Börsipäev 6. oktoober - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 6. oktoober

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Investorid suutsid eile säilitada positiivset meelt vaatamata Moody’se otsusele kärpida Itaalia krediidireitingut ning oodatust kehvematele PMI näitajatele eurotsoonis. USA indeksid jätkasid üleeilset tõusu oodatust paremale PMI näitajale (vähemalt headline tasandil) ja ADP-le. Seekord on optimism jõudnud ka Aasia börsidele, kus indeksid kauplesid plusspoolel esimest korda viie päeva jooksul.

    Tänasesse päeva jäävad nii Inglise kui ka Euroopa keskpanga igakuised intressimääraotsused. Esimese puhul muutust võlakirja ostuprogrammis ei oodata. Samuti arvab konsensus, et EKP ei kavatse intresse veel langetama hakata, kuigi leidub arvajaid, kes ootavad kuni 50 baaspunktist kärpimist. Makrost tuleb täna avaldamisele Saksamaa töötleva tööstuse augustikuu tellimused (kell 13.00) ja USA möödunud nädala töötuabiraha taotlused (kell 15.30).

    USA indeksite futuurid kauplevad kerges plussis ja kuigi öösel saabusid kurvad uudised Steve Jobsi surmast, siis Nasdaq pole seetõttu nõrkust näitamas. Euroopa on alustamas 0,4% kõrgemale võrreldes eilse sulgumisega.
  • Jobsi kohene surm oli vist nii ette aimatav, et juba üleeile vaatasin CNN-st tunniajalist filmi tema kohta.
  • Oma negatiivse vaate poolest tuntud Nomura turustrateeg Bob Janjuah ütleb, et hiljutine ralli on üles ehitatud väga optimistlikele eeldustele ja usub, et siit on veel ruumi allapoole kukkumiseks. Business Insideri vahendusel saab lugeda, et Janjuahi arvates võib turg siit veel langeda 5% või isegi rohkem, aga samas usub, et müügisurve on selleks korraks siiski raugemas.
    Kuid märksa mustemates toonides näeb ta 2012. aastat ja prognoosib, et järgmisel aastal samaks ajaks on S&P 500 kukkunud 25%.
  • BOE siiski teeb täiendavat QE-d 75 miljardi naela võrra
  • Kui inflatsioon Suurbritannias kiirenes augustis 4,5% peale, siis Inglise keskpanga tänase otsuse üheks lähtekohaks on nägemus, et keskpikas perspektiivis jääb inflatsioon alla eesmärgiks seatud 2%. Kui EKP julgeb teha samasuguseid eeldusi, siis võib juba täna olla laual intressikärbe ning valuutaturg on seda BOE otsuse järgse euro nõrgenemise näol mingil määral ootamas.
  • European Central Bank leaves rates unchanged at 1.50%
  • Täna võib müügisurve alla sattuda restoranideketi Chipotle Mexican Grill (CMG) aktsia, kuna on saanud täna analüütikutelt juba kaks negatiivset reitingumuutust.

    William Blair alandab aktsia reitingu Osta pealt Hoia peale, öeldes, et nende hinnagul on lähituleviku kasumiootused liiga kõrged-eriti neljanda ja esimese kvartali osas. Analüütikud usuvad, et kallinevad tooraine hinnad tekitavad 2012. aastal jätkuvalt kasumireale survet.

    We are lowering our rating on Chipotle to market perform because we believe earnings estimates in the near-term may prove too aggressive, particularly for the fourth and first quarters. In addition, we believe food costs are likely to continue to pressure Chipotle’s income statement in 2012, potentially capping the material upside to consensus expectations that we believe buy-side investors have been anticipating.

    Samuti on täna negatiivse reitingumuutusega väljas Miller Tabak, kes annab aktsiale Müü reitingu koos $ 237 hinnasihiga. Analüütikud usuvad, et potentsiaalne majanduskriisi oht hakkab mõjutama ka restoranide külastatavust. CMG aktsia, kui üks investorite lemmikuid, omab kõige suuremat tõenäosust lähiajal ka kukkuda.

    With fears of global contagion and a potential recession looming over the U.S. consumer, we now adopt a
    more prudent stance on valuation for the near term as macro fears—and thus the likelihood of an
    extended period of slow growth—have swung the pendulum to very low valuations. Until we are more
    confident that these contagion fears come to pass, and as we think investors are unlikely to invest new
    money in consumer-sensitive sectors such as restaurants until the “bar has been reset.


    Eelturul kaupleb aktsia $ 293 kandis, 2,6% miinuspoolel.

  • Initial Claims 401K vs 402K Briefing.com consensus; prior revised to 395K from 391K
    Continuing Claims falls from 3.752 mln to 3.700 mln

  • Gapping up
    In reaction to strong earnings/guidance/SSS: OCZ +18.7% (also acquires UK Design Team From PLX Technology), ZUMZ +17.1%, (reported better-than-expected comps and raised guidance), ESIC +9.6%, TGT +3.7%, ESRX +2.9%, (also reports out indicating that ESRX's proposed acquisition of Medco is raising concerns), LTD +0.5% (light volume).

    M&A news: CMTL +6.7% (continued M&A speculation), NDN +6.1% (following NYPost story suggesting Ares Capital competing bid for the company).

    Select financial related names showing strength: NBG +3.6%, LYG +3%, BCS +2.4%, HBC +1.8%, UBS +1.2%, C +0.8%, CS +0.5%, BAC +0.5%.

    Select metals/mining stocks trading higher: RIO +3.5%, AG +2.4%, BHP +2.4%, BBL +2.1%, MT +1.8%, SLW +1.6%, SLV +1.1%.

    A few China internet related names trading higher: DANG +5.5%, BIDU +2.2%, SINA +1.6%.

    Other news: GLW +4.8% (increased dividend 50% to $0.075; announces and $1.5 bln stock buyback; however, co says it may see equity earnings that are at least 30% lower sequentially), MCP +3.5% (still checking), PZG +2.5% (Paramount Gold and Silver reports encouraging recoveries from preliminary met tests of Nevada Sleeper Project Waste Dumps; ranging from 49% to 89%), ETN +0.7% (Cramer makes positive comments on MadMoney), KFT +0.3% (late strength attributed to report that the co hired firm for spin-off executive search).
  • Gapping down
    In reaction to disappointing earnings/guidance: RT -9.2%, DRWI -7.9% (light volume), HELE -7.7%, JCP -5%, CBK -4.4% (ticking lower).

    M&A news: BUD -1.2% (lower following reports that the co may be interest in SABMiller).

    Other news: YHOO -4.2% (pulls back following AllThingsD shooting down earlier reports that MSFT is bidding for YHOO), BP -3.2% (still checking), AAPL -0.4% (recouping some losses upon trade resumption but still in the red; Steve Jobs has died).

    Analyst comments:
    CMG -2.9% (downgraded to Market Perform from Outperform at William Blair), FRO -2.7% (downgraded to Sell from Hold at Dahlman Rose).
  • First Solar jumps to highs; strength attributed to takeover rumor
  • Septembri SSS ületas mikromeeste ootusi, makromeeste ootustest rääkimata :)
  • Doug Kass usub, et tänane ralli turu sulgumiseni ei kesta

    Doug Kass - Gun to my head Mr. Market fades at the end of the day - unlike the prior three ddys
  • see Dougi lubadus vist enam ei ole usutav?
  • See pea peaks jah juba päris aukline olema...
  • Täna vist eksib jah, kuigi päev pole veel läbi. Samas on ta enne lühiajalisi liikumisi väga hästi tabanud.
  • Dougi lubadus lükkub homsele. Aeg kasumit võtta.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon