Börsipäev 22. september - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 22. september

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • USA keskpank lükkas eile käiku majandust stimuleeriva programmi, lubades vahest isegi enamat, võrreldes sellega, mida tegelikult ootas konsensus. Ehk et mitte ainult ei soetata pikemaajalisi võlakirju aeguvate väärtpaberite arvelt, vaid aktiivselt müüakse lühikest otsa, et pikaajalisi intresse jõulisemalt madalamale tuua. Konkreetsemalt kavatseb siis Fed müüa 400 miljardi dollari eest alla kolme aasta pikkuse tähtajaga võlakirju ning osta samas mahus valitsuse võlakirju aegumistähtajaga 6-30 aastat. Lisaks sellele kavatsetakse jätkata kinnisvaraga tagatud väärtpaberite põhiosamaksete reinvesteerimist samadesse instrumentidesse, toetamaks kinnisvaraturgu.

    S&P 500 aga lõpetas päeva ligi kolme protsendise kaotusega, jõudes madalaimale tasemele alates 12. augustist. Ühest küljest võis see oli klassikaline buy the rumour, sell the news reaktsioon, teisalt võis tähelepanu tõmmata ka see, et väljakäidud strateegi juurde jäädi vaatamata sellele, et komitee arvates on majanduslikku väljavaatessse tekkinud märkimisväärsed negatiivsed riskid. Oma osa mängis kindlasti ka Moody’se otsus langetada Bank of America, Wells Fargo ja Citi krediidireitinguid.

    Tänase päeva makrokalendrit vaadates on üheks oodatuimaks dataks eurotsooni töötleva tööstuse septembrikuu esmane PMI näit (kell 11.00), mille puhul oodatakse kerget langust 49.0 punkti pealt 48,5 punkti peale. USA poolel aga pälvib tähelepanu möödunud nädala töötuabiraha taotluste number, mis viimaste nädalatega vaikselt ülespoole liikunud ning väga rõõmustavad uudised ei ole, kui sama tendents jätkus ka möödunud nädalal.

    Aasia on pärast väga negatiivset USA sessiooni kauplemas samuti tugevalt punases: Nikkei -2%, Shanghai Composite -1,7%, Hang Seng -3,8%, Sensex -1,9%. USA indeksite futuurid liiguvad hetkel -0,7% madalamal ning Euroopa on alustamas päeva ca -2,5%lise kukkumisega.

  • Eilne Fedi otsus tõi 30-aastase võlakirja tulususe allapoole 3% piiri. Rekordmadal 2,5% pärineb 2008. aasta detsembrist.

  • Täna avalikustatud HSBC koostatud Hiina töötleva tööstuse PMI näitaja indikeerib, et septembri esimestel nädalalatel on aktiivsus taas pisut jahenenud, kui indeks tuli 49,9 punkti pealt 49,4 punktile.
  • Absurdne turg, kus kõik on halb - FED ei teinud ehk nii suurt porgrammi, kui paljud ootasid ning selle peale müük. Oleks FED teinud suurema programmi ja lisaks twistile veel näiteks mingi variandi QE3-st, siis oleks ilmselt ikka halb olnud, sest see viitaks, et majanduses on olukord ikka väga kehva. Ühesõnaga tee, mis tahad, ikka loose-loose olukord. Juba on huvitav jälgida, millal see massiivne deprekas murduma hakkab...
  • Eurozone Sep Manufacturing PMI 48.4 vs 49.0 in Aug (oodati 48,5)
    Sep Services PMI 49.1 vs 51.5 in Aug (oodati 51.0)
    Sep Composite PMI 49.2 vs 50.7 in Aug
    *Manufacturing PMI is lowest since Aug 09; Composite PMI is lowest since Jul 09
  • Euroopa makro on pisut ka EURUSD vahetuskurssi suvestamas, mis kaupleb hetkel -0,3% madalamal tasemel 1,3525 USD
  • PMI tuli ju peaaegu täpselt vastavalt ootustele, kuid ega praegusel turul ei ole sellel numbril mingit tähtsust. See oleks võinud ka 51 tulla ja pilt oleks ikka sama.
  • Huvitav lugu sellest, kuidas Fed oma otsuseid teatavaks teeb ja miks eilne teade pisut hiljaks jäi. Märksõnad: faks, kinnikiilunud paljundusmasin...

    Why Was Fed Statement Late? 20th Century Technology
    http://blogs.wsj.com/economics/2011/09/21/why-was-fed-statement-late-20th-century-technology/?mod=WSJBlog
  • AGM - Rahu. Makro tuli ikka allapoole ootust ja ootust on kah pidevalt vähendatud. Võta paar kuud rahulikult, las müüjad rabelevad oma müümised ära, ajalooliselt nõrk oktoober läheb mööda. Natukenegi selgub, mis järgmise aasta eelarvetest ja võlgadest saab. Küll siis on aega kasumeid lõigata ja hõisata.
  • Kreekas otsustati eile vastu võtta täiendavaid meetmeid, et kärpida kulusid, mida ootab ees nüüd hääletus parlamendis. Kathimerini kirjutab veidi pikemalt aga kokkuvõtvalt on uued meetmed järgmised:

    -the tax-free threshold on income should drop from €8000 to €5000;
    -a unified pay structure for the public sector, whose details were not announced;
    -state pensions below €1200 remain untouched but above that threshold the extra amount will be reduced by 20%;
    -All pensioners under 55 will have anything they earn above €1000 reduced by 40%;
    -Some 30,000 public sector workers will be placed in a labour reserve by the end of the year, with a 60% salary for a limited period after which they are being sacked or re-employed;
    -Structural reforms and privatisation plans, without further details.
  • Ma arvan, et siin saab veel tsirkust näha, kui see USA super committee karvupidi kokku läheb ja kordub juulikuu triangel.
  • Aga nagu kombeks siis, annab see põhjuse taas tänavale minna, kus muuhulgas protesteerivad rahandusministeeriumi töötajad ja maksukogujad. Link

    Finance Ministry staff have called a 48-hour strike for next Tuesday and Wednesday to protest fresh wage cuts. They are to be joined in their walkout by tax collectors and customs officials.
  • Ei saa ma sellest streikimisest aru - iga loll peaks ju mõistma, et kui Kreeka lahkuks eurotsoonist (ja võib-olla ka EL-ist), siis õige vaesus ju alles tuleb. Mis 1200 EUR-istest pensionitest nad siis üldse rääkida saavad - 120 EUR, kui hästi läheb jne. Selle mõistmiseks ei pea ju raketiteadlane olema.
  • karvakera
    Võta paar kuud rahulikult, las müüjad rabelevad oma müümised ära, ajalooliselt nõrk oktoober läheb mööda.


    Oktoober on ajalooliselt paremuselt 5. kuu aastas. Tõusu- ja langusega oktoobrite suhe on 1,5.
  • PeaLiK
    karvakera
    Võta paar kuud rahulikult, las müüjad rabelevad oma müümised ära, ajalooliselt nõrk oktoober läheb mööda.


    Oktoober on ajalooliselt paremuselt 5. kuu aastas. Tõusu- ja langusega oktoobrite suhe on 1,5.


    aktsiaturul on halvad kuud jaanuar, veebruar, märts, aprill, mai, juuni, juuli, august, september, oktoober, november ja detsember

    :)
  • Peamised Euroopa indeksid kõik üle 4% miinuspoolel:

  • Posittivset midagi koduse Eesti jaoks- toornafta on päris kena kukkumise teinud, aga selle paraku viilib tasaseks dollari kõrge kurss EUR vastu. Eelkõige õlikütte omanikud sellest huvitet. Autokütus käib meil ikka oma rada, sellel on just meil oma maailm oma hindadega.
  • DB - Based on our 20-day checks, we expect a U.S. LV SAAR of 13MM for
    the month of Sep (+9.0% yoy); a return to the pre-quake SAAR levels seen in Jan-
    Apr. Importantly, the uptick in the Sep SAAR is being driven by broad based
    strength; not just a Japanese recovery.
  • Iirimaa majandus on hakanud tänu ekspordile jõudsamalt ülesmäge minema, kui teises kvartalis suurenes STK esimese kvartaliga võrreldes tervelt 1,6%. Samas olid analüütikud oodanud kõigest 0,3%list paranemist. Lisaks revideeriti Q1 kasv 1,3% pealt 1,9% peale. Aasta baasil kasvas majandus 2,3%. Irish Times
  • Businessinsideri vahendusel võib lugeda, et Roubini sõnul on majanduslangus vältimatu ning valitsus on oma päästeprogrammidega lootusetult hiljaks jäänud.
  • FedEx prelim $1.46 vs $1.45 Capital IQ Consensus Estimate; revs $10.52 bln vs $10.30 bln Capital IQ Consensus Estimate
    FedEx sees Q2 $1.40-1.60 vs $1.55 Capital IQ Consensus Estimate; lowers FY12 to$6.25-6.75 from $6.35-6.85 vs. $6.36 consensus

    "The U.S. and global economy grew at a slower rate than we anticipated during the quarter. While FedEx Ground and FedEx Freight achieved improved operating results despite lower than expected growth, the more rapid decline in demand for FedEx Express services, particularly from Asia, outpaced our ability to reduce operating costs. We have slightly reduced our earnings forecast to reflect current business conditions and are aggressively working to adjust our cost structure to match demand levels."

  • Initial Claims 423K vs 418K Briefing.com consensus; Prior revised to 432K from 428K
    Continuing Claims falls to 3.727 mln from 3.755 mln

  • Gapping up
    In reaction to strong earnings/guidance: MLHR +8.4%, RHT +5.7%, INTU +1.3% (light volume).

    M&A news: GR +10.5% (Goodrich to be acquired by United Technologies for $127.50 per share).

    Other news: TNH +4.3% (rebounding from 2-day 40 point drop; still checking for anything specific), MOS +2.2% (will replace National Semiconductor in the S&P 500 index).

    Analyst comments: YHOO +1.4% (upgraded to Buy from Hold at Stifel Nicolaus), SYK +0.9% (upgraded to Buy from Hold at Citigroup), HNZ +0.9% (initiated with a Buy at Jefferies), NFLX +0.6% (upgraded to Neutral from Sell at UBS).
  • Gapping down
    In reaction to disappointing earnings/guidance: LOGI -13.8%, KMX -9.9%, SCS -8.6%, HON -2.2%, FDX -1%, BBBY -0.8%.

    M&A news: UTX -4.5% (Goodrich to be acquired by United Technologies for $127.50 per share; accretive to UTX in second year; UTX reaffirms FY11 EPS and rev guidance).

    Financial related names under considerable pressure: NBG -8.6%, LYG -5.2%, BCS -4.8%, ING -4.8%, BBVA -4.1%, HBC -4%, C -4%, MS -3.8%, CS -3.7%, STD -3.3%, DB -2.8%, BAC -2.8%, GS -2.8%, WFC -2.6%, UBS -2.4%, RBS -2.1%, XLF -1.7%.

    Select metals/mining stocks trading lower: JAG -7.2%, RIO -7.0%, SVM -6.5%, SLV -6.3%, MT -6.1%, EGO -5.9%, SLW -5.7%, AG -5.5%.

    Other news: EEP -5.3% (announces offering of Class A common units), NCT -4.8% (prices 22.5 mln shares of common stock at $4.55), CRM -4.7% (has acquired Assistly for ~$50 mln in cash; acquisition is expected to reduce FY12 non-GAAP EPS by ~$0.02 to ~$1.28-1.30), UTX -4.5% (Goodrich to be acquired by United Technologies (UTX) for $127.50 per share; accretive to UTX in second year; UTX reaffirms FY11 EPS and rev guidance), RRC -2.6% (following 3 point jump yesterday on continued M&A speculation), MOS -2.5% (Mosaic intends to offer 18 mln shares of common stock in conjunction with inclusion into the S&P 500 Index), PFE -1.8% (new phase 3 safety data for Bazedoxifene/Conjugated estrogens show less than one percent incidence of endometrial hyperplasia ), HRBN -1.2% (files 8-K related to project entrance agreement).

    Analyst comments: WPRT -7.8% (assumed with a Hold at Canaccord Genuity), SYT -4.1% (downgraded to Hold from Buy at Citigroup), STO -3.5% (removed from Conviction Buy list at Goldman), ATHN -3.2% (downgraded to Underweight from Neutral at JP Morgan), HOV -3% (Hovnanian downgraded to Underweight from Neutral at JP Morgan), SNN -2.4% (Smith & Nephew downgraded to Sell from Buy at Citigroup), PG -1.8% (Procter & Gamble downgraded to Neutral from Buy at SunTrust), JNJ -1.6% (Johnson & Johnson downgraded to Neutral from Buy at Goldman).
  • Initial claims siis vähenes võrreldes eelmise kuuga. Need pole muidugi kaunid numbrid, kuid ei meenuta ka 2008/2009 numbreid.
  • NFLX on saanud täna teise upgrade'i veel:
    Wedbush said Netflix's (NFLX) separation of Netflix.com, for streaming, and Qwikster.com, DVD rentals, was to position the streaming business for a potential sale to Amazon.com (AMZN). The firm believes the streaming business will be acquired by Amazon as the separation addresses tax issues that prohibited a purchase previously. Price target raised to $155 from $110.


    Huvitav, kas AMZN võimalikul ostuhuvil on ka mingi reaalne tugi all või on see analüüsimaja spekulatsioon?
  • Minu arvates suhteliselt stabiilne olnud nende initial claimidega viimasel ajal.
  • Viimasel ajal on olnud suur erinevus makro- ja mikronäitajate vahel - esimesed nõrgad ja teised ikkagi suhteliselt või isegi väga head. Makro peaks ju väljendama seda, mis mikrokogumis toimub. Kuidas siis saab jätkuvalt olla selline lahknevus? Tulemuste hooaeg pole veel pihta hakanud, kuid kui vaadata kasvõi viimastel päevadel raporteerinud firmasid (näit. Oracle jt.), siis nendest numbritest küll midagi katastroofilist välja ei loe ei mineviku ega ka tulevikuennustuste seisukohalt. Kuidagi liialt oluline lahknevus tundub olema makro ja mikro vahel... Nagu erinevad maailmad.
  • AGM
    Minu arvates suhteliselt stabiilne olnud nende initial claimidega viimasel ajal.


    Paraku revideeritakse iga kord eelnevaid numbreid üles ja seetõttu peaks ka praegu arvestama, et mõni tuhat tuleb juurde. Ja teiseks tähendab üle 400-410 taseme jääv statistika, et üle 100 000 uue töökoha loomine ühes kuus muutub ebatõenäoliseks ning see ähvardab tööpuudust suurendada.
  • AGM
    Minu arvates suhteliselt stabiilne olnud nende initial claimidega viimasel ajal.


    http://www.bloomberg.com/apps/quote?ticker=INJCJC:IND

    suhteliselt stabiilne tõus viimasel ajal tõepoolest :)
  • Citi tõstab täna Lennar (LEN) reitingu Hoia pealt Osta peale koos $ 22 hinnasihiga.

    The Seasonal Trade — Our upgrade of LEN is consistent with the seasonal homebuilder trade thesis we laid out in early September. We observe that, on average, from November thru January (1) in 8 of the last 10 years, the homebuilder index outperformed the S&P 500 by ~8% and (2) in 6 of the past 10 years, LEN outperformed its peers and the S&P 500 by ~5% and ~13%, respectively. In our coverage universe, only DHI has historically outperformed LEN during the seasonal homebuilder trade.

    Analüütikud nimetavad antud ideed hooajaliseks tehinguks, kuna ajalooliselt on novembrist jaanuarini ehitajate indeks turu keskmisest liikumisest parem olnud.

    Why We’re Feathering in Now — Although we’re only in late September, we want to go long LEN now given that (1) the homebuilders have underperformed so dramatically (2) LEN’s ~15% discount to book is a rather compelling valuation when you consider that LEN is profitable and expanding its book value (3) trends in August were more benign than feared by many investors and (4) the potential catalyst described below.
    Our inclination is to continue to increase our homebuilder exposure in the weeks ahead and our preference is to continue buying what we view as the higher quality names with less company specific risk. That DHI and LEN are both higher quality and likely to outperform their peers during the seasonal trade is a win-win in our view.


    Teiseks on antud hinnatase loonud LEN aktsias hea ostukoha ning arvestades seda, et LEN on kasumit teeniv ettevõtte ja lisaks eelnevale oli august märksa parem, kui paljud investorid kartsid.

    Lisaks Citi analüütikutele on täna LEN suhtes positiivne ka J.P.Morgani analüütikud, kes kinnitavad oma Osta soovitust aktsiale koos $ 21 hinnasihiga.

    Täna pole kindlasti parim päev upgrade`de jaoks, aga sellegipoolest või LEN-i täna radarile võtta, sest teatud mõttes on Citi idee pikaajalisem, panustades ajaloolistele trendidele.

    Hetkel kaupleb aktsia $ 13,60 kandis, 1,8% miinuspoolel.



  • Henno, kui sa teeksid graafiku veel mitte 10-tuhandese intervalliga vaid näiteks tuhandesega, siis paistaks liikumine veel järsem - elementaarne graafikute koostamise ABC :-) See 10-20 tuhat siia-sinna kuust-kuusse pole USA-suuruse majanduse jaoks mingi oluline liikumine.
  • Hõbe saab täna kuidagi eriti valusalt pihta, peaaegu -9%.
  • AGM
    Henno, kui sa teeksid graafiku veel mitte 10-tuhandese intervalliga vaid näiteks tuhandesega, siis paistaks liikumine veel järsem - elementaarne graafikute koostamise ABC :-) See 10-20 tuhat siia-sinna kuust-kuusse pole USA-suuruse majanduse jaoks mingi oluline liikumine.


    AGM, mina ei koosta Bloombergis graafikuid, aga Sul on võimalus oma graafikute koostamise ABC koolitust neile pakkuda soovi korral
  • Ei ole vaja, see alumine interaktiivne graafik näitab pilti palju selgemini. Eks igaüks vaatab, mida tahab :-) Küsimus on lihtsalt, mida pidada oluliseks liikumiseks. Ma väidan, et 10 - 20 tuhat ei ole väga olulise mõjuga. Seda muidugi tavaolukorras. Praegusel turul on ka 1000 ilmselt palju.
  • The Morning After
    By James "Rev Shark" DePorre
    Sep 22, 2011 | 8:45 AM EDT

    "Try to relax and enjoy the crisis." --Ashleigh Brilliant

    If the Fed can't save this market, what will?

    Although it wasn't at all surprising, yesterday's announcement of Operation Twist produced a strong negative market reaction. Some market players were hoping that the Fed would expand its balance sheet rather than just adjust maturities, and the statement that there are "significant downside risks to the economic outlook" didn't help matters.

    What's most troubling isn't what the Fed did or didn't do, but the market's reaction. This is the first time since the low in March 2009 that a Fed action has been greeted with so much pessimism. The market has consistently reacted in celebratory fashion to just about everything Fed chief Ben Bernanke has done and said, so it is very worrisome that the market is losing faith and acting as if the Fed is out of ways to bolster this economy.

    Unfortunately, without the Fed to act as a support, we have to look at the news flow and the fundamentals -- and that sure isn't going to entice many buyers. Maybe the contrarians who believe that things are so gloomy that they can't get much worse might be interested in catching some falling knifes, but the average investor is going to have a tough time finding reasons to be a buyer. The economic news and the crisis in Europe are downright frightening, and there is no quick resolution in sight.

    If we forget the fact that the news flow is absolutely terrible and just look at the technical picture, it doesn't provide much confidence. Since the market's sharp early August drop, we have been in a wide trading range between 1120 and 1225 on the S&P 500. There have been three attempts to break to the upside on "Greece Is Saved!" news that no one really believes anyway.

    We have held above the 1120 level, but we are going to come close to testing it this morning. As I've stated, I'm very concerned that if we test that level again it won't hold. The general rule is that the more a level is tested, the more likely it will not hold. I don't think the market is going to bottom out until we make a new low for the year and produce another washout.

    I don't see any reason to play the bottom-calling game. If you aren't already short, the best place to be is in cash. The fundamental situation right now looks as bleak as it has been since the 2008-2009 crisis, and the lesson of that period was not to underestimate how much we can drop.

    Think defense.
  • AGM
    Henno, kui sa teeksid graafiku veel mitte 10-tuhandese intervalliga vaid näiteks tuhandesega, siis paistaks liikumine veel järsem - elementaarne graafikute koostamise ABC :-) See 10-20 tuhat siia-sinna kuust-kuusse pole USA-suuruse majanduse jaoks mingi oluline liikumine.

    AGM
    Ei ole vaja, see alumine interaktiivne graafik näitab pilti palju selgemini. Eks igaüks vaatab, mida tahab :-) Küsimus on lihtsalt, mida pidada oluliseks liikumiseks. Ma väidan, et 10 - 20 tuhat ei ole väga olulise mõjuga. Seda muidugi tavaolukorras. Praegusel turul on ka 1000 ilmselt palju.


    rasketel hetkedel on meeleolu hoidmine tähtis, aga mitte enesepetmise hinnaga

    ma olen absoluutselt kindel selles, et mitte iial ei ole me perioodis, kus laekub ainult häid või ainult halbu uudiseid ja enamuse ajast on head või halvad uudised vaid napis ülekaalus

    aga kõigi uudiste tõlgendamine vastavalt oma soovile kas headeks või halbadeks on ohtlik tõbi, mis põhjustab tõsiseid komplikatsioone

    enamik investeerimisega kokku puutuvaid inimesi põeb selle haiguse läbi, üldjuhul kogemus ja terve mõtlemine aitavad muutuda immuunseks selle suhtes ja näha maailma kõigis võimalikes toonides, mitte musta või valgena

    mul ei ole aega Sinuga sel teemal edaspidi rohkem suhelda, seega panen lukku oma arvamuse, et isegi USA suuruse riigi jaoks ei ole alates 25.02.2011 kestev ülestrend iganädalase initial claims osas tühiasi

    P.S. Sul pole vähimatki aimu, milliseid graafikuid ma tegelikult vaatan ja koostan, küll aga võid kindel olla, et need ei ole pärit Bloombergi veebist, kasutan viimaseid vaid selleks, et paremaid pole võimalik siia foorumisse postitada

    :)
  • Henno, võta nüüd asja rahulikult, see teema ei väärinuks küll nii pikka traktaati. Pole nagu teema, mille üle vaielda. Discalimeri korras võin öelda, et tegelen kauplemisega juba vähemalt 10 aastat ning kõik need asjad teada ja ka oma vitsad ammu saadud. Igaühel on oma näitajad, mida teistest tähtsamateks peetakse ning mille põhjal otsuseid tehakse, teisel on lihtsalt taustaks. Over and out.
  • Huvitav kas need ülalmainitud ultrapeened graafikud aitavad ka paremat tootlikust saada, või tõmbavad asendustegevusena hoopis tähelepanu kõevale :)
  • FT story saying that EU looking to recapitalize 16 banks
  • EBA says no acceleration of agreed timetable for recapitalization of banks following July stress tests

  • 1120-st siis seekord läbi suruda ei jõutud.
  • Huhuuu, korralik andmine käis täna ikka.
    1120 jääb homseks (see päevalõpp oli rohkem lühikeste katmine)

    Stephen Roach, Morgan Stanley Asia non-executive chairman räägib mis on valesti
    http://www.ritholtz.com/blog/2011/09/stephen-roach-on-global-recession-fed/?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+TheBigPicture+%28The+Big+Picture%29
  • NKE teatas järelturul oma kvartalitulemused, mis oodatust paremad ja aktsia hetkel kauplemas $ 88,25 kandis, 2,9% plusspoolel.

    Nike beats by $0.14, beats on revs; worldwide futures orders grew 16% YoY
    Reports Q1 (Aug) earnings of $1.36 per share, $0.14 better than the Capital IQ Consensus Estimate of $1.22; revenues rose 17.5% year/year to $6.08 bln vs the $5.76 bln consensus. Excluding currency changes, reported orders would have increased 13 percent.

  • Marc Faber-iga värske intrvjuu (arvab, et hullem on veel ees)
    Marc Faber: "Bigger Financial Crisis on the Way" 22/09/11

    http://www.youtube.com/watch?v=vyQwX3arbww&feature=player_embedded
  • kurnjau
    Huvitav kas need ülalmainitud ultrapeened graafikud aitavad ka paremat tootlikust saada, või tõmbavad asendustegevusena hoopis tähelepanu kõevale :)


    ja-jah, eks igaühel ole oma kahtlused ja kõhklused, mina näiteks tahaks teada millise tegevuse aseaine on rollimängud foorumis (erinevate anonüümsete identiteetide alt) teravkeelitsemine

    :)

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon