Börsipäev 28. september - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 28. september

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Turud on säilitamas optimistlikku meelt, et EFSFi võimete suurendamine on lähiaja küsimus vaatamata sellele, et järjepidevalt tilgub läbi üsna vastakaid uudiseid ja kommentaare. Kreeka parlament kiitis eile heaks kinnisvaramaksu, mida hakatakse läbi elektriarvete juurutama ning Soome parlamendi rahanduskomitee juht uskus, et ka nende riik ratifitseerib täna EFSFi uued õigused. Need uudised aitasid Stoxx 600 indeksil kerkida 4,4%, kui finantssektori aktsiad rallisid 6,3%.

    Teisalt aga rikkus USA sessiooni viimastel tundidel meeleolu FT artikkel, et Kreekal võib järgmise kolme aasta jooksul vaja minna rohkem raha, kui arvati juulis, kuna majandus on oluliselt kehvemas seisus ja teiseks pole suudetud kärpemeetmeid piisavalt efektiivselt ja kiiresti ellu viia. Lisaks avaldas Telegraph Saksamaa rahandusministri Schauble’i kritiseerivaid kommentaare EFSFi võimendamisest:

    “I don't understand how anyone in the European Commission can have such a stupid idea. The result would be to endanger the AAA sovereign debt ratings of other member states. It makes no sense.”

    Ja kuna algne idee pärines Geithnerilt, siis jagus tal kommentaare ka USA poliitikutele

    “It's always much easier to give advice to others than to decide for yourself. I am well prepared to give advice to the US government,”.

    Seepärast on ka Aasia täna üsna erisuunaliselt liikunud ning USA indeksite futuurid kauplemas -0,6% punases. Euroopa indeksid on aga alustamas protsendise langusega.

    Eelnevat arvesse võttes püsib tähelepanu täna jätkuvalt Kreekal ja EFSFi teemadel. Makrost võiks huvi pakkuda USA augustikuu kestvuskaupade tellimused, mis avalikustatakse kell 15.30.
  • Poliitiline vastutus on üks imeline asi. Tahaks küsida, et kes vastutab - et Eesti riik sellise sisuliselt endale üle jõu käiva papi valmistub välja käima. Ehk siis laenude arvel igalt inimeselt tulevikus ära võtma.Mõistlikus suuruses abist saaks ikka aru, aga praegune number on ju abistamiseks ebamõistlik. Nagu Neivelt ütles, pangast saadetaks selline laen tagasi. Miks siis rahva rahaga võib rumalamaid riske võtta.

    Keegi võiks käe püsti tõsta ja öelda - jah, mina vastutan ja rahulikult oma praeguselt positsioonilt lahkuda.

    Igal moel on ju tegemist rikkuse ümberjagamisega. Kui Kreeka läheb pankrotti kaotavad oma raha Saksa ja Prantsuse pangad ja teised kes on sinna ebamõistlikke laene andnud. Tavaline protsess nii nagu äriski saavad liigsed riskid karistatud. Võidavad need, kel on vabu vahendeid, sest varad lähevad tunduvalt odavamaks.

    Teisel juhul võidavad need, kelle käes on praegu varad, võim ja lobby.
  • karvakera, su jutt kõlab juba nagu kuku raadio vox populi, kus hüsteeriline average memm karjub torusse, et ansip tapab inimesi.
    Katsu korraks tervet pilti vaadata. Esimesel otsavaatamisel tundub täiesti jabur, et me peame aitama kreeklasi, kellest meie keskmine palk ja pension on umbes 3-4x väiksem. Siin see paradoks ongi. Asja teine pool on see, et kui me täna EI aita, siis riskime väga tõsiselt Lehman vol. II. Kui Saksa majandus läbi tekkida võiva majanduskriisi hakkab kukkuma, sealt läbi ka Skandinaavia ja sealt edasi ka meie villavabrik uuesti seisma jääb, siis võib väita, et 2008-2010 oli nohu võrreldes sellega, mis nüüd juhtuma hakkaks. 2009 aasta kriisi läksid ettevõtted heade aastate pealt ja kahjumeid suudeti katta varasema kasumi arvelt, kuigi omakapital põles heleda leegiga. Täna on ettevõtted vaid pisut veidi taastunud ja uus sama ulatusega kriis tähendaks oluliselt suuremat töökohtade arvu kadumist, kui see oli eelmine kord.
    Mingeid häid valikuid ei ole, on sitad valikud ja väga sitad valikud. Kreekat täna välja aidates aitame me tegelikult iseennast, aga mine ja selgita sa seda kõigile. Kohe on Simsoni mutt platsis ja kilkab keksmise ja miinimumpalga numbritega ja sealt jookseb taas juhe jälle kokku kõigil.
  • puhk, sa oled mu koosolekuruumi mikri pannud? :-D
  • Selle konkreetse panusega (EFSF) me küll kuidagi Kreekat täiendavalt ei aita. Eelkõige ostetakse selle eest praegu ECB bilansis olevaid hädariikide võlakirju ehk rekapitaliseeritakse ECB. Kui midagi peaks üle jääma siis ostetakse Saksa ja Prantsuse pankadelt veel täiendavalt, vältimaks nende reitingulangetusi ülemäärase sõnniku eest bilansis
  • puhk - su jutt kõlab nagu hüsteeriline average pankur või poliitik karjuks kusagil kõnepuldis. (No offence).
    USA-s oli samuti. Pankasid aidati, aga kusagilt maalt tuli piir. Lehman toodi eeskujuks. Muidu ei saa süsteem terveneda kui terve mõistus ei võida. Ei saa juurduda mõtlemisel, et kõik makstakse kinni.

    Nii ka siin, tuleb normaalne puhastumine üle elada. Peale seda saavad kõik pangad ja muud kehad aru, et vastutustundetu laenamine riikidele peab ära lõppema.

    Ongi kõik. Ebanormaalsed moonutused turul kaovad lihtsalt ära ja elu läheb edasi. Mingit hüsteeriat ei teki.
  • karvakera, kas sa tead, mis sinuga juhtub, kui rahaturg usalduse puudumisel enam ei funktsioneeri ja süsteemis usaldus null on? Nädala aja pärast ei pritsi automaat sul enam sularaha ja kahe nädala pärast pole poes piima.
  • Oled sa valmis oma ettevõtte või töökohaga selle vastutuse võtma ja järgi proovima, et kas tekib hüsteeria või ei teki? Mina näiteks ei ole. Ma oleksin valmis täna ja praegu taskust võtma 1500 euri ja selle ära maksma, et vähemalt status quo säiliks. See oleks kogu mu agenda, seetõttu mind võrrelda poliitiku või pankuriga on invalid argument. Kui ma olen selle raha ära maksnud, siis ma hakkaksin küll nõudma poliitikutelt, et vot nüüd raiped istute maha ja analüüsite, mis on valesti tehtud ja kuidas me asju edaspidi teeme, et ma ei oleks edaspidi sellise sundvaliku ees. Kas üdini hooleknaderiik ja seni troogide peal lennanud sotsiaalsus on jätkusuutlik või tuleks inimestele rooska anda ja lasteaiast peale pähe taguda, et konkurents on turul karm ja sa pead pingutama ja ise endaga hakkama saama.
    Need, kes täna kiljuvad, et poliitikud on vastutustundetud ja raiskavad rahva raha ja kogu see muu tore pateetiline möla, on need samad inimesed, kes karjuksid, et miks valitsus midagi ei tee ja miks meil on nii paha olla, kui uus sitt venti lendab.
  • karvakera - Lehman oli tööõnnetus, mitte läbimõeldud tegevus.
  • Kes kontrollib võimu? kapital, huvitav, kes meediat kontrollib? ehk ka kapital. Kui päevast päeva tuleb meediast, et vaja päästa ja päästa, siis jäädaksegi lõpuks seda uskuma ja "loll, kes ka kirikus peksa saab" päästabki, sest nii ongi õige;)!!!
  • upser
    Kes kontrollib võimu? kapital, huvitav, kes meediat kontrollib? ehk ka kapital. Kui päevast päeva tuleb meediast, et vaja päästa ja päästa, siis jäädaksegi lõpuks seda uskuma ja "loll, kes ka kirikus peksa saab" päästabki, sest nii ongi õige;)!!!


    meie ateistlikus ühiskonnas, kus kirikus käimine ei ole väga levinud tuleks "loll, kes ka kirikus peksa saab" asendada väljendiga "troll, kes foorumis peksa saab"
  • Euroopa Liit on praegu nagu tuletõrje ekipaaž, kes on saanud väljakutse 4 tulekahju kustutamiseks (Portugal, Kreeka, Iirimaa, Läti). Varustus koosneb ühest vanast Gaz51 tuletõrjemasinast, mille veepump aegajalt tõrgub. Lisaks on teada, et tuleoht veel paaris paigas on kriitiliselt kõrgele tõusnud (Hispaania, Itaalia). Hetkel tegeleb ekipaaž arutamisega kust saada lisavarustust ja tööjõudu. Selleks käib ekipaaž ringi mööda Euroopat ja nuiab maksumaksjalt raha ja varustust juurde. Samal ajal majad põlevad. Selleks ajaks kui lõpuks õnnestub varustust ja tööjõudu maksumaksjalt juurde kaubelda, et saaks kustutamisega pihta hakata, on paar maja maha põlenud..
  • Mulle isiklikult hüperinflatsioon sobiks, kuna olen neto päris palju võlgu.

    Osa ettevõtteid läheb pankrotti mõlemat pidi. Pankrotistuvad need, kes ei suuda muutustega kohaneda. Need, kes on sõlminud pikki lepinguid fikseeritud hindadega, samuti ned kes ei suuda hüperinflatsioonist tekkivat sisendindade tõusu edasi kanda, need lähevad pankrotti rahatrükkimise variandi korral.
    Ja need kes ei suuda piisavalt kiiresti kokku tõmbuda lähevad pankrotti teisel juhul.

    Elu on läinud edasi Vene turu ärakukkumise korral ja ka Eesti siseturu ärakukkumise korral. Olen need mõlemad üle elanud.

    Mina jah oleksin valmis riskima oma töökohaga. Teiste nimel ei soovi arvamust avaldada, see on puhtalt minu seisukoht. Minu isikliku arvamuse kohaselt ei peaks nii suurelt abistama.
    Kreeka ei ole omapoolseid kohustusi täitnud - lükates ka nüüd alles nende täitmise edasi. Mina oma 1500 EUR-i neile ei annaks. Oleksin valmis andma sisemaise tööhõive tõstmiseks kriisiaastatel.
    Samuti ka neile riikidele, kes täidavad oma kohustusi ja lubadusi ja kus on usutav plaan pankrotist pääsemiseks.

    Täpselt nii nagu äriski.
    OK, rohkem ei soovi sellele aega kulutada.
  • Mismoodi see Läti asjasse puutub? Liidus on, aga EUR tsoonis mitte. Minu teada seal toimetab ikka IMF. Iirimaa tulemused on viimasel ajal pigem tõusujoones läinud. Ka Portust väga palju halba pole välja kaevatud . Ehket juba IGS riikidest räägitakse.
  • Ma ei armasta eg salli tennist, veel vähem tahan ma seda vaadata. Kui ma juhuslikult Eurosport pealt ta mängu 15 sek jälgisin sain ma esimeat korda aru kuivõrd tehniliselt tugev sportlane Kanepi on. Ta servid ja löögid olid sedavõrd teravad ja võimsad, et see minus ammu kustunud sportlane sündis hetkega uuesti. Igatahes Kanepi mänge ma jälgiks meelsasti. Tänane tulemus on lausa uskumatu.
  • Minu meelest on Kaia väga kõva, kuid stabiilsusest jääb tiba puudu, kuidas muidu seletada kaotust edetabeli teise saja mängijale ja samas võitu esireketi üle ?!
  • kahju ainult et hoolimata tulemustest ei soovi tema keha reklaamipinda keegi osta :(
  • Ülisuper Kaia !!! Krt, see on väärt kraam ! Pagan, nüüd saan aru ja ei pahanda, miks mu netiühendus segast paneb.
  • Kõva võit oli igatahes aga paraku ei ole tennises nagu poksis et võidad esimest oled ise esimene, tegemist oli ju alles 1/8 finaaliga 3 võitu vaja veel saada...loodetavasti muidugi tuleb ära
  • arvon,
    olen seda juba ammu täheldanud, et aeg-ajalt kui kellelgi Eesti sportlastest läheb hästi, hakkavad süsteemid "segast" panema. Selle vastu aitavad lihtsalt varusüsteemid ja "segase" panemine lõppeb kiiresti.
  • August Durable Orders ex-trans -0.1% vs -0.2% Briefing.com consensus; Prior revised to +0.7% from +0.8%
    August Durable Goods -0.1% vs +0.1% Briefing.com consensus; Prior revised to +4.1% from +4.0%


  • Gapping up
    In reaction to strong earnings/guidance: OMN +27.7% (very light volume), ACTS +16.4%, SABA +10.9%, JBL +8.1%, CMTL +5.1% (also announces appointment of Edwin Kantor as Lead Independent Director and announces 10% increase in targeted annual dividend and raises existing stock repurchase program to $250.0 million), ACN +3.8% (also approves additional $5 bln share buyback, raises semi annual dividend 50% to $0.675), PAYX +1.9%.

    A few financial related names showing strength: UBS +2.9%, DB +1.5%, BAC +1.1%.

    Select oil/gas related names showing strength
    : CHK +4.4% (disclosed initial horizontal well drilling results in the wet gas and dry gas phases of the Utica Shale play), CEO +3.1%, RIG +2.4% (rebounding following late sell-off on reports that the Coast Guard is attributing new oil sheen sightings in the GoM to Transocean), VLO +1.9%, STO +1.8%, SD +0.9% (signs agreement to sell certain East Texas Properties for $231 mln and announces revised production guidance).

    Other news: CTIC +8.2% (reported Independent radiology assessment Panel results confirm statistical significance of response and progression endpoints of Pixantrone PIX301 Pivotal Trial), TSPT +6.6% (resubmits intermezzo NDA to FDA), TRX +3.1% (reports that there is no particular event other than a technical market situation that can explain the recent trading action in its shares), NOK +2.7% (still checking for anything specific), SWHC +1.1% (announces CEO transition), IBM +0.8% (lifting on ACN earnings/guidance).

    Analyst comments: MAS +2.3% (upgraded to Neutral from Sell at UBS), VMED +0.8% (upgraded to Buy from Neutral at Nomura), MWV +0.8% (upgraded to Overweight from Neutral at JP Morgan),
  • Ka Soome on ratifitseerinud EFSFi uued õigused, ega tee tagatise osas nõudmisi

    Finland's parliament approves extension of EFSF bailout for Greece 103 to 66; makes no demands for collateral
    Joins Spain, France, Italy, Belgium, Luxembourg, Greece, Ireland and Slovenia.


  • Kuhu siis see soomlaste mitteläbiräägitav tagatisenõue nüüd nii kiiresti kadus (nagu poleks olemas olnudki)?
  • fon
    Minu meelest on Kaia väga kõva, kuid stabiilsusest jääb tiba puudu...


    Selleks ongi olemas sprodipsühholoogia ja spordipsühhooloogid. Absoluudselt kõik tipud on ka tugevad või võimelised stressi suunama kuni selleni, mis tagab võidu. Tehnikas ja füüsises pole Kanepil probleemi, kõikumine on psühholoogilist laadi. Usk sellesse, et sa võidad (teed teoks võimatu) on raske saavutada, kuid kerge hiljem (saavutamisel) tõdeda, et see tippu viiski.

    Kanepi on seega arvestatav maailmatasemel mängija. Kaua tennisisti karjäär kestab?

  • Gapping down
    In reaction to disappointing earnings/guidance: CIS -10.7% (light volume), SMSC -7.5%, PRGS -7.3%, .

    Select metals/silver related trading lower: SLV -2.3%, SLW -1.2%, CDE -1.1%, AG -1.0%.

    Other news: AVGO -3.6% (announced a 15 mln ordinary share offering by selling shareholders), SCCO -2.6% (ticking lower; Peru authorities may revoke water license, according to Reuters).

    Analyst comments: BZ -2.4% (downgraded to Neutral from Overweight at JP Morgan), NYB -2.3% (downgraded to Neutral from Positive at Susquehanna), RL -1.2% (downgraded to Hold from Buy at Citigroup), MJN -0.9% (downgraded to Hold from Buy at Citigroup).
  • Täna tõstab Bernstein Research Leap Wireless (LEAP) reitingu Hoia pealt Osta peale ja hinnasihi $7 pealt $ 12 peale
    In the wake of the August collapse of the pre-paid stocks, we opportunistically picked MetroPCS as our
    preferred vehicle for investing in the space. Upon further reflection, we should have upgraded Leap as well. Better late than never. Indeed, with an advantaged 3G network (relative to MetroPCS's stopgap 2G network), we believe Leap Wireless, not MetroPCS, may be the better positioned of the two.


    Augusti tõstsid Bernsteini analüütikud PCS-i reitingut, sest pidasid firmat sektori parimaks, kuid nüüd ütlevad nad, et selleks võiks olla pigem LEAP.

    Over the next one to two years, we believe Leap's smartphone strategy, its sticky Muve Music service, and its high quality 3G network leave the company well positioned to benefit from the industry trade up to smartphones… and the trade down to pre-paid.

    Competitive intensity from T-Mobile, which ordinarily would be a significant direct competitor in pre- paid, is likely to be restrained, with T-Mo largely sidelined by potentially prolonged anti-trust litigation.

    Analüütikud usuvad, et järgmise kahe aasta jooksul on LEAP-l heal positsioonil ning võidab nutitelefonide nõudluse kasvust.

    We have modestly boosted our operational, and hence financial, outlook for Leap, and have raised our target price from $7 to $12 (this 71% change in our target equity value represents a 15% change in target enterprise value). The upside is sufficient to warrant an outperform rating for risk-tolerant investors. We are therefore upgrading Leap Wireless to outperform, with a revised target price of $12.
    We have significant reservations about Leap's out of region MVNO strategy, which we expect will be highly dilutive to margins and presents an incremental negative for industry-wide competition. Although details regarding pricing have not been disclosed, our estimates suggest that the returns of the strategy will be questionable. More positively, however, the strategy will self-evidently boost subscriber numbers.


    Nagu öeldud, andsid Bernsteini analüütikud augustis PCS-le upgrade`i (10. august), millele aktsia tookord ka väga hästi reageeris. Täna ütlevad nad, et hoopis LEAP võiks olla oma sektori parim. Seega võiks eeldada, et LEAP-i upgrade tekitab sama positiivset reaktsiooni kui PCS oma.

  • Europe Remains in the Picture
    ByJames "Rev Shark" DePorre
    Sep 28, 2011 | 9:05 AM

    "Your last recourse against randomness is how you act -- if you can't control outcomes, you can control the elegance of your behaviour. You will always have the last word." --Nassim Nicholas Taleb

    Profitable trading is all about finding an edge and exploiting it. What that edge might be changes constantly, but there is usually something going on in the market that traders can attack to help produce gains.

    Unfortunately, we are in one of those rare environments where there is little for traders to exploit. The trading is random. The only thing moving the market is the latest news out of Europe and the fate of Greece. That wouldn't be so bad, except the market doesn't seem to have a grasp of what is going on and is constantly surprised with each new headline.

    Even with some coordinated interest rate cut or super-TARP program, there's skepticism over Europe's ability to solve its problems quickly or easily. It looks like we are stuck in an endless cycle of rallying on new plans and pulling back when they aren't implemented. How many Greece-is-saved rallies and failures have we had in the last few months?

    As I discussed yesterday, individual stock picking isn't working right now. To make money in this market you have to time whatever the latest news headline is, and you might as well use an index exchange-traded fund to do it since everything tends to move together. Even if you focus on individual stocks, you aren't going to find any leadership other than a very small group of big-cap names. Small-cap stocks, in particular, are dead.

    An added complexity today is that this is the peak of window dressing. It has been a very tough quarter for many fund managers and they will be anxious to paint a more attractive picture if they can by boosting fund favorites. They may be so anxious to move big-cap momentum favorites like Apple (AAPL), Amazon (AMZN) and Chipotle (CMG) that they have moved too fast, which caused a selloff in some of those names yesterday.

    I wouldn't be surprised to see the big-cap momentum stocks lead us for a day or two, but it is only going to highlight how difficult and random this market environment is. The technical picture confirms that the market is mixed. We are in the middle of a trading range that has been in place for nearly two months. We have had least four strong bounces and three sharp pullbacks during that period. The latest bounce is running into overhead resistance and it is going to be interesting to see if it is turned back as aggressively as the three prior ones were.

    As if this market isn't challenging enough, there's news that the European Union is looking to implement a global financial transaction tax to shift the blame for Europe's financial chaos to the banks. Luckily, there is little political appetite for such a tax in the U.S., and the U.K. has indicated opposition. This tax would destroy active trading and put many traders out of business. If the idea gains traction in the U.S., we had better be prepared to deal with it aggressively or many of us will be looking for another way to earn a living.
  • Miks coali stockid maas on (BTU, ANR, ACI jt)?
  • Hiina mured? Metallid samuti all, RIO FCX X CLF etc.
  • Huvitav on see, et eile: All seven companies we met with indicated that demand for met coal has not slowed materially despite indications that the global economy is slowing. Asia continues to be the engine of growth for met coal demand and there has been no evidence of a slowdown there.

    Ja täna openist selline press.
  • LEAP oli täna paraku üsna keeruline, sest aktsia avanes väga kõrgelt ehk $ 7,38 pealt ligi 6% kõrgemalt. Peale avanemist tegi aktsia kiire põrke üles, käies isegi ära $ 7,90 juures, aga nüüd on taas alla tulnud ja kaupleb $ 7,50 kandis, 7,2% plusspoolel.

  • Reutersis oli täna huvitav artikkel, mis toob jälle välja imeliku lõhe analüütikute ja Wall street-i ootuste ning tegeliku elu vahel - eks näis kumb peale jääb: http://www.reuters.com/article/2011/09/28/us-usa-economy-idUSTRE78C33C20110928
  • On toimunud oluline decoupling.

    Private sector

    Of Total Unemployed, Percent Unemployed 27 Weeks and over (LNS13025703)


    Average Weeks Unemployed (LNU03008275)


    Number Unemployed for 27 Weeks and over (LNU03008636)


    Labor Force Participation Rate - 20 years and over, Men (LNS11300025)


    Labor Force Participation Rate - 20 years and over, Women (LNS11300026)


    Employment Level (LNU02000000)


    Civilian Unemployment Rate (UNRATE)



    Government sector

    Cash surplus/deficit (% of GDP) for the United States (CASHBLUSA188A)


    Central government debt, total (% of GDP) for the United States (DEBTTLUSA188A)



    Corporate sector

    Cash as percentage of assets at U.S. nonfinancial operations. WSJ: Reshaping the Balance Sheet. Shifting assets and debt of U.S. corporations, government and households


    Ja pole ka ime et corporate sector hästi elab, kui tuimalt saab hinda juurde panna toodetele. AP: Higher prices: the big trend for back-to-school. Kuidas nimetada sellist asja --> "Stores are trying everything they can think of to disguise the fact that you're going to pay more for clothes this fall. Some are using less fabric and calling it the new look. Others are adding cheap stitching and trumpeting it as a redesign.... Some merchants are making inexpensive tweaks ---- additional stitching, fake button holes, fancy tags ---- to justify price increases. Those embellishments can add pennies to $1 to the cost of a garment, but retailers can charge $10 more for them, said Marshal Cohen, chief industry analyst with market research firm The NPD Group. ... Others are taking away things, but marketing it to customers as the latest trend. ...Sozzi, the Wall Street Strategies retail analyst, examined the jeans and believes they are "thinner" and of "cheaper quality." That extra stretch, he says, simply could mean the retailer is saving costs by using less denim."

    Väikesed "disainimuutused" siin, väikesed võltsnööbid või õmblused seal. Ja saabki järgmine Q jälle müügi kasvu raporterida. Wall St on õnnelik. Private sector ja Government sector aga on ikka probleemides. Riikide võlaprobleemid jäävad veel mõneks ajaks turge kummitama.
  • Mida sa miksid? Boldid mingit hoiakuga bs-i, jeesus...

    Su makrograafikutel näitab, et recession on läbi :)
  • bs on õige sõna. Kui sa teed natuke lõike ümber ja nimetad selle "uueks disainiks" või "uueks trendiks" või kuidagimuud moodi jätad mulje, et tarbija saab sama raha eest "rohkem", siis see on bs. Tarbijad on võlgu elanud ja seda soga ostnud ja tuleivikus toimub deleveraging. Sama käib riikide kohta. Ja see ongi osade inimeste murekoht.
  • Back to school peaks varsti tagasisidet andma, kuidas läinud on.
    Ja siis tulevad jõulud...
    25. novembril on Black Friday.

    Aga Wall Street Strategies on üks kihvt maja :) http://www.wstreet.com/about/research_team.asp
  • puhkjapojad1
    "Kreekat täna välja aidates aitame me tegelikult iseennast..."
    Kreekat ei aita see EFSF. Eurotsooni päästeloogika on tingimuslike laenude andmise abil aidata kaasa deflatsioonile/palgalangetamistele Kreekas tasemele, mis tasakaalustaks eelnevate aastate liiga kõrge inflatsioonitaseme. Minu arvates kuulub see soovmõtlemise valdkonda.

  • aivaka,
    julge väide. Tead midagi, mida IMF ei tea?

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon