Börsipäev 11. oktoober - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 11. oktoober

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Makrouudiste voog jäi eile suhteliselt kesiseks, kui väikest positiivset tõuget aktsiaturgudele pakkusid Itaalia ja Prantsusmaa oodatust paremad tööstustoodangu näitajad. Suurem eufooria tulenes pigem teadmisest, et nüüd on vähemalt paigas kuupäev, millal eurotsooni kriisi lahendamiseks midagi välja pakutakse. Sentimendile aitas kaasa ka Prantsusmaa AAA krediidireitingu ja stabiilse väljavaate kinnitamine S&P poolt ning väikseimast valitsuse võlakirjade ostu mahust raporteerinud EKP, kes perioodil 29. september kuni 5. oktoober soetas kokku 2,3 miljardi euro väärtuses perifeeriariikide võlakirju (eelneval nädalal 3,8 mld EUR).

    S&P 500 lõpetas eile 3,4% kõrgemal, kuid nagu varasemate rallide puhulgi kujunes käive suhteliselt tagasihoidlikuks....NYSE-l vahetas omanikku 3,9 miljardit aktsiat, mis on kolme nädala madalaim ja üldiselt see suurt usku tõusu jätkusuutlikkusse turuosalistes ei tekita. Sellegipoolest on S&P 500 oktoobri esimese kuue kauplemispeävaga tõusnud 5%, mis indeksi parim algus alates 1982. aastast.

    Tänase päeva fookuses on EFSFi hääletus Slovakkias, kes on jäänud järjekorras viimaseks ning värskemate uudiste kohaselt ei ole heakskiit kuigi kindel. Muidu jääb kalender suhteliselt õhukeseks, kui kell 11.30 avalikustatakse Suurbritannia augusti tööstustoodangu muutus.

    Ent makro kõrval hakatakse nüüd hoolikamalt jälgima, mida räägivad ettevõtted oma väljavaadete kohta ning täna avab mitteametlikult tulemustehooaja Alcoa pärast turgude sulgemist. Allolevalt Bespoke’i graafikult on näha, et aktiivsemaks muutub raporteerimine alles järgmisest nädalast.



    USA indeksite futuurid on vajunud kergesse miinusesse ja Euroopa peaks avanema üsna nulli lähedal.
  • NYSE-l vahetas omanikku 3,9 miljardit aktsiat, mis on kolme nädala madalaim ja üldiselt see suurt usku tõusu jätkusuutlikkusse turuosalistes ei tekita.


    Dèjà vu 2009.
  • Üks tegur, mis eilset käivet mõjutas, olid pühad USA-s, Kanadas ja Jaapanis. Ja kuigi USA aktsiaturud olid avatud, siis võlakirjaturud jäid suletuks ning see loob tihti võimaluse madalama likviidsuse läbi suuremaid liikuimisi näidata. Zerohedge on pannud kokku hea graafiku Columbus Day liikumiste kohta, kust on näha, et ka 2008 tehti julm ralli aga see mängiti järgnevatel kuudel üsna kiiresti maha.
  • SK, kas Sa pead silmas 2009. märtsi? Toona ma käibeid veel ei jälginud.
  • 2009. kevadel ja suvel oli tihti argumendiks, et tõus on väikese käibega ja seetõttu ebakvaliteetne. Mulle tundub see käibe asi random.
  • Äkki siis on ikka 2008 dejavu?. Kui juba käibeks jutt läks, siis tahtsin küsida, kuidas USA käibenumbreid tõlgendada. Näiteks google finance ja bloomberg näitab eilseks s&p käibeks 654 miljonit. Mida, kas siis aktsiaid? Yahoo finance näitab jälle 4,446 miljardit midagi...
  • Karuturu rallid need kõikse äkilisemad,aga siit vastu 1200 nüüd veel osta ,ei ole seda julgust?
  • LHV'l ka mingisugune seisukoht tuleviku suhtes on?
  • Mulle isiklikult tundub üha rohkem, et me mõtleme ja räägime end hullemasse olukorda kui võib-olla on tegelikkus. Kahtlemata on Euroopa võlakriis hetkel võtmetähtsusega, ent kui tarbija loeb igapäevaselt lehest järjest mustemaid stsenaariumeid mitte ainult Euroopa, vaid ka Hiina raske maandumise kohta, siis see võimendab olukorra negatiivsust. Suuremaid oste hakatakse edasi lükkama ning rohkem otsitakse soodsamaid pakkumisi, et raha kõrvale panna vaatamata sellele, et inimese enda jaoks pole nagu midagi muutunud.
    Fakt on see, et võlaprobleemi Euroopas ja USA-s ei lahendata lähiaastatega, vaid pigem on oluliselt pikema aja teema. Majandus võib iseensest jääda kasvama aga määramatus riigikohustuste näol pneb pendli ühest otsast teise kõikuma. Üks hetk domineeriavad positiivsed uudised, mis muudab tarbijaid julgemaks ja mõjub soodsalt aktsiaturgudele, kuid pööre negatiivsuse suunas võib toimuda väga kiiresti ja ootamatult.
    Pikaajalist osta- ja hoia strateegiat selline keskkond ei soodusta ning ma arvan oma portfelli juhtimisel tuleb nüüd meediast ja makrost oluliselt rohkem juhinduda. Hetkel hindan Kreeka ümber keerlevate sündmuste tõttu downside riski pigem suuremaks.
  • Erko Rebane
    Mulle isiklikult tundub üha rohkem, et me mõtleme ja räägime end hullemasse olukorda kui võib-olla on tegelikkus.
    ................
    Hetkel hindan Kreeka ümber keerlevate sündmuste tõttu downside riski pigem suuremaks.


    Päris huvitav kahevahelolek ;)
  • Erko, seda situatsiooni ei ole võimalik hullemaks mõelda ;)
  • Karum6mm, on ikka: sõda, tuumaplahvatus...tulnukad...
    Aga viimast pole hindadesse vist veel sisse arvestatud.
  • Täna oleks äkki mõistlik endalt küsida:

    Kas Merkel ja Sarkozy tulevad okt lõpus välja nii vinge plaaniga, mis PIHK-ude majanduse mühinal kasvule tõmbab ning tagab selle, et Dexia jääbki ainukeseks bailout-i vajavaks pangaks?

    Ühesõnaga - kas Euroopa võlakriisi teemale võib nüüd rahulikult eesriide ette tõmmata või võib mõni ootamatut puänti pakkuv vaatus veel tulemas olla?
  • urmas13
    Erko Rebane
    Mulle isiklikult tundub üha rohkem, et me mõtleme ja räägime end hullemasse olukorda kui võib-olla on tegelikkus.
    ................
    Hetkel hindan Kreeka ümber keerlevate sündmuste tõttu downside riski pigem suuremaks.


    Päris huvitav kahevahelolek ;)

    justnimelt selles esimeses lauses toodud riski tõttu on oht, et tarbija reageerib üle ja see käivitab negatiivse ahelreaktsiooni, eriti kuna mälestused eelmisest kriisist on värsked.
  • See vinge plaan nõuaks raha,korduvalt pakutud 2 triljonit,aga kui Hispaania,Itaalia,Prantsusmaa selles osaleksid kerkiks nende riikide võlg üle 100% SKT .Reitingud satuksid vabalangusesse ja oleksid samas seisus mis Kreeka praegu.
  • PeaLiK, see "eesriide ette tõmbamine" oli ju iroonia?
    Küsimus on ikka selles, et kaua see kirbutsirkus veel kestab, kuniks ammu lavale toodud püss pauku hakkab tegema?
    P.S. arvestades Kreeka makse otsustamise pidevat edasi lükkamist, panustaks ise paugule ikka juba lähikuul
  • Seni kuni tähelepanu püsib mingil mõttetul Kreekal on kõik kõige paremas korras. Paugub või ei paugu - kama kaks - who cares?! ...vajadusel saame ka oliiviõlita hakkama. :) Tõelist kirge ja põnevust hakkaks näidendisse tekkima alles siis, kui lavale astuks Itaalia...
  • PeaLiK
    Kas Merkel ja Sarkozy tulevad okt lõpus välja nii vinge plaaniga, mis PIHK-ude majanduse mühinal kasvule tõmbab ning tagab selle, et Dexia jääbki ainukeseks bailout-i vajavaks pangaks?

    Taanis käis ka ju laks ära. Ma ei leia allikat, kus konkreetsed nimed olid ära toodud, kui üks oli konkreetne pank, kes suutis regulatiivsete meetmetega stress-testist kõrvale hiilida. Ka teise nimi ei meenu.

  • Need olid mingid valuutavahetusputkad rohkem.
  • Euroopa Komisjon ütles, et kui kindlaid meetmeid võlakriisi lahendamiseks paika ei panda, ületab euroala võlakoormus 100% SKPst taseme 15 aasta pärast. Võlakoormuse kasvu põhjusena nähakse vananevat rahvastikku, mistõttu tõusevad tervishoiu- ja pensionikulud. (link)
  • Business Insider on toonud viimaste päevade turu liikumise juures välja veel ühe sarnasuse võrreldes 2008. aasta sügisega.
    3. oktoobril sulgus SP 500 täpselt samal tasemel kui kolm aastat tagasi ja nii nagu üllatas Columbus Day ralliga 2008. aastal juhtus sama ka eile.
  • Nelli Janson
    Business Insider on toonud viimaste päevade turu liikumise juures välja veel ühe sarnasuse võrreldes 2008. aasta sügisega.
    3. oktoobril sulgus SP 500 täpselt samal tasemel kui kolm aastat tagasi ja nii nagu üllatas Columbus Day ralliga 2008. aastal juhtus sama ka eile.


    ainult 2008 tegi S&P500 3-10.oktoober -18,19%, aga 2011 +8,70%

    aga üldiselt on see numbrite kokkulangemise teema midagi Eda Paukson töömailt
  • ....või siis mitte......Slovak lawmakers adjourn EFSF session until 2pm local time.
  • Täna annavad Valero Energy (VLO) aktsiale Osta soovituse nii Barclays Capital kui ka Citi hinnasihiga vastavalt $ 35 ja $ 31.

    Following its recent underperformance, we think VLO now offers a compelling entry point with limited downside risk. We also reiterate our short term positive outlook for the sector and think all independent refiners could offer substantial upside over the next 6-9 months. Start of the seasonal trade is just around the corner.
    Since early January 2011, VLO has ranked among the worst performing stocks in the group. Year to date, the shares have declined 10% while the U.S. independent refiners have risen on average of 38%, and S&P500 has dropped 5%.


    Barclays analüütikud ütlevad, et VLO aktsia hinnatase on jõudnud väga atraktiivsele tasemele ja prognoosivad, et järgmise 6-9 kuu jooksul võivad kõik iseseisvad rafineerimisfirmad pakkuma positiivset üllatust. VLO on alates aasta algusest olnud üks nõrgimatest aktsiates oma sektoris ja seetõttu on aktsia valuatsioon muutunud ka väga odavaks, kaubeldes ainult 0,8x oma raamatupidamuslikku väärtust.

    Compelling Valuation - VLO is now trading at only 0.8x tangible book value. In comparison, its corresponding price/tangible book ratios were 0.5x, 1.9x and 0.9x, respectively, at the trough of the three previous industry cyclical down cycles in 2009/2010, 2002 and 1999. It is worth noting that VLO and the sector were not making money at the trough of previous down cycles.

    Citi analüütikud on oma reitingumuutuses keskendunud firma uutele projektidele, mis peaksid töösse tulema järgmisel aastal. Analüütikud usuvad, et VLO on heal positsioonil võitmaks ka turuosa.

    We upgraded VLO to Buy over the weekend in conjunction with Citi’s new rating system. Our target price remains $31.With two acquisitions under its belt, we are now focused on VLO’s two hydrocracker projects expected to come online next year and VLO’s continued focus on the refined product export market. We believe VLO is in a position take market share in the Northeast from the pending refinery shutdowns from other operators.

    VLO on tuntud kui üsna hea liikuja ja kui turg just päris ära ei kuku täna, siis võib aktsia kahe upgrade`i tuules liikuda küll.

    Eelturul kaupleb aktsia $ 21,40 kandis, 1,8% plusspoolel.
  • Gapping up
    In reaction to strong earnings/guidance: MG +3.3%.

    M&A news: BBND +74.8% (Bigband Networks acquired by ARRS for $2.24 per share in cash), HTZ +4.2% (Dollar Thrifty announces completion of solicitation process; moving fwd on stand alone basis despite HTZ reaffirming their commitment to pursuing the acquisition of Dollar Thrifty).

    Other news: NTWK +4.7% (ticking higher, selects Aegis Capital as Strategic Advisor), JEC +3.6% (receives contracts for Alberta Oil Sands Projects; contracts for Horizon Nuclear Power Services; signs engineering agreement), MAXY +3% (announces final rejection of all claims of Amgen '804 patent in inter partes reexamination proceeding), JKS +2.1% (resumes production at its Haining facility), UTHR +2% (United Therapeutics announces proposed private offering of $210 mln of convertible senior notes and authorization of $212 mln stock repurchase program), BEAM +1.4% (mentioned positively on MadMoney).

    Analyst comments: JVA +4.5% (initiated with a Buy at boutique firm), ARO +3.1% (upgraded to Buy from Hold at Jefferies), SYNA +2.2% (ticking higher, upgraded to Buy from Neutral at Collins Stewart), VLO +1.8% (light volume, upgraded to Overweight from Equal Weight at Barclays), GIS +1% (ticking higher, upgraded to Buy from Neutral at Goldman; added to Conviction Buy List).
  • Erko Rebane
    ....või siis mitte......Slovak lawmakers adjourn EFSF session until 2pm local time.


    Paistab, et jällegi hääletust edasi lükatud. Viimane info, et hääletus algab 18:00 kohaliku aja järgi.
  • Eks käib lehmakauplemine - kes mida saab, kui nii või naa hääletab. Ei usu, et viimasel minutil käib vaidlus põhimõtete üle.
  • Gapping down
    In reaction to disappointing earnings/guidance: MTL -1.4% (light volume).

    M&A news: DTG -3.6% (announces completion of solicitation process and moving fwd on stand alone basis; reiterates share repurchase plan and preliminary guidance for third quarter results).

    Select financial related names showing weakness
    : NBG -7%, ING -3%, CS -2.3%, IRE -2.2%, STD -2.2%, UBS -1.9%, BAC -1.3%.

    Select metals/mining stocks trading lower: BBL -3.7%, RIO -2.7%, BHP -2.4%, SVM -2.3%, FCX -1.9%, SLV -1%.

    Select oil/gas related names showing early weakness: E -1.7%, BP -1.6%, SU -1.6%, RDS.A -1%.

    Other news: SBH -4.3% (announces a 15 mln share common stock offering by selling shareholders).

    Analyst comments: STM -3.8% (downgraded to Sell from Buy at Citigroup), VECO -3.5% (downgraded to Neutral from Overweight at Piper Jaffray), TEF -1.8% (downgraded to Sell from Neutral at Goldman), WSH -1.7% (downgraded to Underperform from Neutral at Sterne Agee), COP -0.8% (downgraded to Underperform from Neutral at Macquarie).
  • Things not going sanguine in Slovak vote. Parliamentarians leaving in protest of SaS Richard Sulik's speech.

    Siin on reedene Der Spiegeli intervjuu Richard Sulikuga. Algus on hea:
    SPIEGEL ONLINE: Mr. Sulik, do you want to go down in European Union history as the man who destroyed the euro?

    Richard Sulik : No. Where did you get that idea?
  • The Human Factor
    By James "Rev Shark" DePorre
    Oct 11, 2011 | 8:50 AM EDT

    "My computer kept beating the pants off me at chess, until I discovered that it was no match against me at kickboxing." --Unknown

    One of the things that makes active trading so interesting and so challenging is that it isn't just about identifying fundamentals or news headlines. A major part of what moves stocks is the psychology of market players. Traders don't just trade stocks, they trade the emotions of other traders. There are constantly striving to stay one step ahead of each other.

    Traders have always applied psychology to the market, but since the lows in March of 2009 there has been a much greater application of it because psychological strategies have become programmed into the market by high-frequency and computerized trading. The primary goal of much of the automated trading isn't just to take advantage of arbitrage opportunities and mispricing of stocks, but to influence the mood and direction of trading.

    Monday we saw a good example of this when the S&P 500 jumped 3.4% on extremely light volume. According to SentimenTrader.com, that sort of action is extremely rare. The media attributed the action to increased optimism about a solution to the European debt woes, which certainly had some influence, but the sudden leap in the final 15 minutes of trading was a classic example of a conscious attempt to manipulate the market by going counter to the normal human emotion of taking some profits after a big run. Anyone watching the action closely could not help but believe that much of it was driven by automated trading rather than typical human emotions.

    The market has always had traders who use contrary thinking. Doug Kass is a particularly good example of someone who uses this approach. Traders like Kass will always be looking to do the opposite of whatever the conventional thinking might be. But computerized trading has added another level to the thinking as it has a tendency to go contrary to the standard contrary thinking.

    Again, the action of the past week is a particular good example. After the big bounce up from the breakdown a week ago, the contrarians would be looking to short the strength. They would argue that things have become too positive and therefore they can't continue, so they start to lean against the market. This thinking is obvious to the computer programmers so they "fade the faders" by deploying buy programs that create additional upside momentum to squeeze the contrarians and panic underinvested longs.

    The proof of this theory is the level of extreme action that has occurred in the last few years. How often have we had technical action like Monday's?

    It isn't just the computerized trading that has caused this but the increased use of exchange-traded funds. We are much more macro driven than we used to be. Instead of individual stock picking moving the indices, we have the reverse -- and that creates an environment where psychological games affect the entire market and not just selected stocks.

    The key to dealing with this sort of environment is to be more aware of the forces at work and what moves things. Individual stock picking is taking a backseat to market timing and psychology, and contrary thinking is more important than standard technical setups.

    Earnings season kicks off tonight with a report from Alcoa (AA), so the focus will likely shift back to individual stocks. But what has been the primary driving force lately is simply finding action that catches the most people unprepared. Lately, folks have not been prepared for more upside, and that is exactly what we are seeing. At some point, the psychology will shift and we'll see downside momentum kick in, but the timing will ensure that few folks will be mentally prepared for it.

    There is no question that trading is quite challenging right now, but that is why it is so potentially lucrative.
  • Erko Rebane
    The Human Factor
    "My computer kept beating the pants off me at chess, until I discovered that it was no match against me at kickboxing." --Unknown

    Venelastel on hea käibefraas - "Сила есть — ума не надо". Toimib ka praktikas.

  • Headlines crossing that French Foreign Minister Juppe says Germany and France have agreed French banks should raise capital to 9%
  • Leap Wireless ticking higher in recent trade; Hearing renewed M&A speculation as catalyst
  • VLO andis täna päris kena võimaluse. Aktsia avanes $ 21,23 ja peale mõningast viivitust liikus vaikselt ülespoole, käies ära ka üle $ 21,80 taseme. Hetkel on aktsia natuke tagasi andnud ja kaupleb $ 21,58 kandis, 2,5% plusspoolel.

  • Slovakkia EFSF hääletus lükatud edasi kesköö peale.
  • Ega sellel hääletuse tulemusel väga suurt tähtsust ei ole, suured riigid lubasid asjaga edasi minna sõltumata, kas need mõned krossid Slovakkiast tulevad või mitte.
  • Teatavasti pole fondijuhil John Paulsonil käesoleval aastal väga hästi just läinud, aga investorite usk pole vaatamata kahjumit tootvatele fondidele siiski veel kõikuma löönud.
    Nimelt on dealbreaker.com andmetel oma raha välja võtta soovijaid alla 10%, mida on üsna vähe, arvestades sellega, et näiteks kõige halvemini läinud Paulsoni fond on kukkunud see aasta 47%.
  • AGM, oled Sa kindel, et sedasi asjaga edasi minek võimalik on? Ma olen aru saanud, et kõik riigid peavad poolt olema, et üldse saaks toimetama hakata. Selline pretsedent oleks ka väga viletsaks märgiks edaspidi- tahan, annan raha ja kui ei taha ei anna. Selliselt hakkaks olema "ei" ütlejaid hulgim.
  • Ei tea täpsemalt, kui seda, et Bloombergis nii väideti. Ega see hea singaal muidugi ei oleks, kuid ega Slovakkia EI puhul midagi muud ka üle ei jääks.
  • Reports crossing wires suggesting Slovakian vote on EFSF expansion will be delayed until later this week
  • PeaLiK
    Need olid mingid valuutavahetusputkad rohkem.

    Danish Bank Crisis Killing Business as Recovery Outlook Dims
    That may deepen a crisis that’s dragged on since Amagerbanken A/S in February triggered the European Union’s first senior creditor losses in a resolution framework. This weekend, Max Bank A/S became Denmark’s first insolvent lender to be bought under the government’s takeover bill, narrowly escaping a bail-in.

    Taani pankade probleem on tegelikult käimas juba veebruarist. Sellenädalane Max Bank A/S oli lihtsalt järgmine esiuudis. Kui suurte pankadega tegu ja kui suur probleem tegelikult on, pole õrna aimugi.
  • Fed mulls bank reserve requirements changes to cut bank costs
  • Headlines now crossing wires suggesting Slovak Parliament will begin vote at 4:00 pm ET
  • AA tulemustega väljas ja aktsia järelturul üle 2% miinuspoolel kauplemas ($ 9.87)
    Alcoa prelim GAAP $0.15, includes items, may not compare vs $0.23 Capital IQ Consensus Estimate; revs $6.42 bln vs $6.24 bln Capital IQ Consensus Estimate

    Alcoa reaffirms FY11 global aluminum demand guidance of +12% growth

  • Headlines crossing wires that Slovak Parliament rejected the plan to expand the EFSF; govt loses no-confidence vote

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon