Börsipäev 29. september - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 29. september

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Pärast seda kui Soome eile EFSFi uued tingimused ratifitseeris, jääb järgi veel kuus riiki, kus seda tuleb teha, alustades täna Saksamaaga. Ja ehkki hääletamise tulemuses ei tohiks üllatust olla, siis huvipakkuvam võiks olla häälte jagunemine, mis näitaks kui suur on tegelikult vastuseis Merkeli koalitsioonis.

    Makro poole pealt võiks tähelepanu pälvida Saksamaa tööturu septembri ja augusti statistika (kell 10.55), USA möödunud nädala töötuabiraha taotluste muutus, USA teise kvartali SKT revideeritud näitaja (kell 15.30) ja pooleliolevate kinnisvaratehingute augusti muutus (kell 17.00).

    USA indeksite futuurid on pärast eilset langust pisut taastunud ning kauplevad 0,5% kõrgemal, Euroopa on aga avanemas 0,5% punases.
  • Viimase aja aktsiaturgude langus ja suur volatiilsus on mõjutamas ka aktsiate esmaemissiooni turgu. Bloomberg kirjutab, et kolmandas kvartalis lükati edasi või tühistati $8.9 miljardi väärtuses IPOsid ning käesoleval aastal on vastav näitaja $34 miljardit. Kõrgeim tühistatud või edasi lükatud IPOde maht pärineb eelmisest aastast - $40 miljardit. Lisaks volatiilsusele ei julgusta börsile tulema ka käesoleval aastal IPO teinud ettevõtete aktsiate käekäik, sest ülemaailmselt kauplevad enam kui pooled 2011. aastal IPO teinud ettevõtted märkimishinnast madalamal.

    USAs on IPO järjekorras ootamas 154 ettevõtet, mis on suurim näitaja alates 2006. aastast, globaalselt plaanib IPOt 366 ettevõtet. Euroopas on käesoleval aastal tühistatud või edasi lükatud 24 aktsiate esmapakkumist, mida on kaks korda rohkem kui aasta tagasi. Samas on Euroopas, Lähis-Idas ja Aafrikas toimunud $37 miljardi väärtuses IPOsid vs $25 miljardit aasta tagasi. Analüütikud prognoosivad, et globaalselt ulatub 2011. aastal IPOde maht $150 miljardini, mis on 36% väiksem kui eelmisel aastal. Parem on olukord Aasias, kus IPOd moodustasid poole globaalsest IPOde mahust.
  • Saksamaa oodatust parema tööturustatistika andmas turgudele ja eurole tuge juurde (EUR/USD +0,9% @ 1,3665 USD)

    Germany Sep Unemployment Change -26K vs -8K in Aug
    Sep Unemployment Rate 6.9% vs 7.0% in Aug
  • Itaalia eelarvedefitsiit suurenes teises kvartalis 3.2%-ni SKPst vs 2.5% aasta tagasi. Kui jätta välja intressimaksed, oli eelarve ülejääk 2.1% vs 2.3% aasta tagasi. Valitsussektori palgad langesid yoy 2.5%, kogutud tööjõumaksud kasvasid 2.9%. Intressikulud kasvasid märkimisväärselt – 12% ehk €2.2 miljardi võrra, ulatudes €20.8 miljardini.
  • Siit peaks saama Saksamaa valitsuse hääletust ka otse vaadata.
  • The German parliament has passed the expansion of the bailout fund with a massive majority 523 yes to 85 against.
  • Eile sattus tugeva müügisurve alla Venemaa "Google`ks " nimetaud Yandex (YNDX)-i aktsia, mille hind kukkus päevasiseselt 13%. Streetinsideri vahendusel võib lugeda, et firma juhtkond süüdistab selles fonde, kuna eelnevalt olid firmat külastanud neli-viis riskifondi ning olid tõlgendanud YNDX-i CEO põhjendusi turuosa kaotamise kohta valesti.
  • Gapping up
    In reaction to strong earnings/guidance: TWI +3% (ticking higher).

    Financial related names showing strength: DB +6.8%, STD +5.6%, CS +4.9%, UBS +4.6%, BCS +4.4%, ING +4.3%, HBC +2%.

    Select metals/mining stocks trading higher: MT +2.2%, BHP +1.3%, SLV +1.2%, GLD +0.5%.

    Select oil/gas related names showing strength: CEO +2.4%, RIG +1.9%, TOT +1.7%, RDS.A +1.7%, SDRL +1.4%, BP +1%.

    Other news: FRO +4.2% (still checking for anything specific), NOK +4.1% (continues to align its workforce and operations; to shut down factory in Romania, cutting ~3500 jobs), EK +3.2% (modestly rebounding), WLL +3.1% (Cramer makes positive comments on MadMoney), HPQ +1.3% (reports indicate that the co hired Goldman to fight possible activist investors), BBY +1.1% (ticking higher, CNBC reported last night that Best Buy to sell new Amazon Kindle products).

    Analyst comments: OKS +2% (upgraded to Outperform from Neutral at Credit Suisse), FTI +2% (upgraded to Overweight from Neutral at JP Morgan), LAYN +1% (upgraded to Neutral from Sell at UBS).
  • Initial Claims 391K vs 419K Briefing.com consensus; Prior revised to 428K from 423K
    Continuing Claims falls to 3.729 mln from 3.749 mln
    Q2 GDP- Third Estimate +1.3% vs +1.2% Briefing.com consensus; Prior +1.0%
    Q3 GDP Deflator- Third Estimate 2.5% vs +2.4% Briefing.com consensus; Prior +2.4%
  • WASHINGTON, Sept 29 (Reuters) - The U.S. economy grew slightly more than previously reported in the second quarter, helped by consumer spending and export growth that was stronger than earlier estimated, according to a government report on Thursday that pointed to slow growth rather than a recession.

    Gross domestic product grew at annual rate of 1.3 percent, the Commerce Department said in its third and final estimate for the quarter, up from the previously estimated 1.0 percent.

  • Gapping down
    In reaction to disappointing earnings/guidance: AMD -9.3% (also downgraded by multiple analysts), WOR -3.7%, TXI -2.4%, (ticking lower).

    Other news: BDSI -54.2% (releases negative drug news; primary endpoint of the study was not achieved, however, BDSI believes that the totality of the study results favors BEMA Buprenorphine), EW -3.6% (ticking lower; weakness being attributed to CMS national coverage decision), ITRI -2.8% (Itron target lowered to $22 at Wunderlich; when the stimulus ends, the new housing market won't offset it).
  • August Pending Home Sales m/m -1.2% vs -1.5% Briefing.com consensus; Prior -1.3%
  • Täna on ägeda müügisurve all paljud Hiina ettevõtete aktsiad, mis kauplevad USA börsil, sest USA justiitsministeerium teatas,et kavatseb uurimise alla võtta firmade raamatupidamise.
  • Mis sellel AAPL-il täna on? Amazon hirmutas?
  • Septembri esimene pool siis nii:
    Shorts in mega caps (SP 100) the highest since July 2010.
    Short levels improving but still has room to expand.
    Short interest levels are now high enough to create periods of sharp short covering rallies in the equity market.
    Short interest levels rose across market caps:
    Mega caps (S&P 100) led the way again – up 9.4%. Big caps (S&P 500) rose by
    7.2%, small caps by 4.6% and mid caps by 4.2%.
  • Otseülekanne riigikogust, kus käib EFSFi eelnõu arutelu ja hääletus.
  • ÄP lehel on üleval Urve Palo video, kus ta avaldab oma seisukohti EFSF osas. Videot ei oma mõtet vaadata, sest seal on ilus naine, kes räägib. Samuti kuulsin Simpsoni põhjendusi, miks KE istungut venitama hakkas. Ilusaks ma teda ei pea - mitte minu maitse miss.
  • Oluline detail jäi siiski mainimata - matšis Simson vs Palo sai mäekõrguse võidu Simson.
  • Vastuvõetud. 59:18, erapooletuid polnud.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon