Börsipäev 3. november - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 3. november

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Eile sattus tähelepanu keskpunkti uuesti Kreeka referendumi küsimus ja kui üleeile sisuliselt välistati rahvaküsitluse toimumine, siis eile ilmunud uudise kohaselt on Kreeka peaminister Papandreou suutnud veenda valitsust, et eelmisel nädalal saavutatud Euroopa liidrite kokkuleppe tingimustele oleks vaja ka rahva heakskiitu. Võttes arvesse eelnevate kuude streike ja meeleavaldusi plaanitavate meetmete suhtes, siis kas rahva heakskiit uutele kokkuhoiumeetmetele on tõenäoline? Referendum toimub potentsiaalselt juba järgmise kuu alguses. Saksamaa, Prantsusmaa ja Brüssel leiavad, et eelmise nädala tingimused ei kuulu läbirääkimistele. Lisaks plaanitakse peatada abipaketi järgmise osamakse väljastamine, kuid see otsus on veel lahtine.

    Makrokalender on täna suhteliselt hõre. 11.30 avaldatakse Suurbritannia PMI teenustesektori indeks, mis peaks ootuste kohaselt langema eelmise kuu 52,9 pealt 52,0 punktini. Kell 14.30 ilmuvad USA töötuabiraha taotluste andmed ja kell 14.45 teeb Euroopa Keskpank teatavaks oma intressimäära otsuse. Kell 16 avaldataks veel USA septembrikuu tehasetellimuste andmed ja ISM teenustesektori indeks.

    Nii Euroopa kui ka USA aktsiaindeksite futuurid viitavad hetkeseisuga eesolevale languspäevale. Euro kaupleb dollari vastu 0,5% madalamal $1,3670 juures ja Austraalia dollar kaupleb 1,2% miinuspoolel $1,0220 tasemel. USA dollar on saanud tuge ka eilsest Fedi kohtumisest, kust ei tulnud ühtegi vihjet uue võimaliku stiimulprogrammi kohta.
  • Risto Sverdlik
    Lisaks plaanitakse peatada abipaketi järgmise osamakse väljastamine, kuid see otsus on veel lahtine.

    Vahepeal on arenguid toimunud? Merkozy+IMF rääkisid kindlas kõneviisis, et makset ei tule tulemuste selgumiseni.

  • winger
    Risto Sverdlik
    Lisaks plaanitakse peatada abipaketi järgmise osamakse väljastamine, kuid see otsus on veel lahtine.

    Vahepeal on arenguid toimunud? Merkozy+IMF rääkisid kindlas kõneviisis, et makset ei tule tulemuste selgumiseni.

    Minu teada on see hetkel ähvardamise tasemel. Otsus ise peaks tehtama eurogrupi või rahandusministrite poolt järgmise nädala alguses.
  • Ülejäänud EU riigid peaksid ka korraldama referendumid kreeka aitamise küsimus, see võiks aset leida uue aasta alguses. Seiniks võiks igasugu abi külmutada.
  • Eile nõudis Iisraeli peaminister opositsiooni nõustumist resulutsioonile, mis annaks Iisraelile õiguse astuda Iraaniga sõjalisse tegevusse. Iraani president on see-eest siseriiklikult pikalt kestnud üle miljardi dollari rahakadumise skandaalis üks peamisi süüdistatav ja kasusaaja ehk teisiti, tema positsioon siseriiklikult kõigub. Päästis ainult usujuhi sekkumine parlamendi tegevusse. Täna on päevavalgele ilmunud detailid, et USA ja UK on planeerinud sõjalise ühislöögi andmist Iraanile. Kõik see on ajendatud asjaoludest, et Iraan on viimasel ajal muutunud eriti agressiivseks, äsja viidi läbi ballistilise raketi katsetus ning väidetavalt ON Iraanil plutooniumit nelja aatomlõhkepea jaoks.

    -- Whitehall figures say Iran is 'newly aggressive - and we are not sure why'
    -- Iran 'has enough enriched uranium for four nuclear weapons'
    -- Israeli Prime Minister Benjamin Netanyahu pushing for invasion
    -- Tel Aviv test-fires rockets capable of carrying nuclear warheads into Iran

    Midagi täpsemad selle kohta pole kuulda? Turud kuidagi vaatavad sellele rahulikult peale. Iraagi ja Afganistaani vahendid peaksid ka USAl vabanema.

    UK and U.S. 'draw up joint plan to attack Iran': Evidence of nuclear programme raises tension in Middle East
  • Mis asi neid turge nüüd keset seda segadust kergitab?
  • mis sa pole kuulnudki vä? Kreeka arheoloogid leidsid üles kuningas Midase käsitöökambri
  • winger
    Eile nõudis Iisraeli peaminister opositsiooni nõustumist resulutsioonile, mis annaks Iisraelile õiguse astuda Iraaniga sõjalisse tegevusse. Iraani president on see-eest siseriiklikult pikalt kestnud üle miljardi dollari rahakadumise skandaalis üks peamisi süüdistatav ja kasusaaja ehk teisiti, tema positsioon siseriiklikult kõigub. Päästis ainult usujuhi sekkumine parlamendi tegevusse. Täna on päevavalgele ilmunud detailid, et USA ja UK on planeerinud sõjalise ühislöögi andmist Iraanile. Kõik see on ajendatud asjaoludest, et Iraan on viimasel ajal muutunud eriti agressiivseks, äsja viidi läbi ballistilise raketi katsetus ning väidetavalt ON Iraanil plutooniumit nelja aatomlõhkepea jaoks.

    -- Whitehall figures say Iran is 'newly aggressive - and we are not sure why'
    -- Iran 'has enough enriched uranium for four nuclear weapons'
    -- Israeli Prime Minister Benjamin Netanyahu pushing for invasion
    -- Tel Aviv test-fires rockets capable of carrying nuclear warheads into Iran

    Midagi täpsemad selle kohta pole kuulda? Turud kuidagi vaatavad sellele rahulikult peale. Iraagi ja Afganistaani vahendid peaksid ka USAl vabanema.

    UK and U.S. 'draw up joint plan to attack Iran': Evidence of nuclear programme raises tension in Middle East


    kõigepealt afganistaan, iraak siis liibüa. ja nüüd on olemas ajend ka iraani ründamiseks
  • Suurbritannia PMI teenustesektori indeks 51,3 vs oodatud 52,0 ja eelmisel kuul 52,9 punkti.
  • White Nigga
    mis sa pole kuulnudki vä? Kreeka arheoloogid leidsid üles kuningas Midase käsitöökambri


    No siis on ju kõik probleemid pikaks ajaks lahendatud... Kreeka viib oma ostujõuga veel kogu maailma 10%-sse tõusu ja aitab ka väetikese Hiina jamast välja.
  • Kergitab sellepärast, et kui Kreeka üle parda astub, peab ta üksi vees hakkama saama.
    Mõned pangad lähevad keti otsas riburada järele, kuid laeval on lasti vähendatud ja kergem edasi seilata.
  • Saaga jätkub:
    Greek PM Papandreou may withdraw referendum proposal according to a party official.
  • See teema on analüüsimatu. Punane või must? Gentlemen, place your bets!
  • David Zervos
    The outcome of the vote is all about how it's framed: If it's framed as staying in the Eurozone, it will pass. If it's framed around the costs, perhaps it won't.

    Kumb on punane, kumb must?
  • momentum
    See teema on analüüsimatu. Punane või must? Gentlemen, place your bets!


    peaaegu samale järeldusele jõudsid Credit Suisse mehed - täpsemalt, et turuosalised ei oska hetkel riske hinnata, volatiilsus taevas, aga turud nullis, vt. ka allpool viidatud graafik

    http://finance.yahoo.com/q/bc?s=%5EVIX&t=5d&l=on&z=m&q=l&c=%5EGSPC
  • Mina oskan küll riske hinnata: läheb kas sitasti või ikka kohe väga sitasti. Poliitiline kriis oli täpselt veel see puuduv element praeguses konfiguratsioonis. EFSF osakumüük pidada kah ludinal minema.
  • winger
    David Zervos
    The outcome of the vote is all about how it's framed: If it's framed as staying in the Eurozone, it will pass. If it's framed around the costs, perhaps it won't.

    Kumb on punane, kumb must?


    Kreeka protestijad kannavad punaseid lippe ja Merkel musta (või siis pruuni) mundrit :)

    mõnede arvates on see punane või pruun Euroopas oluline küsimus juba alates Cameroni musklilise liberalismi jutust, musklitele ikka meeldib munder, vaid värv on veel lahtine
  • PeaLiK
    Mina oskan küll riske hinnata: läheb kas sitasti või ikka kohe väga sitasti. Poliitiline kriis oli täpselt veel see puuduv element praeguses konfiguratsioonis. EFSF osakumüük pidada kah ludinal minema.


    kuna enamuse arvates läheb ikka väga sitasti, siis lihtsalt sitt lahendus on juba extremely bullish, mis on ühtlasi ka vastus küsimusele kuhu need turud viimasel ajal tõttavad :)
  • Minumeelest Kreeka analüüsimine on gambling. See ei ole ju mõtestatud protsess enam. Kreeka sündmused on random sündmused.

    ECB istung täna, esimest korda Draghi kõnet pidamas.
    Homme NFP.
  • Miks turud tõusevad? Sest enamus saab aru, et Papandreuo on pajats, aga .... kui ta ikka ei ole?
    FT
    “Some dealers are saying risk resurrection is in response to Papandreou looking like a lame duck … but there is a lot of uncertainty about whether such a bounce will last, since his demise could trigger an election. Nonetheless, the lifting of the threat of a referendum would be positive for markets.”
  • Teen omad panused - kreeka naised....eriti parlamendis. Mul on tunne, et naised pääsatavad seekord Euroopa (maailma?). Kui asjad väga sohhu lähevad, kuulutavad seksistreigi välja, nagu Ladina-Ameerika riikides mõned kuud tagasi, ja umbes kuu aja pärast on asi jonksus. Kaua sa krõpsuta kannatad olla.
  • Pigem tõusevad, sest kaua sa ikka jaksad ühe teema pärast paanikas olla. Kui see default nüüd ükskord selge sõnaga välja öeldakse siis pärast kogu seda paanikat vaadatakse, et see on tegelikult no event ja taevas selle pärast alla ei kuku.
  • Jah, sõdadega on tavaliselt samamoodi. Enne sõja perioodi on pinge, pärast seda business as usual.
  • NO on kõige parem ja kindlam vastus, sest siin on ainult üks tee.

    YES on oluliselt hullem lahendus - mida nüüd teha? Kas nüüd asjad on kindlas graafikus? Kas me saame usaldada? Mis siis vahepeal toimus? Milleks see tsirkus? jne.
  • Continuing Claims falls to 3.683 mln from 3.698 mln
    Q3 Unit Labor Costs- prelim -2.4% vs -1.1% Briefing.com consensus
    Initial Claims 397K vs 401K Briefing.com consensus; prior revised to 406K from 402K
    Q3 Productivity- prelim +3.1% vs +2.8% Briefing.com consensus
  • Gapping up
    In reaction to strong earnings/guidance/SSS: DEXO +32.8%, FIO +19.4%, ANIK +15.9% (thinly traded), NQ +15.5% (ticking higher), MELI +15.1%, THQI +11.7%, HURN +9.7% (light volume), QGEN +9.5%, QCOM +9.2%, CACI +8.8% (light volume), AEO +8.7%, EL +7.1%, ANR +6.6%, Z +6.5%, EROC +6.4%, TSLA +5.9%, TS +5.8%, TCAP +5% (thinly traded), TSO +4.5%, WLL +4.2%, SOMX +3.1%, RGR +3%, KFT +1.9%, SNY +1.8%, DUK +0.3% (light volume), .

    Select financial related names showing strength: NBG +18.8%, DB +2.8%, RBS +2.2%, CS +1.4%, BCS +1%.

    Select oil/gas related names showing strength: E +2.9%, TOT +1.5%, SDRL +1.3%, RDS.A +0.7%.

    Other news: MDVN +93.6% (Medivation and Astellas (ALPMY.PK) announced positive survival data from interim analysis of Phase 3 AFFIRM trial of MDV3100 in men with advanced prostate cancer), DSCO +11.1% (Discovery Labs KL4 surfactant granted orphan drug designation in Europe for the treatment of cystic fibrosis), PSTI +8.9% (Pluristem Therapeutics reports positive 12-month data from the use of PLX-PAD for the treatment of critical limb ischemia; met all endpoints), ALU +5.9% (still checking), EW +4.9% (receives FDA approval for first catheter-based aortic heart valve in the U.S), AIXG +4.4% (still checking), MDW +3.8% (Midway Gold files NI 43-101 technical report on Pan Project; resource increases to more than 1 mln ounces of gold), VRTX +2.4% (New England Journal of Medicine publishes data from Phase 3 STRIVE study of KALYDECOTM in people ages 12 and older - Study shows that treating CF by targeting the underlying cause of the disease leads to significant clinical benefits), NOK +1.9% (still checking for anything specific).

    Analyst comments: OPEN +0.5% (upgraded to Equal Weight from Underweight at Barclays), NLY +0.5% (light volume, upgraded to Outperform from Market Perform at Wells Fargo).
  • Euroopa Keskpank langetas intressimäärasid 25 baaspunkti võrra 1,25% peale.
  • ECBeeeeeeeeeeeeeeeee!!!!

    loo moraal: seni kuni ei mängi keskpankadega samas kaalukategoorias pole mõtet üritada turust targem olla, ühel hetkel mängitakse Sind nurka
  • Noh, oligi see stsenaarium, et "zee price stabilitee" Trichet läheb puhaste kätega pinsile ja SuperMario hakkab moogeldama. Ja nüüd PRINT, Mario, PRINT! :-D
  • Gapping down
    In reaction to disappointing earnings/guidance: DNDN -26.4% (also downgraded to Neutral from Buy at Goldman ), DXCM -23.5% (Dexcom and Roche Diagnostics (RHHBY) announce research and development agreement, downgraded to Reduce from Neutral at Suntrust), VVTV -20.5%, SWIR -15.5%, (ticking lower after being halted for earnings, downgraded to Mkt Perform at Morgan Keegan), RLD -14.7%, WBMD -13.2% (downgraded to Hold at Stifel Nicolaus), WFR -11.8%, HNSN -9.2%, KAMN -8.9%, RIG -7.7%, CLWR -6.9% (also downgraded to Market Perform from Outperform at Raymond James), SKS -6.8%, K -6.6%, INTT -6.1% (thinly traded), NTRI -5.3% (upgraded to Buy from Neutral at Janney ), PPO -4.8%, WFM -4.3%, JWN -4.2%, LNC -4.2%, LTD -4%, HIG -3.6%, M -3.4%, JCP -2.7% (light volume), PRU -2.5%, IVR -1.9%, TGT -1.2%, ZIP -0.9%, IO -0.8% (light volume), SLE -0.6% (light volume).

    Other news: ATRN -17.3% (announces voluntary delisting from NASDAQ), UWN -10% (announces registered direct offering of ~ $4.3 mln), DVAX -7.7% (announces proposed public offering of common stock), EDR -5.3% (announces common stock offering of 12.5 mln shares), TGP -4.9% (announces pricing of follow-on offering, which represent limited partner interests, at $33.40 per unit), PTR -3.5% (still checking).
  • Headline Madness
    By James "Rev Shark" DePorre
    Nov 03, 2011 | 8:58 AM

    "To understand Europe, you have to be a genius -- or French." --Madeleine Albright

    Overnight it looked like continued uncertainty in Greece would put a crimp in the market, but news this morning that either the Greek referendum would be abandoned or Prime Minister George Papandreou would lose a confidence vote has us back in the green.

    The intense focus on headlines from Europe is driving many market players crazy, as it has been nearly impossible to concentrate on buying good stocks. If you are caught on the wrong side of the latest headlines, it doesn't matter what stocks you happen to own since everything is moving in such highly correlated fashion.

    Overall market direction always has an impact on the action in individual stocks, but usually a group of stocks will move independently. Momentum money will find themes or sectors that buck the trend, and there is usually a supply of stocks that trade on their own fundamentals.

    For a number of reasons, very few stocks have been able to trade independently of the overall market. High-frequency trading and exchange-traded funds are a big reason for this highly correlated action, but they tend to accentuate this trend of focusing on European news.

    There's little choice but to time the next major headline. For now, it looks like the Greek vote is off. You need some long exposure and it doesn't matter what it is, as most stocks are likely to move together to the upside now.

    If we have some new negative development out of Europe, there will be a sudden rush for the exits as everyone tries to reposition. There really is no choice but to react to the news flow because the moves have been so sizable. You can't hold tight because the market and most every stock will move 2% or 3% against you if you are on the wrong side of the news.

    I'm still hopeful that the headlines will eventually have less influence and we'll see more of a focus on individual stock picking. Perhaps, if the Greece situation clarifies a bit, we can put Europe on the backburner for a while and focus just on stocks.

    The good news is that the overall technical position of the market is promising. We had the big move last week and then a sharp pullback to support at the top of the recent trading range. We bounced back nicely and have a good setup for a run into the end of the year.

    The biggest negative continues to be the potential for news out of Europe and our rotten economic situation. Many stocks are bucking the trend with good reports, but we need a market that rewards the good stocks even when the headline news is not so hot.

    The bulls are back in charge as hope builds that Greece will kill its vote, but we seem to have a steady supply of surprises from Europe lately and we have to be ready for that to continue
  • Downside risks on economy and inflation outlook.
    Senise sõnastuse peale võiks bonde osta küll. Retoorika kuni praeguseni väljendab küll väga "ankurdatud" seisukohta. Kusagilt ei paistnud infla-hirmu.


    Draghi üks plusse on normaalsem aktsent.
  • Harbin Electric: CNBC's David Faber notes that HRBN deal to go private was supposed to be finished around Nov 2 but says DTC, the clearing house, says the deal hasnt been funded

    Huvitav, mis toimub?
  • Huvitav kõne. Samas ma ei näe praegu väga suurt strateegianihet.
  • Volume Alert: Baidu.com wee quick pop to highs on volume... Other Chinese internet stocks catching a bid, including SINA, SOHU
  • * EUROPE HEADED TOWARD A MILD RECESSION

    See tundub mulle praegu olevat peamine langetuse põhjus.
  • October ISM Services 52.9 vs 53.9 Briefing.com consensus
    September Factory Orders +0.3% vs -0.2% Briefing.com consensus
  • Kui tuleb Euroopas lahja retsessioon, siis jääb Prantsusmaa oma AAA reitingust ilma. Seda ütles Stanrard ja Vaene juba mõnda aega tagasi.
  • Jefferies' stock is getting crushed today in a sickening manner.

    Right now, it's down 20%, trading at around $9.79 per share, it's fallen 23% in the last five days.

    The firm has been under scrutiny ever since MF Global 's collapse this week, as it runs a similar style brokerage operation.

    Read more: http://www.businessinsider.com/and-now-jefferies-stock-is-falling-2011-11#ixzz1ceRO5mxp
  • Kas ainult mulle tundub, et Draghi üllatavalt avatult selgitab?
  • Jefferies oli päeva põhjadest põrkamas, kuid nüüd stock halditud
  • Jefferies Group Statement on Sovereign Debt of Portugal, Italy, Ireland, Greece, and Spain; combined net short exposure of approximately $38 million equals approximately 1% of Jefferies' shareholders' equity
  • Breaking news from Athens -- leaks from the cabinet meeting show that Papandreou has acknowledged that he can't hold the referendum, as exiting the eurozone would endanger Greece's future. Friday night's vote of confidence is still going ahead, though (it appears).
  • Risto Sverdlik
    Breaking news from Athens -- leaks from the cabinet meeting show that Papandreou has acknowledged that he can't hold the referendum, as exiting the eurozone would endanger Greece's future. Friday night's vote of confidence is still going ahead, though (it appears).


    Beata Kana. Täieline paanika tundub olevat. Mul tekkis üldse selline mõte, et ilmselt oli mingisugune riigipöörde ettevalmistamine juba käimas, kuid sellele jõuti õigel ajal jaole ja kindralid said kinga. Samas lõi see Papandreou-l põhja alt ära ja sealt see referendumi idee tal tekkiski. Ei taha lõpetada nagu Gadaffi...
  • Molycorp: Hearing story making the rounds that U.S. will begin to stockpile rare earths

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon