Börsipäev 5. oktoober - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 5. oktoober

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Olles liikunud valdava osa sessioonist miinuses, suutis S&P 500 viimasel tunnil ronida -1,8%lisest langusest välja ning lõpetada 2,3%lise tõusuga. Ralli põhjustas FT uudis, et Euroopa Liidu ametnikud uurivad võimalusi rekapitaliseerida pankasid, ent taaskord ei ole avalikustatud ühtegi detaili ning turgudele antakse võimalus spekuleerida.

    EUR/USD tugevnes uudise peale 1,3370 dollari juurde, kuid on sellest veidi tagasi andnud pärast Moody’se otsust langetada Itaalia krediidireitingut kolme pügala võrra. Iseenesest üsna oodatud uudis (küll võib-olla arvatust ulatuslikum kärbe), kuna varasemalt võeti reiting vaatluse alla ning vahepeal on S&P jõudnud oma reitingut juba langetada. Aasias on päev selle taha pisut toppama jäänud ning USA sarnast optmismi ei leidunud.

    Tänane makrokalender toob eurotsooni septembri teenindus PMI indeksi (kell 11.00), UK teenindussektori PMI (kell 11.30), UK teise kvartali SKT revideeritud näidu (kell 10.30), eurotsooni teise kvartali revideeritud muutuse (kell 12.00), eurotsooni augusti jaemüügimuutuse (kell 12.00), USA ADP küsitluse (kell 15.15) ja USA teenuste ISM indeksi (kell 17.00).

    USA indeksite futuurid kauplevad hetkel 0,4% punases, Euroopa on aga avanemas 1,5% kõrgemal.
  • Lisaks Itaalia reitingu kärpimisele tõdes Moody's täiendavalt, et kõik eurotsooni riigid peale tugevamate võivad edaspidi kokku puutuda negatiivse survega krediidireitingutele. Üks potentsiaalne riik, keda järgnevatel nädalatel tasub jälgida on Hispaania, kuna Moody's võttis viimase krediidireitingu vaatluse alla juuli lõpus ning oktoobris saab läbi kolme kuu pikkune periood, mil tavaliselt oma otsus teatavaks tehakse.
  • Itaalia septembri teenindussektori PMI oodatust oluliselt nõrgem 45,8 vs prognoositud 47. Kuna perifeeriariikide näitajad on juba mõnda aega märksa kesisemad olnud võrreldes Pranstusmaa ja Saksamaaga, siis oluline on küsitlus just viimaste puhul.
  • Eurotsooni teenindussektori PMI samuti prognoositust nõrgem, olles 48,8 oodatud 49,1 asemel. Saksamaa näitaja oli septembris 49,7 vs prognoositud 50,3. Prantsusmaa tegelik 51,5 vs prog 52,5.
  • UK teenuste PMI kujunes seevastu ootustest paremaks olles 52,9 vs prognoositud 50,5 ja parem isegi augusti 51,1-st. SKT kasv revideeriti aga 0,2% pealt 0,1% peale (QoQ).
  • Üks raport, mis viitab jätkuvalt väga nõrgale USA tööjõuturule, oli tänane Challengeri küsitlus. Selle kohaselt avalikustasid USA era- ja avalik sektor septembris plaani vähendada tulevikus 115 730 töökohta. Tegemist on 126% kõrgema näitajaga võrreldes augustiga, kui 70% tööjõu kärbetest tuli Bank of America ja USA kaitseväe arvelt. Vahepeal 0,8% kõrgemal kaubelnud S&P 500 futuur on praeguseks 0,5% juurde tulnud. Järgmine oluline data saabub kell 15.15.
  • lisan siia ka graafilise ajaloo challenger job cuts statistika kohta
  • Erko Rebane
    Üks raport, mis viitab jätkuvalt väga nõrgale USA tööjõuturule, oli tänane Challengeri küsitlus. Selle kohaselt avalikustasid USA era- ja avalik sektor septembris plaani vähendada tulevikus 115 730 töökohta. Tegemist on 126% kõrgema näitajaga võrreldes augustiga, kui 70% tööjõu kärbetest tuli Bank of America ja USA kaitseväe arvelt. Vahepeal 0,8% kõrgemal kaubelnud S&P 500 futuur on praeguseks 0,5% juurde tulnud. Järgmine oluline data saabub kell 15.15.


    ADP jälle tuli parem kui oodatud :)
  • WashingtonPost.com artikkel:
    Baidu.com: China regulation in 'microblogs' increasing, according to reports
  • nagu Henno märkis, siis ADP kujunes oodatust paremaks

    September ADP Employment Change 91K vs 45K Briefing.com consensus
  • September ISM Services 53.0 vs 52.8 Briefing.com consensus; August 53.3
  • SINA: Hearing positive mention at Wedge Partners
  • Lorillard sees quick drop; Hearing cautious mention at Deutsche Bank related to menthol risks
  • Research In Motion (RIMM) viimase kahe päeva aktsiagraafik meenutab ameerika mägesid. Eile levis spekulatsioon, et ettevõttest on huvitatud Vodafone Group. Pärast tormi vaibumist langes aktsia ca $19.30 tasemele. Eilse päeva põhjast on aktsia tõusnud ca 24% ehk $23.90 peale.

  • U.S. Regulators to unveil Volcker Rule Ban on prop trading October 11- FDIC

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon