Börsipäev 21. september - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 21. september

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Kuigi eilne Itaalia reitingu alandamine oli pigem üllatuslik, siis turud suutsid selle suhteliselt hõlpsasti unustada ning väga palju ei hoolitud ka ZEW sentimendiindeksi langusest. Veidi optimismi süstis Kreeka rahandusministri kommentaar, et läbirääkimised EKP, IMFi ja EL ametnikega on näidanud rahuldavat progressi. Lisaks sellele avaldas Reutersi vahendusel üks Kreeka ametnik kõrget usku, et laenueraldis saadakse tänu lubadusele tuua keskpikka plaani kuuluvad kärpemeetmed ettepoole. USA sessiooni lõpus see optimism siiski kustus, ehkki erilist põhjust peale võib-olla kasumivõtu väga ei olnud.

    IMF on öösel avaldanud oma globaalse väljavaate, kärpides nii selle kui järgmise aasta maailmamajanduse kasvuprognoosi 4% peale vs vastavalt varasemad 4,3% ja 4,5%. USA näitajaid korrigeeriti ligikaudu protsendipunkti jagu allapoole, olles nüüd vastavalt 1,5% ja 1,8%. Eurotsooni oma toodi madalamale keskmiselt 0,5 protsendipunkti jagu 1,6% ja 1,1% peale.

    Tänane fookus langeb FOMC kohtumisele (kl 21.15), mille suhtes on ootused üsna seinast seina. Kõige tõenäolisemaks loetakse ilmselt lihtsalt valitsuse võlakirjaportfelli duratsiooni pikendamist, küsimus on selles kas pikemaajalist võlga ostetakse aeguvate võlakirjade arvelt või hakatakse selleks ka lühiajalisi väärtpabereid müüma. SocGen on välja toonud kuus võimalikku stsenaariumit.

    (1) Operation Twist (duration extension): mostly priced in - impact minimal,
    (2) Cut interest on excess reserves (IOER currently at 0.25%): possible, but no surprise factor and could backfire (negative impact on domestic banks, money market funds, reduces GSE incentive to lend to banks),
    (3) QE3: market upping probability of QE3, but still likely positive impact,
    (4) Pledge to keep balance sheet unchanged for a long time. Medium probability - a much cheaper option for the Fed than QE3,
    (5) Setting explicit inflation/employment targets: low probability - Fed moving to increased transparency, however can’t see Fed giving up discretionary mandate just yet,
    (6) Setting explicit GDP targets: a very bold move, much more inflationary - very low probability. The most likely scenario is Twist + some combination of 2 & 4, with the markets rallying initially whilst debating the real impact and sellers try to fade the move (starting around SPX 1250). If we do get QE3 then clearly 1300 becomes a more attainable target.


    USA indeksite futuurid kauplevad hetkel 0,4% plussis, Euroopa on aga avanemas kergelt miinuspoolel.
  • Minu arvates oli üks eilne tippsündmus ka Oracle kvartalitulemuste avaldamine ning fakt, et suhteliselt kõrgeid ootusi suudeti ületada. Oracle näol on tegemist ettevõttega, kelle tulemuste baasil võib teha oletusi nii terve IT sektori kui ka kogu majanduse käekäigu kohta. Minu arvates oli see üks jäejekordne kinnitus, et reaalmajanduses ei ole asjad sugugi nii halvad nagu üldine sentiment ja alla tabmitud aktsiahinnad lubaks arvata. Hetkel ei ole küll veel mingist recession-ist ja double-dip-ist jälgegi. Muidugi on sektoreid ja riike, kus asjad on halvad, kuid üldpilt nüüd küll nii katastroofiline ei ole, mis õigustaks aktsiahindade sellist tänast taset. Võrdlusbaasi kasvu tõttu jäävad kasvunumbrid väiksemaks, kui näiteks 2010, kuid mingit maailmalõppu ei saa küll ennustada.
  • Eile põrus usaldushääletuse Sloveenia praeguse peaministri administratsioon, mis tähendab uusi erakorralisi valimisi kõige varem detsembris. Ühtlasi suurendab olukord riski, et EFSF 2.0 ratifitseerimine võib toppama jääda ning seda olulisemaks muutub EKP tugi perifeeriariikidele. Bloomberg kirjutab pikemalt
  • Billings at U.S. architecture firms rose in Aug. according to the American Institute of Architects.
    Billings at architecture firms, tracked by the Work-on-the-Boards survey, rose to 51.4 in Aug. from 45.1 a month earlier. The inquiry index, which tracks a firms capacity to take on additional work, rose to 56.9. A score above 50 indicates an increase in billings while a reading below 50 indicates a negative outlook. Commercial building construction typically follows the billings index by about six months.
  • Huvitav, kui kaua kestab tavaliselt oodatust paremate nii mikro- kui ka makrouudiste voog enne, kui "depresioonirong" ennast ringi pöörab ja kogu lambakari teises suunas ajama paneb? Mis on ajalooline keskmine?
  • Turg pöördub, kui närvilised investorid on end välja müünud. Sestap ongi huvitav jälgida Daxi ja S&P languste käibeid. Ja need on iga korraga vähenenud.
  • Ega sääl mingit ajalist piirangut pole -- lihtsalt ühel hetkel saab kriitilisel hulgal "passimisest" siiber...
    Tallinnas piisab mõnest tegelasest, mujal läheb "veidi" rohkemat tarvis.

    See võib juhtuda lähiajal, aga võib olla läheb aega mõni kuu, krt seda teab ;-)
    Mida kauem see aega võtab, lihtsalt seda suurem tuleb muutus.
  • Võtan julguse kokku ja prognoosin Fedi tänast sõnumit: Fed teatab, et majanduse tervis on oodatust parem ja sestap mingeid olulisi lisameetmeid pole tarvis rakendada peale "Operation Twist'i", s.t võlakirjade duratsiooni pikendamise. Mispeale turg läheb esmalt langusesse (sest ootab enamat), mõne aja pärast tõuseb, saades aru, et asjad polegi nii hullud, kui hindadesse sisse hinnatud on.
  • Täiesti reaalne stsenaarium - üsna vähe on makrot (hard data mitte mingid küsitlused), mis näitaks, et asi on täiesti hull ning mikrotasandil pole praktiliselt üldse veel mingit märki vaatamata asjaolule, et nii mõnedki prominentsed "analüütikud" räägivad juba pikemat aega, et maailma majandus on alates teisest kvartalist recession-is.
  • Kas täna MCP bounce-le oleks perspektiivikas panustada ?
  • Gapping up
    In reaction to strong earnings/guidance: ALOG +10.7%, ADBE +6%, ORCL +3.8%, GIS +1.4% (ticking higher).

    M&A news: ETFC +0.9% (ticking higher following WSJ blog regarding analyst comments on the potential sale of the company), NSM +0.4% (Texas Instruments acquisition of National Semiconductor clears regulatory reviews).

    A few financial related names showing modest strength: CS +2.6%, RBS +2.4%.

    A few rare earth names are higher: MCP +2.2% (Molycorp on CNBC said that the co has no plans on issuing any additional equity into the market right now), AVL +2%, REE +1.7%.

    Other news: OREX +77.6% (Orexigen and FDA identify a clear and feasible path to approval for Contrave), ARNA +16% and VVUS +3.1% (Orexigen Therapeutics obesity drug related peer), CXS +7.8% (declares Q3 dividend of $0.30 per share, prior $0.25 per share), RXII +3.8% (ticking higher, licenses novel, targeted cancer vaccine for gynecological cancers), SAP +3.2% (still checking), SINA +3% (modestly rebounding), NFLX +2.7% (Netflix and Discovery Communications renew and expand TV show streaming agreement), AVT +2.5% (positive mention on MadMoney), MLNX +1.2% (prices 3 mln ordinary shares at $31.75).
  • kopl, väga raske öelda, otseselt positiivseid katalüsaatoreid nagu pole, aga teisalt võib aktsia muidugi peale eilset müüki ka natuke kosuda. Pigem jääks kõrvalvaataja rolli.
  • Gapping down
    In reaction to disappointing earnings/guidance: MPWR -4.0%, ITW -0.6% (ticking lower).

    Coal names under pressure after two major coal players have lowered 2H11 guidance this morning: WLT -11.7% (lowers 2H11 met coal sales guidance; sees Q3, Q4 EPS guidance below consensus), ANR -9.7% (lowers FY11 shipment guidance to 102.5-109.5 mln tons from 104-112 mln tons), ACI -4.6%, PCX -4.1%, TCK -3.6%, BTU -2.9%,

    Other news: CHNG -16.1% (discloses Board of Directors has concluded that financial statements should no longer be relied upon due to failure to correctly disclose as related party transaction the Wang Loan), PACB -5.4% (disclosed implemented a reduction in its workforce, downgraded to Underweight from Neutral at JP Morgan, downgraded to Neutral from Overweight at Piper Jaffray), TSON -3.2% (thinly traded, intends to offer shares of its common stock in a public offering), O -2.1% (announced a 6 mln share common stock offering), NLY -0.7% (announces Q3 dividend of $0.60/share, prior $0.65/share), FCX -0.6% (announces impacts from PT-FI Labor Strike; estimates to aggregate daily production is ~3 mln pounds of copper and 5K ounces of gold for each day of the work stoppage).

    Analyst comments: ARUN -3.9% (downgraded to Neutral from Buy at Mizuho), CAB -3.1% (downgraded to Underweight from Neutral at JP Morgan), JEF -1.6% (downgraded to Neutral at Ticonderoga), LPL -1.5% (downgraded to Neutral from Buy at Nomura).
  • kopl
    Kas täna MCP bounce-le oleks perspektiivikas panustada ?


    21.09.11 Another Firm Comes To The Defense Of Molycorp
    http://www.businessinsider.com/molycorp-stock-dahlman-rose-2011-9
  • Lisaks sellele, et IMF langetas eile maailmamajanduse kasvuprognoosi teatati täna, et seoses võlakriisiga on Euroopa pankade risk kerkinud 300 miljardi euroni ja seega vajavad nad täiendavaid kapitalisüste, et võimalike kahjumitega toime tulla. Eelmisel kuul teatas IMF samaks numbriks €200 miljardit, mille kohta Euroopa Liidu ametnikud ütlesid, et see on liiga kõrge ja enamike pankade finantsseisund on korras. (link)
  • No lähebki vägisi jamaks. Olemasolevate majade müük pani ootsutele pika puuga, raporteerivad ettevõtted löövad ennustusi ja tõstavad IV kvartali forecast-e, täielik jama, nii ei annagi onu Ben raha...
  • AGM
    No lähebki vägisi jamaks. Olemasolevate majade müük pani ootsutele pika puuga, raporteerivad ettevõtted löövad ennustusi ja tõstavad IV kvartali forecast-e, täielik jama, nii ei annagi onu Ben raha...


    http://finance.yahoo.com/news/Home-sales-jump-77-pct-as-apf-2095700257.html?x=0&sec=topStories&pos=main&asset=&ccode=

    majade müük tõuseb hetkel peamiselt foreclosure ohu tõttu, aga asi seegi, jääb ohus olevaid maju vähemaks ja pankade olukord paraneb
  • Jah, ma ei saa ka väga aru, mis olulist vahet on, miks neid maju ostetakse ja müüakse, peaasi, et turule aktiivsus tagasi tuleb. Minu arvates on kinnisvara läbi aegade müüdud erinevatel põhjustel - kes rahapuudusest, kes ilusama ihalusest jne...
  • Hewlett-Packard (HPQ) follow up: Bloomberg TV running headline saying the HPQ board is weighing ousting Apotheker as CEO
  • Piper's Gene Munster saying they are warming up to Youku.com here.. this is pretty significant. Smells like an upgrade coming?
  • Bank of America: BAC vol. alert to downside on Moody's downgrade
  • Moody`slt ka teine reitingumuutus, sedakorda siis WFC-le:
    WELLS FARGO & CO. SR RATING CUT TO A2 FROM A1 BY MOODY'S
  • OmniVision (OVTI) moves to highs of the day, strength attributed to Wedge Partners note suggesting co will be supplier for iPhone 5

  • FOMC Statement: No change in rates, extends maturities of holdings
  • Netflix (NFLX) at Goldman Communacopia Conference

    Says saw an increase in sign ups to the digital side which drove the changes the co decide on... says the price increase remains up for debate... says DVD division can market itself...

    Ja Oppenheimerilt kohe selline lugu

    Oppenheimer making a call saying they think there will be a 'surprise announcement' w/ FB tomorrow.
  • http://www.reuters.com/article/2011/09/21/us-usa-fed-idUSTRE78J3HB20110921
  • Reuters reporting that, according to sources, Italy cuts its 2011 GDP growth forecast to 0.7% vs 1.1%, cuts 2012 to 0.6% vs 1.3%, cuts 2013 to 1.2% vs 1.5%
  • USD on rallimas kõikide peamiste valuutade vastu: AUDUSD -2%, EURUSD -0,6%, GBPUSD -1,3%, NZDUSD -2,65%, USDCAD + 1,3%, USDCHF +1,10%, USDJPY +0,27%.
  • Why the insiders have quit buying stocks
    www.marketwatch.com/story/why-the-insiders-have-quit-buying-stocks-2011-09-21?pagenumber=1
  • harley
    Why the insiders have quit buying stocks
    www.marketwatch.com/story/why-the-insiders-have-quit-buying-stocks-2011-09-21?pagenumber=1


    Sa oled nagu nohu, mis sita ilma korral välja ilmub. Või isegi tüütum.
  • ymeramees
    harley
    Why the insiders have quit buying stocks
    www.marketwatch.com/story/why-the-insiders-have-quit-buying-stocks-2011-09-21?pagenumber=1


    Sa oled nagu nohu, mis sita ilma korral välja ilmub. Või isegi tüütum.




    Ja sina oled nagu väike tüdruk, kes hakkab kohe vinguma kui siia ilmub mõni artikkel mis sulle ei meeldi!

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon