Börsipäev 27. oktoober - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 27. oktoober

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Kõik riskivarad on üleöö saanud korralikku tuge ja nüüd, kus EL on võlakriisi lõplikult seljatanud, võib aktsiaturgude ralli rahumeeli jätkuda. Milles siis kogu plaan seisneb ja milles kokku lepiti?

    1) Kreeka langetab 2020. aastaks oma võlataseme 120% peale SKTst. Eraksektor kirjutab maha 50% Kreeka võla nominaalsest väärtusest (~100 miljardit eurot) ja nõustub vahetama aeguvad võlakirjad uute vastu. Eurotsooni liikmesriigid käivad Kreekale uue abipaketina välja 30 miljardit ja EL tervikuna veel 100 miljardit eurot. Uue abipaketi üksikasjad üritatakse paika panna aasta lõpuks.

    2) EFSFi maht võimendatakse 4-5 kordselt 1-1,4 triljoni euroni. Selleks kasutatakse kahte moodust: eurotsooni liikmesriigid kindlustavad investoritele probleemsete riikide võlakirjad, alandades seeläbi riikide intressimakseid. Lisaks luuakse veel fond nimega Special Purpose Vehicle (SPV), millega suunatakse omakorda veel raha probleemsete riikide võlakirjadesse.

    3) Euroopa pangad peavad tõstma omakapitali määra 9% peale järgmise aasta juuniks. Kapitali peavad pangad kaasama omal jõul ja valitsuste ning EFSFi poole võidakse pöörduda juhul kui muud pääsu pole. Lisaks seatakse pankadele piirangud dividendimaksete ja boonuste pealt, kuni on jõutud ettenähtud reservimäärani.

    Otsuse kohaselt jääb Euroopa Keskpank EFSF võimendamisest kõrvale, kuid loodetakse, et keskpank pakub võlakirjade ostmisel jätkuvat tuge.

    Meeleolu turgudel on hetkel igatahes väga positiivne: Euroopa indeksid tõotavad avaneda üle 2-3,5% kõrgemal; USA indeksite futuurid kauplevad hetkel kuni 1,8% kõrgemal; euro on jõudnud uude seitsme nädala tippu $1,4013 tasemel; üldise riskisentimendiga tugevalt korreleeruv Austraalia dollar on USD vastu tõusnud täna 1,35% ja kaupleb samuti seitsme nädala tippudes $1,0540 juures.

    Makronäitajatest avaldatakse päeval eurotsooni ärikliima indeks; USA sessioonil ilmub III kvartali SKT esialgne näit, eratarbimise näidud, töötuabiraha taotlused ja lõpetamata kodumüügi andmed.
  • Ma ei julgeks küll öelda et "EL on võlakriisi lõplikult seljatanud" aga vähemalt mingigi kindlam pinnas edaspidiseks.

    Kergelt tüütuks muutus juba Euroopa probleemide pidev läbimälumine.
  • momentum
    Ma ei julgeks küll öelda et "EL on võlakriisi lõplikult seljatanud" aga vähemalt mingigi kindlam pinnas edaspidiseks.

    Kergelt tüütuks muutus juba Euroopa probleemide pidev läbimälumine.

    Üritasin veidi ironiseerida. Pikk tee on veel käia, et tagajärgede ravimisest põhjuste juurde pöördutakse.
  • Risto Sverdlik
    Lisaks luuakse veel fond nimega Special Purpose Vehicle (SPV)


    WTF!?
    Luuakse SPV mille nimeks ongi SPV? Mul oli kunagi koer, kelle nimi oli Dog, aga see on midagi muud.

  • Võibolla mõtlen liiga ette, aga kas nüüd ongi nii, et probleemsed riigid hakkavad vastutustundlikult mõtlema? Kreeka näiteks mõistab, kahetseb ja enam nii ei tee? Itaalia midagi samasse auku? Teie ise sellesse usuksite?
  • Mina natuke isegi usun. Kui sellest kriisist ka muud kasu pole olnud, siis vähemalt need poliitilised jõud, kes propageerivad võlgade suurendamist, on hetkel üsna out. Tegelikult usun sedagi, et kui see jant ükskord ka tegelikult läbi saab, võib majandust (ja turge) oodata ees päris pikk kasvuperiood.

    Enne seda tuleb muidugi ära kannatada võlakoormuse normaliseerumisest tingitud majanduslik kokkutõmbumine.
  • Üks väheseid positiivseid asjaolusid selle kammi juures on see, et investorid mõtlevad järgnevatel aastatel (kuni mälestused kriisist tuhmuvad) mitu korda enne kui mõnele valitsusele pappi laenavad ja see ehk aitab veidi pidurdada lõunaosariikide võimet kulutada.
  • OK, üks kiire blondiinitest (googeldada ega pikalt mõelda ei tohi!) - Pronksöö oli kui ammu?
  • Ma pakkusin 3.a. tagasi, ehk siis valesti. Kui blond ma olen? :D
  • Härrased, ärge nüüd selle väikese järjekordse eurobulls***i peale eufooriasse sattuge. This ain't over!
  • Kuulge mismoodi see vabatahtlik 50% mahakirjutamine käib?
    Kui võlakirja tähtaeg saabub, siis ma võin valida, kas tahan tagasi 50% või 100%???
  • Karum6mm
    Härrased, ärge nüüd selle väikese järjekordse eurobulls***i peale eufooriasse sattuge. This ain't over!


    jah, finantsturud tervikuna on rumalad, kuid õnneks on LHV foorumis mõned prohvetid, kes teavad mis on BS ja mis mitte :)

    õnneks aeg annab arutust, vanade foorumipostide lugemine on teinekord päris meelelahutuslik ettevõtmine

    mitte, et keegi ei võiks eksida, aga ei maksaks absoluutse tõe monopolile pretendeerida ja oma arvamusi nii kategoorilises vormis välja öelda
  • Õige vastus: Mis vahet kui ammu see oli, kui valu, vaev ja vaegused on detailides hägustunund.

    This ain't over, vaenlane ei maga, võlakriis sez I'll be back jms. on kõige õigemad eeldused.

    Reeglina leitakse igas valus midagi positiivset. Muidu poleks seda evolutsioonilises mõistes vaja.
  • SideKick, mismoodi 0%?
    Kas Kreeka suhtes kuulutatakse välja pankrot? Millise seaduse alusel?
    Või tuleb Kreeka asemele mingi uus riik, kes ei ole õigusjärglane?
  • Jättes kõrvale kõik võlakriisiga seonduva...FTs täna:

    Other European news
    •BASF warns on delayed orders
    •Lufthansa scales back passenger forecasts
    •France Telecom hit by domestic downturn
    •ABB cautious on economy as sales increase
  • suffiks
    Risto Sverdlik
    Lisaks luuakse veel fond nimega Special Purpose Vehicle (SPV)


    WTF!?
    Luuakse SPV mille nimeks ongi SPV? Mul oli kunagi koer, kelle nimi oli Dog, aga see on midagi muud.



    Ei, luuakse fond nimega Eriotstarbeline Sõiduk :D
  • Henno, ära muretse - ma ei ole peast nii soe, et ma hakkaksin finantsturgude kontekstis ilma keelt põske asetamata kindlas kõneviisis rääkima. Aga kui tõsisemalt rääkida, siis ma arvan (mitte ei tea), et kõik, mis seni EL-i suunalt võlakriiski kontekstis tulnud on, on olnud BS ning mul ei ole põhjust arvata, et mitmetriljonilise probleemi "lahendamine" triljoniliseks pumbatud skeemiga oleks oluliselt tõsiseltvõetavam kui varasem BS.
  • Ajakirjandus on eurovõlakriisi teemat praeguseks nii pikalt ekspluateerinud, et neil on selle käiamisest vist suht kopp ees. Meediakajastus peaks lähikuudel oluliselt vähenema, mis loob ka turgudel vähe rahulikuma fooni. Ei imestaks, kui päris kena jõuluralli ära tehakse ja järgmise aasta alguses kaineks saades ja makrot vaadates kõigil uuesti deprekas peale tuleb.
  • Skeptikute leeri toetab BI vahendusel ka Mike Shedlock (Sitka Pasific Capital) öeldes järgmist:

    Although many details are yet to be resolved, the bulls got everything they wanted except endless printing by the ECB. However, the sad fundamental situation remains unchanged
    1.No structural problems have been solved
    2.Banks most assuredly need more than 106 billion in recapitalization efforts. The idea that French banks only need to raise 8.8 billion is preposterous.
    3.No investors in their right mind will fund Greek and Spanish banks to the tune of 56.2 billion euros
    4.The haircuts were not voluntary
    Instead of the rumor mill of potential actions working to lift the market 24 hours a day for three straight weeks, it will be up to the EU to make the plan work. However, the plan won't work because of point number one above: not a single structural problem has been solved.
    Although this rally may run for a while longer on fumes of past rumors and blind hope, it will eventually wear itself out.

    Bear market rallies tend to end on good news. What more good news is coming?


    Lühidalt öeldes pole tema sõnul lahendatud mitte ühtegi fundamentaalset probleemi ja olemasoleva lahenduse ootuses on turud rallinud kolm järjestikust nädalat. What if this is as good as it gets?
  • Esitaks strukturaalsete probleemide kontekstis küsimuse, kas 38-aastane kahe pehme ala kõrghariduse ja vasakpoolse maailmavaatega portugali tatikrae, kes pole elus päevagi tööl käinud, on nüüd nõus 500 EUR netopalgaga tööle asuma pärast eilset? :-D
  • Risto
    Palun kas on võimalik teada saada eilse koosoleku kellaajad?
    Raadios väideti, et kestis 10 tundi?
    Tänud ette
  • Morgan Stanley alandab täna Bank of America (BAC) reitingut Osta pealt Hoia peale koos $ 10 hinnasihiga.

    Fragile global macro with rising risk of lower 10-Yr UST and RMBS yields pressure EPS outlook. Key $8.5b RMBS settlement case moved to federal court, pushes out certainty on reps/warranties, delaying
    positive catalysts for BAC until 2H12 or 2013.
    Expect catalysts to re-emerge as settlement decision approaches, rate pressure fades and European deleveraging is further along. Stock likely to trade side-ways until BAC can grow earnings.


    Analüütikud ei näe panga jaoks positiivseid katalüsaatoreid tulemas enne 2012. aasta teist poolt ja seetõttu usuvad, et BAC-i aktsia liigub järgmised 12 kuud pigem külgsuunas.

    Kauplemise seisukohast on antud downgrade täna täiesti kasutu, märkimisväärne on see ainult seetõttu, et Morgan Stanley oli pikka aega BAC-i üks suurimaid toetajaid.
  • Ärge muretsege jah. on veel terve hunnik Euroopa riike, mille probleemide lahendamine on börsile positiivne katalüsaator :)
  • Kuidas seda mõista? Kommertspangad kirjutavad maha 50% Kreeka võlast, aga vähemalt Põhjala pangad on täna korralikus tõusus! Kas siis kahju kannatavad ainult laenu andnud pangad (varem avaldati kuskil ka nimekiri)?
  • Jäi silma päris hea ütlus Euroopa võlakriisi saaga kohta:
    EU agreement is like the final season of The Sopranos, each wk u were never completely satisfied but teased enough 2 watch the next Sunday
  • Täna/eile on oma tulemused avalikustanud ka mitu suuremat Euroopa autotootjat.

    Volkswagen teatas müügitulude 25%-lisest suurenemisest ning ärikasumi tõusmisest 45%. Üheksa kuuga müüdi 6.1 miljonit sõidukit (yoy +14%), müük Hiinas kasvas 15% ja USAs 20%. Volkswageni brändi müük kasvas 12% ja Audide müük 17%. Analüütikute sõnul suudab Volkswagen saavutada oma käesoleva aasta eesmärgi müüa 8 miljonit sõidukit.

    Daimleri ärikasum seevastu langes 19% ehk 1.97 miljardi euroni, tegu on esimese ärikasumi alanemisega alates 2009. aastast. Põhjuseks uuenduste läbiviimine Mercedese mudeliseeriates, mis alandas kolmanda kvartali müügikasvu 3.9% peale ja üheksa kuu kasvu 7.6% peale. Oma osa mängisid ka kallimad toorainehinnad.

    Euroopa suuruselt teine autotootja PSA Peugeot Citroen ütles, et kolmanda kvartali autode valmistamise üksuse müügitulud langesid 1.6% ning müügimahud vähenesid 2.5% ehk 788 000 sõidukini. Ettevõte oli tuleviku osas üsna negatiivselt meelestatud, öeldes, et väikse nõudluse tõttu Euroopas jääb autode valmistamise üksuse ärikasum nullilähedaseks ning kulude kokkuhoidmiseks koondatakse 6000 töökohta.
  • urmas13
    Risto
    Palun kas on võimalik teada saada eilse koosoleku kellaajad?
    Raadios väideti, et kestis 10 tundi?
    Tänud ette

    Ma ei ole kellaaegades päris kindel, aga väidetavalt kestis see varajaste hommikutundideni. Sarkozy oli esimene, kes välja kargas, et pressikonverentsi anda.
    AGM
    Mis kell USA SKT näit tuleb?

    Meie aja järgi 15.30.

  • USD on täna korralikult müüki saamas: AUDUSD +2,4%, EURUSD +1,02%, GBPUSD +0,33%, NZDUSD +1,74%, USDCAD -1,09%, USDCHF -1,23% ja USDJPY -0,57%. USDJPY-l täna uus rekordiline põhi 75,68 tasemel.
  • Nelli Janson
    ...Although many details are yet to be resolved, the bulls got everything they wanted except endless printing by the ECB. However, the sad fundamental situation remains unchanged
    1.No structural problems have been solved
    ...


    No nii naiivset juttu saab ainult eluvõõras pankur ajada! Milliseid strukturaalseid probleeme on võimalik nädalatega lahendada?! Kas Karum6mmi mainit' Portugali tatikrae on nädalate möödudes nõus kordades väiksema palgaga? Kas laenudele ülesehitatud eluviisiga ühiskonnad õpivad selle ajaga säästma?

    Lisaks veel: kas enamus strukturaalseid probleeme polnud teada 8 a eest, kui algas 4 aastat kestev börsiralli?

    Lihtsalt üks järjekordne alfonso püüab moeka krititsismi voolus enese mina upitada.
    P.S. Ma ei arva, et jama läbi oleks, aga nii naiivseid ootusi tippkohtumiselt ei eeldanud.
  • Gapping up: Notable strength across the board with equity futures higher and strength in overseas trading

    In reaction to strong earnings/guidance: PEIX +29.4%, LOGI +16.2%, AKAM +14%, SWI +9.2% (light volume), CTXS +8.2%, SNV +7.1%, SKX +7%, AIXG +6.7%, IDCC +6.3%, STD +6.1%, LCC +6.0%, PHM +5.7%, OTEX +5.2%, LSI +5.2% (light volume), SFSF +5% (light volume), EXXI +4.7%, NSC +4.6%, CMRE +4.3% (thinly traded), LM +4.3% (light volume), VALE +3.7%, DOW +3.6%, IP +3.5% (light volume), NVLS +3.3%, OXY +3.2%, POT +3%, CDNS +2.9%, ISIL +2.7% (light volume), ABX +1.7% (light volume), BMY +1.4%, RDS.A +1.3%, MO +1.2%, XOM +1.2%, UAL +0.7% (light volume).

    Select financial related names showing strength: DB +15.7%, NBG +15.6%, BCS +11.9%, AEG +10.2%, CS +10.1%, UBS +7.8%, ING +7.8%, IRE +6.7%, C +6.4%, HBC +6.3%, NMR +6.1%, RF +5.7%, GNW +5.7%, RBS +5.5%, JPM +5.3%, BAC +4.7%, HBAN +4.6% (partners with Mastercard to convert its debit card programs), FITB +4.5%, XLF +4.2%, MS +4%, COF +3.7%, WFC +3.6%, GS +2.5%, .

    Select metals/mining stocks trading higher: MT +7.2%, RIO +6.9%, FCX +6.1%, BBL +5.2%, BHP +5.1%, VALE +3.3%, SLV +0.6%.

    Solar names trading higher: STP +5.7%, LDK +5.5%, TSL +5.3%, FSLR +5.2%, YGE +5.1%.

    A few shippers are seeing notable strength: FRO +15.2%, DRYS +7.7%, GNK +4.6%.

    Other news: MF +20.6% (modestly rebounding), DCTH +6.5% (notes that the FDA Schedules Delcath Pre-New Drug Application Meeting Date), LLNW +5.2% (trading higher with AKAM), NYX +3.1% (announces plan to repurchase $100 mln in shares), CSX +3.1% (trading higher with NSC).

    Analyst comments: SPR +6.1% (light volume, initiated with a Buy at Auriga), APKT +4.1% (added to buy list at Deutsche Bank ), MOS +3.1% (initiated with a Sector Perform at RBC Capital), CSCO +2.2% (upgraded to Buy from Neutral at UBS), HSP +1.8% (upgraded to Buy from Neutral at BofA/Merrill).
  • Initial Claims 402K vs 402K Briefing.com consensus; Prior revised to 404K from 403K

    Q3 GDP- Advanced +2.5% vs +2.3% Briefing.com consensus; Prior +1.3%

  • Võiksite selle GDP numbri ka lahku lüüa, kuna kõvasti kasvasid personal consumption (ja just teenuste osas, mis enne oli väga nõrk ja näitab, et inimesed kulutavad ka millilegi muule kui toidule) ja business spending ning varude kasv oli minimaalne. Kõik viitab heale Q4-le.
  • Mis sulle ei meeldi, vähemalt saab TarkInvestor tuld, mitte LHV foorum.
    Somm sõi seeni?
  • No tõesti - mida kuradit - see tühja koha pealt tõus ei saa ju jätkuda, kes need lollid ostavad! :-)))
  • winger
    Mis sulle ei meeldi, vähemalt saab TarkInvestor tuld, mitte LHV foorum.
    Somm sõi seeni?


    ära mõtle asju enda jaoks liiga keeruliseks - lihtsalt seal graafikul on punkt nimega "Mida kuradit?"
  • Mulle meeldib see Miks Finantsinspektsioon juba ei sekku?

    Selle pildi koostajal tundub olevat kokkupuuteid reaalse eluga.... :-D
  • Turg see on lihtne:
    a) Kõigi turutsüklite graafikud on täpselt ühesugused.
    b) Müüa tuleb 52w high (või 100% kasumi) pealt ja osta tuleb põhjast.
  • Karum6mm
    Mulle meeldib see Miks Finantsinspektsioon juba ei sekku?

    Selle pildi koostajal tundub olevat kokkupuuteid reaalse eluga.... :-D


    Originaalis oli see vist "Why is SEC not doing anything?"
    Aga see "tark investor" teab jah alati, millal osta ja millal müüa - kui 100% kasumit on käes, siis tuleb lahti saada.
  • PeaLiK
    Turg see on lihtne:
    a) Kõigi turutsüklite graafikud on täpselt ühesugused.
    b) Müüa tuleb 52w high (või 100% kasumi) pealt ja osta tuleb põhjast.


    turg on kahjuks erinev, aga turuosaliste kommentaarid tsükli erinevates osades kurvastavalt sarnased ... mina kui pikaajalise kliendisuhtluse kogemusega (algus oli LHVs kevadel 2002 ja esimest korda tsükli põhi nähtud 2002 oktoobris) võin seda väita ... ja ka foorumeid sirvides jõuab kommentaaride põhjal samale järeldusele

    nende erinevate graafikute sõnum on ehk hoopis see, et vähem peaks üritama turust targem olla
  • Prantsuse keskpank avaldas täna huvitavat informatsiooni selle kohta, kui palju riigi 4 suurimat panka (mis moodustavad ca 80% finantssektorist) kapitali peavad tõstma. Alloleva tabeli kohaselt peavad BNPP, BPCE, Credit Agricole ja Societe Generale kokku kaasama ca 8.8 miljardit eurot (number võib muutuda, kuna prognoos põhineb septembrikuu mark-to-market väärtustel).

  • Ülevaade ka sellest, kui palju erinevate riikide pangad kapitali peavad tõstma (kokku ca 106.5 miljardit eurot).

  • Rootsi pankade 1,3 mrd-it: EBA:n alustavien laskelmien mukaan Handelsbanken tarvitsee 9,7 miljardia kruunua (1,1 miljardia euroa) ja Swedbank 2,9 miljardia kruunua (0,3 miljardia euroa) lisää pääomaa.
  • Green Mtn Coffee spikes to highs on volume; strength attributed to takeover rumor
  • Kas kapitalikaasamine käib siin kontekstis aktsiaemissiooni näol?
  • Spain’s BBVA says will not need public funds for buffer but has €7.09bn capital shortfall in EBA test.
    ING Bank says meets new EBA capital target.
    Spain’s Popular says capital buffer identified by EBA is €2.362bn – Reuters
    Danske Bank says EBA test shows bank has no need for further capital.
    DNB Nor says passes EBA sovereign exposure test.
    Commerzbank says has €2.938bn shortfall.
    Erste Group says (via press release) that they have a shortfall of €59m.
  • Douglas Kass: I am now in cash - reassessing the markets.
  • Järelikult on aeg longi minna. Minumeelest on Kass pidevalt valesti pannud.


    Praegu on selgelt olnud probleemiks Euroopa. Turg on proovinud tõusta, aga Euroopa on turu alla lükanud. Kui üldse millalgi uuesti long olla, siis minumeelest on praegu pärast Euroopa uudiseid palju mõttekam olla long kui neutraalne. Kui kohe praegu Euroopa probleemid hajuks, siis turg tõuseks. Takitkaliselt on mõtekam praegu long olla minumeelest.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon