga avanemas ca protsendise tõusuga.
  • UBSs läks kellelgi trade veidi nihu... UBS AG discovers unauthorized trade in investment bank division in the range of $2 bln; co states its possible co will report Q3 loss; states no client positions were affected

    stock hetkel -8%
  • Eilset-tänast tõusu mõjutab ka homne 3x optsiooni-futuuride lõppemise reede. Agaralt langusele panustajad, keda on tavapärasest rohkem, peavad nüüd oma positsioone katma.
  • Bespoke avaldas eile huvitava graafiku sellest, kuidas 233 S&P 500 ettevõtet pakuvad suuremat dividenditootlust kui USA 10-aastane võlakiri, kusjuures enam kui 60 ettevõtte dividenditootlus on vähemalt kaks korda kõrgem kui 10-aastase võlakirja tulusus. Antud juhul peaksid investorid muidugi endalt küsima, kas antud dividendid on jätkusuutlikud. Tihtipeale on ettevõtte dividenditootlus kõrge seetõttu, et turg on tuleviku dividendide suhtes ebakindel. Ka 2008. aastal oli mitme finantsettevõtte dividenditootlus kõrge, kuid mäletatavasti mitmed neist ka alandasid dividende või peatasid dividendimaksed sootuks. Bespoke toob aga välja, et olukord on hetkel teistsugune, sest ettevõtted pigem tõstavad dividende kui langetavad neid, mis viitab sellele, et ettevõtted usuvad, et nad suudavad maksta kõrgemaid dividende ka tulevikus.
  • RTRS-SWISS NEWSPAPER NZZ CITES UBS AS SAYING ROGUE TRADER WORKED IN LONDON EQUITIES DIVISION
  • Briti poissmehed oskavad ikka pidu panna :)
  • The report said the loss had been discovered on Wednesday afternoon and was down to "a trader with substantial criminal energy".
    However, those claims remains unsubstantiated and some banking sources suggested equity losses on such a scale would be unlikely.
    http://www.telegraph.co.uk/finance/newsbysector/banksandfinance/8764363/City-rogue-trader-arrested-over-2bn-UBS-loss.html
  • Bloomberg kirjutab, et Broadcom (BRCM) on ilmselt suurim kasusaaja Apple (AAPL)-i tellimustest.
    Taiwan Semiconductor Manufacturing Co, mis on BRCM suurim tarnija, ütles möödunud nädalal, et kolmanda kvartali müük tuleb ilmselt oodatust suurem ja seda viimase hetke tellimuste tõttu kliendilt, mille nime ei nimetatud. Teised Taiwan Semiconductori kliendid, mis on teatanud prognoositust nõrgematest tulemustest, oletavad, et tõenäoliselt on tegemist BRCM-ga, mis üritab rahuldada Apple`i nõudlust.
  • NFLX langetas kolmandaks kvartaliks oma USA uute liitujate prognoosi, EPS-i prognoosi kinnitas.

    Netflix reaffirms Q3 EPS, rev guidance, lowers Q3 domestic subscriber (streaming and DVD) guidance (208.71)
    Co lowers Q3 domestic subscriber guidance; lowers streaming to 21.8 mln from 22 mln, lowers DVD to 14.2 mln DVD from 15.0 mln. Co reaffirms guidance for Q3 (Sep), sees EPS of $0.72-1.07 vs. $1.02 Capital IQ Consensus Estimate; sees Q3 (Sep) revs of 799.5-828.5 mln vs. $818.88 mln Capital IQ Consensus Estimate.


    Eelturul kaupleb NFLX aktsia $ 189 kandis, 9,2% miinuspoolel.
  • Uus meie aja kangelane - Kweku!

    UBS equity trader Kweku Adoboli was arrested in connection to the €2bn unauthorised UBS trade.

    Ennevanasti oli kaks jardi taala ikka ropp raha ;)
  • Gapping up
    In reaction to strong earnings/guidance: SCOK +4.4%, (light volume), COL +1.5%, PIR +1.3%.

    M&A news: FNDT +29.6% (Fundtech receives a superior offer from GTCR Fund for $23.33 per share).

    Select financial related names showing strength: BBVA +2.9%, DB +2.8%, ING +2.8%, CS +2.7%, RBS +2.3%, LYG +1.9%, BCS +1.9%, HBC +1.8%, STD +1.8%, .

    Select mining stocks trading higher: SVM +4.9%, AU +1.6%, BBL +1.3%, RIO +1%, BHP +1%.

    A few oil/gas related names showing strength: BP +1.9%, TOT +1.8%, RDS.A +1.1%.

    Other news: TSPT +21.3% (announces lan to resubmit Intermezzo new drug application following meeting with the FDA), MILL +11.2% (reported that oil shipped in August rose 44% to 46,882 barrels compared with the average monthly shipment in the first fiscal quarter ended July 31, 2011), NCT +10.5% (increases its Q3 common dividend to $0.15 from $0.10), SQNS +4.8% (continued strength), ACC +3.1% (ACC will replace LZ in the S&P MidCap 400), SNY +2% (still checking).

    Analyst comments: MT +2.7% (upgraded to Buy from Hold at Citigroup), AMAT +2.3% (upgraded to Outperform at Oppenheimer), UNP +1.2% (upgraded to Buy from Neutral at UBS).
  • Gapping down
    In reaction to disappointing earnings/guidance: AIXG -14.6%, (also downgraded to Sell from Neutral at WestLB), NFLX -14.5%, CLC -7.8%, PWRD -7%, ASNA -3.2%.

    Select metals trading lower: SLV -1.2%, GLD -1.1%, GDX -0.6%, .

    Other news: VECO -9.4% (trading lower with AIXG), KITD -8.7% (proposes public offering of common stock), UBS -8.5% (discovers unauthorized trade in investment bank division in the range of a $2 bln loss; co states its possible co will report Q3 loss; states no client positions were affected), BQI -4.3% (files form 10-Q quarterly report; Receives non-compliance notification from NYSE; Negotiates letter of intent for possible Wallace Creek sale).

    Analyst comments: AN -1.1% (ticking lower, downgraded to Underperform from Neutral at BofA/Merrill).
  • September Empire Manufacturing -8.8 vs -4.0 Briefing.com consensus; August -7.7
    Initial Claims 428K vs 410K Briefing.com consensus, Prior initial claims revised to 417K from 414K
    Continuing Claims falls to 3.726 mln from 3.738 mln
    August CPI Y/Y Headline +3.8%; Core +2.0%
    August Core CPI M/M +0.2% vs +0.2% Briefing.com consensus
    Q2 Current Account Balance -$118.0 bln vs -$121.5 bln Briefing.com consensus; Prior -$119.3 bln

  • Futuurid teinud korraliku põrke....ECB to offer European banks dollar loans, coordinated with Fed, other central banks

  • August Industrial Production +0.2% vs 0.0% Briefing.com consensus; Prior revised to +0.9% from +0.9%
  • JPM usub, et NFLX uuest hinnapoliitikast võidab eelkõige CSTR.
    CSTR – Netflix’s updated 3Q guidance signals weaker-than-expected domestic subscriber counts for both streaming and DVD options, with the biggest reduction in DVD-only plans (from 3 million to 2.2 million). First take: mild positive for CSTR, which might be benefiting from
    NFLX's new pricing policy, introduced in the summer.
  • Mnjah, huvitav on tagantjärgi näha, et kui paar aastat tagasi kirjutasin, et Fundtechi (FNDT) saatuseks on ikkagi ühel päeval kellegi poolt üle võetud saada, siis nii on ka läinud ja ühest ülevõtmispakkumisest selle ettevõtte äraostmiseks ei piisanud. Private equity firma poolt tehakse täna hommikul varasemast S1 poolt pakutust 30% parem pakkumine.

    Fundtech said Thursday private equity firm GTCR made a binding offer to acquire the company for $23.33 per share in cash, which Fundtech’s board has determined is superior to its previously announced merger agreement with S1 Corp.
  • September Philadelphia Fed -17.5 vs -10.0 Briefing.com consensus; August -30.7
  • Mis siis nüüd - turud tormasid üles - kas rõõmustatakse, et Philadephia Fed oli 2 korda parem, kui eelmine näit või arvatakse, et nüüd lubab onu Ben järgmisel nädalal pappi pritsida?
  • Time for a Ludicrus Forecast (again!)...Gun to my head - at some point we will be down on the day.

    Doug Kassi kommentaar (9 minutit tagasi)
  • Täna eelturul ka alla $ 173 taseme ära käinud ja hetkel ligi 15% miinuspoolel kaupleva NFLX-i kiire kasvulugu on ilmselgelt takerdunud. Analüütikute ja investorite poolt armastatud ja lühikeseksmüüjate poolt vihatud NFLX-i aktsia allakäik sai alguse, kui firma teatas käesoleva aasta suvel oma hinnapoliitika muutusest, paar kuud hiljem lükkas langusele hoogu juurde uudis, et Liberty Mediaga ei õnnestu firmal lepingut pikendada. Täna katkes ilmselt ka kõige lojaalsemate investorite kannatus, sest vaatamata sellele, et tänane uute liitujate prognoosi kärpimine oli üsna oodatud ja marginaalne, sattus aktsia siiski tugeva müügisurve alla.
    Marketwatch kirjutab, et Webush analüüsimaja, millel on aktsiale ka Müü reiting, ütles kommentaariks, et kuna filmistuudiod soovisid filmide eest rohkem raha, siis otsustas firma vaatamata vastuseisule hindu tõsta. Wedbushi analüütik Michael Pachter ütleb."Kui su filmivalik väheneb, sa kaotad kliente. Nüüd, kus firma on tõstnud hindu ja filmivalik on samuti vähenenud, siis sellega koos langeb ka väärtus nii klientide kui ka investorite silmis.
  • Ma panen segast: RIMM teeb oma Q2 vähealt inline ära ja guidib Q3 üle. Ärge näkku lööge :)
  • Panen siis siia ka RIMM-i ootused (Briefing)

    Research in Motion (RIMM) is set to post it's highly anticipated Q2 earnings after the close (Report hit the wires at 4:28pm ET last quarter). Capital IQ consensus stands at EPS of $0.89 on revenues of $4.47 bln. RIMM's Q2 guidance called for EPS to fall in a wide range of $0.75-1.05 and for revenues to be in the range of $4.2-4.8 bln. In it's Q1 earnings release, the co announced that it would be streamlining operations and that the impact from these moves would be felt in the form of one-time items in Q2. The guidance it provided excluded one time charges so be aware that the headline Q2 EPS may not be comparable to consensus or guidance. On the flip side, RIMM stated that it should begin to see a benefit from these moves and the launch of new products in Q3. So, while the Q2 numbers will be of great interest, the bigger influence on the stock may come from the co's Q3 outlook.
  • Tundub, et ei ole midagi rõõmustada.After Hours: 26.45 -3.10 (-10.49%)
  • RIMM tulemustega väljas:
    Research In Motion prelim $0.80 vs $0.89 Capital IQ Consensus Estimate; revs $4.2 bln vs $4.48 bln Capital IQ Consensus Estimate
    Research In Motion sees Q3 $1.20-1.40 vs $1.38 Capital IQ Consensus Estimate; sees revs $5.3-5.6 mln vs $5.27 bln Capital IQ Consensus.
    Kahjuks posiitivset üllatust siiski ei tulnud ja aktsia kaupleb järelturul $ 26,00 taseme juures, ligi 12% miinuspoolel.
  • Ehhee :)

    Mõtlesin, et hullud kanadakad said vähe enne teisi paar uut toodet välja ja põrutavad mingite esmaemotsioonide pealt guido ära. Nojah, nii hullu ei pannud. Väike kaikake Nokia kodarasse ehk siit.

  • No sitta juhtub ,võtsin juurde ,äkki saab veel välja.
    sees revs $5.3-5.6 mln vs $5.27 bln Capital IQ Consensus.
  • GM on toilet duckis.
    Muide, ise ei näinud põhjust ei enne ega nüüd osta. See oleks litsalt pull olukord olnud, kui nii oleks juhtunud.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon