Börsipäev 19. september - Investment topic - Forum - LHV financial portal

LHV financial portal

Forum Investment topic

Börsipäev 19. september

Log in or create an account to leave a comment

  • USA indeksite futuurid kauplemine ligikaudu 1,5% punases ja euro nõrgenemine dollari vastu protsendi jagu tasemele 1,3660 USD näitab, et nädalavahetusele vastu minnes loodeti ECOFINi kohtumiselt märksa rohkem positiivseid initsiatiive kuulda. Lisaks sellele kirjutasid erinevad meediaväljaanded, et ECOFINi ametnikud ja Saksamaa rahandusminister Schaeuble soovivad Kreekale järgmise laenueraldise andmise tingimusena täiendavaid kärpeid lisaks eelmisel nädalal juurutatud kinnisvaramaksule ja palkade vähendamisele avalikus sektoris. Kreeka rahandusministri kabinet peaks täna arutama uusi meetmeid pärast seda, kui Evangelos on konsulteerinud troika esindajatega.

    Tänane päev ühtegi olulist makrouudist ei too, kui tähelepanu keskpunktis saavad olema arengud Kreeka osas. Päeval avalikustab EKP, kui palju on hiljuti taas käidud perifeeriariikide riigivõlakirju ostmas ning õhtul teatab Obama järjekordse variandi oma plaanist kärpida valitsuse eelarvedefitsiiti 3,6 triljoni võrra järgmise kümne aasta jooksul. Kuna see sisaldab ligi 1,5 triljoni dollari ulatuses maksutõstmisi, millele vabariiklased vastu seisavad, siis käivitab plaan enne mingisuguse kokkuleppeni jõudmist tõenäoliselt taas tuliseid arutelusid.
  • ZH vahendab Peter Tchir kirjatükki, milles autor toob välja 20. septembri kui võimaliku Kreeka defaultimise kuupäeva:
    If Greece is going to default, September 20th seems to be as good a day as any. Actually, it is far better than most to be GD-Day.

    Two big bonds, the 4.5% of 2037 and the 4.6% of 2040 both have coupon payments due that day, totalling 769 Million Euro. So if the IMF wanted to avoid letting another billion euro go down the drain, September 20th would be a good day to do it. The IMF seems to have delayed approving another tranche for now, so Greece must already have the money for this payment?

    The Fed Scheduled their meeting for 2 days. It now starts on September 20th. Maybe a co-incidence, but what better way to be prepared for new emergency policies?

    CDS "rolls" on the 20th. On the 21st, all Sept 2011 CDS will have expired. My guess is that banks own more protection than they sold to the September 20th date, so defaulting while those contracts are still valid would be a net benefit to the banking system. As a whole, triggering CDS will likely benefit banks as I can find banks that say they own protection against positions, but find more hedge funds are uninvolved or have sold protection to fund shorts in other sovereigns.

    Kogu teksti saab lugeda siit.
  • Euroopa mured on pakkumas tuge USA võlakirjadele: 2-aastase võlakirja tulusus on langenud rekordmadalale 0,1512% tasemele.
  • Vaatama sellele, et fondijuhil John Paulsonil on käesolevast aastast ette näidata negatiivne tootlus, on ta USA aktsiate suhtes endiselt positiivne. Tema sõnul on USA probleemid lahendatavad ja USA majandus paraneb lähima 12 kuu jooksul.
    WSJ kirjutab, et sama optimistlikult pole aga meelestatud investorid, kellede rahulolematus Paulsoni suhtes aina kasvab. Kuigi viimaste aastate jooksul pole Paulsoni ajastus olnud alati täiuslik, on kõik lõpuks siiski suurepäraselt lahenenud, sest näiteks 2009. alguses investeeris ta kulda, eeldades, et mitmed valuutad odavnevad ning inflatsioon suureneb. Kuigi inflatsioon on olnud siiani suhteliselt madal, siis kullahind on seevastu kahekordistunud. Kuid nüüd kaaluvad siiski paljud kliendid fondidest raha välja võtmist, aga kuna üle poole ettevõtte varadest on Paulsoni ja teiste juhtivtöötajate kontrolli all, siis tõenäoliselt suurt rahade väljavoolu siiski tulla ei saa.
    Paulson ütleb, et aktsiad on hetkel väga soodsad ning turule on tekkinud väga palju häid investeerimisvõimalusi.
  • Netflix (NFLX) CEO ja kaasasutaja Reed Hastings on avaldanud firma kodulehel seletus(vabandus)kirja tõenäoliselt lootuses rahustada nii pahaseid kliente kui ka üritada aktsia vabalangust peatada. Ei saa öelda, et kiri uut infot pakuks ja vaadates firma klientide kommentaare sellele kirjale, siis loodetud eesmärki see sõnavõtt paraku ka ei täida. Kiri ise on loetav siin.
    NFLX aktsia on ainult kahe viimase börsipäevaga kukkunud üle 20% ja alates juulist juba ligi 50%.
  • Inglismaa keskpank avaldas oma igakvartalilises raportis, et £200 miljardi suurusel võlakirjaostuprogrammil oli majandusele märkimisväärne mõju. Nimelt tõstis QE riigi SKPd 1.5-2 protsendipunkti võrra ja tarbijahinnaindeksit 0.75-1.5 protsendipunkti võrra, see oleks võrdväärne intressimäära 1.5-3 protsendipunktilise langetamisega. Uurimuse kohaselt ei saa neid numbreid küll täielikult uskuda, kuid see näitab, et QE suutis siiski majandust stimuleerida. Raport on kättesaadav siit.
  • Samas Nelli, kas see sinu arvates ei ole hea idee, et lahutada kaheks osaks või mida ise arvad?
  • Dax liigub tugevas koridoris suunaga alla. Koridoris jätkamine tähendaks korralikku langust ca 4500-ni, samas ülespoole läbimurdmiseks poleks palju vaja.
  • NFLX jutu jätkuks: Goldman Sachs on täna NFLX-i kaitsmas ja kinnitab aktsiale on Osta soovitust ning vähendab hinnasihti $ 330 pealt $ 270 peale.
    Forecasting error is not thesis changing – We believe that Netflix experienced a forecasting error, under-estimating the number of people leaving the service altogether due to the negative press surrounding the recent price increase. We still believe that there are significant barriers to entry and that it will be very difficult for any potential competitor to offer a better value to customers given Netflix’s scale with more than 24 mn subs and to know exactly what content is most valuable to customers given Netflix’s roughly 15 years of data. However, we do believe that Netflix’s brand and reputation have been damaged by negative press and that it will take some time to repair the damage to sub growth.
    Valuation compelling at $8 bn market cap and trading at multiples in line with our Internet coverage despite faster growth.

    Analüütikute arvates ei muuda see asja, et firma ekslikult prognoosis nende kliendide arvu väiksemana, kes on otsustanud firma teenustest hinnatõusu tõttu loobuda. Analüütikud usuvad, et konkurentidel on siiski väga keeruline klientidele pakkuda paremat ja väärtuslikumat teenust kui NFLX. Analüütikud möönavad, et firma maine on küll oluliselt kahjustada saanud ja inimeste usalduse taastamine võtab kahtlemata nüüd aega.
    Lisaks eelnevale on Goldmani arvates ka aktsia valuatsioon muutunud väga soodsaks.

    Goldmani kaitsekõne pole kuigi veenev ja raske uskuda, et see aktsiat täna olulisel määral aitab, sest nagu näha eelpool ära toodud firma CEO kirjale antud klientide kommentaaridest on emotsioonid endiselt laes ja on ütlematagi selge, et ka investorid ei varja oma pettumust. Hetkel ei soosi paraku ka turg aktsiat, kuna turuosaliste tähelepanu on koondunud taaskord Kreekale ning eesootavale Fedi kohtumisele.
    Teisalt võib turu kosumine ka NFLX aktsias ajutise leevenduse tuua, seega radarile võiks aktsia siiski võtta.
  • Germany’s Bundesbank said it expects “robust” growth in Europe’s largest economy in the current quarter. “Overall, a robust expansion of the economy can be expected in the third quarter of 2011,” the Frankfurt-based central bank said in its monthly report today. For the time thereafter, the “outlook has clouded more than previously expected amid heightened uncertainty,” it said.
  • to Meelisq: Pikemas perspektiivis on nad tõenäoliselt teinud strateegiliselt hea otsuse, aga hetkel on firmat tabanud üks negatiivne uudis teise järel, mis nagu Goldmangi ütleb, on kahjustanud oluliselt firma mainet ja olukorra rahunemiseks läheb nüüd omajagu aega. Siin on oluline meelde tuletada ka seda, et NFLX oli investorite ja analüütikute lemmik just selle kiire kasvuvõime tõttu ja nüüd, kus kasvulugu on takerdunud ei jäeta aktsiat selle eest ka karistamata.
  • J.P.Morgani analüütikud ütlevad täna, et nende andmetel on käesoleval sügisel oodata Apple (AAPL)-lt lisaks iPhone 5-le veel ka täiustatud iPhone 4.

    Our research now indicates that two new iPhones will be launched this fall. We expect one (iPhone 5) to usher in a new form factor and be a world-mode device. The other version (4-plus) stands to incorporate minor improvements to the current iPhone 4 form factor and could target China or other midrange opportunities. The implications of this two-pronged launch are meaningful, likely leading to upside potential to iPhone quarterly shipment rates. A device targeting China could add to Apple’s super growth rates recently exhibited in the region.

    Teine telefon, täiustatud iPhone 4 võib olla mõeldud ainult Hiina turule, kuid võib tähendada kokkuvõtteks suuremat iPhone`de kogumüüki.
    A new iPhone 4-plus could target China. Our research indicates Apple could release an iPhone 4-plus, targeting one or more China network carriers. While we think a China-focused iPhone could be in the works, it is not likely to be exclusive to the region. There could be other use cases, particularly in the midrange. Either way, the size of the China opportunity overcomes any potential drawbacks of making a specially-designed device for a few wireless carriers in one region, in our view. In China, Apple currently sells its iPhone 4 only through China Unicom.

    Uue telefoniga võib Apple sihtida ühte või rohkemat Hiina edasimüüjat. Analüütikute sõnul varjutab Hiina turu potentsiaal võimalikud ebakõlad, mis võivad tekkida spetsiaalselt ainult mõnele edasimüüjale telefoni disainimise tõttu. Hetkel müüakse Hiinas iPhone 4 ainult läbi China Unicomi.
  • Tundub, et Hiina alternatiivenergia sektor, mida alles mõni aeg tagasi peeti suure potentsiaaliga kasvusektoriks, peab täna tegema suuri pingutusi selleks, et üldse ellu jääda.
    Nimelt kogunes rohkem kui 500 kohalikku elanikku 15. septembri õhtul JinkoSolar (JKS) kuuluva hoone ette, protestimaks firma loodust saastava tegevuse vastu. Protestijad väitsid, et augusti tugevad vihmasajud ujutasid ettevõtte saastatud materjalid lähedalasuvasse jõkke, mille tagajärjel surid kõik kalad, pannes ühtlasi ohtu ka külaelanike tervise.
    Analüütikute sõnul tõstab aset leidnud sündmus keskkonnaalast teadlikkust, kuid samal ajal muudab kallimaks ka uute firmade sisenemise turule, kuna investeeringud keskkonnakaitsesse suurenevad.
    Antud juhtum tabas alternatiivenergia sektorit väga halval ajal, kuna nõudlus on niigi vähenenud ja hinnad langenud. Igal juhul on selge, et teisedki Hiina päikeseenergia ettevõtted satuvad nüüd teravndatud tähelepanu keskpunkti ja sellest tulenevalt satuvad müügisurve alla ilmselt ka TSL,YGE ja STP.
    JKS-i reitingut on alandanud täna HOIA peale seni Collins Stewart ja Goldman Sachs.
    JKS kaupleb eelturul 11,4% miinuspoolel, $ 8,00 taseme kandis.
  • Gapping up
    In reaction to strong earnings/guidance: WR +1.5% (light volume), LEN +1.4% (ticking higher).

    M&A news: GR +17.5% (remains sharply higher this morning on reports that UTX is in talks to buy co).

    Select metals related stocks trading higher: AUY +1.8%, GOLD +1.7%, GFI +1.7%, SVM +1.6%, NGD +1.3% (announces 'significant increase' in gold resources at Blackwater project), AEM +0.8%, ABX +0.7%, SLW +0.7%, GLD +0.5%.

    Other news: PRAN +18% (Prana Biotech's PBT2 directly restores neurons critical to cognition), DVAX +8.6% (reports complete results from the HEPLISAV Phase 3 trial in healthy adults over age 40), TYC +7.9% (announces plan to separate into three independent, publicly traded companies), SGMO +3% (presents groundbreaking clinical data from ZFN therapeutic for HIV/AID), AATI +1.7% (announces developments relating to its pending acquisition).
  • Gapping down
    Financial related names showing weakness: LYG -7.2%, CS -5.1%, BBVA -5.0%, HBC -3.2%, UBS -2.4% (estimates loss from unauthorized trade to be ~$2.3 bln), STD -2.2%, C -2%, DB -1.9%, BAC -1.9%, .

    Select mining stocks trading lower: MT -5.9%, RIO -4.3%, BBL -4.1%, BHP -3.1%.

    Select oil/gas related names showing early weakness: E -7.4%, SDRL -3.8%, TOT -3.2%, RDS.A -2.8%, BP -2.6%.

    A few drug names under pressure: SNY -2.8%, MRK -1.6%, NVS -1.5%, AZN -1.2%.

    Other news: VALV -23.9% (provides operational updates; implementing a strategic transition away from the low-end markets), NFLX -2.7% (updates customers on price changes and the separation of DVD and streaming services).

    Analyst comments: JKS -11% (downgraded to Neutral from Buy at Goldman), ART -5.7% (downgraded to Sell at Ticonderoga), AMAT -3.6% (downgraded to Sell from Neutral at Goldman), AMD -2.8% (downgraded to Neutral from Buy at Nomura), FRX -2.4% (downgraded to Sell from Neutral at Goldman), CAT -2.2% (downgraded to Outperform from Strong Buy at Raymond James), PEP -1% (downgraded to Underperform from Outperform at Credit Agricole).
  • Kui enamus ettevõtteid otsib vahendeid aina väheneva nõudluse tõttu tekkinud käibelanguse pidurdamiseks, siis luksuskaupade tootjate elu läheb aina paremaks.
    Prada, mis hiljuti tegi IPO Hong Kongi börsil, teatas, et esimese poolaasta puhaskasum kasvas 74% ja kasv oli eelkõige tingitud tugevast nõudlusest Aasiast ja eriti Hiinast.
    Ettevõtte juhtkonna sõnul on nad veendunud, et firma näitab häid tulemusi ka tulevikus ning välistas võimaluse, et Euroopa ja USA majanduskriis võiks Prada äri negatiivselt mõjutada.
    Aasias kasvas müük rohkem kui 35% ja eriti hästi läks nahktoodetel, mille müük kasvas 35,3% ning mis nüüd moodustavad kogumüügist juba üle poole ehk 55%.
  • WSJ-s on artikkel, kus kirjutatakse, et Maailmapanga hiljutiste uuringute järgi moodustavad naised 40% maailma tööjõust, aga kogu maailma rikkusest omavad ainult 1%.
    Artiklis on välja toodud ka palgaerinevused, mis räägivad paraku samuti naiste kahjuks.
    Samas rohkem kui pooled maailma üliõpilastest on naised ja 60-s riigis käib ülikoolides rohkem naisi kui mehi.
  • Samuti on teada, et palgatööga rikkaks ei saa ja keskharidusega/college dropouts on altimad tegema ettevõtteid, kui kõrgharidusega inimesed.
  • Reuters reporting, quoting the Greek Fin Ministry, that the Troika conference call over, announcement expected shortly
  • Greek Finance Official Says Greece Is Close To A Deal With Troika - Reuters
  • Latest Rumor: Greece To Hold Referendum On EUR Membership

Threads list

Cookies

LHV website uses cookies to provide you with the best user experience. By clicking "I accept", you consent to the use of all cookies. Read more about the principles of using cookies.

pirukas_icon