Börsipäev 26. september - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 26. september

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Nädalavahetuse retoorika on jäänud üsna ähmaseks. Ühest küljest toonitasid nii Geithner kui Summers praeguse olukorra kriitilisust ning pidasid vajalikuks elimineerida pankade pankrotistumise oht, kuna see seaks ohtu majanduse nii Euroopas kui globaalselt, samas konkreetset lahendust selleks välja ei käidud. Kuid erinevad meediaväljaanded on raporteerimas, et tagatubades valmistutakse Kreeka maksejõetuseks, üritades luua piisavalt tõhusat tulemüüri, et ka Portugali defaulti korral ei tekiks süsteemset finantskriisi.

    Kui esialgu mõjusid uudised USA indeksite futuuridele ja eurole positiivselt, siis praeguseks on S&P 500 futuur kauplemas 1,0% miinuspoolel ja eur/usd vajunud alla reedese taseme 1,3370 USD juurde (-1%). Ka Aasias on sentiment jäänud negatiivseks ning Euroopa alustamas ca 0,6%lise langusega.

    Tänasest makrost võiks välja tuua Saksamaa septembrikuu IFO indeksi (kell 11.00), USA augusti uute majade müügi (kl 17.00) ja Dallas Fedi septembri küsitluse (17.30).
  • Väärismetallid on jätkuvalt müügisurvet saamas. CME teatas reedel pärast turgude sulgumist, et tõstavad hõbeda, kulla ja vase tagatismäärasid, kuid see uudis lekkis juba enne avalikku pressiteadet. Hõbe kaupleb hetkel ligi 13,4% ja kuld ligikaudu 6,4% madalamal.
  • Ei tea, millest see 2 triljonit siis koosnema hakkab? Kui praeguse paketi puhul oli Eesti osa 2 miljardit, siis kas uue puhul ligi 10 miljardit ehk siis ca ca 1,5 kordne riigieelarve?
  • AGM
    Ei tea, millest see 2 triljonit siis koosnema hakkab? Kui praeguse paketi puhul oli Eesti osa 2 miljardit, siis kas uue puhul ligi 10 miljardit ehk siis ca ca 1,5 kordne riigieelarve?


    The package is expected to involve a quadrupling - from the current 440bn euros - in the firepower of Europe's main bailout fund, the European Financial Stability Facility (EFSF).
    This would be done by putting in place an arrangement that would allow the European Central Bank (ECB) to lend alongside the fund, our editor says.
    The EFSF would take on the main risk of lending to governments struggling to borrow from normal commercial sources - governments like Italy.


    kõik on mustvalgel kirjas, vaja ainult lugeda
  • isegi paremini on kirjas siin - http://www.telegraph.co.uk/finance/financialcrisis/8786665/Multi-trillion-plan-to-save-the-eurozone-being-prepared.html

    The complex deal would see the EFSF provide a loss-bearing “equity” tranche of any bail-out fund and the ECB the rest in protected “debt”. If the EFSF bore the first 20pc of any loss, the fund’s warchest would effectively be bolstered to Eu2 trillion. If the EFSF bore the first 40pc of any loss, the fund would be able to deploy Eu1 trillion

    Eesti 2 miljardit on loss-bearing, sealt läheb iga realiseerunud kahjum maha, kuid oma osalust suurendma Eesti (esialgu?) ei pea
  • OK, selge, tänud. Huvitav, kas see oleks siis turgudele piisavalt rahustav? Siiani on nõutud päästepaketi tõstmist 1 triljoni EUR-ini, nüüd siis tehakse 2x suurem. Kui see ka ei aita, siis ei aita ilmselt miski...
  • Kui oalju meil elanikke euroopas on? Euro alal? Kohutav summa ju per nuppi.
    Sitt ja uskumatu lugu - eurost on saamas lepaleheraha.
  • Jämedalt võttes siis 20k € iga euro ala töötegija kohta,pole paha.
  • Siiani ei võta mul mõistus , kuhu kurat see plekk topitakse?
    Mida kurja Kreeka on teinud selle 340 miljardi euroga?
  • Väga suur raha ei ole, 20 ühikuga saab ühte Kreeka ametnikku kõigest 5 kuud nuumata ja neid on seal piinliku täpsusega sama palju, kui Eestis elanikke, kes oskab, see võib siit edasi arvutada:)
  • Kui analüütikud ja turuosalised on tuleviku suhtes muutumas iga päevaga järjest negatiivsemaks, siis ka ettevõtted ootavad jahenemist, ent oma ootustes kipuvad viimased jääma vähem murelikumaks. Saksamaa IFO indeksi kohaselt langes käesoleva majandusolukorra hinnang septembris 118,1 pealt 117,9 peale, samas kui analüütikud olid oodanud 115,7 punktist taset. Samuti jäid ettevõtted arvatust optimistlikuks ka järgmise kuue kuu suhtes, kui seda kajastav indeks langes 100,1 pealt 98 punktile (oodati 97,3).
    Allolev graafik peegeldab koondindeksi liikumist

  • WSJ kirjutab, et Nissani juhid on survestamas Jaapani valitsust ja keskpanka Šveitsi keskpanga eeskujul sekkuma valuutaturgudele Jaapani jeeni nõrgestamiseks. Teatavasti on jeen kauplemas dollari vastu kõikide aegade tippude lähedal ja euro vastu 10 aasta tipus.
    YOKOHAMA—A Nissan Motor Co. senior executive on Monday urged Japan to take "decisive" action to prevent the strong yen from hollowing out the country's industrial base, saying he hopes Tokyo can learn from Switzerland's intervention in the foreign-exchange markets to weaken its currency.

    The remarks are the latest in an increasingly vocal campaign by Nissan and other Japanese auto makers to push Tokyo into doing more to combat the yen's strength.

    "The situation requires very determined and decisive action by the government," John Martin, a corporate vice president at Nissan, said in an interview with The Wall Street Journal.

    "We're very confident that [Japanese Prime Minister Yoshihiko Noda] is going to learn from this issue with the Swiss Franc," said Mr. Martin, referring to the Swiss central bank's decision to set a ceiling for the franc against the euro.

    The yen has risen to "abnormal" levels that are beyond the ability of any single company to cope with, he said.

    The comments are the latest warning from the Japanese auto industry over the strength of the yen, and come after Nissan's Chief Executive Carlos Ghosn last week said Japanese car makers may be forced into a major strategic rethink if the yen stays near its recent record levels.

    In a separate press release Monday, Nissan Executive Vice President Colin Dodge also piled pressure on the Japanese government, urging Tokyo to take bold monetary policy steps to halt the yen's rise.

    "We're praying for the Japanese government to do something in terms of quantitative easing," Mr. Dodge said, referring to steps to slow the yen's ascent by adding liquidity to financial markets.
  • Merriman Capital tõstab täna Netflix (NFLX) reitingu Hoia pealt Osta peale ja koos hinnasihiga $ 155-175.

    Since we downgraded NFLX to Neutral on July 6, the shares have dropped 55% vs. a 15% decline in the S&P 500. At this point, we believe our near-term concerns are more than reflected in the valuation - which no longer gives Netflix credit for its industry positioning and long-term potential. We are upgrading NFLX to Buy in spite of the near-term headwinds as our downside 2012 EPS analysis still shows solid growth potential over 2011. We are making no changes to our estimates at this time and see upside to $155-175 using a P/E of 25-28x.

    Merriman andis NFLX-le negatiivse reitingu 6. juulil ja sellest asjast saadik on aktsiahind kukkunud 55%. Analüütikute arvates on antud aktsiahinda juba lähiaja kartused rohkem kui sisse arvestatud. Analüütikud on veendunud, et käesoleval aastal on kasvupotentsiaal veel täiesti alles.

    Starz savings could offset earnings pressures. During 2012 we see three main earnings headwinds that could potentially push EPS below current expectations: 1) migration of DVD-only subscribers; 2) international launc operating losses; and 3) competition causing upward pressure on SAC. However, we believe the $250M in 2012 content savings from the Starz cancellation gives management some wiggle room should they not find alternative content (or choose not to spend the surplus).

    Järgmine aasta seevastu võib firma jaoks kaasa tuua mitmed sündmused, mis võivad ettevõtte kasumit mõjutada. Esiteks DVD segmendi klientide lahkumine konkurentide juurde, teiseks laienemisega kaasnevad kulud ja kolmandaks tihenev konkurents.

    Near-term risks remain in spite of upgrade. Our decision to upgrade to Buy from Neutral today is not based on any improving outlook for the near-term and continue to see risk in subscriber trends through year- end. Furthermore, based on our EPS analysis, we believe there is a more- than-likely chance that 2012 consensus estimates (and possibly our below- consensus estimate) may need to be reduced. Nevertheless, we believe NFLX shares already more than reflect these risks and should our downside analysis prove aggressive, we could see the shares rebound sharply in 2012 on an improved growth/margin outlook.

    Kuigi analüütikud tõstavad aktsia reitingut, siis möönavad nad, et riskid jäävad vaatamata sellele ning konsensus võib oma prognoose veelgi kärpida. Selle juures on analüütikud siiski üpris veendunud, et hiljutine hinnalangus peegeldab juba kõiki võimalikke riske, mis lähiajal võiks aset leida.

    Peale väga järsku kukkumist on NFLX kaitsma tulnud mitmed analüütikud, kuid paraku on turg toetavaid kommentaare ignoreerinud ning aktsiahind on jätkanud langemist. Tänase upgrade puhul on vast kõige tähelepanuväärsemaks asjaoluks tõik, et Merrimani analüütikud andsid aktsiale Hoia reitingu vahetult enne suurt langust, mis peaks nende tänasele upgrade`le andma suurema mõju. Igal juhul soosib ka täna turg antud calli ja eelturu aktiivsus näitab, et ostuhuvi NFLX-le peaks täna jätkuma küll.

    Hetkel kaupleb NFLX aktsia $ 135,80 kandis, ligi 5% plusspoolel.

  • Itaalia energiaettevõte Eni teatas, et esimest korda pärast rahutusi on ettevõte jätkanud naftatootmist Liibüas, pannes tööle 15 puurkaevu, mis toodavad 31 900 barrelit päevas. Eni ütles, et peagi pannakse tööle ka teised puurkaevud. Enne rahutuste algust oli Eni päevaseks toodanguks Liibüast 273 000 barrelit.
  • Gapping up
    Financial related names showing strength: DB +6.7%, BCS +6.4%, CS +5.7%, RBS +5.2%, PUK +4.6%, UBS +3.6%, BAC +3%, JPM +2.1%, HBC +1.2%.

    Select European drug stocks ticking higher: SNY +3.1%, NVS +2.2% (eliminated 2500 jobs across the globe, according to report), GSK +1% (receives a failure of approval notice for MenHibrix).

    Other news: MELA +104.4% (receives approvable letter from FDA for MelaFind), DCTH +12.9% (announces updated efficacy results from Phase 3 trial of chemosaturation for melanoma metastases in the liver presented at European Multidisciplinary Cancer Congress), AEZS +7.9% (provides interim data for its Phase 1/2 Trial with AEZS-108 in Prostate Cancer; AEZS-108 well tolerated at all dose levels / early evidence of anti-tumor activity), AEO +5.1% (moving 5% higher pre-market following Chairman and Director purchase of 1.12 mln share purchase at $10.79-11.28 worth $12.8 mln), PT +4.2% (ticking higher following report of increased shareholder stake), SI +3.7% (light volume, comments suggesting potential interest in acquisitions, according to reports out over the weekend), CBLI +2.1% (disclosed Agreement with Panacela Labs and Open Joint Stock Company), WM +1.3% (Cramer makes positive comments on MadMoney), MOS +1.2% (announces pricing of secondary offering of common stock for S&P 500 index inclusion trade at $57.65/share), GIS +0.9% (Cramer makes positive comments on MadMoney).

    Analyst comments: NFLX +5.1% (upgraded to Buy from Neutral at Merriman), AMD +4.4% (upgraded to Buy from Neutral at UBS), OXY +3.1% (upgraded to Buy from Hold at Citigroup), EXPE +1.6% (upgraded to Overweight from Neutral at Piper Jaffray).
  • Gapping down
    Select metals/mining stocks under pressure: AG -3%, SLW -2.8%, RGLD -2.8%, GLD -1.6%, SVM -1.6%, RIO -1% (considering a spin off of its Austrialian aluminum business).

    Other news: EK -16% (discloses it initiated a draw of $160 mln under the Second Amended and Restated Credit Agreement for general corporate purposes), IVAN -8.3% (still checking), CLX -4.9% (Clorox confirms withdrawal of Icahn nominees), FSL -4.1% (light volume; lowers Q3 rev guidance to -6 to -8% QoQ from flat to -3% QoQ).
  • Marc Faber: "Gold Is Quite Oversold. I Will Consider Buying Gold Over The Next Two Days"

    Faber teatab, et kavatseb järgmise kahe päeva jooksul kulda osta.
  • Bloomberg rääkis, et Buffett oma aktsiaid tagasi ostmas, kuna hirmus odavad pidid olema...
  • Täna on millegipärast hakanud kõva Ida-Euroopa promo, hulk aega pole sellel teemal midagi kuulda olnud: http://www.cnbc.com/id/44636434
  • Täpselt sedasma teatas Buffett ka augusti keskel, kui aktsiad imeodavad tundusid. Nüüd veelgi odavamad, niiet ongi loogiline, et, nagu ta ütles, "mida odavamad nad on, seda enam neid ostame"
  • Cornet
    Täpselt sedasma teatas Buffett ka augusti keskel, kui aktsiad imeodavad tundusid. Nüüd veelgi odavamad, niiet ongi loogiline, et, nagu ta ütles, "mida odavamad nad on, seda enam neid ostame"


    mis ühtlasi on ka praktikas reaalselt kasutatav viis ellu viia ajalooliselt parimat investeerimisstrateegiat - osta odavalt ja müü kallilt
  • Nii lihtne see tõesti ongi, aga üks pisike detail- millal on tõesti odavad ja millal piisavalt kallid, et müüa. Igas ostukohas ju oht peidus, et sellest veel palju allapoole sõidetakse. Väikesel vennal on siis vesi ahjus, Buffett aga lisab vaid tuld.
  • August New Home Sales 295K vs 293K Briefing.com consensus; Prior revised to 302K from 298K
  • Kahjuks piirdus Merrimani NFLX upgrade vaimustus täna ainult eelturuga, sest peale avanemist müüdi aktsia uuesti alla, mis näitab ilmekalt ka seda, et usk NFLX kasvu jätku on kahanenud paraku üsna olematuks.

    NFLX avanes $ 136,22 pealt ja ilma tõsuse katseta põrgata, on aktsia järjekindallt allapoole tiksunud, kaubeldes hetkel $ 129,65 kandis, 0,3% plusspoolel.



  • CNBC reporting that a European official has said a detailed plan in the works
  • September Dallas Fed Business Outlook.
    Texas factory activity increased in September, according to business executives responding to the Texas Manufacturing Outlook Survey. The production index, a key measure of state manufacturing conditions, rose from 1.1 to 5.9, suggesting growth picked up this month after stalling in August.
    ...Most other measures of current manufacturing conditions also indicated growth in September...
    ...Labor market indicators reflected higher labor demand growth...
    Expectations regarding future business conditions were generally less optimistic in September.
  • Jälle üks tükk infi, mis ei viita kuidagi recession-ile.
  • Cornet
    Nii lihtne see tõesti ongi, aga üks pisike detail- millal on tõesti odavad ja millal piisavalt kallid, et müüa. Igas ostukohas ju oht peidus, et sellest veel palju allapoole sõidetakse. Väikesel vennal on siis vesi ahjus, Buffett aga lisab vaid tuld.


    praktiline lahendus peitubki selles, et peab olema vaba raha ostmaks veel rohkem kui veel allapoole sõidetakse ja siis veel vaba raha kui veel allapoole sõidetakse jne.
    ja vaba raha on olemas siis kui ei hoita kogu raha aktsiates ja ostetakse distsiplineeritult, mitte kõhutunde alusel põhja püüdes, Pealik siin ühes kõrvalteemas pakkus näiteks Tallinna börsi aktsiate ostuprogrammi välja vastavalt OMXT indeksi langusele
    väiksel vennal on vesi ahjus eelkõige oma distsiplineerimatuse tõttu ja põhjusel, et kohe alguses on valitud vale tee investeerimiseks, enamikule inimestele ei sobi 100% aktsiaportfell
    Buffeti õpetaja Grahami arvates on optimaalne opereerida 75% aktsiate ja 25% võlakirjade ning 75% võlakirjade ja 25% aktsiate vahel
  • Ei vaidle mitte üldse vastu. Distsipliin, õige strateegia ja ka külm närv ning saab hakkama küll.
  • Henno, et vähendada ekslikult tekkida võivaid arvamusi...

    ehk ütled, kui pika keskmise investeerimishorisondiga hoiad oma klientide võlakirjapositsioone ja mis mahus on sul viimase paari kuu suuri liikumisi aktsiaturul õnnestunud optimaalselt opereerida minnes aktsiatest võlakirjadesse ja vastupidi... ning mis mahus oled olnud ise oma klientidele aktsiaid ostmas kui on viimasel ajal liigutud allapoole ja siis veelkord allapoole... sama ka viimaste päevade ülespooleliikumiste kohta... ehk lühemalt, mis määral ja kui sageli rakendad oma tugevat teooriat praktilises klientide portfellijuhtimises... kindlasti paljude huviliste poolt ette tänades....
  • Aktsiate ostmine on köki-möki. Vot alles müümise jaoks on tõeliselt distsipliini vaja! Pmst. on valida kahe variandi vahel: a) sa müüd tõusvat aktsiat; b) sa müüd aktsiat, mis on tõusust üksjagu tagasi andnud. Vähemalt minu jaoks on mõlemad need psühholoogiliselt üsna frustreerivad olukorrad. Eelmist tõusu hakkasin müüma juba 2009.a. lõpust ai-ai kui valus oli vahepeal NCN@2,5 hinda vaadata, kui tead, et ise müüsid @1,44 maha.
  • väga õige jutt, PeaLiK... respect !
    ja paistab et pigem toimib müügiga sama lahendus nagu pakkusid ositi ostmise kohta... ja lisaks see topeltpõhjade-topelt tippude phenomen koos 50/80 % tasemete vastupanuga tõusul-langusel... ning kui riske suurendada ja samas väga hoolsalt taustinfost hoiatusmärke püüda seada, siis jah on kasum suurem kui osta suurema osakaaluga alles siis kui on ülipositiivsusega kaasnenud võimsa tõusu päeval ja müüd suurema osakaaluga paisu taha kogunenud esimesel tõsisel hirmupäeval, kui muud eelhoiatused on oma lipud juba püsti tõstnud... ja väga suur tõenäosus jääb sellegipoolest, et psühholoogia veab alt ja eksid... sellest ka mõningane praktikas realiseeritav küsitavus Henno tegevuse või tegevusetuse kohta tema tugeva teooria taustal... mul on vahest tunne et tugevalt keskmistatud risk management mis muudab tootluse komakohti ei ole see info mida seda foorumit külastavad isikud leida püüavad... aga loomulikult suur tõenäosus jääb et ma eksin
  • Henno eest küll rääkida ei soovi, aga Swedbanga privaatpanganduse/varahalduse statemendid on viimastel kuudel olnud sellised:

    06.06.2011 - Juunis säilitame neutraalse tasakaalu aktsiate ja võlakirjade vahel.
    06.07.2011 - Juulisse minnes säilitame neutraalse kaalu aktsiate ja võlakirjade vahel.
    05.08.2011 - Siseneme augustisse keskmiselt negatiivse hoiakuga aktsiate suhtes.
    05.09.2011 - Septembrisse sisenedes säilitame keskmiselt negatiivse hoiaku aktsiate suhtes.

    ...ja vastavalt on toimunud ka portfellide rebalanseerimised. Ühesõnaga - päris sooja õhu puhujad nad pole.
  • põhimõtteliselt nõus, kuid need rebalanseerimised toimuvad siiski peamiselt aktsiatest rahasse ja tagasi... Henno toodud väide balansseerimisest aktsiad/võlakirjad on siiski veidi pikem vaade ja nägemus kui kiired turgude liikumised... siit tuli ka küsimus, mil määral ta oma teooriat praktikas reaalselt kasutab...
  • vipvalve
    põhimõtteliselt nõus, kuid need rebalanseerimised toimuvad siiski peamiselt aktsiatest rahasse ja tagasi


    ei toimu, sest (kui ma eksi, siis) Pealik räägib privaatportfellis toimuvatest igakuistest rebalanseerimistest ja seal ei ole sentigi raha, kõik käib aktsiate ja võlakirjade vahel

    https://www.swedbank.ee/private/investor/funds/privatePortfolio?language=EST

    Kui olukord finantsturgudel nõuab muudatust – kas investeeringute tasakaalustamist või mõne investeeringu väljavahetamist –, tehakse see Teie portfellis automaatselt. Kõik muudatused portfelli sees tehakse osakute puhasväärtuste baasil ja teenustasu nende eest ei võeta

    vaatan siin isikliku privaatportfelli väljavõttest, et 2011 on toimunud 9 tavapärast kuist rebalansseerimist ja 1 vaate muutusest tingitud rebalansseerimine, neid vaate muutmisi võib ka rohkem olla, aga nad on lihtsalt kuise rebalansseerimisega samal ajal tehtud
  • Henno Viires
    ei toimu, sest (kui ma eksi, siis) Pealik räägib privaatportfellis toimuvatest igakuistest rebalanseerimistest ja seal ei ole sentigi raha, kõik käib aktsiate ja võlakirjade vahel


    Tõele au andes on konservatiivsemates portfellides hetkel siiski üksjagu ka likviidsusfonde (JPMF - Euro Liquid Reserve Fund (acc), PF(LUX)-EUR Liquidity-P Cap, PF (LUX) Sovereign Liquidity - P Cap EUR, SSgA Liquidity EUR I Acc), mida võib tinglikult ka rahaks lugeda.
  • PeaLiK
    Henno Viires
    ei toimu, sest (kui ma eksi, siis) Pealik räägib privaatportfellis toimuvatest igakuistest rebalanseerimistest ja seal ei ole sentigi raha, kõik käib aktsiate ja võlakirjade vahel


    Tõele au andes on konservatiivsemates portfellides hetkel siiski üksjagu ka likviidsusfonde (JPMF - Euro Liquid Reserve Fund (acc), PF(LUX)-EUR Liquidity-P Cap, PF (LUX) Sovereign Liquidity - P Cap EUR, SSgA Liquidity EUR I Acc), mida võib tinglikult ka rahaks lugeda.


    seal on ainult 1 konservatiivne strateegia - Kapitali säilitamine, kus on tõepoolest 46,3% võlakirjad ja 53,7% rahaturg

    aga seal ongi strateegias rahaturu osakaal kusagil 50% kandis ehk miskit massiivset rahasse minekut pole toimunud

    aga Tasakaalus, Kasvus ja Agressiivses Kasvus on rahaturg 0% ja loetletud fonde portfellis pole
  • Selge. Kuivõrd kükitan ise hetkel konservatiivses, eeldasin puhtalt mõttelaiskusest, et sama kraami leidub (väiksemates osakaaludes) ka teistes. Sry.
  • Hirmus :) Mina veel lugesin PeaLiku nõuandeid alati suure respektiga. Aga nüüd selgub, et ta kükitab suurpanga poolt hallatavas konservatiivse strateegiaga fondide ja võlakirjadepõhises portfellis. Looedetavasti see ikka ei olnud päris nii mõeldud. .
  • :) No tegelt on seal vaid 13% kogu väärtpaberimudrust ja hetkel maandan ma sellega ülejäänud portfelli (suuremaid) riske. Pealegi olen ma vähemalt selle kolme aasta jooksul, mis ma nende teenust kasutanud olen, sellega täiesti rahul.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon