Börsipäev 20. september - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 20. september

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Terve eilse päeva valitses turgudel riskikartlik sentiment, kui investorid reageerisid nädalavahetuse uudistele või pigem nende puudumisele. Stoxx600 kaotas väärtusest -2,3% eesotsas finantssektoriga, mis kolistas -3,5% võrra madalamale. Ja kuigi S&P500 avanes samuti korraliku kaotusega, siis päeva teises pooles suudeti osa sellest siiski tasa taha tänu hilisõhtusele rallile tingituna uudistest, et Kreeka on teinud märkimisväärseid edusamme läbirääkimistes troikaga, et saada järgmist laenueraldist.

    Väga palju meeleolu paranemiseks ruumi ei jäetud, sest pärast USA turgude sulgumist otsustas Standard & Poor’s alandada Itaalia krediidireitingut ühe pügala võrra ning määrates ühtlasi negatiivse väljavaate. Võrreldes Moody’sega, kes lubas eelmisel nädalal lähiajal midagi ette võtta, on S&P määratud krediidireiting nüüd kolme pügala võrra madalam ning viitab sellele, et ka Moody’s peaks varsti Itaalia krediidireitingut langetama. Peamiseks põhjuseks toodi nõrgenev majanduslik väljavaade, seades kahtluse alla kärpekavades arvestatud liiga optimistlikke tulude prognoose. Reuters kirjutas eile, et see viga korrigeeritakse tõenäoliselt järgmiste päevade jooksul, kui valitsus plaanib langetada selle aasta majanduskasvu prognoosi 1,1% pealt 0,7% peale ning järgmise aasta oma 1,3% pealt 1% peale või madalamale.

    Makrokalender jääb täna samuti suhteliselt õhukeseks ning tähelepanu keskpunktis on kõneluste jätkumine Kreeka ja EKP, ELi ja IMFi ametnike vahel. Kell 12.00 kuuleme, milline on ZEW indeksi kohaselt olnud Saksamaa analüütikute arvamus praegusest ja tuleviku majandusseisust ja kell 15.30 avalikustatakse USA augustikuu alustatud elamuehituste arv ning väljastatud ehituslubade maht.

    USA indeksite futuurid kauplevad hetkel -0,5-0,7% punases, Euroopa on avanemas 1% madalamal.
  • FT kirjutas eile üsna huvitavast tähelepanekust loo, et Siemens on kaks nädalat tagasi loobunud ühe Prantsuse panga teenustest ning viinud poole miljardi euro ulatuses sularahadeposiidi üle Euroopa Keskpanka. Väidetavalt on Siemens EKP-sse parkinud nüüdseks juba 4-6 miljardit eurot. Ühest küljest võiks see samm peegeldada suurenevat ebakindlust Prantsuse pangandusesektori suhtes, teisalt aga lihtsat suurema majanduliku kasu taotlemist, sest EKP pakub nädalase deposiidi eest 1,01% intressi, samal ajal kui keskmine üleöö intress on eurotsooni pankades 0,95%.
  • Siemens siiski kommenteerib täna, et FT lugu pole faktiliselt õige.
  • Eurole on täna survet avaldamas ka Reutersis ilmunud uudis, mille kohaselt on riiklik Bank of China peatanud valuutaforvardite ja swappide tegemise mitme Euroopa pangaga, teiste hulgas Societe Generale, Credit Agricole ja BNP Paribasega.
    Bank of China, a big market-maker in China's onshore foreign exchange market, has stopped foreign exchange forwards and swaps trading with several European banks due to the unfolding debt crisis in Europe, three sources with direct knowledge of the matter told Reuters on Tuesday.

    The European banks include French lenders Societe Generale (SOGN.PA), Credit Agricole (CAGR.PA) and BNP Paribas (BNPP.PA), and Bank of China halted trading with them partly because of the downgrading from Moody's, the sources said.

    Another Chinese bank said it had stopped trading yuan interest rate swaps with European banks.

    The sources declined to be identified because they were not authorized to speak with the media.

    Contacted about this move by the Chinese banks, spokespeople for Societe Generale, UBS and BNP Paribas declined comment. Credit Agricole was not reachable for comment.
  • Veidi huumorit Irish Times vahendusel: How many euro area finance ministers does it take to change a light bulb? None – there is nothing wrong with the light bulb.
  • Germany Sep ZEW (Econ Sent) Survey -43.3 vs -37.6 in Aug (oodati -45)
    Sep ZEW (Current Situation) 43.6 vs 53.5 in Aug (oodati 45)

  • Kolmanda kvartali tulemustehooajani on jäänud veel mõned nädalad ning Bespoke'i vahendusel saab hea ülevaate sellest, kuidas analüütikud on usinalt käinud S&P 500 ettevõtete kasumikasvu kärpimas.
  • Doug Kass ei usu, et turu tugevus on jätkusuutlik ning on alates eilse õhtust SPY-s lühikeseks läinud.
    Doug Kass:I have shorted Spiders on a 20 handle rally from last nite's ows and a 10 handle improvment in last hour at 121.2
  • 2.09.2011 15:30 Nelli Janson: Doug Kass otsustas vahetult enne USA töökohtade raportit SPY-s pikaks minna:
    I just paid 119.60 for spider long rental in front of jobs report


    Peale ootamatult nigelat töökohtade raportit:

    2.09.2011 15:49 Nelli Janson: Doug Kass tõstab oma pikka positsiooni SPY-s
    I am adding further to Spider longs after jobs schmeissing - pressure now extreme on policy makers.


    Tüüp oleks nagu põrutada saanud viimasel ajal. Kui algne idee, mille pärast ostis, täiega vett vedama läks, ostab veel juurde!!! Nüüd, nädalake hiljem, tulistab juba diametraalselt vastupidises suunas.
  • Juba pikemat aega mõtlen, mis te seda tüüpi siin ülistate?
  • Euroopat päästma suunduvatest valgetest rüütlitest eelkõige BRIC riikide näol on enne neljapäevast kohtumist üha kõvemini räägitud, kuid Reuters kirjutab täna, et ega nii väga ei soovita enda kapitali riski alla seada....kui siis läbi IMFi.
  • Kassil on enamusel kordadel ikkagi õigus olnud.
  • Torso, ma ei peaks Kassi tehingute edastamist just ülistamiseks, aga siiski pean ka krookusega siinkohal nõustuma, et Kassil on väga hea turutunnetus ning lühiajaliselt on ta ka turu suunda osanud mitmelgi korral õigesti ette prognoosida.
  • Ma küsiks igaks juhuks enne tehingu tegemist ka Koera arvamust
  • IATA (International Air Transport Association) tõstis käesoleva aasta lennufirmade kasumiprognoosi 73% tulenevalt oodatust tugevamast nõudlusest Euroopas ja Lähis-Idas. Seega peaksid lennufirmad 2011. aastal teenima $594 miljardilise müügitulu juures $6.9 miljardit kasumit, mis teeb kasumimarginaaliks 1.2%. Siiski peaksid lennuettevõtete kasumid järgmisel aastal langema $4.9 miljardini. IATA juht Tony Tyler ütles ajaloolistele andmetele tuginedes, et kui majanduskasv langeb alla 2%-i jäävad lennufirmad kahjumisse. (link)
  • kylakurnaja
    Ma küsiks igaks juhuks enne tehingu tegemist ka Koera arvamust


    Koertel pole vähematki võimalust
  • Olgu selle Kass-i turutunnetusega kuidas on, aga... kui idee, millele tuginedes sa mingi tehingu kasuks otsustasid, osutub totaalselt valeks ja sa positsiooni edasi hoiad või veel hullem - suurendad, siis on seda väga keeruline kuidagi teisiti nimetada, kui soovmõtlemiseks.
  • PeaLiK
    Olgu selle Kass-i turutunnetusega kuidas on, aga... kui idee, millele tuginedes sa mingi tehingu kasuks otsustasid, osutub totaalselt valeks ja sa positsiooni edasi hoiad või veel hullem - suurendad, siis on seda väga keeruline kuidagi teisiti nimetada, kui soovmõtlemiseks.


    Nelli Janson
    Time for a Ludicrus Forecast (again!)...Gun to my head - at some point we will be down on the day.

    Doug Kassi kommentaar (9 minutit tagasi)


    Pealik, surnutest halba ei räägita, Doug Kass lubas endale 15. septembril kuuli pähe lasta kui turg alla ei tule, sõnapidaja mehena peaks ta nüüd surnud olema

  • PeaLiK
    Olgu selle Kass-i turutunnetusega kuidas on, aga... kui idee, millele tuginedes sa mingi tehingu kasuks otsustasid, osutub totaalselt valeks ja sa positsiooni edasi hoiad või veel hullem - suurendad, siis on seda väga keeruline kuidagi teisiti nimetada, kui soovmõtlemiseks.


    Ma ei mäleta täpselt ,aga minu arust ta bettis just kehvale raportile ja sellest tulenevale turu ootusele rahatrükile.
  • Mulle meeldib tema lolliks jäämise julgus. Olgem ausad: kui paljud meist julgeksid oma panustamistest nõnda avalikult ette teada anda?! Pärast kiitlejaid on maailm täis.
  • Gapping up
    In reaction to strong earnings/guidance: KONA +15%, KEX +3.7%.

    A few metals/mining related stocks trading higher: AEM +2.6%, HL +1.9% (introduces silver-linked dividend policy; initial quarterly dividend expected to be $0.03 per share of common stock), RIO +1.9%, ABX +1.5%, GOLD +1.5%, BBL +1.4%.

    Other news: CISG +5.3% (ticking higher, announces strategic partnership with Chartis Insurance), RCL +3.4% and NOK +2.2% (still checking for anything specific), SNY +2% (higher following exec appearance on CNBC MadMoney), APD +0.5% (Board of Directors authorizes new $1 billion share repurchase program).

    Analyst comments: MGM +4% (upgraded to Overweight from Equal Weight at Morgan Stanley), PHM +3.9% (upgraded to Buy from Neutral at UBS), ARMH +1.2% (upgraded to Buy at The Benchmark Company), SAP +1.2% (upgraded to Outperform from Market Perform at Wells Fargo), JPM +1.1% (initiated with an Overweight at Evercore).
  • Gapping down
    In reaction to disappointing earnings/guidance: CAG -4.8% (light volume; also withdraws its $94/share all-cash proposal to acquire RAH), ARAY -0.6% (light volume).

    M&A news: JAZZ -3.5% (Jazz Pharmaceuticals and Azur Pharma agree to combine to form Jazz Pharmaceuticals plc), RAH -1.5% (ConAgra Foods withdraws its $94/share all-cash proposal to acquire RAH).

    Other news: NCT -8.8% (plans to make a public offering of 22,500,000 shares of its common stock), MLNX -5.4% (announces a 3 mln ordinary share offering; files mixed securities shelf offering), WES -4.2% (announced a 5 mln common unit offering representing limited partner interests), HME -3.8% (plans to offer 5,250,000 shares of common stock in an underwritten public offering), NDAQ -2.3% (commences tender offer for 2.50% convertible senior notes; announces $1.2 billion credit facility), GILD -2% (reports second pivotal phase 3 clinical study of the investigational Antiretroviral Quad Regimen meets 48-week primary objective), NFLX -1.2% (continued weakness), UBS -1.1% (report indicates that Bank of China halted trading with select European financial institutions that incuded UBS).

    Analyst comments: MCP -6.1% (downgraded to Neutral from Overweight at JP Morgan), LOGI -3.9% (downgraded to Sell from Neutral at Goldman).
  • August Housing Starts 571K vs 590K Briefing.com consensus; Prior revised to 601K from 604K
    August Building Permits 620K vs 585K Briefing.com consensus; Prior revised to 601K from 597K


  • Täna langetab J.P. Morgan MolyCorp (MCP) aktsia reitingut Osta pealt Hoia peale ja hinnasihi $ 105 pealt $ 66 peale.

    We are downgrading MCP to Neutral from Overweight and cutting our EPS estimates and PT to $66 (from $105) to reflect the recent drop in rare earth prices following a sharp increase over the April-July time frame. We believe a large part of this year’s run up and recent drop was caused by a host of players in China speculating on rare earth oxides. While we continue to expect the Chinese government to reduce illegal rare earth supply and consolidate (and restrict) production over time, we are taking a more cautious stance on the stock given the near-term uncertainties that have recently arisen from the news of speculation and the recent downgrade of rest of the world 2011 demand forecast from IMCOA to 40k tonnes from 60k tonnes.

    Analüütikud on MCP suhtes negatiivseks muutunud eelkõige haruldaste muldmetallide hinnalanguse tõttu. Nende sõnul on käesoleva aasta järsu hinnatõusu ja sellel järgnenud languse taga spekuleerimine Hiina ettevõtete poolt. Kuigi analüütikud usuvad, et Hiina on endiselt piiramas muldmetallide ebaseaduslike tootjate tegevust, siis on nad aktsia käekäigu suhtes muutunud ettevaatlikumaks. Seda just lähitulevikku puudutava ebakindluse tõttu, kuna nõudlus muldmetallide järgi on vähenenud.

    Antud calli teeb huvitavaks asjaolu, et JPM on olnud juba mõnda aega MCP puhul äärmiselt bullish ja nüüd on otsustanud reitingu Hoia peale tuua ning hinnasihti üle 40% kärpida. Kahtlemata ei jää see downgrade täna turuosaliste poolt märkamata, aga kuna aktsia kaupleb eelturul juba üle 6% miinuspoolel, siis on äärmiselt raske määratleda sobivat hinnataset. On oht, et aktsia avanebki liiga alt ning sellele järgneb põrge.



  • Kassi teema jätkuks, ma pole paraku alati foorumisse pannud tema positsiooni sulgemise teateid ja seetõttu on ekslikult ehk ka tekkinud mulje, et ta pikk või lühike nädalaid. Tema SPY positsioonid on lühiajalised ja tavaliselt ta üle ööpäeva neid enda väitel lahti hoidnud pole.
  • krookus
    PeaLiK
    Olgu selle Kass-i turutunnetusega kuidas on, aga... kui idee, millele tuginedes sa mingi tehingu kasuks otsustasid, osutub totaalselt valeks ja sa positsiooni edasi hoiad või veel hullem - suurendad, siis on seda väga keeruline kuidagi teisiti nimetada, kui soovmõtlemiseks.


    Ma ei mäleta täpselt ,aga minu arust ta bettis just kehvale raportile ja sellest tulenevale turu ootusele rahatrükile.


    No see seletaks pmst asja. Aga nojah - see oleks ikka tõsiselt freaky ootus küll. :)
  • Huvitav ongi täna see ,et Kass Fed-i ootust ei karda.
    Enne Fed-i lühikeseks minna on ikka paras julgustükk.
    Noh samas natuke võib ju minna kah:))
  • Värskendage mälu, millal FED uuesti koguneb?
  • Frank on euro ja dollari vastu taas korralikult järgi andmas, kuna levivad kuulujutud, et Šveitsi keskpank võiks tõsta sihti, mille juures üritatakse eur/chf'i vahetuskurssi hoida.
  • Torso
    Värskendage mälu, millal FED uuesti koguneb?


    Täna algab kahepäevane miiting. Otsustest kuuleme homme õhtul
  • A Challenging Market
    By James "Rev Shark" DePorre
    | Sep 20, 2011 | 9:00 AM EDT

    "The greatest challenge to any thinker is stating the problem in a way that will allow a solution."

    --Bertrand Russell

    Sometimes the market can be quite logical. You buy stocks with good charts and fundamentals and then wait for them to go up as other market players recognize their value. If you stick with good individual names and have some sort of money management discipline, you will likely do well.

    Unfortunately, we are in a market environment now that doesn't favor that approach. What matters in this market are the latest headlines out of Europe and the way that the computers are programmed. Individual stock picking is mostly irrelevant.

    A small group of big-cap momentum names, such as Chipotle (CMG), Apple (AAPL) and Amazon (AMZN), are running while the great bulk of stocks do nothing. The fundamentals of the stocks that are running aren't significantly better, but these stocks are what's working with any consistency, and that is attracting buyers.

    Since Monday afternoon, we had rumors that Greece is saved once again, a downgrade of Italy debt, news that China is pulling money out of select European banks and more talk that Greece is saved. The Greece headlines seem to be all that matters and we are now looking at a positive open this morning.

    The other thing that is helping to keep a bid under this market is the Federal Open Market Committee's impending interest rate decision tomorrow afternoon. It is widely anticipated that the Fed will launch Operation Twist, which is designed to lower long-term interest rates.

    One thing market players have learned over the past couple of years is that it does not pay to fight the Fed. Only the bravest of bears will step in front of the Fed when there is the potential that it will launch another round of quantitative easing.

    Another complexity is the recent bounce has left us in a tough spot technically. We are a bit extended and running into resistance. Some of the big-caps that have outperformed lately are overbought, and chasing them further is not going to be easy.

    So, the overall picture is challenging. It isn't that things are particularly bad but that they are random, volatile and highly focused on the next headline out of Europe.

    With individual stock picking rendered mostly ineffective, it is important to manage trades tightly and to make sure you not let trades go too far off track.

    We have a positive open on the way as the overnight bears are caught leaning the wrong way once again.
  • Morgan Stanley turustrateeg Greg Peters hoiatab, et juhul kui Fed-i sõnavõtt peaks investorite jaoks pettumuse valmistama, siis on oodata äärmiselt negatiivset reaktsiooni.
  • kui juba Kassist juttu tuli, siis tema 12 kuu S&P500 hinnasihid ka 4 erineva stsenaariumi raames

    1) 1500 15% tõenäosust
    2) 885 15% tõenäosust
    3) 1030 30% tõenäosust
    4) 1355 40% tõenäosust

    allikas http://www.thestreet.com/story/11245827/1/kass-where-i-now-stand.html

    stsenaariumite tõenäosustega kaalutud tuluootus on vist praktiliselt null eilse S&P500 close 1204.09 pealt?

  • Doug Kass: i covered my spider rental for a modest gain just now.
    (7 min tagasi)
  • MCP muinaslugu hakkab kah lõppema vist.
  • Wedbush, mis andis NFLX-le 10. aprillil 2010 Müü reitingu koos $ 60 hinnasihiga ning viimati kinnitas oma Müü reitingut 19. juulil koos $ 100 hinnasihiga, tundub tänast NFLX -i aktsiahinda vaadates oma eesmärgile võrreldes teiste analüüsimajadega kõige lähemal olevat.
    Hetkel kaupleb NFLX $ 132 kandis, 8% miinuspoolel.
  • Pean tunnistama, et nii tormilist reaktsiooni ma MCP downgrade`i peale täna küll ei oodanud. MCP, mis avanes $ 49,78 pealt ehk 6% miinuspoolelt, ei andnud peale avanemist enam mingisugust võimalust ning on sirgjoones alla müüdud. Viimased tund aega on MCP $ 43,00-44,00 vahemikku pidama jäänud ja hetkel kaupleb $ 43,25 kandis ehk 18,3% miinuspoolel.

  • Marketwatchi veebilehel kirjutatakse, et lähtuvalt turu-uuringu tulemustest, on tuhandest NFLX kliendist, kes küstlusele vastasid, 30% valmis ettevõtte teenustest loobuma või kaaluvad seda võimalust väga tõsiselt. Ühtlasi ütlesid osad vastanud (60%), kes on ka Coinstar (CSTR)-i kliendid, et kasutavad nüüd hinnaeelise tõttu rohkem viimase teenuseid.
    Antud uuringu tulemus on tõenäoliselt ka tänase NFLX nõrkuse taga.
  • kas tänase nõrkuse taga ka DISH-i uudis pole?
  • JP76, tundub, et mulle on see märkamata jäänud täna, millise uudisega tegu?
  • MGM Resorts (MGM): Hearing upgraded to Buy from Outperform at Credit Agricole

  • Goodrich (GR) spikes to highs, headlines crossing Reuters suggesting UTX is negotiating final deal terms, expected to pay all cash
  • Dish to unveil Blockbuster streaming plans Friday, CNet reports
    Blockbuster, a unit of Dish Network (DISH), is expected to unveil Friday what it calls "the most comprehensive home entertainment package ever." The event is called "A Stream Come True," suggesting Blockbuster will showcase an online video service to rival Netflix (NFLX).
  • Ok, see jäi mul eile märkamata, aga väga uus asi see pole, sest sellest on põgusalt ennegi juttu olnud. Aga kahtlemata andis eilsetele müüjatele ühe põhjuse lisaks.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon