Börsipäev 23.september - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 23.september

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Eurotsooni PMI näitajad ja FOMC ning FedEx kommentaarid tõid turuosalistes esile taas hirmu globaalse majanduse pärast, mis viis laiapõhjalise müügini nii aktsia- kui tooraineturgudel. Euroopas kukkus Stoxx 600 indeks -4,6% kahe aasta põhjadesse eesotsas finantssektoriga, mida esindav indeks langes -5,5%. Vase hind odavnes -9%, nafta barrel kolistas ligi 7% madalamale ning ka kuld on jõudmas tagasi 1700 dollari juurde. USA turgudel aitas väike päeva lõpu ralli S&P 500 indeksil kohati üle 4%-list kaotust tagasi teha, sulgudes -3,2% madalamal. Optimismi võis tekitada ootus, et igaaastasel Maailmapanga ja IMFi kohtumisel võidakse välja tulla mõne uue plaaniga stabiliseerida praegust olukorda.

    Aasias on indeksid samuti madalamal, kuid kauplemas siiski päeva põhjadest kõrgemal tänu G20 liidrite avaldusele riskidega silmitsi seisvat maailmamajandust vajadusel koordineeritult abistada. Lubaduse üheks eelduseks on EFSF-i võimekuse suurendamine oktoobri keskpaigaks, mil G20 peaks uuesti kohtuma.

    Makrokalender jääb täna õhukeseks, kui fookusesse jääb pigem Washingtonis algav IMFi ja Maailmapanga kohtumine, mis toob kokku erinevate riikide rahandusministrid ja keskpankurid.

    USA indeksite futuurid liiguvad hetkel 0,7% plussis ning Euroopa on avanemas ca 0,8% kõrgemal.
  • Mitte, et sellisel turul juba piisavalt kuulujutte ei ringle, siis tänaseks teemaks on võimalik kohtustusliku reservimäära langetamine Hiina keskpanga poolt.
  • Kuna Jaapani jeen on teiste valuutade suhtes lähenemas ajalooliste tippudele ja frangi puhul võtab spekulantidel eluisu ära Šveitsi keskpank, siis üha rohkem on hakatud kaaluma alternatiivseid valuutasid, mis võiksid eurotsooni allakäigu eest kaitsta.

    Morgan Stanley on hiljutises analüüsis vaatluse alla võtnud just Rootsi ja Norra krooni. Rootsi majandus on eurotsooniga väga tugevalt seotud, kuna 40% ekspordist liigub sinna ning käekäik kipub eriti sõltuma Saksamaa majandusest, kus viimased indikaatorid viitavad jahtumisele. Seetõttu kaupleb ka Rootsi kroon üsna tugevas korrelatsioonis aktsiaturgudega. Samas on Rootsi majandus perifeeria suhtes võrdlemisi isoleeritud, jooksevkonto ja eelarve ülejäägis, mis võiks vähendada Rootsi krooni kaotusi eurotsooni majanduse halvenedes. Kokkuvõttes on võimalus siiski suurem Rootsi krooni odavnemiseks.

    Ka Norra puhul liigub 40% ekspordist eurotsooni, kuid peamine erinevus on selle sisu, sest Norra ekspordib peamiselt naftat ja maagaasi. Seega on oma roll lisaks mängida toorainete turuhindadel, kuid kuna ligi 80% energia nõudluse kasvust tuleb järgmisel aastal arenevatest riikidest ja kui sealne majanduskasv palju järgi ei anna, siis see peaks toorainehindasid toetama. Ja nagu allolevalt jooniselt võib näha, siis Norra saab uhkeldada suure kaubandusbilansi ülejäägiga ning G10 riikidest kõige tugevaima eelarve ülejäägiga. Majanduslikult keerulisemas olukorras ei pea Norra hakkama väljastpoolt laenama, kuna vajadusel võidakse kulutusi katta massiivse naftafondi tuludega. Kuna arenenud riigid on olukorras, kus intressimäärasid tuleks hoida jätkuvalt nulli lähedal või eurotsooni puhul jälle langetada, siis see peaks vastavaid valuutasid Norra krooni suhtes nõrgestama. MS ei oota Norra keskpangalt lähiajal intresside kärpimist, kuid survestav tegur võib siiski olla toorainete hinnad. Oma baasstsenaariumis on nad NOKi suhtes konstruktiivsed ning ootavad järgmise aasta esimeseks kvartaliks euro nõrgenemist Norra krooni suhtes tasemele 7,55 NOK vs 7,82 NOK eilse sulgumisega.
  • räme müük jälle peal,kas selle peale http://www.reuters.com/article/2011/09/23/us-ecb-knot-idUSTRE78M14H20110923
  • See uudis ripub ju juba hommikust saadik üleval, see ei saa küll põhjus olla.
  • Moody’s alandas kaheksa Kreeka panga reitingut kahe pügala võrra B1 pealt B3 peale. Reitinguagentuuri sõnul ähvardavad pankade varade hulgas olevad Kreeka riigi võlakirjad tekitada märkimisväärseid kahjumeid ning halvendada kapitalipositsiooni, kuna pangad plaanivad osaleda võlavahetusprogrammis. Samuti raporteerisid antud pangad juba esimesel poolaastal suurtest kahjumitest. Lisaks sellele valmistab pankadele raskusi suurenev makseraskustes laenude arv. Prognooside kohaselt tõuseb järgmiseks aastaks probleemsete laenude maht 12%-ni ning suure tõenäosusega osutub see näitaja veelgi kõrgemaks. (link)
  • Täpsustus: Kuue panga reiting langetati B3 pealt Caa2 peale ja kahe panga reiting B1 pealt B3 peale.
  • See G20 satement oli ikka uskumatult hambutu küll - enam ümmargusem ei ole võimalik olla. Selline tunne nagu kõigil otsustajatel oleks munad maha võetud. Ma saan aru, et EL on täielikult mittetoimiv moodustis, kuid, et ka kõik teised (G7/8, G20 jne), on küll üllatav.
  • AGM
    See G20 satement oli ikka uskumatult hambutu küll - enam ümmargusem ei ole võimalik olla. Selline tunne nagu kõigil otsustajatel oleks munad maha võetud. Ma saan aru, et EL on täielikult mittetoimiv moodustis, kuid, et ka kõik teised (G7/8, G20 jne), on küll üllatav.


    http://www.g20.org/about_what_is_g20.aspx

    eee ... kas G20 on siis otsustaja? vabandage minu teadmatust, kuid mulle on jäänud mulje, et otsuseid teevad valitsused, parlamendid, keskpangad, (Euroopa) komisjonid jne., aga G20 on selline klubi, kus käiakse koos arutamas, mida võiks teha
  • Henno, sinu teadmised on minu omade kõrval küll mäekõrgused, kuid julgeksin siiski pidada G20 klubi tänasel päeval de facto adekvaatsemaks organisatsiooniks, kui näiteks EL seda formaalselt peaks olema.
  • BBC on joonistanud diagrammi Kreeka võimalikest valikutest ja nende valikute võimalikest tagajärgedest. Nagu näha, siis lõpplahenduste osas midagi positiivset Kreeka või euroala jaoks ei leidu.
  • Gapping up
    In reaction to strong earnings/guidance: FINL +5.3%, NKE +5%, TIBX +3%, CTAS +1.4% (light volume).

    M&A news: AMAC +63.8% (Tunstall Healthcare Group limited to acquire AMAC for $8.55/share), RLRN +1.5% (receives unsolicited, definitive acquisition proposal for $15.50 per share in cash from Plato Learning enounces early termination of the Hart-Scott-Rodino waiting period for acquisition by Permira Funds).

    Other news: MOTR +12.4% (receives $20 mln financing and hires advisor to pursue strategic options), CLNE +4.2% (Cramer makes positive comments on MadMoney), SIGA +3.9% (modestly rebounding).

    Analyst comments: P +4.5% (upgraded to Overweight from Equal Weight at Morgan Stanley), YOKU +2% (Youku.com upgraded to Positive from Neutral at Susquehanna).
  • Gapping down
    In reaction to disappointing earnings/guidance: CAVM -13.5% (also downgraded to Hold from Buy at Deutsche Bank), MT -4.4% (reaffirms guidance), TDW -2.6%, MOS -2.5%, TQNT -1.4% (light volume).

    Select financial related names showing weakness: NBG -7.4%, ING -5.6%, AEG -4.4%, UBS -3.1%, DB -3%, CS -2.9%, STD -1.5%, BCS -1.4%, RBS -1.2%, BAC -1%, .

    Select metals/mining stocks under significant pressure: SLV -8.3%, CDE -7.5%, HL -7.2%, AG -6.9%, MT -6.2%, SVM -5.4%, EGO -5.4%, BVN -4.9%, RIO -4.2%, GDX -3.2%, MCP -2.7%, GLD -2.7%, BBL -2.3%, BHP -2%, PAL -1.8%, AEM -1.2%.

    Select oil/gas related names trading lower: SDRL -4%, TOT -2.8%, RDS.A -2.2%, BP -1.9%.

    Other news: DRYS -4.5% (DryShips announces details of partial spin off of Ocean Rig UDW Inc), HPQ -2.2% (confirms it has named Meg Whitman President and Chief Executive Officer), PAA -0.8% (proceeding with its Phase IV expansion at the Partnership's St. James, Louisiana terminal facility).

    Analyst comments: TQNT -3.1% (downgraded to Sector Perform from Outperform at Pacific Crest), DGX -2.2% (downgraded to Sell from Neutral at Goldman).
  • Wedbush out with comments saying total ST-246 opportunity is $2.7 bln or $27/share for SIGA - 1000% upside!
  • Fed purchased a total of $930 mln worth of 2021-2041 maturities through POMO as dealers looked to put back $5.44 bln worth
  • Kuulujutud levivad, et EL päästefondi tõstetakse 1 triljoni EUR-ini.
  • A few headlines making the rounds; one saying that EU plans on Greek buyback program open to all debt; the other about Madame Lagarde saying it is worth combining EU bail out fund with ECB balance sheets
  • the other about Madame Lagarde saying it is worth combining EU bail out fund with ECB balance sheets

    Keegi võiks kommenteerida milleni see viiks ja mida see annaks juurde. Kõlab mitte kui QE-eriversioon, vaid finantsalkeemia.
  • Mis teda muidu QE-st eristab? V.a. siis see, et EU bailout ka juures.
  • Ancestry.com (ACOM) ticking higher in recent trade; Hearing defended at Piper Jaffray

  • No see oleks olusiselt mitmetahulisem kui QE ja kaugelt laiemate võimalustega. Mul isegi fantaasia ei hooma selle tervikut.
  • EU documents show it may accelerate the deployment of €500B ESM fund in order to help difuse crisis - financial press
    - Could seek to launch the ESM plan in 2012, a year earlier than previously planned.
  • Headline that IMF's Borges says BRICS cautious on Euro debt, keener to buy real assets
  • Intervjuu Marc Faberi-ga (arvab et Fed käitus õieti)
    http://www.zerohedge.com/news/marc-faber-operation-twist-dollar-gold-and-greeks?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+zerohedge%2Ffeed+%28zero+hedge+-+on+a+long+enough+timeline%2C+the+survival+rate+for+everyone+drops+to+zero%29

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon